Kız kardeşim neden bana böyle davranıyor ?

Benim de benden 15 ay küçük kız kardeşim var ve aynen ben ne yapsam eleştirir.Ama başıma en ufak bir şey gelse ilk o koşar,ben de onun.Kardeşlik böyle bir şey.Dırdırları bile güzel :)

Ben 25, kız kardeşim 23 yaşında.
İkimiz de çalışıyoruz.
Kardeşim beni sürekli eleştirir, eleştirilmeyi sevdiğim için kendimi düzeltmek adına bir adım olur diye söylediklerine alınmıyordum.
Ama bu sıralar çok sık olunca artık bu yıllardır böyle olunca acaba kötü niyetle mi yapıyor diye düşünmeye başladım.
Örnek çok ama en son olayı anlatıcam.
Ben orucum kardeşim değil.
İşten geldim iftara 1,5 saat var yemek hazırlamaya başladım. Yeni şeyler denerim sürekli.
Dün napıyorsun dedi kıymalı pide dedim. Ya sen ne anlarsın ne pidesi diye başladı.
Sonra o da salataya başladı bittikten sonra tekrar geldi ben de kıymalı kaşarlı da yapayım mı getirsene mevlana usulü güzel olur dedim.
Usulü musulü boşver sen önce bunu bir yap gibi bir şey dedi.
Ben de zaten açım sinirliyim bağırdım.
O da madem istiyorsun kendin yap bir şeyi de kimseden yardım almadan yap diye bağırmaya başladı.
Sürekli böyle ne olur yani yardım etse zaten ben şunu yap demeden temizlik bile yapmaz.
4 yıllık ilişkisi var erkek arkadaşı da benim arkadaşım aralarını ben yapmıştım.
Ben her özelimi en ince detayına kadar anlatırken o asla tek kelime anlatmaz.
Sevgilisinin kötü yönlerini eleştirsem ağır laflar söyler bana kalbimi kırar.
Ben gezmeyi çok severim o hep evdedir, ben çok konuşan o hep sessiz.
Görenler ablan mı diyorlar zaten.
Bir de babam onunla dışarı çıkarsam öyle çıkmama izin verir.
Ben de birisi ile buluşacağım da hem izin almak için, hem de o da gezsin diye sen de gelsene derim o da sen beni kullanıyorsun gelmem der gelmez ben de dışarı çıkamam.
Kız kardeşim benden güzel ama kendisini hiç beğenmez ben de sürekli öz güveni gelsin diye şöyle güzelsin bak dişlerin ne kadar güzel gibi şeyler söylerim.
Ama o bana senin yüzün oturmuş benimki çocuk gibi senin sivilcelerin yok diye sürekli konuşur.
Ben onu çok seviyorum ama o neden böyle davranıyor beni sevmiyor mu ?
Ama bir de şöyle bir şey var birisi benim için kötü bir şey söylesin hemen atağa geçer ya da bir şey canımı sıksın üzüleyim o da çok üzülür ben mutluyken destek olmaz ama üzgünken benimle o da üzülür, teselli eder.

Birak uzerine gitme karisma belliki ergenligi atlatamamis.

Takilacak hiçbir şey yok. Kardeşler arasında çok sık yaşanan bir şey bu.

Benim erkek kardeşim de öyledir. O da çok eleştirir beni ama eleştirirken deşarj olduğunu düşünüyorum, rahatlıyor yani. Bazen alınıyorum falan ama geçiyor. Varsın eleştirsin ablasının bir tanesi. :)

Tam olarak kız kardeşim ile durumumuz. 2 saat yan yana dursak işin sonu didişmeye varıyor. Evlendi de rahat ettim biraz.

