Kiz isteme sorunsali

Kızı istemeye ve ne zaman istenecegne erkek tarafı karar verir kız tarafı gelin isteyin dermi ne kadar ayıpp

Biz burda senelerce bekletelum demiyoruz.
Sadece 6 hafta ,buda mümkün olmasi gerek .
Biraz anlayiş.
İşte o anlayışı biraz da siz gösterin, 6 hafta bazı aileler için uzun, siz bunu neden anlamıyorsunuz peki?? O zama gidip tanışmasaydınız hiç, abilerinizin tatilden dönmesini bekleyip, tanışma - isteme - söz - nişan hepsini aynı gün yapsaydınız, sizin için epey kolay olurdu.

Şükür benim gibi düsünen biri.

Kız ile oğlan zaten evlenme kararı almış kız süreci hızlandırmak istedi diye neden hemen "Ne meraklıymış" damgası yiyor ki? Erkek evlenmek icin ısrar etse sorun yok kız ısrar edince aaa ne ayıp.

Kız oğlanı zorla mı ikna etti evliliğe? zaten aileler tanışmış isteme icin 72 sulaleye ne gerek var.

Eskiden görücü usulü oldugu icin kız tarafı düsünüp arastırmak icin zaman istiyormus aile buyuklerine soruluyormus bu evlilik olsun mu olmasın mı diye o yüzden kalabalık gidiliyormuş ama şimdi öyle degıl ki gençler kararını vermişler zaten ha 12 kisi ha 5 kisi.

Yani abiler biz kızı beğenmedik dese erkek vazgececek mi ki illaki ısrarla abilerin tatili bekleniyor?

Biraz anlayiş.
Bence de karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Bir de yurt dışında yaşıyorsunuz ve yaz döneminde aileler memleketlerine gitmek istiyorlar bu en doğal haklari. Onların akrabaları değerli de sizinki değil mi. İnsan kardeşinin en özel gününde yanında olmak ister. Yangından mal kaçırır gibi biran önce gelin isteyin demek de nedir.

C cutie pie siz beğenin diye yazmadım zaten, beğenmemenizi kendinize saklayın, size ne!

kız öğretmenmiş galiba 6 hafta sonra okullar açılımış oluyor kız yaz tatilinde nişanını rahat rahat yapmak istiyor bunu anlamakta ne var?

ayrıca evlenme kararını kardeşinizle kız ortak almadı mı? başına silah mı dayadı kız kardesinizin? zorlamı annesi babasıyla tanıstırdı?

Şu saçma sapan gelenekler bitse de ülkece rahat etsek. İki kişi evlenmeye karar verir aileler bir yemekte toplanır, tanışır yeter. Kız isteme adı altında kadınlar değersizleştiriliyorlar.

Kız istemenin abilerin tatilden dönüşünde olacağını biliyorsa ısrar etmek saçma. Abiler haklı olarak size küser. Altı üstü bir isteme yani ne var bunda çalışınca da hazırlanabilir gelin hanım. Elbisesini, hediyeliğini ayarlasın, kuaförünü ayarlasın. Bu işler anca yolunu buluyor zaten. Siz de güzel bir çiçek, çikolata, hediye alın gidin. Abiler olmasa ne olur demişler de kız tarafı 7 sülale gelecek belki bu insanların abisi tatilde diye ayıplayacaklar. Kardeşinin mutlu gününü istemedi diyecekler. Biraz mantık yani. Kız tarafı 1.5 ay niye bekleyemiyor anlamadım. Bizim tanışma oldu 4 ay sonra biz gittik yemeğe. Ondan da 2 ay sonra isteme, söz, nişan bir yaptık. Kıştı bir de yaptığımızda benim de dersim vardı. Ağlayıp, sızlanıyorsa kız ve ailesine söz geçiremiyorsa büyümemiştir henüz. Ki bana samimi de gelmedi. Baştan "he isteme sonra olsun gelin tanışın" deyip acele ettiren kendi sonradan ağlaklık yapmak kurnazlık.

Biraz anlayiş.

Bana kız da sinsi geldi yalnız kusura bakmayın da baştan bile bile sizi tanışmaya almışlar sonra da ailem ısrar ediyor diye ağlıyor, sızlıyor. Bu kız kendi töresini, ailesini bilmiyor mu tanımıyor mu yani ısrar edeceklerini biliyordu eminim ki.

