kız kardeşim

Ben en çok kiz kardesinize degil annenize babaniza çok üzüldüm. Kizini o kadar büyüt, okut, ... sonunda kaçsin. Cok kötü bir durum.
InsaAllah mutlu olur , ama gerçekten öteki tarfaftan böyle "kan çikar" gibi laflar çikiyorsa, çok geri kafalilar demek ki... Bosanma gibi bir durumda olmaz onlarda... Yinede insaAllah biz yaniliyoruzda mutlu olurlar. :KK14:
Bu arada damat kaç yasinda ? 54 sayfa olunca hepsini okuyamadim, belki söylemissinizdir... :KK64:

Yorumların yarısına kadar okuyabildim. Siz 20nizde görücü usulüyle evlenmişsiniz. Kardeşiniz 22 yaşında nişanlı. 18 yaşındaki kardeşiniz çalışıyor. Bana aile yapınız garip geldi. Bir de babanız öğretmen. Benim babam serbest çalışan bir adam. Biz okumazsak adam olamayız diye büyütüldük. Ki sizin babanız öğretmen, sizi aileniz niye okumanıza teşvik etmedi. ailenin arabası olması, avangart koltuklara sahip olmanız bir şey ifade etmiyor, kardeşinizden görüldüğü üzere.
Hata kimde? Bence kardeşinizde değil. Anneniz babanız damat adayını sınıf olarak küçük görme sebebinden ziyade kardeşinizi okumaya teşvik etseydi, zenginlik içinde yüzmenize rağmen çalışması gerekmeseydi, ki 18 yaş artık liseden mezun olma yaşı. Sahi liseyi bitirdi mi kardeşiniz?

Neyse bilemiyorum, aile yapınız erken evlenmeye müsayit. 18 yaşında okumayan kız evlenmek ister, yapacak başka şey mi var. Aklını çeken varsa, zayıftır 18 yaş, ister. Seviyorsa, annesi de kürde kız vermem, gidiyorsan git derse, sırf bana bu lafı diyen anneye inat ben de giderim.
Sonra mesela annemi bi yerime tınlamam, istiyorsam kardeşimin düğününe de giderim.
Anne düğüne gidenle konuşmam diyor, kardeşinize ben onlara kız vermem gidiyorsan git dediği gibi.
Allah hepinize akıl fikir versin.

Son düzenleme:
hayır hayır

annem babam eşim almaya gitti .. neden geldiniz buraya demiş ..
şuanda konya ereğlide bi köyde cocugun ailesinin yanındalar ..
aynı evin içinde 3 gelin 2 kaynana .. burda avangart koltuklara sıgamayan cocuk orda yasarmı sizce?

yasım kücük demedi dinlemedi bizi .. ailem sildi attı napabiliriz su saatten sonra .. ooff offffffffffffffff :KK43:
ESESİMMM YAACABA TEHTİT EDİYORLAR OLABİLİR Mİ KIZI KESKE SENDE GİTSEYDİN SEN NEDEN GİTMEDİN ?
MANYAK BU KIZ YAAA

Yorumların yarısına kadar okuyabildim. Siz 20nizde görücü usulüyle evlenmişsiniz. Kardeşiniz 22 yaşında nişanlı. 18 yaşındaki kardeşiniz çalışıyor. Bana aile yapınız garip geldi. Bir de babanız öğretmen. Benim babam serbest çalışan bir adam. Biz okumazsak adam olamayız diye büyütüldük. Ki sizin babanız öğretmen, sizi aileniz niye okumanıza teşvik etmedi. ailenin arabası olması, avangart koltuklara sahip olmanız bir şey ifade etmiyor, kardeşinizden görüldüğü üzere.
Hata kimde? Bence kardeşinizde değil. Anneniz babanız damat adayını sınıf olarak küçük görme sebebinden ziyade kardeşinizi okumaya teşvik etseydi, zenginlik içinde yüzmenize rağmen çalışması gerekmeseydi, ki 18 yaş artık liseden mezun olma yaşı. Sahi liseyi bitirdi mi kardeşiniz?
Bu sorularin cevabini ben de merak ediyorum acikcasi.. Madem o kadar imkanlar var neden okumadiniz da erkenden evlenmeler, calismalar falan? Bi cevap verseniz de aydinlansak..

Bu sorularin cevabini ben de merak ediyorum acikcasi.. Madem o kadar imkanlar var neden okumadiniz da erkenden evlenmeler, calismalar falan? Bi cevap verseniz de aydinlansak..
tenezzül etmedi cevap vermeye. niyeyse ?! :KK14: bizi ilgilendirmiyordur belki :KK53:

kıza yüklenmeyin annesinin egomanyasında asgari ücretle çalışan işçi gibiler bağımlılar yani...anne ne derse o kimi silerse o kimi istemezse o ...bir dairenin merkezi anneleri...tabi para olunca böyle oluyor.gidemiyor çevresindekiler....yetiştirdiği çocukta kendi gibi olunca...
kıssadan hisse kıza yüklenmeyin:KK14:

Bu kadar sahipsiz birakmayin yasi kucuk intihar falan eder bellimi olur

Komsumuzun kizi geldi aklima...
Nisanliyken baskasina kacti bi kac ay sonra geri döndu...
Uslanmisti... Almanyadaki halasi onu ogluna istedi sözu kestiler.
Buna ragmen tekrar kacti faceden tanistigi birine bu kezde...
Son durumlari bende bilmiyorum artik :) 5 senedir Turkiyeden uzagim ...

Allah yardimciniz olsun sizinde kardesinizinde insallah mutlu olur.
Umarim kultur farki sorun olmaz ikisi icinde.

ayyyy çok yazık bu genç kızlar küçücük yaşta ewliliği kolay sanıyorlar... ben bile 25 yaşındayım ewliliği zor kaldırıyorum...

ilerde çok pişman olacak...

yinede Allah pişman etmesin...

ama madem kaçtı yapcak bşy yok bi takip edin yine de tamamen tek kalırsa eşi ve onun ailesi tarafından çok ezilir....

Allah yardımcınız olsun....

kardeşim 2 yıl gitti okula liseye kaldı tastik aldı ..
zorla okunmuyor cnm .. ben üniv.1 yıl okudum ..
ortancamız üniv son bu sene . . ne alakası var aile oku deyince okunmuyor ..

Back
X