- 31 Mart 2023
- 891
- 191
- 33
- 23
- Konu Sahibi ofneyapicam
-
İnanın annem ona da laf yapıyor. “Yine dışarıdan eve gelmiyorsun” imalarıÇikarsin arkadaşım. Sen kendine acimazsan kimse sana acımaz. Dışarı çıkmak illa bı suru para harcamak demek değil.
Evde hazırla atıştırmalıklarini kahveni al yanına, her gün hem çik 10 bin adım yürü, otur bir kütüphaneye kitap oku, al yanına laptopunu sinema izle, git merkez kütüphaneye kayıt yaptir her gün işe gider gibi sabah cik akşam gel. Gelince de pratik bı yemek hazırlasın duş alır yatarsın. Varsa ufak tefek evi döndürecek kadar ev işi yap çamaşır vs. sonra da tak kulakligini müzik dinleyerek odanda takıl dinlen.
Ne bu böyle her gün temizlik ev işi kavga gürültü.boyle geçer mi iki ay.
Bazı sorunlar temelden çözülemiyor tek taraflı çabayla. İşte böyle durumlarda ve geçici çözümlerle sorunu minimalize etmeye ve atlatmaya çalışmak gerekiyor.
Elbette bu imalar canını sıkıyor ve hevesin de kalmıyor olabilir. Bu imalardan hayatın boyunca etkilenmemenin tek yolu direkt yok saymaktir.İnanın annem ona da laf yapıyor. “Yine dışarıdan eve gelmiyorsun” imaları
ben stajyer diş hekimiyim, 2 ay sonra okulum başlayacak. şu an düzenli spora gidiyorum öyle öyle biraz evden kurtuluyorum. aslında kardeşimle olan bu ilişkimize çok üzülüyorum. sürekli ona hata mı ettim diye düşünüp duruyorum. ama o bu yaptıklarıyla bir kez daha haksız olmadığımı hatırlatıyor. arkadaşlarımın kardeşleri gerçekten böyle değil. İlk başta herkes abla kardeş anlaşamıyor sanıyordum. Artık büyüdük. Bir yere çağırsam gelmez, odasından çıkmak istemez. Ergenliğini zaten çok zor geçirdi, kimse tercihlerine de karışmadıElbette bu imalar canını sıkıyor ve hevesin de kalmıyor olabilir. Bu imalardan hayatın boyunca etkilenmemenin tek yolu direkt yok saymaktir.
Üniversite öğrencisinin sanırım. Kütüphanede isim var de ve her ne derse de, ne imasında bulunsa da günlük rutininden şaşma. Laf anlatmaya calismayi vs de bırak. Aksi halde üniversiteden sonra da seni kıskaçta hissettirecek bir hayata kendini mahkum edersin.
Umarım öyle olur. Üniversiteye gidip yurt ortamını falan görse düzelir diye düşünüyorum ben. Hayatında hiç zorluk görmedibu iş dayakla falan olmaz. e bi kere dövdün ne olacak? bu sefer dayak arsızı olur. ikiniz de büyünce geçer. düzelir. hiç muhattap olmamaya çalışın.
