Ve ayrıca elindeki veriler çok yetersiz.Epey geride boşanmış bir kadına neler dediğini bile bile mi bu kadar iyi niyetli davranıyorsunuz? Boşanmayı büyük kusur olarak görüyor, konu sahibine göre bütün boşanmış kadınları kocasından uzak tutmalı, çünkü kocasını kapabilirler. Kardeşi de olsa kurtuluş yok, boşanmış kadınlar tehlikeli. Bir erkeğe birden fazla kadın bakabilir, ama konu sahibi bununla ilgilenmiyor, bi tanesi kocasının aklını çelerse diye ödü patlıyor. Aslında korktuğu kocası güvenmediği kocası ama ona tek laf yok , gücü garibana yetiyor.
Kadının yaptığı şeyler normal çünkü, sırf burdan eniştesine yürüdüğü anlamı çıkmaz. O zaman hepimiz ordu olmuş yürüyoruz ailemizdeki erkeklere.Psikolojik olarak bi sıkıntısı olduğunu düşündüğümü söylemiştim zaten.
Aşırı derecede kaybetme korkusu var amenna.
Bütün bunlar kız kardeşini haklı çıkarmaz.
Tanımıyoruz çünkü. Ya bildiğin konu sahibini kötüleyip kardeşini savunanlar olmuş bu normal mi?
Hayatında kimseyi istememesi, arkadaşlık yapmaması kendi tercihi. Sırf bu yüzden "sen zaten böylesin kesin haksızsın" diye mi bakmak lazım.
Ayrıca en başta belirttim, çok fazla beğendiğim yorum oldu. Ben sadece konu sahibine aşırı yüklenenlere kızıyorum.
Psikolojisi bozuksa bile onu azarlama hakkı yok kimsede.
Aynen ya , ne güzel kocalar var kapanın elinde kalıyor, adamı alabilmen için çok istemen yeterli yani. Bi bizim bakıcı kız kapamadı benim kocayı, kız ben memlekette iken eve süpürge atmaya bile geliyordu, kaynana az laf etmedi, kocanı alacağğğ diye. Ne beceriksiz kızmış bi alamadı yıllardır kocamı, elimizle de evlendirdik, artık hiç alamaz.Ve ayrıca elindeki veriler çok yetersiz.
Herkesin, enistesiyle yasayabilecegi gayet normal, siradan seyler.
Birlikte sigara icmek, enisteden ablasinin yerine arabanin anahtarini istemek vs.
Konu sahibinin de cevresinin de zihniyeti ebem caginda kalmis.
Konu sahibi her defasinda esi icin o bir erkek diyor; yani gozu kayabilir, aklina dusebilir, onunde biri egilirse hemen seks dusunebilir cunku o bir pipili.
O yuzden konu sahibine göre kadinlar dikkat etmeli kendine.
Hele hele bosaninca ekstra dikkat etmeli ki adam kotu seyler dusunmesin
Halasi ve yengesi de coook yuksek ihtimalle bosandigi icin esinle ne isi var, triplerine giriyorlar halbuki alt tarafi arabanin anahtarini isteyecek.
Bazi evliliklerde, bazi zihniyetlerde ne guzel erkek olmak ya.
Aldatsa bile elinin kiri sayilir, kadin bastan cikarmis sayilir, bir errrkek oldugu icin nefsine hakim olamamis sayilir, aklanir gider.
Aslinda her ikisinde de suc yok bence ne enistede ne kardeste -kiyamam, su sigara muhabbetini birbirini hic tanimayan insanlar bile yapabiliyor kapi onunde, isyerinde vs-gunahsiz adama da yuklenilmesini istemem, ama zihniyet acisindan bakiyorum.
Belki farkina varabilirler.
Keske tedavi olabilseler.
Kime göre neye göre normal?Kadının yaptığı şeyler normal çünkü, sırf burdan eniştesine yürüdüğü anlamı çıkmaz. O zaman hepimiz ordu olmuş yürüyoruz ailemizdeki erkeklere.
Biz de Norveç 'te yaşamıyoruz. Benim etrafımda da çok var o malum zihniyetten. Değiştirmeye kendinden başlamak hem kolay hem de etkili. Hiç yoktan insanlar senin seçimine , doğrularına, hayat görüşüne saygı duyar hale gelir zamanla, onlara ters gelen şeyleri yapıyorsun diye itham yemezsin en azından. Bir de, yuvayı yapan iki kişidir, yıkan da ikisinden biri. 3.şahıslar bu iki kişiden birinin izni dahilinde etkili olabilirler. Yani eğer konu sahibinin kardeşi öyle bir insansa konu sahibi sadece kardeş kaybeder, yuvasından olmaz, tabi kocası dediği kadar iyi biriyse. Kocası da şayet kandırılıp götürülecek kapasitede biri ise Ayşe alamaz Fatma alır. Hangi birinden kaçırabilecek ki kocayı? Zor hayatlar bunlar.Kime göre neye göre normal?
