Kiz isteme sorunsali

Hayırdır adamın acelesi ne kızını vermeye bu kadar can atıyor?
Bazı yörelerde bazı ailelerde böyle tanışmaya gelinip sonra ses çıkmaması çok ayıptır.sanki nişanlı sözlü gibi ad çıkardılar, kızımızın kısmetlerini kapadılar ortada bıraktılar gibi. Veya sülaleler baskı yapabilir ne o sizin kızı geldiler gördüler beğenmeyip anlaşamayıp kaçtılar gibi...

Bize göre saçma ve ayıp olan kız tarafının can atması..

Daha okula gidiyorlar ve evlenmek, pardon, evcilik oynamak istiyorlar ne güzel!

Kiz daha babasina karşi gelemiyor. Oğlanda ailesini ezdirmemeyi bilmiyor.

2 yil sonra "bebek ile baba evinde" konulari is loading....

Yurttaşındaymışsınız bi de abiler turkiyede izinde.
Abiler olmadan isteme mümkün değil olmaz. Bunu bir şekilde açıklaması lazım kardeşinizin. Yanı buna rağmen baskı yapmamaları lazım. Çok ayıp.
Siz her türlü arada kalacaksınız yukarı tükürsen biyik aşağı tükürsen sakal...

İsteme merasiminde aile olmalı bence. Öyle akşam oturması değil ki bu sonuçta bir ciddiyet var abilerinde bunu görmesi hakkıdır. Baba baskısını az çok anlarım. Benim babamda ya adı konulur ya da buluşmalarınız belirli çerçeve de olur demişti. Üstelik babam yurtdışına gideceği için bu konuda baskıları dahada arttı. Eşim ile komşu sayılırdık. Babam en çok bu yüzden titizleniyordu. Hatta ben eşime babam dönünce adı konulsun demiştim ama eşim de beklemeyelim o kadar deyip isteme merasimim yapılmıştı. Abileriniz ne zaman gelecekse konuşup ona göre bir tarih verin. Hiç değilse kızın babası bu konuda ciddiyeti kavrar. 3 çocukla ortada kalmadı ya kız beklesinler bir kaç hafta ne olacak sanki.

Aılesı oyle istiyorsa kız ne yapsın. Ayrıca 1 kere gitme ıle tabıkı olmaz. Onların size gelmesi lazım pesıne siz gider soz takarsınız.abılerı gelınce de Nisan yaparsınız. Her kosulda babanız gıdıcek Bı sekılde. Allah uzun omur versin ama. Soz de olmasa da olur Nisanda yanında olursunuz

Kızımız evlenmeye pek meraklıymış. .Babasını bahane ederek isteme işini hızlandırmak istiyor..

Zamane gençliği işte her şeyleri hızlı :)

Bu süreçten yeni geçtiğim için objektif olamayacağım
Duruma müstakbel gelininiz tarafından bakıyorum. Bir babanın kızını vermesi çok zor bir durum. Kızın aile yapısını bilemezsiniz babası dediğim dedik biriyse zor durumda kalıyor olabilir. Bu konuda kardeşiniz yapıcı olmalı , iyi anlamalı. Eğer geç gitmeniz sorun yaratacak bir durumsa abiler olmasın, sevenler ayrılmasın diye düşünüyorum

Babanız yada eşiniz kızın babasını arayıp abileri varken isteme için geleceğiz izinden dönmelerini bekliyoruz dese belki sorun çözülebilir. Birde sanırım okullar açılmadan söz nişan işleri bitsin istiyor gelin demişsiniz, bu kardeşinizle kızın arasındaki bir mevzu aslında. Onlar ne zaman olmasını istiyorsa uyum sağlanmaya çalışılmalı. Tabiki abiler olmadan söz nişan olması sıkıntılı bir durum ancak izinden döndükten sonra da öğretmen falansa gelin şuanki gibi rahat bir zaman olmayabilir onun için de.

Ama bizim burda abiler kardeşler olmazsa olmazi ,herkes darila bilir .
Kendi dişlanmiş hisedebilir ,niye ben bunu yol acayim?
Bizde onlarin annesin babasini tatillerinden gelmesini bekledik .
Şurda 6 hafta beklemek de ne var?
Herkesin gönlü olsun

Allah razi olsun canim .Bunlari kardeşim bilmesi gerekirdi,ona görede kizla konuşmaliydi.
Aynen bizimkilerde böyle düşününeceğini bildiğim için beklenmesinden yanayim.
Dediğiniz gibi kendi annesi babasi kardeşi tatillerinden döndü şimdi gelin.
Bizimki orda dimdizlak kalacak

Ayy ayrilicak ne durum var!

Abilerinizle gidip istemek zorunda değilsiniz, kendi açınızdan bakıyorsunuz sadece olaya. Kızın tarafından dinlesek birde bakalım o neler anlatacak. Bencil buldum ben sizi

Abilerinizle gidip istemek zorunda değilsiniz, kendi açınızdan bakıyorsunuz sadece olaya. Kızın tarafından dinlesek birde bakalım o neler anlatacak. Bencil buldum ben sizi
Pardon ,öyleyse kardeşim gitsin istesin.
Demek kimseye lazim yoksa.
Karşi tarafa gelirsek ,kendi annesi babasinin kardeşinin tatillerini bitmesini bekledik.
Deseydi benim kardeşim olmadan gelin .
Birde annesi babasi daha 3 hafta oluyor geleli ,bana üç gün önce söyleniyor kiz istemeye gidelim .
Öyle hadi cantamizi aldik misafirliği gidilmiyor .sonra kiz konu aca beni eli boş geldiler ve abileri bile tenezül edip gelmediler diye

Hı hı anlıyorum görümce hanım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…