Kız kardeşim

Çocuk aynı ortama girip oturup konuşacağınız bir çocuk değil ki. Hani sokakta bi adam görürsünüz tipinden davranışından tekin olmadığını anlayıp karşı kaldırıma geçersiniz ya işte o tiplerden. Kardeşimin hep dediği şey aslında o çok iyi biri

Sevdiği be saydığı ben varım ama artık beni de kandırıyor malesef

Yazın birinden hoşlandı hatta bana anlatıyordu anneme bile anlatıyordu gülüyorduk onay veriyorduk sorf onunla bağını kessin diye meğer onları anlatırkende o pislikle öesajlaşıyormuş hıçkıra hıçkıra ağladı seviyorum unutamadım diye için parçalandı

İşte biraz yanlış anladınız beni. Kız lisesi kadar tehlikeli bir şey yok aslında. Bu çocuk 16 yaşında ergen ve sosyalleşme ihtiyacında hemcinsleri ve karşı cinsleri ile arkadaşlıkları olmalı. Karşı cinsle ortak alanlarda insanlar her zaman medenilesir. Kendi eğitim düzeyinde edepli gençler ile karşılaşacağı okulda bunlar yok o da gidip sokaktan buluyor. Gerçi bu tipler bu okulların çevresini de mesken tutuyordur.

Baskı ile olmaz, baskı kardeşinizi ona iter. Radikal davranın rahat bırakın ama çevresini değiştirerek. Yani karma okul iyi olabilir. Uzak bir yerde olsun çocuk okuluna gidemesin.

Sosyalleşmemesi için yasak koymadık hiçbir zaman. Erkek öğrenci yok diye seçmedik okulu bölümünden kaynaklı seçti. Bizimde istediğimiz yeni kişiler görmesi kız erkek fark etmez sadece düzgün olsun yeter. Zaten haftasonu çoğu zaman dışarıda eve kapatan biri de değiliz nerde olduğunu bilmek şartı ile. Meğerse bizi kandırıp o çocukla buluşuyormuş.

Yasak olan sey tatli gelir insana.. belki bu kadar üstelemeseydiniz görmezden gelseydiniz çoktan bitecekti .. kardeşinize tekrar güvenip bi süre telefonunu almaktan başka çare yok.

Kardeşim 12 yaşında ve artık illallh etmiş durumdayım bıktım annem vefat ettikten sonra hiç toplayamaz oldum ondan bir cozumum yok ama bil ki senin gbi üzülen çok abla var.

Bnlisede annemin sözünü dinlemedim keşke annem bir. Yıl bıraktırsaydi da evde oturup ne olduğunu anlasaydim keşke o kdr gaddar olabilseydi. Yapabiliyorsanız bunu yapın

Bn baskıdan yanayım annem vefat etmeseydi kardeşime son olayda baya patlsyacaktım artık annemin vefatını kabul etmemesi iyice zorlaştırıyor. Bnce baskı ya yeni çıktı bu psikolojini bosarsin bilmemne eskiden babadan anneden korkulur su büyüklerimizden duyuyoruz kendim dahil olmak üzere farkında olmadan saygısız olmaya başladık buna özgüven mı yeni nesil işte çok bilmişlik mı diyen mı dersin evet var misafirliğe gittiğimde yaramazlığa yeni nesil diyen var bunu biz bu hale getiriyoruz her dediklerini yaparak ceza yı lugatttan kaldırarak her defasında konuşarak adam sallamıyor bizi

En tehlikeli, deli dolu yaş. Arkadaşlarını dinlemiyor sizi dinlemiyor çok zor işiniz gerçekten. Muhtemelen psikolog yardımı da istemeyecektir. Sürekli yakından takip etmeye çalışın girdiği çıktıgi yerleri özellikle. Konuşurken dikkat edin kötülemeyin, yapıcı olmaya çalışın ki sizden daha fazla uzaklaşmasın. Birlikte vakit geçirin kız kardeşinizle hep yanında olduğunuzu bilsin hissetsin.

Kadın başınıza halletmeye çalışmayın başa çıkamazsınız. Bi erkeğin el atması gerekir. Göz korkutmak gerekir. Kaç yaşındaki bu kansız arkadaş?

Kadın başınıza halletmeye çalışmayın başa çıkamazsınız. Bi erkeğin el atması gerekir. Göz korkutmak gerekir. Kaç yaşındaki bu kansız arkadaş?
Oda 16 17 yaşlarında falan. Ama yaşadığı şeyler bir insanın ömrü hayatı boyunca görmediği pislik dolu şeylerdir yani

Bu yorumu ayakta alkışlıyorum şimdiki ebeveynler aman psikolojisi bozulmasın diye çocukların gençlerin her istediğini yaparak onları daha kötü hale getiriyolar. Onlar bazı kararları kendileri verebilecek yaşta değil. Hee yaptıklarını onaylamamak gerek.

