- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
kardeşime bunu sürekli söylediğimi düşünmeyin söyledim cevap verdi ve konu kapandı. bu konudaki kadar uzamadı. evet onun için daha iyisini hayal ettim hem de senelerdir, her üzüldüğünde her ilişkisi olmayıp görüştüğü kişiden ayrıldığında hep onun için en iyisi olsun istedim. ama bu tip konusu dışında adam bence kardeşim için en iyisi zaten, öyle düşünüyorum. (gerçi tip de problem edilmemeliymiş burdan bunu anladım) mesela saatlerce sohbet edebiliyorlar sıkılmadan, bence ilişkide sohbet edebilmek önemli, hayata bakış açıları aynı, kıyafete karışan kısıtlayan bi insan değil, annesi ve diğer aile bireyleri kardeşimin kafasına uygun. "aileye gelin geliyor hadi eziyet edelim her işimizi ona yaptıralım" diye ellerini ovuşturan, gelini hizmetçi gibi gören tiplerden değiller asla. adam ev işlerinde yardımcı olan çok güzel yemek yapan, bu işleri kadının göreviymiş gibi görmeyen birisi. bu konularda içim çok rahat. sadece çok büyük durduğu için yanına yakıştıramayınca böyle bi konu açmak istedim, çünkü burda objektif gerçek yorum alıyorum. bir de kırıcı olmasanız daha iyi olurdu tabi.Anlamamakta ısrarcı olmanın alemi yok. Kardeşin için daha iyisini hayal etmiş olabilirsin, beğenmeyebilirsin, yakıştırmayabilirsin ama "saç ektirsin" diyemezsin, kardeşine adamın tipini -sormamış, üstelik nişan olmuş- konuşup duramazsın.
Lütfen anla artık.
şöyle alakası var, bakım dediğim şey spora gitmek, boyunu uzatamaz ama zayıflarsa kötü durmaz değil mi? saç ektirsin lafını da şunun üzerine söyledim, adam kendisi de hiç memnun değil saçlarının dökülmüş olmasından. o da takıntı yapmış sevmiyor bu halini. bunu ima edecek bi şey söylemiş kendi fotoğraflarına bakarken. ben de kardeşim bunu anlatınca dedim ki o zaman madem öyle düğüne kadar saç ektirse keşke dedim, kendisi bile aynaya bakınca kendisini beğenmiyorsa neden bunun için bi icraatı yok dedim. kardeşime de bunları her gün söylemiyorum elbette. bu bi seferlik bi konuşmaydı.Bunlarin bakimsizlikla alakasi yok.
şöyle alakası var, bakım dediğim şey spora gitmek, boyunu uzatamaz ama zayıflarsa kötü durmaz değil mi? saç ektirsin lafını da şunun üzerine söyledim, adam kendisi de hiç memnun değil saçlarının dökülmüş olmasından. o da takıntı yapmış sevmiyor bu halini. bunu ima edecek bi şey söylemiş kendi fotoğraflarına bakarken. ben de kardeşim bunu anlatınca dedim ki o zaman madem öyle düğüne kadar saç ektirse keşke dedim, kendisi bile aynaya bakınca kendisini beğenmiyorsa neden bunun için bi icraatı yok dedim. kardeşime de bunları her gün söylemiyorum elbette. bu bi seferlik bi konuşmaydı.
haklısınız, kardeşim onunla böyle mutluyken benim bu kadar sorun etmem çok yersizMutsuz olmak için bu kadar çaba harcamanız çok yersiz.
Sizinle alakası yok hiçbir şeyin. İnsanların tercihlerine saygı duyun. Kardeşiniz zorla mı evleniyor bu adamla sanki?
Evet, haksızsınız.
ya direkt kel demek sanki aşağılıyormuş gibi oluyor haklısınız ama amaç aşağılamak değil yani saçı olmayanı başka ne şekilde anlatabilirim bilemediğimden öyle dedimBu kadar mudahil olamazsiniz.
Insan kendi evladina soz geciremiyor. Cocugunuza git oglum sac ektir deseniz, aman anne yaa diyecek. El oglu da cani ne isterse onu yapiyor. Adam Beni boyle begendin, simdi kusur buluyorsun dese hakli degil mi?
