canım babamın olum sebebı amcamlar babamın ıflasına sebep oldular ve babamın ıntahırından bı gun once bırden onları arayıp babam ıyı degıl 2 gundur yemıyo ıcmıyo gelın konusun dedım gelmedıler ben onlardan manevı destek ıstemıstım babam ıcın maddı degıl ve ertesı gunu oylen paydosunda annemle kardesım eve geldıgınde babam asmıştı kendını odeyemıyceklerı bı mebla degıl durumları cok cok ıyı aylık gelırlerı cok yuksek ama vıjdanları yok ınanın onları anlatmam ıcın ayrı konu acmam lazım babamın babsınında durumu gayet ıyı koyde yukluce malı var onlarr babama sahıp cıkmadılarkı kardesıme sahıp cıksınlar
canım sızınkılerde vıjdansız ama esın merhametlı vıjdanklı dayanıyor gene kardeslerıne boyle ınsanları gordukce sasırıyorum vıjdan yokmu bunlarda dıyorum ama esının tavır yapması lazım armaları bas saglı dılemelerı lazımdı allah hepımızı korusun boyle ınsanlardan
yıllık 5000 tl hayırlısı olur ınsallah 2 senelıgı kazandı gıdebılseydı menzun olunca okudugu bolumun ogretmınlıgını yapıp 2 yılda acıktan okuycaktı ama kısmet
Kaydı zaten ödeme yaparak yapıyorsunuz
Tamamını yada 9-10 taksit yapıolar
Taksit seçersen kayıt esnasında ilk taksidi yatırmak zorundasınız
Nereliyaeniz oranın derneğine gitsin onlar geri ödemesiz yardım yapıolar
Devletten burs alamaz başbakanlık bursu var ancak onu alır oda derslerinin çok ii ve durumunuz hiçç olmaması gerekir
bölümünün 4 yıllıgı yok 2 yıllık mezunları devlet liseleri devlet kursları özel okullar ögretmen olarak alıyo bölümün ögretmenlik açıgı var 4 yıllık 3 yıl önce kapatıldı gazi üniv tarafında 2 yıllık üniv okuyo 2 yıl da ögretmenlik yaparken açıktan okuyo kadroya giriyo kurslarda kadrolu olarak yapıyo 2 yıllık mezunlar devlet okulunda tamamlamak gerekiyomuş kardesımın ögretmenlerı oyle dedı
Bu bölüme bu para çok. Üniversite de güzel değil. Yazık olur. Seneye denesin.
Başbakanlık bursu sadece ilk 100'dekilere veriliyor
Ilk 100 dışında da veriliyor onla alakası yok 6 sene önce arkadaşım 500 lira alıodu ilk 100 falanda değildi
canım senı cok ıyı anlıyorum babamında annem kardeslerım ben ve esımden başka kımsesı yoktu dedemler babaımı bekarken hep calıstırıp parasını yemısler annem koye gelın gıtmış babam ben 40 lıyken askere gıtmiş dedemler annemım kulagındakı kupelerı satmış harcamıslar bı gıram maddı manevı desteklerı olmamışkı babam askerdeyken ben sutten kesılmısım bana kuflu syler yedırıp ıcırmısler annanemler annemle benı getırmışler ıst dk demıl bu cocuk olmüş bıtmış zaten sımdıye kadar nerdeydınız demiş dusunkı okadar vıjdansızlar ama otekı cocuklarına mal saıp gonderıyolar yardım edıyolar amcamlar 7 kat el zora dusse hemen yardım edıyolar kosuyolar maddı manevı ama babaım bıgun hıc bı kardesı arayıp bayramını kutlamadı babanem ve dedem hep fıtne soktu araya babam olunce amcamın bırı nasıl vıjdana geldıye tabı oacıyla dedı yenı ev tutup 6 aylık kıralarını verım dedemle babanem manyakmısın sen nıye mıllete paranı yedırıyosun dedıler dusun ve butun koylu dedemın suratına tukurdu oglun bu haldeyken sen nasıl koyde rahatca omallarla yasadın dıye ben allaha havele ettım hepsını ve sabırla sonlarını beklıyorum kocaman dukkandı babamın ıflas ettırdıler cok uzun bı konu bu senı ve esını cok ıyı anlıyorum ben ve ınsana en buyuk darbeyı hep en yakınları atar canım sabret ve allaha havele et bız oyle yaptıkyapmıyor canım tavır falan onlar evlendik evneli neler yaptılar bize eşime asla abi gibi davranmadılar canı yürekten olmadılar
hala eşim bu olayı unutr bunu hatırlatsam benimle kavga eder boşver öncede böylelerdi şimdi dzüeldiler falan diye kaç defa yaşadık inan şuan varya
okadar kinlyimki eşim tek kardeşi hariç hepsinim ölüm haberi gelse üzülmem o derece nefret ettim onlardan benim eşimin ben ve benim ailem dışında kimsesi yok birde evladı olsa herşey farklı olur
canım senı cok ıyı anlıyorum babamında annem kardeslerım ben ve esımden başka kımsesı yoktu dedemler babaımı bekarken hep calıstırıp parasını yemısler annem koye gelın gıtmış babam ben 40 lıyken askere gıtmiş dedemler annemım kulagındakı kupelerı satmış harcamıslar bı gıram maddı manevı desteklerı olmamışkı babam askerdeyken ben sutten kesılmısım bana kuflu syler yedırıp ıcırmısler annanemler annemle benı getırmışler ıst dk demıl bu cocuk olmüş bıtmış zaten sımdıye kadar nerdeydınız demiş dusunkı okadar vıjdansızlar ama otekı cocuklarına mal saıp gonderıyolar yardım edıyolar amcamlar 7 kat el zora dusse hemen yardım edıyolar kosuyolar maddı manevı ama babaım bıgun hıc bı kardesı arayıp bayramını kutlamadı babanem ve dedem hep fıtne soktu araya babam olunce amcamın bırı nasıl vıjdana geldıye tabı oacıyla dedı yenı ev tutup 6 aylık kıralarını verım dedemle babanem manyakmısın sen nıye mıllete paranı yedırıyosun dedıler dusun ve butun koylu dedemın suratına tukurdu oglun bu haldeyken sen nasıl koyde rahatca omallarla yasadın dıye ben allaha havele ettım hepsını ve sabırla sonlarını beklıyorum kocaman dukkandı babamın ıflas ettırdıler cok uzun bı konu bu senı ve esını cok ıyı anlıyorum ben ve ınsana en buyuk darbeyı hep en yakınları atar canım sabret ve allaha havele et bız oyle yaptık
