Çocuk aynı ortama girip oturup konuşacağınız bir çocuk değil ki. Hani sokakta bi adam görürsünüz tipinden davranışından tekin olmadığını anlayıp karşı kaldırıma geçersiniz ya işte o tiplerden. Kardeşimin hep dediği şey aslında o çok iyi biriÇok üzüldüm, gencecik kız.
Ve eliniz kolunuz bağlanmış.
İki yol izleyebilirsiniz.
Ya kendinizden uzaklaştırmamak adına, yalandan da olsa,
Tamam biz senin ilişkini kabul ettik, diyip çocukla aynı ortamda vakit geçirmeye çalışın, hiç değilse gözünüzün önünde olsunlar.
Kardeşinizin bu süreçte elemandan soğumasını umut edin.
Yada hayatına kendi iyiliği için katı yasaklar getirin.
Okula anneniz getirip götürsün. Okul dışında yanında anne yada abla olmadan dışarı çıkamasın. Telefonu gece uyurken annesine versin vs...
Bu arada da yakınmıştı arkadaşı varsa iyiliğini düşünen, gece senin telefonun annendeyken sabaha kadar WhatsApp taydı falan desin ortalığı karıştırsın...
Bu ikinci yol, bana göre doğru değil ama sonuç alanı gördüm.
Ama kendi adıma böyle bir baskıya maruz kalsam. Yemez, içmez ikinci bir telefon alır yada geceleri falan kimsenin ruhu duymadan dışarı çıkardım.. kardeşiniz ne kadar cesaretli? Bunu düşünüp ona göre hareket etmek lazım...
Ebeveyn olarak konuşursam da birinci yolda çok çok zor. Büyük sabır gerektiriyor.
İşiniz çok zor, allah yardımcınız olsun.
Sevdiği be saydığı ben varım ama artık beni de kandırıyor malesefYalniz ve kontrolsuz birakmamaya çalisin.
Muge anli mi izletseniz acaba, benzer olaylar izletip tesaduf gibi falan
Yok mu bu kizin sevip saydigi ozendigi birisi, fikirlerine onem verdigi biri konuşsa işe yarar. Cok sevdigi bir abla abi ogretmen vs...
Kizi tanimadigimiz icin cok da bir fikir yurutemiyoruz. Hani evden kaçacak kadar gozu kara degilse, ben olsam yazin tek basina disari gondermezdim. Ya da cikarken izin alir mi, rahat midir, bilemiyorum tabi...
Aslinda en guzeli ilçe degistirmek...
Yazın birinden hoşlandı hatta bana anlatıyordu anneme bile anlatıyordu gülüyorduk onay veriyorduk sorf onunla bağını kessin diye meğer onları anlatırkende o pislikle öesajlaşıyormuş hıçkıra hıçkıra ağladı seviyorum unutamadım diye için parçalandıAilesine , annesine bu şekilde davranan birini insan nasıl sevebilir ki ?
Çocuk tehdit ediyor olabilir kardeşinizi.
Üstüne gitmeyin kaçabilir , hatalar yapabilir.
Ne yapılabilir inanın bilemedim. Başka biriyle tanıştırın desem yaşı çok küçük .
Yok mi etrafınızda tanıdık bir polis ?
Yazın 3 ay başka bi yerde tatildeydik zaten. Lisesi kız meslek ve okul servisiyle gidip geliyor. Kapıdab alıp okulun bahçesinde bırakıyor serviss. Kızlar başka bi yerde ya da okulun kapısında bile inmek istese aileleri aramadan indirmiyor servisçi
Sosyalleşmemesi için yasak koymadık hiçbir zaman. Erkek öğrenci yok diye seçmedik okulu bölümünden kaynaklı seçti. Bizimde istediğimiz yeni kişiler görmesi kız erkek fark etmez sadece düzgün olsun yeter. Zaten haftasonu çoğu zaman dışarıda eve kapatan biri de değiliz nerde olduğunu bilmek şartı ile. Meğerse bizi kandırıp o çocukla buluşuyormuş.İşte biraz yanlış anladınız beni. Kız lisesi kadar tehlikeli bir şey yok aslında. Bu çocuk 16 yaşında ergen ve sosyalleşme ihtiyacında hemcinsleri ve karşı cinsleri ile arkadaşlıkları olmalı. Karşı cinsle ortak alanlarda insanlar her zaman medenilesir. Kendi eğitim düzeyinde edepli gençler ile karşılaşacağı okulda bunlar yok o da gidip sokaktan buluyor. Gerçi bu tipler bu okulların çevresini de mesken tutuyordur.
Baskı ile olmaz, baskı kardeşinizi ona iter. Radikal davranın rahat bırakın ama çevresini değiştirerek. Yani karma okul iyi olabilir. Uzak bir yerde olsun çocuk okuluna gidemesin.
Kadın başınıza halletmeye çalışmayın başa çıkamazsınız. Bi erkeğin el atması gerekir. Göz korkutmak gerekir. Kaç yaşındaki bu kansız arkadaş?Çocuğun babası annesinin anlatımına göre para odaklı bi adam orta okuldan sonra okulu bıraktırıp ne iş yapacaksan yap ama eve para getir diyen bi adammış
Hakkından gelecek kimse yok malesef hepimiz normal insanlarız
Eşime de söyleyemem sinirli birisi başını belaya sokar
Oda 16 17 yaşlarında falan. Ama yaşadığı şeyler bir insanın ömrü hayatı boyunca görmediği pislik dolu şeylerdir yaniKadın başınıza halletmeye çalışmayın başa çıkamazsınız. Bi erkeğin el atması gerekir. Göz korkutmak gerekir. Kaç yaşındaki bu kansız arkadaş?
