- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
Kızı istemeye ve ne zaman istenecegne erkek tarafı karar verir kız tarafı gelin isteyin dermi ne kadar ayıppIyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Sorun bizim ailenin yarisi tatilde ,köylerinde.
Kesinlikle iki abisi yok.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Kizin babasi evde sorun yapiyormuş,bir geldiler sır geldiler gibi .
Onun ailesi izin deydi bekledik şimdi bizimkiler izinde ,niye anlamiyorlar.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Bu demek oluyor ki bir daha iki defa tekrar gitmek gerekir .
Yazik değil mi baba ,biraz anlayiş bekliyorum .
Bilmiyorum karasizim kardeşimi desteklerimde sanki bütün yük benim üstümde .
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Sizcede en mantiklisi böyle değilmi?
Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.Yok canım olur mu hiç, görümcenin beyanı mühim, kızın ne hissettiği çok da önemli değil.
İşte o anlayışı biraz da siz gösterin, 6 hafta bazı aileler için uzun, siz bunu neden anlamıyorsunuz peki?? O zama gidip tanışmasaydınız hiç, abilerinizin tatilden dönmesini bekleyip, tanışma - isteme - söz - nişan hepsini aynı gün yapsaydınız, sizin için epey kolay olurdu.Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.
Sadece 6 hafta ,buda mümkün olmasi gerek .
Biraz anlayiş.
Tatilde imiş
Bitmeden olsun diye ailesine söylemiş
Kardeşiniz de kabul etmiş tanışmaya gidilmiş
İstenecek nişan tarihi de belirlenecek
12 kişi gitseniz 5 kişi gitseniz ne değişir
Gidin isteyin nişanı da kız yapacak zaten oturun bekleyin
Abilerle daha söylememeniz de kızla ilgili bir durum değil telefonla söylenir olur biter sanki abiler beğenmese kardeşiniz evlenmeyecek mi
Bence uzatmayın kimse sıkılmasın giden isteyin hatta babanız gidemiyorsa eşiniz ister ne olacak ki formalite bunlar
Bence de karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Bir de yurt dışında yaşıyorsunuz ve yaz döneminde aileler memleketlerine gitmek istiyorlar bu en doğal haklari. Onların akrabaları değerli de sizinki değil mi. İnsan kardeşinin en özel gününde yanında olmak ister. Yangından mal kaçırır gibi biran önce gelin isteyin demek de nedir.Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.
Biraz anlayiş.
Ama bizim burda abiler kardeşler olmazsa olmazi ,herkes darila bilir .
Kendi dişlanmiş hisedebilir ,niye ben bunu yol acayim?
Bizde onlarin annesin babasini tatillerinden gelmesini bekledik .
Şurda 6 hafta beklemek de ne var?
Herkesin gönlü olsun
Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.
Biraz anlayiş.
Iyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Allah razi olsun canim .Bunlari kardeşim bilmesi gerekirdi,ona görede kizla konuşmaliydi.
Aynen bizimkilerde böyle düşününeceğini bildiğim için beklenmesinden yanayim.
Dediğiniz gibi kendi annesi babasi kardeşi tatillerinden döndü şimdi gelin.
Bizimki orda dimdizlak kalacak
Yok canım olur mu hiç, görümcenin beyanı mühim, kızın ne hissettiği çok da önemli değil.
keşke elti baldız görümce kv kp falan olmasa da gençler güzel güzel evlense.. şuan sizin abileri de abileri diye diretmeniz kardeşinizin mutsuzluğuna sebep olacak bunu anlamak bu kadar mı zor? siz diretmeseniz, kardeşinizin kafasına "ama abilerin gelmezse küsebilirler, kıza bunu anlatmalısın" diye sokmasanız iki çift mutlu mesut yuva kuracak.
ki 6 hafta demişsiniz, merak ediyorum siz 6 hafta (öncesi de vardır) bekler miydiniz? ne güzel gelinsin tanışılsın sonra da aaa abilerimiz yok illa bekleyeceğiz denilsin. gitmeseydiniz tanışmaya .
Benim bildiğim kız evi naz evi olur ama burada tam tersi yaşanıyor ,ne kadar meraklılarmış kızlarını vermeye ,siz görümcesiniz bence kardeşiniz konuşsun ,siz kötü olursunuz ona anlatsın durumu izah etsin gerekirse madem kızın babası sorun yapıyor ,babasıyla konuşsun siz biraz geri planda olun derim ,Allah kolaylık versinIyi günler hanimlar,
Sülale dediğini anne baba abiler ablalar kardeş.Şükür benim gibi düsünen biri.
Kız ile oğlan zaten evlenme kararı almış kız süreci hızlandırmak istedi diye neden hemen "Ne meraklıymış" damgası yiyor ki? Erkek evlenmek icin ısrar etse sorun yok kız ısrar edince aaa ne ayıp.
Kız oğlanı zorla mı ikna etti evliliğe? zaten aileler tanışmış isteme icin 72 sulaleye ne gerek var.
Eskiden görücü usulü oldugu icin kız tarafı düsünüp arastırmak icin zaman istiyormus aile buyuklerine soruluyormus bu evlilik olsun mu olmasın mı diye o yüzden kalabalık gidiliyormuş ama şimdi öyle degıl ki gençler kararını vermişler zaten ha 12 kisi ha 5 kisi.
Yani abiler biz kızı beğenmedik dese erkek vazgececek mi ki illaki ısrarla abilerin tatili bekleniyor?
Ayy ayrilicak ne durum var!
Sülale dediğini anne baba abiler ablalar kardeş.
Biz 6 kardeşiz
Bunuda kabul etmediler .Bizi kiz tanişmaya cağirdi ,bir hafta sonra ailesi tatile gitti ,döneli hafta oluyor ve üç gün önce bana kardeşim bu isteme işini yapalim ,babasi konuşuyormuş deniliyor.İşte o anlayışı biraz da siz gösterin, 6 hafta bazı aileler için uzun, siz bunu neden anlamıyorsunuz peki?? O zama gidip tanışmasaydınız hiç, abilerinizin tatilden dönmesini bekleyip, tanışma - isteme - söz - nişan hepsini aynı gün yapsaydınız, sizin için epey kolay olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?