kız kardeşimden nefret ediyorum

İnanın annem ona da laf yapıyor. “Yine dışarıdan eve gelmiyorsun” imaları

bu iş dayakla falan olmaz. e bi kere dövdün ne olacak? bu sefer dayak arsızı olur. ikiniz de büyünce geçer. düzelir. hiç muhattap olmamaya çalışın.

İnanın annem ona da laf yapıyor. “Yine dışarıdan eve gelmiyorsun” imaları
Elbette bu imalar canını sıkıyor ve hevesin de kalmıyor olabilir. Bu imalardan hayatın boyunca etkilenmemenin tek yolu direkt yok saymaktir.

Üniversite öğrencisinin sanırım. Kütüphanede isim var de ve her ne derse de, ne imasında bulunsa da günlük rutininden şaşma. Laf anlatmaya calismayi vs de bırak. Aksi halde üniversiteden sonra da seni kıskaçta hissettirecek bir hayata kendini mahkum edersin.

ben stajyer diş hekimiyim, 2 ay sonra okulum başlayacak. şu an düzenli spora gidiyorum öyle öyle biraz evden kurtuluyorum. aslında kardeşimle olan bu ilişkimize çok üzülüyorum. sürekli ona hata mı ettim diye düşünüp duruyorum. ama o bu yaptıklarıyla bir kez daha haksız olmadığımı hatırlatıyor. arkadaşlarımın kardeşleri gerçekten böyle değil. İlk başta herkes abla kardeş anlaşamıyor sanıyordum. Artık büyüdük. Bir yere çağırsam gelmez, odasından çıkmak istemez. Ergenliğini zaten çok zor geçirdi, kimse tercihlerine de karışmadı

bu iş dayakla falan olmaz. e bi kere dövdün ne olacak? bu sefer dayak arsızı olur. ikiniz de büyünce geçer. düzelir. hiç muhattap olmamaya çalışın.
Umarım öyle olur. Üniversiteye gidip yurt ortamını falan görse düzelir diye düşünüyorum ben. Hayatında hiç zorluk görmedi

Bu kadar agresif ve asi olan kızlar genelde yanlış problemlerle karşılaşmıştır. İstismar olsun bilerek bilmeyerek isteyerek birileriyle birşeyler yaşayıp sonra hırçınlık yaparlar pişman olurlar. Çevremde çok görüyorum lise arkadaşlarım da vardı söz dinlemezlerdi. Sen döverek anca kendinden soğutursun yumuşak davran bir konu aç bunlara benzer böyle şöyle duydum de güven ver o sana problemini açar. Ama bunlar suçluluk bastırma diğer kişileri suçlama psikolojisi olabilir. Yanlış yapıp sevgisizlikten kendini değersiz de hissedebilir. sen güven ver o sana dökülsün. Yoksa ilerde psikolojisi daha da beter olur. Takıntılar olabilir ya da kendini hep haklı görme savunmacı olabilir.

Hep asi ve agresif biliniyordu. Yani ergenlikten sonra olmadı. Doğduğundab beri böyle. Artık karakter diyoruz kimse düzeltmek için bir çabaya girmiyor. Kendimden soğuyorsa soğusun, az önce anneme seni öldüreceğim şimdi dedi, beni anlamıyorsunuz falan diyor o***pu diye bağıran da kendisi. travmatik çocuk rolü yapıp herkese her istediğini söylüyor. hadi ben problemliyim hadi ailesi problemli arkadaşları da mı problemli? okul bittiğinden beri annem ona para verşyor dışarı çıksın diye tek bir arkadaşı bile yok. Herkes hayatından onu engelleyerek çıkmış. Babamın yanında “kızın sevgilisinden ayrılmış bana sarıyor” diyebiliyor. Bunu dövmeyip ne yapalım?

Annem gelip hesabını bana soruyor. Yapma demekle olmuyor herkes benden medet ummuş. Ben yokken de babam yapıyordu şimdi babam da salmış nasıl olsa ben varım diye
İki aylık bile olsa bir işe girin, anneniz babanız kardeşinizin bu halinden gayet memnun ,onlar için sıkıntı yok.Kendi elleriyle şimartmışmışlar.....
Kavga etmeyi bırakın, iş yapmayı bırakın onlar sizsiz bir düzen kurmuşlar öyle devam etsinler.Part tıme iş bulun.....

