Kız kardeşim sözlendi ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kardeşime bunu sürekli söylediğimi düşünmeyin söyledim cevap verdi ve konu kapandı. bu konudaki kadar uzamadı. evet onun için daha iyisini hayal ettim hem de senelerdir, her üzüldüğünde her ilişkisi olmayıp görüştüğü kişiden ayrıldığında hep onun için en iyisi olsun istedim. ama bu tip konusu dışında adam bence kardeşim için en iyisi zaten, öyle düşünüyorum. (gerçi tip de problem edilmemeliymiş burdan bunu anladım) mesela saatlerce sohbet edebiliyorlar sıkılmadan, bence ilişkide sohbet edebilmek önemli, hayata bakış açıları aynı, kıyafete karışan kısıtlayan bi insan değil, annesi ve diğer aile bireyleri kardeşimin kafasına uygun. "aileye gelin geliyor hadi eziyet edelim her işimizi ona yaptıralım" diye ellerini ovuşturan, gelini hizmetçi gibi gören tiplerden değiller asla. adam ev işlerinde yardımcı olan çok güzel yemek yapan, bu işleri kadının göreviymiş gibi görmeyen birisi. bu konularda içim çok rahat. sadece çok büyük durduğu için yanına yakıştıramayınca böyle bi konu açmak istedim, çünkü burda objektif gerçek yorum alıyorum. bir de kırıcı olmasanız daha iyi olurdu tabi.
 
Bunlarin bakimsizlikla alakasi yok.
şöyle alakası var, bakım dediğim şey spora gitmek, boyunu uzatamaz ama zayıflarsa kötü durmaz değil mi? saç ektirsin lafını da şunun üzerine söyledim, adam kendisi de hiç memnun değil saçlarının dökülmüş olmasından. o da takıntı yapmış sevmiyor bu halini. bunu ima edecek bi şey söylemiş kendi fotoğraflarına bakarken. ben de kardeşim bunu anlatınca dedim ki o zaman madem öyle düğüne kadar saç ektirse keşke dedim, kendisi bile aynaya bakınca kendisini beğenmiyorsa neden bunun için bi icraatı yok dedim. kardeşime de bunları her gün söylemiyorum elbette. bu bi seferlik bi konuşmaydı.
 

Bu kadar mudahil olamazsiniz.
Insan kendi evladina soz geciremiyor. Cocugunuza git oglum sac ektir deseniz, aman anne yaa diyecek. El oglu da cani ne isterse onu yapiyor. Adam Beni boyle begendin, simdi kusur buluyorsun dese hakli degil mi?
Begenmeyebilirsiniz, buna saygi duyarim ama alcaltici bir sekilde dile getiriyorsunuz
 
Mutsuz olmak için bu kadar çaba harcamanız çok yersiz.
Sizinle alakası yok hiçbir şeyin. İnsanların tercihlerine saygı duyun. Kardeşiniz zorla mı evleniyor bu adamla sanki?
Evet, haksızsınız.
haklısınız, kardeşim onunla böyle mutluyken benim bu kadar sorun etmem çok yersiz
 
ya direkt kel demek sanki aşağılıyormuş gibi oluyor haklısınız ama amaç aşağılamak değil yani saçı olmayanı başka ne şekilde anlatabilirim bilemediğimden öyle dedim
 
Rica ediyorum kıskandın demeyin. Ne derseniz deyin onu demeyin şaka la şaka dfkjgffdgkjdf

İliklerine kadar kıskanıyor kız kardeşini. Resmen kıskançlıktan gözü dönmüş
tamam siz haklısınız kıskanıyorum diyeyim de rahatlayın bari :) kız kardeşimin yüzüne ben seni kıskanıyorum diye bağırsam yine inanmaz bi tarafıyla güler. hiç öyle bi ilişkimiz yok çünkü. bizi reelde tanısanız zaten anlarsınız bunun kıskançlık olayı olmadığını. benim sadece bi tane kız kardeşim var ikincisi yok. kendimden önce onun için dua ederim ben her gece. olayı saçma sapan yerlere çekmenize lüzum yok konuyu dağıtıyorsunuz
 

Ben değil kız kardeşiniz rahatlar gerçek yüzünüzü gördüğünde. Abla deyip derdini anlattığı kişinin nişanlısı hakkında ne kadar küçük düşürücü düşündüğünü öğrenir de ona göre davranır size
 
Hakaret etmedim, kotu soz soylemedim, duyduğun gerçekler kırdıysa da yapacak bi şey yok.
 

