Oooha
Nasıl sizde kalmayı düşünür evlenene kadar.
Üstelik sen çalışıyorsun,kocan çalışıyor, hanımefendi evde oturuyor. Neden? O evin hanımı o mu?
Girsin bir işe, kasiyerlik tezgahtarlık neyse, İstanbul'da 1000 liraya apartlar var,paylaşımlı odalar . Genelde çalışıp eve çıkma düşüncesi olmayan kizlar kalıyor. Bin lirayi buraya verir,kalaniyla da kendini geçindirir. Benim İstanbul'a çalışmaya gelmiş çoğu arkadaşım buralarda kalıyor, sehri öğrenip çevre edinip eve çıkana kadar. Eski iş yerimde Fatih'te, Beşiktaş'ta böyle apartlarda kalan kizlar vardı, gecen senin parasıyla bin lira ödüyorlardi en fazla. Hadi bu sene artsın,1500 olsun. Enişte evine postu serip oturmaktan iyidir.
Bence bu yönde bir konuşma yapın. Hatta öncesinde araştırın apartlar ne kadarmış vs. Kıza rakamlarla söyleyin, kendi hayatini kurmasına destek olur gibi konuşun
Kuserse de küssün yani. Tüm ömrünü birilerinin kendini bakacağı düşüncesiyle geçirmez de mecburiyetten çalışır belki, yine ona yarar...
Daha bugün bir konuya yazdim. Benim annemin kardeşi de bekarken evi olmasına rağmen çatkapi gelir,günlerce bizde kalırdı..l sonra nişanlandı, bziim ev merkezi diye ne zaman konsere bilmemneye gelse nişanlısıyla bizim evde kalmaya başladı. Bir de pis horlardi nişanlısı, geç uyanirdi salonda cizgifilm izleyemezdik

neyse, evlendiler. Her kavgada kadın bize gelmeye başladı. Bir ara boşanır gibi oldu,yine bizde. Gitti barıştı çocuk doğurdu,çocuğunu bize bıraktı (on sene kadar). Birakti dediysem gerçek anlamda ve tam zamanlı olarak. En sonunda bir olay oldu,evden kovduk da , çocuğu kaldı kendi küstü şükür:)
Yani senin kardeisn gibi, başkasının evinde yaşamaktan gocunmayan insanlar gibi -babamın tabiriyle g.tünü sigdirabildigi her yerde uyuyabilen insanlar- icin sınır yoktur. O kadar da yapmaz ya diyebilecegin her şeyi inan ki yaparlar. Bir bakarsin yıllarca sende,bir bakarsın tekrar evlenip hamileyken sende, bir bakarsın kucağında onun çocuğu,annelik ediyorsun...
Olmayacak şeyler değil - ki birebir başımıza gelen bir şey.
O yüzden önlemini al, bir an önce iş bulsun gitsin apartta kalsın. Eşine de yazık.
İllaha adam kavga mı cikarsin yani,seni mi kirsin da istemediğini belli etsin. Bazı şeyler dile gelmeden de anlasilmali