Az önce annem eve geldi. Kardeşime hesap sormak için kardeşim bağırıyor “Sen karışma gerizekalı” diye, annem bağırma dedikçe kardeşim daha çok bağırıp sanki ben durduk yere ona karışmışım gibi ablamın yaptığını görmüyor musunuz anlamıyorsunuz beni diye bağıra bağıra apartmanı ayağa kaldırıyor. Annem dokunmadı bile bağırarak allah sizin belanızı versşn, hepinizi öldüreceğim diye saydırmaya devam ediyor. Ben uğraşmayın şu paikopatla dedim böyle dişlerini gıcırdatarak psikolojik hasta numarası yapıyor. Giderken de beni ittirdi babamın yanında bilerek anne sen onun sevgilisiyle ayrılmasını teselli et diyor. Bu çocuk laftan anlar mı sence? Hala hiçvir korkusu yok istediğim kadar bağırırım diyor. Beni ablalık yapmamakla falan suçluyordur muhtemelen kendisi bok gibi bir insan etrafındaki herkes yaka silkiyor. Böyle birini kim hayatında ister?
Kendine bir bowl yapmış ben de oha aynı migrostaki yeni çıkanlar gibi olmuş dedim “heee aynısı mal” diye cevap veriyor. İnsan 1-2 deyince kendini tutamıyor bir yerden sonra. Karışınca da ailem beni sevmiyor, bana karışıyor kendim tamamen suçsuzum psikolojimi bozdular oluyor.

Sus deyince susmayacağım, bana yardım et diyince edemem ders çalışıyorum ( yalan, gidip telefonla oynuyor) küçük erkek kardeşimize de rezalet bir abla, kendi biraz güç alınca ondna küçük olunca iğrençliğini ortaya çıkardı

Kardeşiniz ergen. Hatta sonları sayılır. Yapacak bir şey yok. Bir süre kendi haline bırakacaksınız. Yetişkin gibi değerlendirmeyin.
İşlerini yapmayın. İş bölümü de önermeyin. Kendi odası kendi pisliği neyse olduğu gibi bırakın. Evin yetişkini de siz değilsiniz, ergenle uğraşmak zorunda olan da siz değilsiniz.

Artık ergenlik de değil bu inanın. Kız normal konuşmayı bilmiyor, normal cümlelerin sonuna da salak, gerizekalı ekliyor sanki karşısında 4 yaşında çocuk var. Güzel gir şey diyorsun dalga geçiyor, bir yere gidelim diyorsun seninle gelmem diyor, beni aile önünde rezil ediyor sevgilisi şöyle böyle diye. Bu lanet olası kişiyi gerçekten hayatımda istemiyorum

Umarım öyle olur. Üniversiteye gidip yurt ortamını falan görse düzelir diye düşünüyorum ben. Hayatında hiç zorluk görmedi
Böylesi düzelmez. Hatta yurt arkadaşlarıyla anlaşamaz, her gün ayrı bir şeyi sorun eder. Onlara da sana yaptığı gibi bağırıp çağırıp küfrederse, ki bu büyük ihtimal, yurtta çok fazla kalamaz, atarlar.

İleride çok pişman olacak da neyse, görmezden gelmekten başka çareniz yok. Anne babanız belli ki çok boş bırakmış.

G*tü yemez, biri bir şey dese dolaba sıkıştırsa bir daha yapamaz

Ergen falan değil, bildiğimiz terbiyesiz ve şımarık. Böylesi asla düzelmiyor. Tecrübe konuşuyor.

Konu sahibi, okula gidene kadar akşam eve gelsin. Ancak bu şekilde kardeşinin saçmalıklarıyla uğraşmaz.

G*tü yemez, biri bir şey dese dolaba sıkıştırsa bir daha yapamaz
Sen daha iyi tanıyorsundur tabii. Benim bir tanıdığım var. Senin kardeşine çok benzer karakterde. Küçüklüğünden beri aynıydı. Ergenlik yaşı geçeli çok oldu ama yine aynı. O yüzden diyorum onun hallerinin ergenlikle alakası yok diye.

Ailen çok şımartmış, bu yaşına kadar bir dediği iki edilmemiş. Hatta çocukken sırf ağlayıp zırlamasın , gürültü yapmasın diye leb demeden istediği şey önüne gelmiş. Evin en küçüğü. Tahminim doğru mu?

En küçüğü değilde 7 sene önceye kadar en küçüğüydü. Biz küçükken de sürekki kavga ederdik fiziksel olarak da. Bakın anneme yazdıkları bunlar.

Eklentiler

• IMG_4363.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 140
  • IMG_4364.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 135
En küçüğü değilde 7 sene önceye kadar en küçüğüydü. Biz küçükken de sürekki kavga ederdik fiziksel olarak da. Bakın anneme yazdıkları bunlar.
Bu kadar küfürlü konuşmak fazla. Bence bir uzmana götürün. Ailce ikna edin. Neden böyleymiş öğrenirsiniz. O kadar çabaya rağmen gitmek istemezse herkesin dediği gibi evde çok durma.

Bu kadar küfürlü konuşmak fazla. Bence bir uzmana götürün. Ailce ikna edin. Neden böyleymiş öğrenirsiniz. O kadar çabaya rağmen gitmek istemezse herkesin dediği gibi evde çok durma.
Ablam bana şöyle böyle yapıyor der kendi şeylerini söylemez. Bu uzmana gitse ne olur. Kendisi sürekki bana vurur beni çileden çıkartırdı küçükken, saçımı çekerdi, ben de onu hep tırnaklardım kendimi savunmak için. Ablam bende iz bırakmış (yalan) şöyle böyle yapmış falan diyip kendisini melek gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…