Sizi vurmaya çalışmıyorum. Empati yapın diyorum sadece. Kayınvalideniz boyunuzu beğenmemiş mesela. Ben sana layık değilim deyip ayrıldınız mı eşinizden? Yakışmak bu kadar önemliyse salsaydınız boylu poslu adamı da kendine yakışanı bulsaydı. Kayınvalidenizin göz zevkini neden bozdunuz ki?

Burada kimse dış görünüş önemli değil demiyor. Ama kime göre, neye göre güzel? Herkesin zevki farklı diyoruz.
Size göre saç önemlidir, başkasına göre boy, bir başkasına göre kilo. Kimin neyi ne kadar önemseyeceğine, insanların güzellik kriterlerine siz karar veremezsiniz.
Ayrıca evet en değiştirilebilir olan şey kilo olduğu için zayıf biriyle evlenip zayıf kalmasını önemseyebiliriz. Diğer fiziksel özellikler insanın elinde olan şeyler değil ve birini öyle görüp beğendikten sonra git memeni yaptır, git saç ektir demeye hakkımız yok.

Kız kardeşiniz böyle beğenmiş, sizin damak zevkinizin bir önemi yok yani.
Ben şu kişinin yanında şöyle birini görmek isterim diye bir saçmalık olamaz.
Ergenliği geçmiş yetişkin bir insanın bunu öğrenmek için bir forum dolusu kadından açıklama okuması gerekmesi çok ilginç.
 
Kardeşinin kanser olup saçlarının dokulmeyeceginin ya da bir kaza geçirip fiziksel güzelliğini kaybetmeyeceginin bir garantisi var mı? O durumda adam da onu terkedebilir sizin düşünce yapınıza göre?
Yalnızca şekilleri görünüşleri sevenlere ne yazık ruhları sevmeyi deneyin demiş üstad...
 
Çünkü kocasının yaptıklarını kendi içinde bir yerde normal görüyor, adam hele bi salsın kendini hele bi saçı dökülsün az göbeği çıksın neler neler edecek ona.
ben burda konu açıp anlatınca siz şey mi sanıyorsunuz eşim bana her kötülüğü yapıyor her saygısızlığı yapıyor ben ağzımı açmıyorum susup pusup köşede oturuyorum mu sanıyosunuz? ben edeceğimi şimdi de ediyorum zaten konumuz bu mu? ya bi enişte adayının tipini beğenemedim kardeşime yakıştıramadım yaşını çok büyük buldum diye o kadar zorbalık yaptınız ki hepiniz ben hiçbirinizi böyle bilmezdim gerçekten. haksızlığımı söylersiniz yanlış düşündüğümü söylersiniz hatta yeri gelir sen kendi kocana bak bile dersiniz eyvallah ama bu kadar aşağılayarak bana hakaret ederek sizin de bence benden farkınız kalmadı. üstelik ben kayınvalidem gibi veya sizin gibi kişinin direkt yüzüne yüzüne söyleyip rencide etmedim kimseyi. adamın bu düşüncemden haberi bile yok. sadece kız kardeşime söyledim o da 1 defa.

bi tanesi de yazmış ergenliği geçmiş birisi böyle bişey için bi forum dolusu kadının fikrini alıyor ilginç diye, evet gerçekten ilginç üslubunuzu bozmadan doğru düzgün bi şekilde haksızsam haksız dersiniz sandım. bu konuda fikir almamın nesi garip? siz sorun etmezsiniz kardeşiniz evlenirken, ben ederim fikir alırım ne var bunda? veya sizin kafaya taktığınız herhangi bi konu benim için hiç önemli olmaz hepimizin karakteri aynı mı nesini garipsiyosunuz bunu sormamın? bu kadar hakaret yiyip aşağılanacağımı bilsem sormazdım zaten, ne bileyim böyle nefret kusacağınızı.

yine söylüyorum insanca haksız olduğumu söyleyenlere saygım sonsuz zaten ben bunu duymayı isteyerek açtım konuyu.
ama siz artık işi bana hakaret boyutuna vardırdınız. bana kötü kalpli diyorsunuz ama sizin de benden pek farkınız yok emin olun.


Mune konumu kapatabilir misin rica etsem. doğru düzgün yorum yapıp haksız olduğumu naif bi şekilde dile getiren arkadaşlara teşekkür ederim bu arada, bu düşüncemi kız kardeşime bi daha açıp moralini bozmayacağım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…