• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

Nelere şahit oluyoruz çevremizde?
Gerçekten çevresinde şahit olduğu şeyi anlatan bir veya iki insan olmuşur ama onun dışında herkes Anlı,Erol vs deyip durdu.
O çevre olmuyor da cidden çevrede ne görüyor bu insanlar merak ediyorum
Uzun yıllar hukuk bürosunda çalıştım ve ne yazık ki genellikle insanları en yakinindakiler yaraliyor. Yalnız bunu iki taraf acisinda da düşününüz mesela bu konu sahibi şüphelerinde haklı da olabilir eğer değilse kardeşine iftira atıyor oluyor.Emin olun insan artık bir süre sonra hiç birşeye sasiramiyor.

1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Yapacağınız şey belli. Mesafe koyacaksınız renk vermeden. Sağlıklı ailelerde böyle şeyler olmaz. Ama örneği de çok. Bu da insanların mayasının bozuk olduğunu gösteriyor. Madem böyle bir kurt düştü içinize. Mesafe koyun kimseye de bahsetmeyin. Belki yanlış anlıyorsunuz ama sonuç olarak böyle düşünüyorsunuz. Kimsenin zarar görmemesi için mesafe en iyisi

Kime göre neye göre normal diyebiliriz çünkü "kıyamam" kelimesi size göre normaldir bana göre değil.
Bende enişteme "kıyamam yaa" demem mesela ve ablamın da eşime demesini istemem.
Çünkü bana göre normal değil bu kadarı.
Ayrıca kardeş tanıyor muyuz? Tanımıyoruz.
Konu sahibinin kardeşinin hal ve hareketini abarttığını nereden biliyoruz?
Kardeşi eniştesinin önünde eğilmiş mesela.
Hatta domalmış. Bu normal mi? Bence de normal değil.
Aralarındaki ilişkiyi bilmediğimiz için kardeşi koruyup konu sahibini yermek saçma geliyor.
Herkesin kardeşlik bağı farklıdır.
Kardeşi eniştesinin önünde eğilmiş mesela.
Hatta domalmış.

"Eğilmek" ten ne ara konu "domalma" ya geldi ? 😡😠

Allah herkese sağlıklı fikirler nasip etsin.

Hayatin gerçekleri diye birşey var.niye arkadaşlar fesatsin felan demiş anlamadim bu t.vdeki çogu programlar gerçek hayattan alma arkadaşlar.bizzat benim tanidigim koçasindan boşandi ablasinida boşatip eniştesiyle evlendi.tedbirini al annen varsa bir çıtlat konuyu kardeşimin hareketleri beni rahatsiz ediyor diye.olmaz deme herşey oluyor.annen yoksa direk sen söyle rahatsiz oluyorum diye mesafeli ol eniştene diye
Yapma etme annesinin yüreğine iner

Hayatin gerçekleri diye birşey var.niye arkadaşlar fesatsin felan demiş anlamadim bu t.vdeki çogu programlar gerçek hayattan alma arkadaşlar.bizzat benim tanidigim koçasindan boşandi ablasinida boşatip eniştesiyle evlendi.tedbirini al annen varsa bir çıtlat konuyu kardeşimin hareketleri beni rahatsiz ediyor diye.olmaz deme herşey oluyor.annen yoksa direk sen söyle rahatsiz oluyorum diye mesafeli ol eniştene diye

Çevremizde nelere şahit oluyoruz.icinize bir kurt düştüyse çok zor sizin için. Daha önce kardeşiniz enistesiyle böyle samimi miydi? Acaba siz mi husnu kuruntu yapıyorsunuz. Kızlarının sırrını en iyi anneler saklar birde anneniz gözlemleyip eğer öyle birşey varsa uygun bir üslupla uyarsin.Kimse kardeşine böyle şeyleri yakistirmaz ancak boşanma sonrası psikolojik durumlar her kadın da farklı olabiliyor.

Ne ülkemizde ne de dünyada , yalan haber ve kurgu tv programı hiç olmuyor çünkü.