Bu kadar agresif ve asi olan kızlar genelde yanlış problemlerle karşılaşmıştır. İstismar olsun bilerek bilmeyerek isteyerek birileriyle birşeyler yaşayıp sonra hırçınlık yaparlar pişman olurlar. Çevremde çok görüyorum lise arkadaşlarım da vardı söz dinlemezlerdi. Sen döverek anca kendinden soğutursun yumuşak davran bir konu aç bunlara benzer böyle şöyle duydum de güven ver o sana problemini açar. Ama bunlar suçluluk bastırma diğer kişileri suçlama psikolojisi olabilir. Yanlış yapıp sevgisizlikten kendini değersiz de hissedebilir. sen güven ver o sana dökülsün. Yoksa ilerde psikolojisi daha da beter olur. Takıntılar olabilir ya da kendini hep haklı görme savunmacı olabilir.Daha önce de konu açmıştım ama gerçekten artık ne yapacağımı bilemez bir haldeyim. Ben ve benden 4 yaş küçük bu sene üniversiteye geçecek bir kız kardeşim var. Annem çok geç saatlere kadar çalışıyor. Babam gece çalışıyor bir de küçük erkek kardeşimiz var. Ben üniversiteden geldiğimden beri her gün sabah üşenmeden kardeşime kahvaltı hazırlayıp mutfağı toplayıp evi süpürüp bir de akşam yemeğini hazırlıyorum. Kız kardeşime herhangi bir şey demesem odasını bile toplamıyor. Ortak bir gardropumuz var onun düzenini bile yapamayacak kadar tembel. İş veriyorum keyfim ne zaman isterse o zaman yaparım diyor. Bugün 1.30’ta spora gidecek daha 12’de dedim ki evi sen süpür ilk defa ona bir görev verdim (ev boştu çünkü çocuk gelmeden süpürelim dedim) spordan gelince yorulmazsam yaparım, s**git odamdan (bunlar normal kullandığı cümleler) ben de ısrarla şimdi süpürmesini daha vaktin çok olduğunu benim de mutfakla ve viledayla ilgileneceğimi söyledim. yapmıcam dedi ve en sonu “şımarma, sana mı soracağım, git kendin eşşek gibi süpür” deyince artık dayanamadım ben de kötü konuştum. Gerçekten dayaktan başka bir şeyden anlamıyor ama kendimi çok zor tutuyorum. Hiçbir arkadaşı yok. 0 arkadaş. Hiç kimseyle oturup dışarıda bile sohbet etmiyor. Tüm arkadaşları tek tek onu engelleyip hayatından çıkmış. Böyle sorunlu biriyle daha fazla muhattap olmak dahi istemiyorum. Sadece yan gelip yatmasını da istemiyorum. Sizin böyle kardeşleriniz var mı? Kendimi çok kötü hissediyorum kardeşim için böyle düşündüğümden ama kardeşimi gerçekten sevmiyorum
Hep asi ve agresif biliniyordu. Yani ergenlikten sonra olmadı. Doğduğundab beri böyle. Artık karakter diyoruz kimse düzeltmek için bir çabaya girmiyor. Kendimden soğuyorsa soğusun, az önce anneme seni öldüreceğim şimdi dedi, beni anlamıyorsunuz falan diyor o***pu diye bağıran da kendisi. travmatik çocuk rolü yapıp herkese her istediğini söylüyor. hadi ben problemliyim hadi ailesi problemli arkadaşları da mı problemli? okul bittiğinden beri annem ona para verşyor dışarı çıksın diye tek bir arkadaşı bile yok. Herkes hayatından onu engelleyerek çıkmış. Babamın yanında “kızın sevgilisinden ayrılmış bana sarıyor” diyebiliyor. Bunu dövmeyip ne yapalım?Bu kadar agresif ve asi olan kızlar genelde yanlış problemlerle karşılaşmıştır. İstismar olsun bilerek bilmeyerek isteyerek birileriyle birşeyler yaşayıp sonra hırçınlık yaparlar pişman olurlar. Çevremde çok görüyorum lise arkadaşlarım da vardı söz dinlemezlerdi. Sen döverek anca kendinden soğutursun yumuşak davran bir konu aç bunlara benzer böyle şöyle duydum de güven ver o sana problemini açar. Ama bunlar suçluluk bastırma diğer kişileri suçlama psikolojisi olabilir. Yanlış yapıp sevgisizlikten kendini değersiz de hissedebilir. sen güven ver o sana dökülsün. Yoksa ilerde psikolojisi daha da beter olur. Takıntılar olabilir ya da kendini hep haklı görme savunmacı olabilir.