Bu yorumu ayakta alkışlıyorumBn baskıdan yanayım annem vefat etmeseydi kardeşime son olayda baya patlsyacaktım artık annemin vefatını kabul etmemesi iyice zorlaştırıyor. Bnce baskı ya yeni çıktı bu psikolojini bosarsin bilmemne eskiden babadan anneden korkulur su büyüklerimizden duyuyoruz kendim dahil olmak üzere farkında olmadan saygısız olmaya başladık buna özgüven mı yeni nesil işte çok bilmişlik mı diyen mı dersin evet var misafirliğe gittiğimde yaramazlığa yeni nesil diyen var bunu biz bu hale getiriyoruz her dediklerini yaparak ceza yı lugatttan kaldırarak her defasında konuşarak adam sallamıyor bizi
O da ergen yani. Göz korkutmaya çalışan karşısında kendinden yasca buyuk bi adam görürse dilini damagını yutan türden. Velede bak sen hele. Kardesinizin telefon numarasini degistirin sosyal hesaplarini kapattirin hala peşinden gelirse karakola gidip şikayetçi olun bence kızımızı rahatsız ediyor diye. Bi de vaktiniz varsa kardeşinizin tüm zamanını ailenizle beraber doldurmaya çalışın ki uzaklassin o da hala anlamayıp söz veriyorsa biraz sert cikişin ki yapmaya çekinsin aynı hatayı.Oda 16 17 yaşlarında falan. Ama yaşadığı şeyler bir insanın ömrü hayatı boyunca görmediği pislik dolu şeylerdir yani
Bu yorumu ayakta alkışlıyorumşimdiki ebeveynler aman psikolojisi bozulmasın diye çocukların gençlerin her istediğini yaparak onları daha kötü hale getiriyolar. Onlar bazı kararları kendileri verebilecek yaşta değil. Hee yaptıklarını onaylamamak gerek.
Zaten çok sabır gerektiriyor dediğim de bu.Çocuk aynı ortama girip oturup konuşacağınız bir çocuk değil ki. Hani sokakta bi adam görürsünüz tipinden davranışından tekin olmadığını anlayıp karşı kaldırıma geçersiniz ya işte o tiplerden. Kardeşimin hep dediği şey aslında o çok iyi biri
ffarkli sehire tasinmanin dusinda bir sey oneremuyorumMerhaba Hanımlar
Kız kardeşim 16 yaşında çocuk gelişimi bölümü 3. Sınıf öğrencisi
Orta okulda bi sevgilisi oldu. Annem bi gece rüyasında kardeşimi kötü şekilde görünce sabah kardeşim okula gittikten hemen sonra okula gidiyor başına birşey mi geldi vs diye. Herşey bundan sonra başlıyor zaten. Bi sevgilisi olduğunu öğreniyor. Annem böyle şeylere karşı olan bi kadın değildirr ama sevgili olduğu çocuk tam bi serseri annem öğrendikten sonra çocuğa kızıyor kızımla bir daha görüşme diyor çocuk annemin üstüne yürüyor. Annem çocuğun evine gidiyor annesiyle konuşmak için annesi bile kızınızı çocuğumdan uzak tutun benim çocuğumda her pislik var diyor. Ve evet araştırınca öğreniyoruz ki hırsızlık uyuşturucu bağımlılığı vs hepten bu çocukta mevcut. Kardeşimin elinden telefonunu aldık bir daha görüşmeyeceğine söz verdi vs vs ve bu olay bi kaç kere tekrarlandı. Biz her defasında kardeşime inanmayı güvenmeyi tercih ettik. Ve ona her inanışımızda sana güveniyoruz bir daha böyle birşey yapmayacağını biliyoruz dedik.
Son olay şöyle kardeşim yazın yine bu çocukla mesajlaşmaya başlamış biz yakaladık. Yok o değildi falan dedi ve öyle bi yalanlar atıp inkar ediyor ki neredeyse inanacaktık. Bazı şeyleri inceleyince anladık yalan söylediğini. sonra yine özür dilemeler abla anne bir daha yapmayacağım ben onun yanlış kişi olduğunu anladım demeler derken ben bu sefer annemi ikna ettim tekrar güvendik
Bugün bi mesaj geldi bana kardeşimin yakın arkadaşından 'abla ... yine o çocukla konuşmaya başladı bize diye evden çıkıyor saatlerce o çocukla geziyor merdivenlerde oturuyor onun için ağlıyor. Sizden bile nefret ediyor. Siz uyarın bizi kötü biliyor yazmış. Beynimden vuruldum resmen
Ne yapacağımızı şaşırdık. Babama da söylemeyeyiz kalp hastası ve çocuk pislik başımıza bela olabilir.
Kardeşim karakter olarak çok utangaç misafirlerin yanında falan yemek dahi yemeğe çekinen bi kız.
Ne yapabiliriz artık sondayız
Sizin fikirlerinizi almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?