- 21 Haziran 2016
- 624
- 1.035
- 113
Bazı yörelerde bazı ailelerde böyle tanışmaya gelinip sonra ses çıkmaması çok ayıptır.sanki nişanlı sözlü gibi ad çıkardılar, kızımızın kısmetlerini kapadılar ortada bıraktılar gibi. Veya sülaleler baskı yapabilir ne o sizin kızı geldiler gördüler beğenmeyip anlaşamayıp kaçtılar gibi...Hayırdır adamın acelesi ne kızını vermeye bu kadar can atıyor?
Bize göre saçma ve ayıp olan kız tarafının can atması..Bazı yörelerde bazı ailelerde böyle tanışmaya gelinip sonra ses çıkmaması çok ayıptır.sanki nişanlı sözlü gibi ad çıkardılar, kızımızın kısmetlerini kapadılar ortada bıraktılar gibi. Veya sülaleler baskı yapabilir ne o sizin kızı geldiler gördüler beğenmeyip anlaşamayıp kaçtılar gibi...
Aılesı oyle istiyorsa kız ne yapsın. Ayrıca 1 kere gitme ıle tabıkı olmaz. Onların size gelmesi lazım pesıne siz gider soz takarsınız.abılerı gelınce de Nisan yaparsınız. Her kosulda babanız gıdıcek Bı sekılde. Allah uzun omur versin ama. Soz de olmasa da olur Nisanda yanında olursunuzIyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Sorun bizim ailenin yarisi tatilde ,köylerinde.
Kesinlikle iki abisi yok.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Kizin babasi evde sorun yapiyormuş,bir geldiler sır geldiler gibi .
Onun ailesi izin deydi bekledik şimdi bizimkiler izinde ,niye anlamiyorlar.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Bu demek oluyor ki bir daha iki defa tekrar gitmek gerekir .
Yazik değil mi baba ,biraz anlayiş bekliyorum .
Bilmiyorum karasizim kardeşimi desteklerimde sanki bütün yük benim üstümde .
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Sizcede en mantiklisi böyle değilmi?
Kızımız evlenmeye pek meraklıymış. .Babasını bahane ederek isteme işini hızlandırmak istiyor..Iyi günler hanimlar,
Kardeşim evliliğe adim atiyor ,kiz tarafin ailesiyle taniştik.Annem babam ben( abla) ve eşim vardi.Öyle istedi kardeşim .
Şimdi kiz babasi ne zaman istemeye gelecekler diye darliyormuş.Kiz okul tatilinde nişan yapmayi düşünüyor.
Sorun bizim ailenin yarisi tatilde ,köylerinde.
Kesinlikle iki abisi yok.
Bana siz gelin yeter diyor,bende bu saygisizlik olur abileri yok saymiş oluruz diye kabul etmedim.
Kizin babasi evde sorun yapiyormuş,bir geldiler sır geldiler gibi .
Onun ailesi izin deydi bekledik şimdi bizimkiler izinde ,niye anlamiyorlar.
Birde benim babam 80 yaşinda merdivenleri zor cikiyor ,evleri dördüncü katta assansörsüz .Şimdi bir gelsin en azindan bir isteme olsun diyorlarmiş.
Bu demek oluyor ki bir daha iki defa tekrar gitmek gerekir .
Yazik değil mi baba ,biraz anlayiş bekliyorum .
Bilmiyorum karasizim kardeşimi desteklerimde sanki bütün yük benim üstümde .
Toplu gidersek anne baba 2abil 2abla eşleriyle ve kardeş beraber gidelecek.Toplam 12 kişi .
Sizcede en mantiklisi böyle değilmi?
Bence kız kendi istiyor bunu. Bir baba bu kadar israrci olmaz ya.Anlatmiş kizada ,oda babam susmuyor diye ağliyormuş
Ama bizim burda abiler kardeşler olmazsa olmazi ,herkes darila bilir .Tatilde imiş
Bitmeden olsun diye ailesine söylemiş
Kardeşiniz de kabul etmiş tanışmaya gidilmiş
İstenecek nişan tarihi de belirlenecek
12 kişi gitseniz 5 kişi gitseniz ne değişir
Gidin isteyin nişanı da kız yapacak zaten oturun bekleyin
Abilerle daha söylememeniz de kızla ilgili bir durum değil telefonla söylenir olur biter sanki abiler beğenmese kardeşiniz evlenmeyecek mi
Bence uzatmayın kimse sıkılmasın giden isteyin hatta babanız gidemiyorsa eşiniz ister ne olacak ki formalite bunlar
Allah razi olsun canim .Bunlari kardeşim bilmesi gerekirdi,ona görede kizla konuşmaliydi.valla benim aylar önce ayarladigim tatilde gidip kardesime kiz isteselee hepsini siler atarim ne ana babami nede kardesimi kayiririm. gelin hanim bi zahmet beklesin. hele bi sorun bakalim kendi kardesleri olmadan isteme töreni olsaydi kabul edermiydi.
kız öğretmenmiş , çocuk da meslek sahibi..Daha okula gidiyorlar ve evlenmek, pardon, evcilik oynamak istiyorlar ne güzel!
Kiz daha babasina karşi gelemiyor. Oğlanda ailesini ezdirmemeyi bilmiyor.
2 yil sonra "bebek ile baba evinde" konulari is loading....
Ayy ayrilicak ne durum var!Bu süreçten yeni geçtiğim için objektif olamayacağım
Duruma müstakbel gelininiz tarafından bakıyorum. Bir babanın kızını vermesi çok zor bir durum. Kızın aile yapısını bilemezsiniz babası dediğim dedik biriyse zor durumda kalıyor olabilir. Bu konuda kardeşiniz yapıcı olmalı , iyi anlamalı. Eğer geç gitmeniz sorun yaratacak bir durumsa abiler olmasın, sevenler ayrılmasın diye düşünüyorum
Pardon ,öyleyse kardeşim gitsin istesin.Abilerinizle gidip istemek zorunda değilsiniz, kendi açınızdan bakıyorsunuz sadece olaya. Kızın tarafından dinlesek birde bakalım o neler anlatacak. Bencil buldum ben sizi
Hı hı anlıyorum görümce hanımPardon ,öyleyse kardeşim gitsin istesin.
Demek kimseye lazim yoksa.
Karşi tarafa gelirsek ,kendi annesi babasinin kardeşinin tatillerini bitmesini bekledik.
Deseydi benim kardeşim olmadan gelin .
Birde annesi babasi daha 3 hafta oluyor geleli ,bana üç gün önce söyleniyor kiz istemeye gidelim .
Öyle hadi cantamizi aldik misafirliği gidilmiyor .sonra kiz konu aca beni eli boş geldiler ve abileri bile tenezül edip gelmediler diye
Yok canım olur mu hiç, görümcenin beyanı mühim, kızın ne hissettiği çok da önemli değil.Kız gerçekten arada kalmış olabilir, bence fevri ve önyargılı yaklaşıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?