İki aylık bile olsa bir işe girin, anneniz babanız kardeşinizin bu halinden gayet memnun ,onlar için sıkıntı yok.Kendi elleriyle şimartmışmışlar.....Annem gelip hesabını bana soruyor. Yapma demekle olmuyor herkes benden medet ummuş. Ben yokken de babam yapıyordu şimdi babam da salmış nasıl olsa ben varım diye
Az önce annem eve geldi. Kardeşime hesap sormak için kardeşim bağırıyor “Sen karışma gerizekalı” diye, annem bağırma dedikçe kardeşim daha çok bağırıp sanki ben durduk yere ona karışmışım gibi ablamın yaptığını görmüyor musunuz anlamıyorsunuz beni diye bağıra bağıra apartmanı ayağa kaldırıyor. Annem dokunmadı bile bağırarak allah sizin belanızı versşn, hepinizi öldüreceğim diye saydırmaya devam ediyor. Ben uğraşmayın şu paikopatla dedim böyle dişlerini gıcırdatarak psikolojik hasta numarası yapıyor. Giderken de beni ittirdi babamın yanında bilerek anne sen onun sevgilisiyle ayrılmasını teselli et diyor. Bu çocuk laftan anlar mı sence? Hala hiçvir korkusu yok istediğim kadar bağırırım diyor. Beni ablalık yapmamakla falan suçluyordur muhtemelen kendisi bok gibi bir insan etrafındaki herkes yaka silkiyor. Böyle birini kim hayatında ister?İki aylık bile olsa bir işe girin, anneniz babanız kardeşinizin bu halinden gayet memnun ,onlar için sıkıntı yok.Kendi elleriyle şimartmışmışlar.....
Kavga etmeyi bırakın, iş yapmayı bırakın onlar sizsiz bir düzen kurmuşlar öyle devam etsinler.Part tıme iş bulun.....
Artık ergenlik de değil bu inanın. Kız normal konuşmayı bilmiyor, normal cümlelerin sonuna da salak, gerizekalı ekliyor sanki karşısında 4 yaşında çocuk var. Güzel gir şey diyorsun dalga geçiyor, bir yere gidelim diyorsun seninle gelmem diyor, beni aile önünde rezil ediyor sevgilisi şöyle böyle diye. Bu lanet olası kişiyi gerçekten hayatımda istemiyorumKardeşiniz ergen. Hatta sonları sayılır. Yapacak bir şey yok. Bir süre kendi haline bırakacaksınız. Yetişkin gibi değerlendirmeyin.
İşlerini yapmayın. İş bölümü de önermeyin. Kendi odası kendi pisliği neyse olduğu gibi bırakın. Evin yetişkini de siz değilsiniz, ergenle uğraşmak zorunda olan da siz değilsiniz.
Böylesi düzelmez. Hatta yurt arkadaşlarıyla anlaşamaz, her gün ayrı bir şeyi sorun eder. Onlara da sana yaptığı gibi bağırıp çağırıp küfrederse, ki bu büyük ihtimal, yurtta çok fazla kalamaz, atarlar.Umarım öyle olur. Üniversiteye gidip yurt ortamını falan görse düzelir diye düşünüyorum ben. Hayatında hiç zorluk görmedi
Artık ergenlik de değil bu inanın. Kız normal konuşmayı bilmiyor, normal cümlelerin sonuna da salak, gerizekalı ekliyor sanki karşısında 4 yaşında çocuk var. Güzel gir şey diyorsun dalga geçiyor, bir yere gidelim diyorsun seninle gelmem diyor, beni aile önünde rezil ediyor sevgilisi şöyle böyle diye. Bu lanet olası kişiyi gerçekten hayatımda istemiyorum
G*tü yemez, biri bir şey dese dolaba sıkıştırsa bir daha yapamazBöylesi düzelmez. Hatta yurt arkadaşlarıyla anlaşamaz, her gün ayrı bir şeyi sorun eder. Onlara da sana yaptığı gibi bağırıp çağırıp küfrederse, ki bu büyük ihtimal, yurtta çok fazla kalamaz, atarlar.