Begenmeyebilirsiniz, buna saygi duyarim ama alcaltici bir sekilde dile getiriyorsunuz
tamam siz haklısınız kıskanıyorum diyeyim de rahatlayın bari :) kız kardeşimin yüzüne ben seni kıskanıyorum diye bağırsam yine inanmaz bi tarafıyla güler. hiç öyle bi ilişkimiz yok çünkü. bizi reelde tanısanız zaten anlarsınız bunun kıskançlık olayı olmadığını. benim sadece bi tane kız kardeşim var ikincisi yok. kendimden önce onun için dua ederim ben her gece. olayı saçma sapan yerlere çekmenize lüzum yok konuyu dağıtıyorsunuzRica ediyorum kıskandın demeyin. Ne derseniz deyin onu demeyin şaka la şaka dfkjgffdgkjdf
İliklerine kadar kıskanıyor kız kardeşini. Resmen kıskançlıktan gözü dönmüş
Kötü bir şey demedin ki. Dilimin ucunda Z ile başlıyordu değil mi ?
tamam siz haklısınız kıskanıyorum diyeyim de rahatlayın bari :) kız kardeşimin yüzüne ben seni kıskanıyorum diye bağırsam yine inanmaz bi tarafıyla güler. hiç öyle bi ilişkimiz yok çünkü. bizi reelde tanısanız zaten anlarsınız bunun kıskançlık olayı olmadığını. benim sadece bi tane kız kardeşim var ikincisi yok. kendimden önce onun için dua ederim ben her gece. olayı saçma sapan yerlere çekmenize lüzum yok konuyu dağıtıyorsunuz
Hakaret etmedim, kotu soz soylemedim, duyduğun gerçekler kırdıysa da yapacak bi şey yok.kardeşime bunu sürekli söylediğimi düşünmeyin söyledim cevap verdi ve konu kapandı. bu konudaki kadar uzamadı. evet onun için daha iyisini hayal ettim hem de senelerdir, her üzüldüğünde her ilişkisi olmayıp görüştüğü kişiden ayrıldığında hep onun için en iyisi olsun istedim. ama bu tip konusu dışında adam bence kardeşim için en iyisi zaten, öyle düşünüyorum. (gerçi tip de problem edilmemeliymiş burdan bunu anladım) mesela saatlerce sohbet edebiliyorlar sıkılmadan, bence ilişkide sohbet edebilmek önemli, hayata bakış açıları aynı, kıyafete karışan kısıtlayan bi insan değil, annesi ve diğer aile bireyleri kardeşimin kafasına uygun. "aileye gelin geliyor hadi eziyet edelim her işimizi ona yaptıralım" diye ellerini ovuşturan, gelini hizmetçi gibi gören tiplerden değiller asla. adam ev işlerinde yardımcı olan çok güzel yemek yapan, bu işleri kadının göreviymiş gibi görmeyen birisi. bu konularda içim çok rahat. sadece çok büyük durduğu için yanına yakıştıramayınca böyle bi konu açmak istedim, çünkü burda objektif gerçek yorum alıyorum. bir de kırıcı olmasanız daha iyi olurdu tabi.
çünkü kilo alınıp verilebilen bişey. ama yaşı kardeşimden zaten büyükken bir de bakımsız olduğu için olduğundan daha da yaşlı durması, kilo kadar kolay çözülebilecek bi problem değil. bu arada sürekli beni kilomdan veya eşimden vurmaya çalışıyorsunuz ya bunlar beni etkilemiyor çünkü inkar etmiyorum zaten. evet kiloluyum ve hiç güzel bi şey değil vermeye çalışıyorum ve istediğim yerde olmasam bile yol katettim. bunu sadece eş yanına yakışmak için değil (o da var elbette ama) sağlık için ve istediğim kıyafeti giyebilmek için de istiyorum. eşime göre birinci problem kiloysa da ben zaten bunun için çaba sarfediyorum, çirkin görünmek umrumda değil kafasına girmiyorum. ben kiloluyum diye bebek gibi kızın yanında güzel bi adam görmeyi istemek, hem huyu huyuna hem tipi tipine olsun istemek çok mu abes? canımdan çok sevdiğim kardeşime bunları istemek için illa benim zayıf ve uzun mu olmam gerekir?
beni bu tarz söylemlerle kilomdan boyumdan vurarak bozamazsınız çünkü eleştiriye gerçekten açık bi insanım. bütün konularımda verdiğim cevapları okuyabilirsiniz kötü yorumlara bile kavgaya girmiş gibi cevap vermem.
ayrıca bütün yorumlardan anladığım kadarıyla evet haksızmışım ve önemli olan kardeşimin o adamla mutlu olmasıymış, kendi hayallerimiz kendi yakıştırmalarımız değil kız kardeşimin içine sinmesi önemliymiş. ama bazı insanların haksız oluşumu anlatırken bilerek isteyerek aşırı derecede kırmaya çalışarak nefret kusarak anlatması bi irite etmedi değil.