Aile yapısını, nasıl yaşadıklarını biliyor muyuz? Bilmiyoruz.
Mesela bazı ailelerde kuzenlerle tokalaşılmaz bile ama bazıları da can ciğer sarılır, samimi davranır.
Ayrıca konu sahibi için kardeşini suçlamak da eminim hiç kolay değildir ama kötü hissetmiş işte.
Hisleri için kadını azarlamak "aaaa nasıl böyle düşünürsün" demek saçma.
Nihayetinde kardeşini de tanımıyoruz
Evet haklısınız.Biz de Norveç 'te yaşamıyoruz. Benim etrafımda da çok var o malum zihniyetten. Değiştirmeye kendinden başlamak hem kolay hem de etkili. Hiç yoktan insanlar senin seçimine , doğrularına, hayat görüşüne saygı duyar hale gelir zamanla, onlara ters gelen şeyleri yapıyorsun diye itham yemezsin en azından. Bir de, yuvayı yapan iki kişidir, yıkan da ikisinden biri. 3.şahıslar bu iki kişiden birinin izni dahilinde etkili olabilirler. Yani eğer konu sahibinin kardeşi oyle bir insansa konu sahibi sadece kardeş kaybeder, yuvasından olmaz, tabi kocası dediği kadar iyi biriyse.
Aksine bence gayet de rahat suçluyor.Kime göre neye göre normal?
Aile yapısını, nasıl yaşadıklarını biliyor muyuz? Bilmiyoruz.
Mesela bazı ailelerde kuzenlerle tokalaşılmaz bile ama bazıları da can ciğer sarılır, samimi davranır.
Ayrıca konu sahibi için kardeşini suçlamak da eminim hiç kolay değildir ama kötü hissetmiş işte.
Hisleri için kadını azarlamak "aaaa nasıl böyle düşünürsün" demek saçma.
Nihayetinde kardeşini de tanımıyoruz
Aksine bence gayet de rahat suçluyor.
Gunahini almayayim ama gibi bir yaklasim degil bu.
Bilakis yaptigi her hareketi abartarak anlatiyor.
Burada kime gore normal diye bir seyden bahsedemeyiz, bu o kadar kolay bir sey degil, iki insani tohmet altinda birakmak cok ayip cok vicdansizca.
Diyelim ki cok geleneksel ya da asiri dindar bir aile olsunlar, en fazla kardesim bana gore daha rahat biri deyip mesafesini artirir.
Hemen ilk akla gelen sey kocamda gozu var olmaz.
Bakin ben de yukarda kiyamam demisim, hic tanimadigim iki insana, buna gore ben de mi eşine yuruyorum, buna kime gore normal diyebilir miyiz?
Daima esini koruyabilir mi, korumali mi, daima adami bir goz hapsine almasi saglikli mi?
Su an onume bu cikti.çok komik degilmi bir yuva yıkılınca başkasının yuvasını yıkma istediği ben neden mutlu olamadım da o mutlu diye huzur bozmakta isteyebilir .
Kime göre neye göre normal diyebiliriz çünkü "kıyamam" kelimesi size göre normaldir bana göre değil.
Bende enişteme "kıyamam yaa" demem mesela ve ablamın da eşime demesini istemem.
Çünkü bana göre normal değil bu kadarı.
Ayrıca kardeş tanıyor muyuz? Tanımıyoruz.
Konu sahibinin kardeşinin hal ve hareketini abarttığını nereden biliyoruz?
Kardeşi eniştesinin önünde eğilmiş mesela.
Hatta domalmış. Bu normal mi? Bence de normal değil.
Aralarındaki ilişkiyi bilmediğimiz için kardeşi koruyup konu sahibini yermek saçma geliyor.
Herkesin kardeşlik bağı farklıdır.
Su an onume bu cikti.
Kardesini hic olmamis bir seyden dolayi bu fikirde olabilir diyerek tohmet altinda birakmak normal mi?
Kardesimin yuvasi yikildigina gore ben mutsuzum o da mutsuz olsun diye dusunebilir, diyerek yuva korumak normal mi?
Dolayisiyla evet abartiyor.
Kiyamam deyince rahatsiz olmak farkli bir sey, suclamak farkli.