Benim kv lerde tanışmaya gelip 1 ay sonra mı ne istemeye gelmişlerdi yalan olmasın. benim annemde beni darlamıştı oyun mu oynuyoruz diye o zamanlar kızmıştım ama şuan hak veriyorum.

biraz empati kurun, siz evlenmeden gelselerdi tanışsaydınız ve sonrasında bekleseniz bekleseniz gelen giden yok, bence asıl sizin yaptığınız olmamış madem isteme hemen olmayacaktı neden tanışmaya gittiniz?

kardeşiniz evliliğe adım atıyor, tatilden daha önemli diye düşünüyorum. pekala o süre içinde tatil yapılmıştır.

Bence kardeşin kızın babasıyla durumu oturup konuşabilir. Herkes tatil de geldiklerinde zaten geleceğiz. Bize biraz zaman verin böyle biz direk gelirsek aileme haksızlık olur. Küslükler olur desin.

keşke elti baldız görümce kv kp falan olmasa da gençler güzel güzel evlense.. şuan sizin abileri de abileri diye diretmeniz kardeşinizin mutsuzluğuna sebep olacak bunu anlamak bu kadar mı zor? siz diretmeseniz, kardeşinizin kafasına "ama abilerin gelmezse küsebilirler, kıza bunu anlatmalısın" diye sokmasanız iki çift mutlu mesut yuva kuracak.

ki 6 hafta demişsiniz, merak ediyorum siz 6 hafta (öncesi de vardır) bekler miydiniz? ne güzel gelinsin tanışılsın sonra da aaa abilerimiz yok illa bekleyeceğiz denilsin. gitmeseydiniz tanışmaya .

Yok canım olur mu hiç, görümcenin beyanı mühim, kızın ne hissettiği çok da önemli değil.

ben size çok hak verdim. çocuğun ailesi bu kadar müdahale etmese ne kadar güzel mutlu mesut yuva kuracaklar ama darlıyorlar " aaaa ablacım abilerin olmadan gidersek ne olur? küserler" eee kızın bu oğlana küsmesi? bu çiftin arasında kavga sebebi olmanız?

İyi de kız tatil dönüşü isteme olacağını biliyormuş. Buna rağmen tamam demiş. Şimdi de yok ailem ısrar ediyor diyormuş. Bu normal mi? Madem öyle kızın ailesi tatile gitmeseydi ya da onlar tatildeyken gidip isteselerdi. Abi yani bunlar da dış kapının dış mandalı değiller ki. Size tatile gidin isteme sonra dense ve siz tatildeyken isteme olsa ne yaparsınız? Ben o düğüne bile süs diye çağırıldığımı düşünürüm.

Benim bildiğim kız evi naz evi olur ama burada tam tersi yaşanıyor ,ne kadar meraklılarmış kızlarını vermeye ,siz görümcesiniz bence kardeşiniz konuşsun ,siz kötü olursunuz ona anlatsın durumu izah etsin gerekirse madem kızın babası sorun yapıyor ,babasıyla konuşsun siz biraz geri planda olun derim ,Allah kolaylık versin

Sülale dediğini anne baba abiler ablalar kardeş.
Biz 6 kardeşiz

Sülale dediğini anne baba abiler ablalar kardeş.
Biz 6 kardeşiz

tamam iste bir de hepinizin eşleri çocukları sülale değil mi?

Ne varki egolarınızı bir kenara bırakıp yeterki gençler mutlu olsun diye düsünseniz? isteme zaten formaliteden nisan icin beklenir abiler anlarım tabi dugun icinde beklenir onu da anlarım.

benim kardesim benim musait olmadığım bir zamanda kız istemeye gitmek istese ablacım benim icin ertelemeyin siz gidin annemle babamla isteyin bende nisaninizda dugununuzde yanınızda olurum derim sorun cözülür. hicte vay efendim kızın ne acelesi varmıs neden istiyormus diye dert edinmem.

Ha cok istiyorsam kardesimin istemesinde olmayı i zaman tatilimi böler gelirim beni bekleyin diye diretmem.

Neyse uzatmayalım ne siz benim düsüncelerimi değistirebilirsiniz ne de ben sizin. Sizin aileniz icinde karsi taraf icinde hayırlısı ne ise öyle olsun.

Bunuda kabul etmediler .Bizi kiz tanişmaya cağirdi ,bir hafta sonra ailesi tatile gitti ,döneli hafta oluyor ve üç gün önce bana kardeşim bu isteme işini yapalim ,babasi konuşuyormuş deniliyor.
Biz onlari yemeğe davet ettik ama anne caliştiği için gelemeceklerini söylüyor .
Sizde bizden daha anlayiş diyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…