Ergen falan değil, bildiğimiz terbiyesiz ve şımarık. Böylesi asla düzelmiyor. Tecrübe konuşuyor.Kardeşiniz ergen. Hatta sonları sayılır. Yapacak bir şey yok. Bir süre kendi haline bırakacaksınız. Yetişkin gibi değerlendirmeyin.
İşlerini yapmayın. İş bölümü de önermeyin. Kendi odası kendi pisliği neyse olduğu gibi bırakın. Evin yetişkini de siz değilsiniz, ergenle uğraşmak zorunda olan da siz değilsiniz.
Sen daha iyi tanıyorsundur tabii. Benim bir tanıdığım var. Senin kardeşine çok benzer karakterde. Küçüklüğünden beri aynıydı. Ergenlik yaşı geçeli çok oldu ama yine aynı. O yüzden diyorum onun hallerinin ergenlikle alakası yok diye.G*tü yemez, biri bir şey dese dolaba sıkıştırsa bir daha yapamaz
Ailen çok şımartmış, bu yaşına kadar bir dediği iki edilmemiş. Hatta çocukken sırf ağlayıp zırlamasın , gürültü yapmasın diye leb demeden istediği şey önüne gelmiş. Evin en küçüğü. Tahminim doğru mu?Hep asi ve agresif biliniyordu. Yani ergenlikten sonra olmadı. Doğduğundab beri böyle. Artık karakter diyoruz kimse düzeltmek için bir çabaya girmiyor. Kendimden soğuyorsa soğusun, az önce anneme seni öldüreceğim şimdi dedi, beni anlamıyorsunuz falan diyor o***pu diye bağıran da kendisi. travmatik çocuk rolü yapıp herkese her istediğini söylüyor. hadi ben problemliyim hadi ailesi problemli arkadaşları da mı problemli? okul bittiğinden beri annem ona para verşyor dışarı çıksın diye tek bir arkadaşı bile yok. Herkes hayatından onu engelleyerek çıkmış. Babamın yanında “kızın sevgilisinden ayrılmış bana sarıyor” diyebiliyor. Bunu dövmeyip ne yapalım?
En küçüğü değilde 7 sene önceye kadar en küçüğüydü. Biz küçükken de sürekki kavga ederdik fiziksel olarak da. Bakın anneme yazdıkları bunlar.Ailen çok şımartmış, bu yaşına kadar bir dediği iki edilmemiş. Hatta çocukken sırf ağlayıp zırlamasın , gürültü yapmasın diye leb demeden istediği şey önüne gelmiş. Evin en küçüğü. Tahminim doğru mu?
Bu kadar küfürlü konuşmak fazla. Bence bir uzmana götürün. Ailce ikna edin. Neden böyleymiş öğrenirsiniz. O kadar çabaya rağmen gitmek istemezse herkesin dediği gibi evde çok durma.En küçüğü değilde 7 sene önceye kadar en küçüğüydü. Biz küçükken de sürekki kavga ederdik fiziksel olarak da. Bakın anneme yazdıkları bunlar.
Ablam bana şöyle böyle yapıyor der kendi şeylerini söylemez. Bu uzmana gitse ne olur. Kendisi sürekki bana vurur beni çileden çıkartırdı küçükken, saçımı çekerdi, ben de onu hep tırnaklardım kendimi savunmak için. Ablam bende iz bırakmış (yalan) şöyle böyle yapmış falan diyip kendisini melek gösteriyor.Bu kadar küfürlü konuşmak fazla. Bence bir uzmana götürün. Ailce ikna edin. Neden böyleymiş öğrenirsiniz. O kadar çabaya rağmen gitmek istemezse herkesin dediği gibi evde çok durma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?