Kız kardeşimin bizde kalması

Evet şuan çalışıyorum. Mesele maddiyat değil kardeşimin benim başımın üstünde yeri var her zaman ama ben evliyim. Aynı durumda ben olsam eşimin kardeşi asla o eve dönmem diyerek bize gelse tabi ki gitsin demem diyemem ama içten içe bu durum benim canımı sıkar kardeşinin varlığı beni şahsi olarak rahatsız etmese bile ben o evdeyken kendimi kısıtlamak zorunda hissedicem. Evdeki benim öz kardeşim olmasına rağmen mesela bugün duş aldıysam ve gece ya da yarın sabah tekrar duş almamı gerektirecek bir durum olursa ben duşa girmeye çekiniyorum
Duş kısmını anlamadım.Tekrar duşa girerseniz nolur ki?Kardeşim başka bı ülkede ve ben de ona gittiğimde günde iki defa giriorum duşa.Hic de cekinmiorum.Dusa girmenin nesi cekinilicek bişey anlamadım 🙄

Evet şuan çalışıyorum. Mesele maddiyat değil kardeşimin benim başımın üstünde yeri var her zaman ama ben evliyim. Aynı durumda ben olsam eşimin kardeşi asla o eve dönmem diyerek bize gelse tabi ki gitsin demem diyemem ama içten içe bu durum benim canımı sıkar kardeşinin varlığı beni şahsi olarak rahatsız etmese bile ben o evdeyken kendimi kısıtlamak zorunda hissedicem. Evdeki benim öz kardeşim olmasına rağmen mesela bugün duş aldıysam ve gece ya da yarın sabah tekrar duş almamı gerektirecek bir durum olursa ben duşa girmeye çekiniyorum
İşte sorun bu zaten. Kardeşiniz belli ki çok bencil ve rahat birisi. Sizin iyiliğinizi düşünse zaten bunları o da akıl edebilir. Sorunun maddiyat olmadığı belli o konuda da size güveniyor

İşte sorun bu zaten. Kardeşiniz belli ki çok bencil ve rahat birisi. Sizin iyiliğinizi düşünse zaten bunları o da akıl edebilir. Sorunun maddiyat olmadığı belli o konuda da size güveniyor
Kesinlikle.....Kardeşiniz resmen size guvenio.Asiri irite edici bı durum

Şu an bende aynı durumdayım ama benimki zoraki annemle babam ayrıydı babam 12 sene önce evlendi annem bu ay evlendi ve babam o eve gidemeyeceğimi gidersem huzursuzluk çıkaracağını söylediği için beni kendi ablam ısrarla aldı evine. Aynı zamanda eniştem de en başından beri burası senin evin senin üzüleceğin yerde olma diyorlar. Babam evli ve karısının bir oğlu olduğu için 28 yaşında evde ister 5 sene ister 15 sene burada kalabileceğimi kendimi asla kötü hissegmemem gerektiğini söylüyorlar hatta ablam bana gardolap falan bakıyor. Ha bana kalırsa asla rahat edemiyorum o ayrı insanın kendi evi gibisi olur mu olmaz ama düşünceniz sizin daha çok daha önceden evlenmiş olduğu için bi tık farklı sanırım. Eğer istemiyorsanız uygun dille konuşun ki eminim oda çok merakından kalmıyordur. Durumu içine düşmeyen pek iyi bilemez ama sizden öte onun yaşadığı daha zor emin olabilirsiniz

Kardeşiniz en hafif tabiriyle delirmiş sanırım.Ne demek evlenene kadar ablamda kalırım.Evi size güvenip mi terketmis.Madem terkedio evi aklıni başına alicak,ev tutucak,calisicak,maaşı olacak vs.Bunda hiçbiri olmadığı gibi bı de ucuz kahramanlık yapio. Alyaliya Alyaliya ya katiliorum.Anne 24 yaşındaki kızını dövüo,kız ablaya yerlesio,evlenene kadar burda yasicam diyor,abla napicagini bilmio.Eniste garibim ortada kalmış.Burda nasıl yasicaksinla başlayıp aklına girin de bı an önce gitsin evde .Ya da annenle acilen barisitirin kız kardesinizi.Yoksa işiniz zor
Annemle barıştırma gibi bir imkanım şuan yok çünkü annemle bende küsüm. Kardeşimi dövdüğü gün annemi aradım kızdım bu yaştaki kız dövülür mü diye hesap sordum annem bana allah sana daha beterini versin seninki daha beter olsun dedi. Benim ilk gebeliğim boş gebelikti kürtajla sonuçlandı etkisinden psikolojik olarak uzunca bir sürece çıkamadım şuan 10 haftalık hamileyim böyle bir konuya böyle bir kinle benim daha doğmamış çocuğumu dahil etmesi beni üzdü ve mesafe koymaya karar verdim

