Kız istemeye gelirken çiçek getirilmez mi

size verilen cevaplarin sag tarafinda cevapla var ona tiklayarak kime cevap verdiginizi kisiler anlayabilir ve bildirim gider.

Ya Beni istemeye gelirken sadece Bir kutu cikolatayla geldiler. Biz de uzun yoldan geldi ler diye o kadar hazirlik yaptik, yedirdik icirdik. Sadece Bir kutu cikolata ya yemin ederim. Bir de Ben samimi bile olsam esime asla sunu al bunu al diyemedim, hani neredeyse gelinligimi bile kendim alacaktim isteyemedigim icin.
AMA gercekten insanin zoruna gidiyor ya Bir cicek lik kadar degerim yok muydu, Bir cicek lik dusunulmeye degmez miydim?
Esimin sulalesi ve ailesi cok cimridir, ilk gelislerinde yaninda enistesi vardi, cikolata aldiktan sonra cicek alayim deyince esim bosver cicegi demis, esim de bosvermis.
Ikinci kez bunlarda Bir tatli yeme adeti var ona geldiler, esim kucuk Bir yas pasta almis, bu Sefer kalabaliklar, esim pasta aldiktan sonra cicek alayim demis hepsi Bir agizdan bosver bosver sozde alirsin demis, esim Yine bosvermis. Nisanda dandik, uyduruk, cirkin ve ucuz cansiz Bir masa cicegi geldi Sonunda. Hayir Bir de cicek alacak kisi esim ya maasi var, isi var, millete ne oluyorsa...

Asıl tanışmada getirmeyeceklerdi istemede getireceklerdi söyleyiversin sözlüsüne bi çiçek yani adetlere göre getirmeliydin ayıp ettiniz desin
Bu böyledir herkes bilir
Tanışmada masraf ettik bida etmeyelim demişler zannımca.

Ben mi böyle şeylerde saf ve iyi niyetliyim bilmiyorum ama bizim adetlerimizde var, evet getirin dersniz mesele kapanır. Mesele bile değil bu bence. Ağlamalar, mana çıkarmalar biraz büyütmek değil mi?

Kardeşinizin görücüleri bildiğin, cimriler. Üstüne görgüsüzler.. Sırf 20 tl çiçek parası vermemek için dünür ailesi ile çiçek pazarlığa oturmak, nasıl bir görgüdür..
Hamama giren terler, diye bir ata sözümüz var... Eğer oğlunu evlendireceklerse, masraf yapmaları kaçınılmaz.. İsteme günün de, bir buket çiçeğin, hesabını yapan insanların, düğünleri ve ev kurmaları nasıl olur, düşünmek dahi istemiyorum..
Kız kardeşiniz çok çok iyi düşünsün.. Sonuçta görücü usulü.. Aşık da değil. Yol yakınken geri dönsün.. Cimri insanlarla, bir ömür boyu geçirilmez..

Neresinden tutsam elimde kalıyor
Samimi gördüğü için sormuş olabilir
Adetleri bilemedi sorup öğrenmek istemiş olabilir
ama içten içe gerek yok denmesini istemiş sanki

Bu kv sorun yaratabilir
Henüz yolun başında küçük hesaplarla uğraşmaya başlamış

Kardeşiniz damat adayından eminse,seviyorsa,güvenmişse tamam der zaten çiçek için ağlamaz ama sanırım o da emin değil damattan
Biraz sakin kafayla düşünsün evlilik için

Henüz yolun başında küçük hesaplarla uğraşmaya başlamış

aynenn.. küçük hesaplar büyük mutsuzluklar getirir.
hesap büyük olsa insan anlayışla karşılar ama bu durum ortada...
arkadaşın kardeşi adım atmaya kararlıysa devamında ona göre bir duruş sergilesin.

anacıııımm soruya bak dügun icin de gelinliğe gerek var mı diye soracaklar heralde

Eşimin ailesi bana tanışmada getirmediler ,istemede güzel bir çiçek yaptırmışlardı hatta kasabaya yayılmıştı 100 tl lik(8 sene önce) gül yaptırmış diye .tanışmada getirmemeleri de çok normaldi bence görücü usulü sonuçta !
Kardeşim için biz hem tanışmada hemde isteme de götürdük ,üstelik tanışmada ailemi eve bile almamışlardı :))
Yani hepsi görgü meselesi, bence garip olan bunu sormaları ,getirmek istese getirir zaten istemiyor ki soruyor olsa gerek !!

ya bu arayıp sorulur mu?

daha en başta çiçeğin lafı olması hiç hoş değil

tanışma da
sözde
isteme de

getirilir

bunu adamın yüzüne vurun
tepkisine bakın daha ufacık birşey de laf edenden hayır gelmez

hem adam anneci mi onu da anlamış olursunuz

adamla tabi ilk zaman kafa uyuşması normal hiçbirşey için acele etmeyin
karşı tarafın cimriliğiyle kardeşinizin içinde kalmasın birşeyler

Bizim orda da tatlı alınır gelirken, sonra komşulara dağıtılır tatlı. Eşime söylemiştim hem tatlı hemde çikolata getirmişlerdi. Çiçek olmazsa olmaz bence sorulması saçma olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…