Kullandığınız o gereksiz kelimeyi kullanmadan şunu söyleyim yolun ortasinda ayakkabınızın bağı çözülür egilirsiniz . Evde yere bişey düşer egilirsiniz . Eğilince insanın aklına günlük hayatta sex geliyorsa bu normal değil . O zaman gun içerisinde oklava yutmuş gibi mi gezilecek .Kime göre neye göre normal diyebiliriz çünkü "kıyamam" kelimesi size göre normaldir bana göre değil.
Bende enişteme "kıyamam yaa" demem mesela ve ablamın da eşime demesini istemem.
Çünkü bana göre normal değil bu kadarı.
Ayrıca kardeş tanıyor muyuz? Tanımıyoruz.
Konu sahibinin kardeşinin hal ve hareketini abarttığını nereden biliyoruz?
Kardeşi eniştesinin önünde eğilmiş mesela.
Hatta domalmış. Bu normal mi? Bence de normal değil.
Aralarındaki ilişkiyi bilmediğimiz için kardeşi koruyup konu sahibini yermek saçma geliyor.
Herkesin kardeşlik bağı farklıdır.
İyi de o şekil bir eğilme olmamış ki.Kullandığınız o gereksiz kelimeyi kullanmadan şunu söyleyim yolun ortasinda ayakkabınızın bağı çözülür egilirsiniz . Evde yere bişey düşer egilirsiniz . Eğilince insanın aklına günlük hayatta sex geliyorsa bu normal değil . O zaman gun içerisinde oklava yutmuş gibi mi gezilecek .
Kıyamam demiş ne büyük olay . Ben böyle konuşmalar görünce insanların sosyal hayatının hiç olmadığını düşünüyorum . Kıyamam dedi kocamda kesin gözü var. Şimdi eşimin kardesi bana kıyamam dese eşim de dönüp bana terslesse kaçarak uzaklasirim normal değil şu yazdıklarıniz. Hayat yaşayış şekliniz kadın ve erkek apayrı demek ki ama günümüz şartlarında diğer insanlar öyle yaşamıyor . Benim teyzelerim ,amcalarimla kendi ailemin ilişkileri de böyle değil . Arabanın anahtarını alayım demiş kardeşi eşinden akraba çıkmış demiş ki sana noluyor ablan alır
Ben orda akrabaya derim ki sana ne oluyor kardeşimle arama giriyorsun. Kadınlarla erkekler iletişim kurar hemen aşık olmazlar . Erkeklerin çok olduğu yerlerde her zaman bulundum kocasının başı kıçı ayrı oynamazsa kimse kapamaz merak etmesin
Herkes hakkinda bu kadar futursuzca dusunebilmeye ben saygi duyamam.Kardeşim bu şekilde düşünüyor demiyor ama isteyebilir diyor. Yani ihtimal düşünüyor çünkü içi gıcık olmuş bir kere. O durumda her şey gelebilir akla.
Tekrar söylüyorum aralarındaki kardeşlik bağını bilmeden kadını sadece söylediği şeyler yüzünden suçlayamayız.
Kıyamam kelimesinden rahatsız olduğu için suçluyor zaten?
Demek ki aralarında "kıyamam" dicek kadar bi samimiyet yok.
Bütün yorumları okusaydınız konu sahibinin o kelimeyi söylemeye çalıştığını bilirdiniz.Herkes hakkinda bu kadar futursuzca dusunebilmeye ben saygi duyamam.
Bugun ona yarin bana.
Belki konu sahibine gore kendisinden bir tik daha rahat oldugunu dusundugu birinin ne namusu kaliyor ortada ne kiskancligi, bunu normal bulamam.
Makul bir suphe yokken kadini soyledigi seylerden oturu suclayamiyorsak size gore, kardesi de yaptiklarindan oturu suclamayalim.
Onu niye pislik gibi dusunmeliyiz?
Bakin bircok kisiye gore normal ve siradan gelmis iliskileri, kardes de bu fikirde belli ki.
Böyle düşünenler olarak hepimiz enişteci miyiz?
Fol yok yumurta yok kardesim bosandigi icin beni kiskanacak ve yuvami bozacak diye dusunmek saglikli degil.
Kiyamam diyerek nereye varmak istiyor sizce, ablasinin esine kiyamam deyince gozu mu oluyor?
Kocalar herkesten korudugumuz, aman aman kardesim egilince seks dusunmesin diye kendimizi yirttigimiz bir sey degil. Olmamali.
Onunde domalmis demissiniz, hayretler icindeyim.
Konu sahibi tarif bile etmemis ama siz hemen onunde egilmeyi domalmak olarak dusunmussunuz.
Umarim siz kimsenin onunde domalmazsiniz bosaninca.