Annemle barıştırma gibi bir imkanım şuan yok çünkü annemle bende küsüm. Kardeşimi dövdüğü gün annemi aradım kızdım bu yaştaki kız dövülür mü diye hesap sordum annem bana allah sana daha beterini versin seninki daha beter olsun dedi. Benim ilk gebeliğim boş gebelikti kürtajla sonuçlandı etkisinden psikolojik olarak uzunca bir sürece çıkamadım şuan 10 haftalık hamileyim böyle bir konuya böyle bir kinle benim daha doğmamış çocuğumu dahil etmesi beni üzdü ve mesafe koymaya karar verdim
Annenizin yaptığı çok ayıp.Haklisiniz wala

eşinizden ziyade sizin rahatsız olduğunuzun hepimiz farkındayız yalnız aynı durumda siz olsaydınız ne olurdu düşündünüz mü? fazla bir seçenek yok, kızkardeşiniz bir iş bulana kadar en azından sizinle kalmak zorunda. sokağa atamayacağınıza göre..

Oooha
Nasıl sizde kalmayı düşünür evlenene kadar.
Üstelik sen çalışıyorsun,kocan çalışıyor, hanımefendi evde oturuyor. Neden? O evin hanımı o mu?
Girsin bir işe, kasiyerlik tezgahtarlık neyse, İstanbul'da 1000 liraya apartlar var,paylaşımlı odalar . Genelde çalışıp eve çıkma düşüncesi olmayan kizlar kalıyor. Bin lirayi buraya verir,kalaniyla da kendini geçindirir. Benim İstanbul'a çalışmaya gelmiş çoğu arkadaşım buralarda kalıyor, sehri öğrenip çevre edinip eve çıkana kadar. Eski iş yerimde Fatih'te, Beşiktaş'ta böyle apartlarda kalan kizlar vardı, gecen senin parasıyla bin lira ödüyorlardi en fazla. Hadi bu sene artsın,1500 olsun. Enişte evine postu serip oturmaktan iyidir.
Bence bu yönde bir konuşma yapın. Hatta öncesinde araştırın apartlar ne kadarmış vs. Kıza rakamlarla söyleyin, kendi hayatini kurmasına destek olur gibi konuşun
Kuserse de küssün yani. Tüm ömrünü birilerinin kendini bakacağı düşüncesiyle geçirmez de mecburiyetten çalışır belki, yine ona yarar...

Daha bugün bir konuya yazdim. Benim annemin kardeşi de bekarken evi olmasına rağmen çatkapi gelir,günlerce bizde kalırdı..l sonra nişanlandı, bziim ev merkezi diye ne zaman konsere bilmemneye gelse nişanlısıyla bizim evde kalmaya başladı. Bir de pis horlardi nişanlısı, geç uyanirdi salonda cizgifilm izleyemezdik🤬 neyse, evlendiler. Her kavgada kadın bize gelmeye başladı. Bir ara boşanır gibi oldu,yine bizde. Gitti barıştı çocuk doğurdu,çocuğunu bize bıraktı (on sene kadar). Birakti dediysem gerçek anlamda ve tam zamanlı olarak. En sonunda bir olay oldu,evden kovduk da , çocuğu kaldı kendi küstü şükür:)
Yani senin kardeisn gibi, başkasının evinde yaşamaktan gocunmayan insanlar gibi -babamın tabiriyle g.tünü sigdirabildigi her yerde uyuyabilen insanlar- icin sınır yoktur. O kadar da yapmaz ya diyebilecegin her şeyi inan ki yaparlar. Bir bakarsin yıllarca sende,bir bakarsın tekrar evlenip hamileyken sende, bir bakarsın kucağında onun çocuğu,annelik ediyorsun...
Olmayacak şeyler değil - ki birebir başımıza gelen bir şey.
O yüzden önlemini al, bir an önce iş bulsun gitsin apartta kalsın. Eşine de yazık.
İllaha adam kavga mı cikarsin yani,seni mi kirsin da istemediğini belli etsin. Bazı şeyler dile gelmeden de anlasilmali

Sanırım yorum yapanlar kardeşin ne demek olduğunu bilmiyor. Her şiddet konusunda nereye giderseniz gidin ama boşanın diyorsunuz haklı olarak, şiddet anneden gelince kabul edilebilir mi oluyor? Evet evlendikten sonra zor oluyor kardeşin bile uzun süre gelip kalması ama hayatını değiştirmek için 1 ay çok kısa bir süre. Bir çaba sarf ediyorsa yapacak bir şey var mı? Çaba sarf etmiyorsa da bunu belirtebilirsiniz.