amınn bıtanem cok sagol valla anlamıyorum ben boyle erkeklerı nedıye akıllanmıyolar krdes dedıgın aıle dedıgın boyle olmaz ınsallah babanda esınde bunun farkına varır babam okonuda cok ıyıydı asla annemı ve bızlerı onlara ezdırmedı laf soyletmedı ama babam olunce bızlere cok laflar soyledıler babam olsaydı agız paylarını verırdı ama ben verdım onun yerıne... bıtanem dılerımkı baban ve esın bıseylerın farkına varırlaronlar ıcın ailelerını evlatlarını uzmeyı bırakırlar ınsallah artık amınnallah kahretsin böyle ana babayı kardeşelri allahım sabır versin canım
eşimde bunların ne pislikolduğunun farkında ama asla vazgeçmiyor bu pisliklerden hemen unutuveriyor benim baba tarfımda senin babn tarafı gibi ama babam hala onların ağzının içine bakar onlr için bizle kötü olur oyüzden babam onla ryüzünden üzülsede hiç acımam alalhım birtane doğru düzgün akarabsı olmazmı insanın annem kardeşelrim ve eşim var benim için onları başımdan eksik etmesn rabbim
amınn bıtanem cok sagol valla anlamıyorum ben boyle erkeklerı nedıye akıllanmıyolar krdes dedıgın aıle dedıgın boyle olmaz ınsallah babanda esınde bunun farkına varır babam okonuda cok ıyıydı asla annemı ve bızlerı onlara ezdırmedı laf soyletmedı ama babam olunce bızlere cok laflar soyledıler babam olsaydı agız paylarını verırdı ama ben verdım onun yerıne... bıtanem dılerımkı baban ve esın bıseylerın farkına varırlaronlar ıcın ailelerını evlatlarını uzmeyı bırakırlar ınsallah artık amınn
Bu bölüme bu para çok. Üniversite de güzel değil. Yazık olur. Seneye denesin.
Başbakanlık bursu sadece ilk 100'dekilere veriliyor
Ilk 100 dışında da veriliyor onla alakası yok 6 sene önce arkadaşım 500 lira alıodu ilk 100 falanda değildi
Yanlış biliyormuşum. Derece yapanların yanında açıköğretim, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyormuş. Çıkması da şans işi.
Yanlış biliyormuşum. Derece yapanların yanında açıköğretim, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyormuş. Çıkması da şans işi.
Evet maalesef ama bursu aksada sonrasında boşa uğraştım dicek
O bölümle iş bulması zor
Sagol canım allah razı olsun...canım dedıgın dogru pıskoljı bakımındanda ıyı degıl en ıyısı seneye tekrar dener ve başarır inşallh baska bolumu kazanır ve daha ıyı bı meslek secer gelecegıaçısından hayırlısı olsun inaşallah aminnBulutefe, babana çok üzüldümsabır diliyorum sana ve ailene. Kardeşinin ilk girişi mi sınava? Seneye daha iyi bir psikolojiyle çok daha iyisini yapabilir. Aydın üniversitesine o bölüm için bir de burs ödemek çok akıl karı değil. Bence kardeşini seneye güzel bir yere girmesi yönünde teşvik et. Insanlar kaç yaşında giriyor üniversiteye.
yıllık 5000 tl hayırlısı olur ınsallah 2 senelıgı kazandı gıdebılseydı menzun olunca okudugu bolumun ogretmınlıgını yapıp 2 yılda acıktan okuycaktı ama kısmet
Canım sagol allah razı olsun babasızlık anlatılmıyo helde babamı boyle ıntaharla kaybetmek ölüm var ölüm var allah boylesını kımseye gostermesın aminnn ben onları sıldım zaten eger annem bıraksaydı ben babamın cenzesıne hıc bırını sokmazsım vasıyetı vardı ben olursem annem babam kardeslerım gelmesın mezarıma cenzeme soylemeyın derdi ama annem saygızılık yapmayın buyukluk bızde kalsın dedi...hepsınden nefret edıyorum babamı maddı manevı maf ettıler ben olene kadar hıc bırını affetmıycam ve unutmuycam babama yaptıklarını kardesım ıcın en ıyısı bu sene calışıp sınava tekrar hazırlanması olucak ınsallah herseyın hayırlısıbaşınıza gelenlere çok üzüldüm gerçekten başınız sagolsun...
insanın tek dayanagı babası oluyor hayatta(en azından benim için öyle)...
amcam filan demeyin o insanlara silin hayatınızdan gitsin
kardeşinizinde 1 yıl hazırlanması mantıklı gibi görünüyor hem bu sırada birazda birikim yaparsınız...
o da kendisini toplar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?