Ben 25, kız kardeşim 23 yaşında.
İkimiz de çalışıyoruz.
Kardeşim beni sürekli eleştirir, eleştirilmeyi sevdiğim için kendimi düzeltmek adına bir adım olur diye söylediklerine alınmıyordum.
Ama bu sıralar çok sık olunca artık bu yıllardır böyle olunca acaba kötü niyetle mi yapıyor diye düşünmeye başladım.
Örnek çok ama en son olayı anlatıcam.
Ben orucum kardeşim değil.
İşten geldim iftara 1,5 saat var yemek hazırlamaya başladım. Yeni şeyler denerim sürekli.
Dün napıyorsun dedi kıymalı pide dedim. Ya sen ne anlarsın ne pidesi diye başladı.
Sonra o da salataya başladı bittikten sonra tekrar geldi ben de kıymalı kaşarlı da yapayım mı getirsene mevlana usulü güzel olur dedim.
Usulü musulü boşver sen önce bunu bir yap gibi bir şey dedi.
Ben de zaten açım sinirliyim bağırdım.
O da madem istiyorsun kendin yap bir şeyi de kimseden yardım almadan yap diye bağırmaya başladı.
Sürekli böyle ne olur yani yardım etse zaten ben şunu yap demeden temizlik bile yapmaz.
4 yıllık ilişkisi var erkek arkadaşı da benim arkadaşım aralarını ben yapmıştım.
Ben her özelimi en ince detayına kadar anlatırken o asla tek kelime anlatmaz.
Sevgilisinin kötü yönlerini eleştirsem ağır laflar söyler bana kalbimi kırar.
Ben gezmeyi çok severim o hep evdedir, ben çok konuşan o hep sessiz.
Görenler ablan mı diyorlar zaten.
Bir de babam onunla dışarı çıkarsam öyle çıkmama izin verir.
Ben de birisi ile buluşacağım da hem izin almak için, hem de o da gezsin diye sen de gelsene derim o da sen beni kullanıyorsun gelmem der gelmez ben de dışarı çıkamam.
Kız kardeşim benden güzel ama kendisini hiç beğenmez ben de sürekli öz güveni gelsin diye şöyle güzelsin bak dişlerin ne kadar güzel gibi şeyler söylerim.
Ama o bana senin yüzün oturmuş benimki çocuk gibi senin sivilcelerin yok diye sürekli konuşur.
Ben onu çok seviyorum ama o neden böyle davranıyor beni sevmiyor mu ?
Ama bir de şöyle bir şey var birisi benim için kötü bir şey söylesin hemen atağa geçer ya da bir şey canımı sıksın üzüleyim o da çok üzülür ben mutluyken destek olmaz ama üzgünken benimle o da üzülür, teselli eder.
kız kardeşin mutsuz ve bıraz kotu kalplı gibi geldı bana:(

Kardeşimi yerden yere atarım sonra da öper yerden kaldırırım. :)
Pide mevzusu falan bildiğimiz kardeş atışmaları eleştiri değil ki o :) Siz bizi görseniz halinize şükrederdiniz. :) Ya hangi kardeş atışmazki birbiriyle bişey yaparken sen yapamazsın falan diye :) Bana çok normal geldi. :) Bende olsa hee kıymalıyı çok başardın kaşarlısı kusur kaldı falan derdim kesin. :KK48::KK48: Fazla mı alıngansınız acaba? :) Biz yeni evlendiğimizde hani aile yemeği olur ya orda kardeşimle bi şakalaştık hemde ciddi şekilde saftirik oğlum adisyon yazmış elleriyle bize :KK48: yemek bitince şak getirdi bende bi açtım ağzımı aç karnını doyurcan dimi yazıklar olsun falan eşim şok, babannem gülme krizine girdi dayanamadı tanıyor bizi tabi öylelikle bizde koyverdik eşim de şaka olduğunu anladı:KK48: ama neler diyor yok bu adama yazık yeni iki lokma görmüştür midesi, senin yaptığın yenir mi falan kardeşiz yahu biz bunlar ne ki :KK48: sonra her şakanın altında gerçek vardır bi sigara parası atsana be abla dedi eşek sıpası :KK48: bu eleştiri olamaz bu şakadır sende orda hee çok biliyon yap da yiyek deyiversene :KK48: hayatı bu kadar kafaya takma nolurrr.
Kardeşimm canım herşeyim dünyayı uğruna bi kalemde silebileceğim tek canlıı. Kardeş konularında çok hassasımm.:KK200::KK200:
Sanırım alınganım haklısınız ve bu kadar kafaya takılacak bir durum yok sanırım :)

kardesiniz kocaman kiz karsiniz alip konussaniz anlamayacak degil.bizde abimle kardesimle bazen sert elestirel konusiyoruz ama zoruma gittigi zman neden boyle diyorsun diye uyariyor.sizinki zaten kiz kardes daha cok anlar .kardesim birbitimizi kirmayalim elestirirken tarzi .soyleyebilirsin

Kız kardeş insanın en yakın arkadaşıdır benim benden 2 yaş küçük kız kardeşim var biz de atışıtız böyle. Ama kollarız birbirimizi. ben evliyim uzaktayım kavgalarımızı bile özlerim. Kardeş sevgisi çok başka.

kardesiniz kocaman kiz karsiniz alip konussaniz anlamayacak degil.bizde abimle kardesimle bazen sert elestirel konusiyoruz ama zoruma gittigi zman neden boyle diyorsun diye uyariyor.sizinki zaten kiz kardes daha cok anlar .kardesim birbitimizi kirmayalim elestirirken tarzi .soyleyebilirsin
haklısın uzak kalayım biraz diyordum ama dayanamadım gene konuşuyorum

Back
X