Siz yalnız yaşasanız tabi ki olur yaşar sizinle ancak ne eşiniz ne de kardeşiniz tam rahat etmez. Banyosu ıvırı zıvırı var insan evinde rahat etmek ister esiniz de diken üstünde olur. Sizinle yaşaması doğru değil. Ben kaynımı istemezdim açıkçası rahat edemezdim keza görümcem de dahil x. Bir kişi yaşamamalı geçici elbet kalabilir ancak kardeşiniz sanırım yerleşme düşüncesinde bu olmaz..

Aile bireyleri ne garip oluyor ya sormadan etmeden kafalarına göre gelip yerleşiyorlar. Kardeşinin çocuğunun evini kendi evleri sanıyorlar

Napiyim çık git mi diyim ah bide yorum yaparken karşınızdaki insanla empati kurabilsenizz
Çok git denmez ama konuşulur , ömür boyu burda kalamazsin denir , kendine bir iş bul hayatını kur denir , karşınızda çocuk yok ki yetişkin bir kadın var , ne demek sizinle yaşamak ömür boyu , çalışsın siz de destek olun bir aparta çıksın

Kardesinin size dayattigi “evlenene kadar burdayim” durumu, yiyip icip yatmasi, bana o kadar batti ki neden dayak yedigini anliyorum :))

Kocanizla illa aranizin acilmasi mi lazim birseyler yapmaniz icin. 1 ay oldu artik evine donmem lazim, bizimle yasayamazsin. Biz evli bir ciftiz, boylesi yakisik almaz. Annemle bir sure idare et, is bulunca cikarsin kendi evine demenin nesi zor? O gayet kolay sizin ne dusuneceginizi onemsemeden, evlelene dek burdayim diyor. Kafaya bak.. hic makul bir insan degil belli ki. Boyle makul olmayan biri icin kendi huzurunuzdan olmayin derim.

Asla dönmem diye birşey olamaz.Kardesinizle konusun bir yol bulun.

Neden çalışmıyor kardeşiniz
Ya eşinizin dediği gibi dogumgununde baristiracaksiniz ya da 1 ay daha kalıp sizde işe girip ilk aldığı maaşla ya eve ya aparta çıkacak.
Ya da hayirli kismet bulacaksiniz hizli bir şekilde.
Daha 1 yıllık evlilikte sürekli gelip duruyormuş şimdi de temelli yerleşmiş resmen

İyi de bugün annesi döver yarın kocası döver o zaman ne yapacak ?
Kendine ait bir hayat kurmaya niyeti yok mu kardeşinizin?
Biriyle tanışıp evlenmek bir çözüm değil ki berbat biri de çıkabilir hayatına giren insan tekrar boşanıp yine sizle mi yaşayacak?
Konu sahibi birçok kişi sormuş cevap verdiniz mi göremedim .
Bir işi gücü öncesinde çalışma geçmişi eğitimi var mı kardeşinizin ?
İşkur a falan başvurabilir.
Eğitim düzeyine göre bir işe bakabilir.
Eğitimi yoksa temizlik işine girebilir gayet güzel paralar kazanıliyor o işte de.
Veya istediği bir meslek varsa kursuna gidip eğitim vs alabilir bunun üzerine.

Kardeşimin her zaman benim başımın üzerinde yeri var. Ama bu çok belirsiz bişey ve muhtemelen hayatına birini alıp yemiden evleninceye kadar bizimle yaşamayı düşünüyor
24 yaşında yetişkin kadın neden çalışıp kendi düzenini kurmuyor? Lise öğrencisi gibi anneme küstüm daha dönmem demesi hiç doğru değil. Annenizde 24 yaşında kadını ne diye dövüyor( hiç olmaması lazım zaten) ne yaşanmış bu derece aralarında?
Annenizi arayıp siz konuşup bir çözüm bulacaksınız başka çare görünmüyor.

Kötü bir alışkanlığı yok, annemde babamla biz çokküçük yaştayken boşanmış biraz psikolojik sorunları var kardeşimle de pek anlaşamazlar. Sürekli kardeşimin evlenip boşandığını yüzüne vurur kendini yaptırıp geldin tarzında konuşur

Annenizin normal psikolojide olmadığını söylüyorsunuz, o yüzden söylediği sözleri bilinçli söylediğini düşünmeyin. Evinizde huzur olsun istiyorsanız annenizle konuşup net bir şekilde sizde kalamayacağını söyleyin kardeşinizin. Anneniz psikolojik destek alıyor mu,ilaç kullanıyor mu? Almıyorsa buna ikna edin doktor masrafını ben karşılarım deyin.
Kardeşinizlede açık açık konuşsanız daha iyi. İkinci bir evliliği kurtuluş olarak görmek yerine işe girip kendi ayakları üstünde durmasını telkin edin.
Ortada aday bile yokken evlenene kadar kalıcam demesi onun da çok sağlıklı bir psikolojide olduğunu göstermiyor.

Back
X