Kiz isteme sorunsali

Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.
Sadece 6 hafta ,buda mümkün olmasi gerek .
Biraz anlayiş.

valla sizi haksiz bulanlara sorub bakalim kendileri bu sekilde istenilmek yada istemek istermiymis. abileri yengeleri cigneyip kiz istemeye gitmek de ne demek. ayip yani.teyze kuzen eniste beklenmiyo abi abi öz abi, hanu varya su ayni evde büyüyüp ayni tasdan corba yedilen ayni bardakdan su icilen anneden babadan bi sucu ortaklasa saklamaya calisan cocuklugubi gencligini hayatinin büyük kisimini gecirdigin paylastigin olan abi. ayip yani, bu durumda annenizin yada artik onlar her kimi muhatap alip konusuyorlarsa net bir sekilde abiler olmadan asla isteme olmayacagini söylemek gerekiyor.

İsterdim evet sıkıntı yok, şimdi ne diyeceksiniz?

yanliz direten bi taraf varsa o da kiz tarafi, resmen erkek tarafinin yakasina yapismislar gelin isteyin diye.

Size göre her şeyin olması gereken kuralları var anlayabiliyorum.
Zaten evlenmeden önce kavgalar hep bu yüzden oluyor.
Bazen bir şeyleri kalıplara koymamalı emin olun her şey daha güzel oluyor.

Size göre her şeyin olması gereken kuralları var anlayabiliyorum.
Zaten evlenmeden önce kavgalar hep bu yüzden oluyor.
Bazen bir şeyleri kalıplara koymamalı emin olun her şey daha güzel oluyor.
bakin ben anliyorum elbette ki bi orta yol bulunmali. ama kiz tarafi abilerin tatilde olacagini biliyormus. illa tanismaya diye kiz tarafi cagirmis. simdide illa istmeye diye cagiriyorlar. normal mi bu davranis?

o sizin aile baglarinizla alakalo derim. peki sizde böyle israr kiyamet kendinizi parcalarmiydiniz gelin beni isteyin diye

Eğer babamla iletişim kuramıyorsam ve beni anlamıyorsa müstakbel eşimi darlardım tabi:))

bakin ben anliyorum elbette ki bi orta yol bulunmali. ama kiz tarafi abilerin tatilde olacagini biliyormus. illa tanismaya diye kiz tarafi cagirmis. simdide illa istmeye diye cagiriyorlar. normal mi bu davranis?

Elbette normal değil. O evde ne yaşanıyor bilemeyiz.
Sonuç olarak burada mutlu olması beklenen insanlar varsa zora sokmamak gerekir diye düşünüyorum.

o sizin aile baglarinizla alakalo derim. peki sizde böyle israr kiyamet kendinizi parcalarmiydiniz gelin beni isteyin diye
Ya hu size ne, gelin ve damat adayı razı, damat zaten isteyelim demiş, buna karşı çıkan damadın ablası! Yani olayı büyüten çıkmaza sokan evlenmeye karar veren kişiler değil üçüncü kişiler, anladınız mı?
Bu arada ayy evet isterdim gel yiğidim beni iste diye yalvarırdım sizin deyiminizle hayret bir şey. İki kişi razı üçüncüler yine ortalık karıştırıyor.

Herkesin ki farklıdır. Ayrıca demek ki kardeşiniz durumu karşı tarafa net olarak aktaramiyor. Yoksa anlaması anlatması zor bişey değil. Siz tanışmak için gittiniz arada iletisimsiz uzun süre olursa karşı taraf da haklı . Erkek tarafı olarak yemeğe davet edebilirsiniz. Orda isteme tarihi falan da belki konuşulur ailelerin kaynaşması için de iyi olur.

o zaman kiz farkli davranacakti. ben babami biliyorumdur dimi, bu düsüncede oldugunu da biliyorumdur hani derler ya kiz kismi baba evinde cok durmaz diye. o zaman kiz sevgilisiyle konusup anlatmaliydi demeliydi ki tanisma oldukdan hemen 1-2 hafta sonra isteme söz olmali babam böyle. ona göre babaya acilmali tanistirma olayina girilmeliydi. tabi ki genc cift mutlu olsun, ama eger abileri kirilir aralarina soguluk girerse bu sebepden aceba bu durum bu ciftin arasina girmez mi, bide burdan bakilmali. bakin tekrar diyorum iki bekar kardesim var, benim aylar öncesinden ayarladigim tatilde pat diye kiz istemeye gitseler inanilmaz kirilirim. su an düsüncesi bile icimi sizlatti inanin.

Teşekkür ederim

iki kisinin karari degil ki gelinin babasi baski yapan

Herkesin yapısı farklı ben yapıcı olma taraftarıyım.
Benimde bekar erkek kardeşim var . Tatil ayarladığım bir zamana isteme denk gelmiş olsaydı tatile gitmez istemeye giderdim. Benim yüzümden aralarında sıkıntı olmasın diye.

sunuda ekleyeyim her aile farklidir. kimisi icin dügüne gitsem yeter olur, kimiside en basindan kardesinin her özel aninda yaninda olmak ister. buda aile dinamigiyle ilgili aile baglariyla ilgili. bizim ailemizde olsa bu olay, olmaz yani, abla olarak yikilirim. hele kardeslerimin üzerinde o kadar emegin varken kendimi cignenmis ezilmis degersiz hissederim.

onu anladim ama abiler su an zaten tatildeler yoklar burda. konu sahibi yurt disinda, insanlar burda bir sene disini tirnagina takip calisip para biriktiriyor. fazla mesai yapiyorlar ki bir iki gün fazla izine ayrilabilmesi icin. kimse daha sonrada yapilabilecek bi isteme töreni icin tatilini yarida birakmasini bekleyemez.

Biz darlamiyoruz onlar darliyor.
Okadar aceleleri vardida kendeleri niye tatile gittiler ?
Annesi babasi gitmeseydi bizde tanişmadan iki hafta sonra istemeye giderdik .
Geldiler hadi istemeye gelin

Ben sizi çok iyi anladım. Anlıyorum ki sizde beni çok iyi anladınız. Burada ortak nokta bulmak zor olacak gibi duruyor.
Sonuç, evlilikte onu düşün, bunu düşün kısımları beni geren bir durum. Sırf bu yüzden kardeşimin üzülmesini istemezdim.
Sizde tam tersi bu durumda kardeşinizin sizi ezip geçeceğini ve bu durumun sizi üzeceğini düşünüyorsunuz.
İki düşünceyi kıyaslamanızı rica ediyorum.

Valla bizden kucuk kaynim var su tarihte kiz istemeye gidecegim derse ama ben tatildeyim sen yengeni nasıl cignerde kız istemeye gidersin bekle 6 hafta ben tatilden doneyim demem. Ya tatilimi boler donerim ya da esimle arariz siz annemle babamla istemeye gidin bizde nisanınızda yanınızda oluruz insAllah deriz olur biter. Yeterki gençler mutlu olsun. Hiçbir zaman ne kendi kardesime ne esimin kardeslerine beni nasıl ciğner havasında olmadım. Bu ego tatmininden başka bir sey degil.

özetlemissiniz evet birbirimizi anliyoruz ama ortak nokta bulamiyoruz. hayirlisi olsun diyelim genc ciftimiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…