( Eminim bunu hakaret ya da beddua algilayacaksiniz, oklar kendinize donunce ben nerede ne yapmasi gerektigini bilen biriyim, kimsenin onunde egilmem diye parlayacaksiniz, ama soz konusu kardese bunu yakistirabiliyorsunuz)
İyi de hiç makineye bulaşık yerlestirmiyor musunuz ? Yani hiç insan bir an evin içinde dizlerini kırmadan egilemez mi ?İyi de o şekil bir eğilme olmamış ki.
Konu sahibi kendisi diyor. Ayrıca ayakkabı bağlamak, bir şey almak için domalarak eğilmeyiz değil mi? Dizleri kırıp öyle eğiliriz.
Bunu anlatmak için domalmak kelimesini seçtim zaten. Normal bir eğilmek değil söz konusu.
Diğer söyledikleriniz için de gene aynı şeyleri tekrar edicem. Siz akrabaya "sana ne oluyor da kardeşimle arama giriyorsun" dersiniz çünkü aranızdaki bağ ve iletişim bu şekildedir.
Bu konuda kimse kendi hayatına göre yorum yapmamalı. Bakın mesela kıyamam kelimesi sizin için ne kadar önemsiz ama konu sahibi için öyle değil.
Ne var o kelimede yaaa diyemeyiz. Size normal gelen ona gelmeyebilir
İşte bende sizin önerdiğiniz şeyi söyledim ilk başta. Ki zaten en başta bu şekilde yorumlar olsaydı olay buralara gelmezdi. En başta o kadar azarlayan oldu ki konu sahibini herkes bir anda çok fazla yüklendi sanki gerçekte böyle şeyler olmuyor gibi.İyi de hiç makineye bulaşık yerlestirmiyor musunuz ? Yani hiç insan bir an evin içinde dizlerini kırmadan egilemez mi ?
Ben şuna zaten karşıyım assla bir kız kardesle koca aldatmaz diyemem bu dünyada pedofili diye bir gerçek varken . Madem kadınlarla ilgili böyle sıkıntıları var yapacağı şey çok basit . Kendisi görüşecek kız kardeşi ve ailesiyle . Hatta kadın olan ortama sokmamasi lazım . Bu kadar büyük kaybetme korkusu normal değil . Eğer adam gidecekse dışarda da önünde biri egilebilir ,kıyamam diyebilir
Şimdi benim de kardeşim ve eşim olduğu için çevremde başka insanlar olduğu için açıkçası konuyu tuhaf buldum . Mesaj yakalarsaniz o an bile insan Allah düşmanıma vermesin dehşete düşer yani kocami alacak diye düşünmez . Bazen kadınsal iç guduyle evet bir şeyler hissedebiliriz . Ama konu sahibi sadece kardeşine karşı böyle değil komşu da onun için riskli herhangi bir kadında bu şekilde sosyal hayatta bulunmak mümkün değil . Şimdi benim kardeşim evde makine yerleştirirken eşim arkasından ona bakıyorsa ben niye kardeşim eğildi diye mi düşünmeliyim? Bu düşünce tarzı hastalıklı . Bizde konu sahibi gibi normal hayatları olan insanlarız yani marjinal bir yaşamımız da yok ki. Tepki almasının sebebi bu aslında. İnsanın elinde bir delil olur tamam yoksa rahatsızsan kocanı annengile götürüp getirmezsin çok basit bir çözümİşte bende sizin önerdiğiniz şeyi söyledim ilk başta. Ki zaten en başta bu şekilde yorumlar olsaydı olay buralara gelmezdi. En başta o kadar azarlayan oldu ki konu sahibini herkes bir anda çok fazla yüklendi sanki gerçekte böyle şeyler olmuyor gibi.
İşte bende sizin önerdiğiniz şeyi söyledim ilk başta. Ki zaten en başta bu şekilde yorumlar olsaydı olay buralara gelmezdi. En başta o kadar azarlayan oldu ki konu sahibini herkes bir anda çok fazla yüklendi sanki gerçekte böyle şeyler olmuyor gibi.
Eger egilme konusu uzerinden gidersek konu sahibinin tarifledigi bir sey yok.Bütün yorumları okusaydınız konu sahibinin o kelimeyi söylemeye çalıştığını bilirdiniz.
Benden önce başka bir üye o kelimeyi kullanmış ve konu sahibi de "evet demek istediğim oydu" demiş.
Ona istinaden bu kadar rahat kullanıyorum o kelimeyi.
Her neyse sayfalarca yazsam da herkes gene kendince anlayacak. Ki zaten sıkıntı da burada başlıyor. Bu konu empati yapılacak bir konu değil bence. Çünkü herkesin doğrusu kendine.
Size iyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?