Kardeşinin kanser olup saçlarının dokulmeyeceginin ya da bir kaza geçirip fiziksel güzelliğini kaybetmeyeceginin bir garantisi var mı? O durumda adam da onu terkedebilir sizin düşünce yapınıza göre?Aması ben damat adayını hiç ama hiç beğenemedim kızlar. Yanlış düşünüyorsam beni kendime getirin çünkü moralim çok bozuldu. Kendi kardeşim diye söylemiyorum gerçekten çok güzel bi kız benim kardeşim. Güzeldir bakımlıdır giyinmesini bilir her gittiğimiz yerde mutlaka birileri sorar onu, ya adamlar kendileri beğenir sorar ya da anneleri ama illa ki ilgi çeker yani.
Kardeşime x diyeyim.
Adam x in hiç tipi değil asla beğeneceği bi tip değildi, aynı yerde çalışırken tanıştılar baştan beri zaten adam hoslaniyordu ama x kabul etmiyordu. Sonra beraber zaman geçirdikce tanıdıkça kardeşim de ondan hoslanmis sevmis sevgili oldular bayramda da sözlendiler.
Adam iyi biri aslında efendi saygılı, huy konusunda istediğimiz gibi biri, yemek yapmayı sever, öyle ev islerini kadına yıkayım kafasinda biri değil geri kafali biri değil, kıyafete karışmaz baskı kurmaya çalışmaz, mesleği kariyeri vs var.
Ama fotoğraflara baktikca moralim bozuluyor hic mi yanina yakismazsaçları dökülmüş kel kalmış boyu kardesimle bir yani erkek en azından kadından bi tık uzun olsa daha hos görünür. Bu kadar da dış görünüşe bakarak yargilamak bana kendimi suclu hissettiriyor bi yandan. Ama baktikca da moralim yerle bir oluyor. Ayrica x den 10 yas büyük. Aslında adam kendisi de memnun değil halinden kel oluşundan falan ama bi icraatı da yok. Bunun daha düğünü fotoğraf çekimi vs olacak keşke en azından saç ektirse biraz vücut yapsa ne bileyim güzel çıksa x in yaninda biraz. Kel olduğu için de x den çok çok yaşlı duruyor.
X de ben böyle beğendim kabul ettim size noluyor diyor, laf söyletmiyor. Ben gidipte ona saç yaptir şunu bunu yap diyemem diyor.
Haklı mıyım yoksa haksızlık mı ediyorum sizce?
ben burda konu açıp anlatınca siz şey mi sanıyorsunuz eşim bana her kötülüğü yapıyor her saygısızlığı yapıyor ben ağzımı açmıyorum susup pusup köşede oturuyorum mu sanıyosunuz? ben edeceğimi şimdi de ediyorum zaten konumuz bu mu? ya bi enişte adayının tipini beğenemedim kardeşime yakıştıramadım yaşını çok büyük buldum diye o kadar zorbalık yaptınız ki hepiniz ben hiçbirinizi böyle bilmezdim gerçekten. haksızlığımı söylersiniz yanlış düşündüğümü söylersiniz hatta yeri gelir sen kendi kocana bak bile dersiniz eyvallah ama bu kadar aşağılayarak bana hakaret ederek sizin de bence benden farkınız kalmadı. üstelik ben kayınvalidem gibi veya sizin gibi kişinin direkt yüzüne yüzüne söyleyip rencide etmedim kimseyi. adamın bu düşüncemden haberi bile yok. sadece kız kardeşime söyledim o da 1 defa.Çünkü kocasının yaptıklarını kendi içinde bir yerde normal görüyor, adam hele bi salsın kendini hele bi saçı dökülsün az göbeği çıksın neler neler edecek ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?