Oda 16 17 yaşlarında falan. Ama yaşadığı şeyler bir insanın ömrü hayatı boyunca görmediği pislik dolu şeylerdir yani
O da ergen yani. Göz korkutmaya çalışan karşısında kendinden yasca buyuk bi adam görürse dilini damagını yutan türden. Velede bak sen hele. Kardesinizin telefon numarasini degistirin sosyal hesaplarini kapattirin hala peşinden gelirse karakola gidip şikayetçi olun bence kızımızı rahatsız ediyor diye. Bi de vaktiniz varsa kardeşinizin tüm zamanını ailenizle beraber doldurmaya çalışın ki uzaklassin o da hala anlamayıp söz veriyorsa biraz sert cikişin ki yapmaya çekinsin aynı hatayı.

Allah aşkına psikolojisi bozulmasın diye millet nelere göz yumuyor ya edep ahlak kalmadı aman o küçük herkesin yanında bacak bacak üzerine atabilir aman o küçük buyunce öğrenir yok arkadaş ya bu kdr alim nasıl yetişmiş acaba ne zorluktan geçip ülkeye yararı olan insanlar var eski dönemleri görmezden duymazdan geliyoruz gelenegimize gorenegimize sahip cikmadigimiz sürece biz bu kızlarla ugrasacagiz

Şuan kardeşim benimle kalıyor babam memlekete gitti eşim de bende saat 10 da odamıza çekiliyoruz salonda yatıyor elinden tableti telefonu televizyon kumandasina kadar alıyoruz bunu neden mi yapıyoruz internette saçmalama son geç yatmasin diye ama çevremde mesela aman onun annesi öldü bu kdr sıkmayın diyorlar başlarım böyle işin içine ben çocuk dedgin en geç 11 de uyur ya

Lütfen kardeşinizi çocuk ergen psikoloğuna götürün.
Siz yasak da koysanız, güzellikle de anlatsanız, kardeşiniz yine onunla görüşmeye devam edecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışma merkezleri var 153 arayarak randevu alabilirsiniz.

Baskı, yasak ne kadar etkili olur bilmiyorum.

Lisede benim bir arkadaşım vardı. Ailesi aşırı baskıcı. Ama her dönem erkek arkadaşı olurdu. Korularda, kafelerde, denizlerde... sürekli gezerdi. Hatta bize gülerek anlatırdı. "Abilerim görse inanın kesin vururlar beni" derdi. Onun adına biz korkardık :) Ama bu baskı çocuklarla da gezmesine engel olmuyordu :)

Biz öyle baskıyla büyümedik. Benim veya ablamın sevgilisi olmadı. Rahattık. İstesek olurdu ama demek ki ihtiyaç duymuyorduk. Bilmiyorum.

Baskı ve otoriteyi başta kuramadıysanız sonradan pek işe yaramaz hatta ters tepki verir. Bir de arkadaşını sürekli kötülemeyin. Zamana bırakın, kontrollü olun. O kendisi görsün çocuğun nasıl biri olduğunu. Siz söyledikçe ama o çok iyi biri diyecektir. Belki de gerçekten kardeşinize iyi davranıyordur. O da o yönünü gördüğü için seviyordur.

Zaten çocuk da 16 yaşındaymış. Onun da iyi olan yanları mutlaka vardır. Daha çocuk sayılır. 16 yıl da kalbi ne kadar kötüleşebilir ki. Kardeşiniz de o yönleri gördüyse iyi olarak nitelendirir. Zaten zorla ayırmaya çalışırsanız sizin başınıza da bela olur bu çocuk. O yüzden olumsuz taraflarını görmesini sağlayın. Size herşeyi anlatabilsin kardeşiniz. (Allah korusun) ileride başına kötü birşey gelirse, tehdit filan ederse boyun eğmeyip size anlatabilsin. O konuda güven verin bence. Emin olun kısa sürede ayrılacaklardır. Yeter ki kardeşinizi o çocuğa itmeyin siz.

Zaten çok sabır gerektiriyor dediğim de bu.
At hırsızı tipli herif, ne işim olur dersiniz ama kardeş hatrına yapacak bir şey yoksa?
Ki bir araya gelmelerde sanmıyorum ki olaysız olsun. Nasıl annenizin üstüne yürüdüyse bu süreçte hep sinirlerinizi zorlayacak...

Bu ergenlik herkeste aynı geçmiyor öyle kınamayada gelmez ama kızımı büyütürken en çok zorlandığım ve en çok göz yaşı döktüğün dönem ergenlikte olmuştur , anneliğime dahi laf söylendi olmuştur uzaktan hafif gibi ama sen gel sor o derdi çekene yani kesinlikle takip şart ki o dönem ben resmen sokak kadını olmuştum ev dağınık yemek pişmezdi kızım nerde ben orda kime aşık kiminle geziyor ne yapıyor çok zor bir dönemdi ben tabiki bunları eşimle paylaştım o dönem eşimde bunalımda bende ailecek sancılı bir dönemden geçtik ama çok şükür 5 yıldan sonra huzura kavuştuk bu arada kk tanıştımda kafamı onunlada oyalıyordum şimdi kızım ergenleri hiç sevmez onları saçma bulur bu ergenlerden uzak durur sende öyle dedimde inanası gelmez bu dönem için kadınları bu süreci sabırla geçirmesi gerek

ffarkli sehire tasinmanin dusinda bir sey oneremuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…