Köylerde bundan en az 60 yıl önce ninelerin çocuklara anlattığı hikayeler vardır. Tüm hikayelerin ortak noktası kötülüğün her zaman uzaktan ve yabancılardan gelmediği ; çok yakın akraba ve komşulardan da hem kızların hem de erkeklerin zarar görebileceği üstünedir.

Marmara bölgesindeki falanca köyde olmuş diye anlatılan hikayeyi , Doğu Anadolu bölgesinde çocukken dinlemiş 60+ teyze gördüm ben. Kadın bizim ninemiz de anlatır , kendimize dikkat edelim diye tembihlerdi demişti.

İnternet ve tv yayınları ile haber alma hızı artmadan öncede bu tür hikayeler anlatılıyordu.

Yaşlı teyzelerin anlattığı aile içi ilişkiye dair hikayeyi internette yeni olmuş ve İç Anadolu Bölgesinde yaşanmış olarak anlatan haber okumuştum ben 6-7 sene önce.

Bir yerde bu tür bir haber duyunca gerçekliğini , gerçekten olayın içindeki insanlar arasında kan bağı olup olmadığını , daha fazla izlenme adına aynı olayın tekrar tekrar yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmek elimizde.

Bir aldatma haberinde, insanların arasında kan bağı yoksa haberin bilinçli olarak yüksek izlenme için mi yoksa toplumu infiale sürüklemek için mi abartıldığını sorgulamalı ; yanlış ve aldatıcı haberlere de tepki göstermeliyiz.

Her habere "oluyor böyle şeyler" diyelim ve kabullenelim , toplumsal yapıyı oluşturan aile bağları da kopsun diye bilinçli olarak bizlere neler izletiliyor ve dinletiliyor , dikkatlice inceleyin.

e sizde boşanan bir kadın olarak tabikide boşanan kadın savunucusu olmuşsunuz.sizden de bu beklenirdi. acaba siz neden boşandiniz. merak ettim sebebi neydi ? burda yuvasını korumaya çalışan birini ezmeye hor görmeye gelmişsiniz. bu düşüncelere sebebiyet veren bu hareketleri yapan haklı ben bunların yanlış olduğunu söylediğim icinmi suçluyum bırakın Allah aşkına açıkçası sizin bana yardımcı olabileceğiniz bi durum değil lütfen kendinizi yormayın...
Şu yorumla birlikte ben şok. Size ne kim neden boşandı neden boşanmak istedi bu nasıl bi hadsizlik? Boşanan kadın kusurludur görüşü hakim sizde. Psikoloji bozukluğu değil bu zihniyet bozukluğu. Bir kaç mesajınızı okudum herkesin üzerinize geldiğini yazmışsınız ama burdaki kadınların çoğu susamaz sizin yorumlarınıza. Zannetmeyin ki doğru söylediğiniz için susmadığınız için linç yediniz. Kocanıza odaklanmak yerine biraz kendinize ilgi gösterip gelişimi tercih edebilirdiniz. Söylenecek o kadar çok şey var ki aslında!...

Ay ne zamandır yazmamıştım bu konuya ama yazacağım tekrar.

Öncelikle esra erol müge anlı dediklerinize çıkanlar son derece uç olaylar her binada ya da her sülalede 3 5 çiftin yaşadığı şeylermiş gibi basite indirgemek çok akıl dışı.

Boşanan kadınlar genellikle yaşadıkları sebebiyle erkeklerden tiksinmiş olduğundan mahkeme salonundan gözleri ferfecir okuyarak çıkmıyor. Aksine bizim ülkemizde bolca bulunan şerefsizler her boşanmış kadını abaza zannedip peşine düşmekten taciz etmekten çekinmiyor. Kardeşiniz de keyfi boşanmamıştır her halde, mutlaka üzüntüleri vardır, hemen yeni koca arayacak kafada olduğuna ihtimal vermek zor. Bu paragrafı daha da uzatırım ama gidip kocanızı falan bıçaklarsınız o yüzden gerek yok.

Kardeşinizin davranışları bu kadar gözünüze batıyorsa gidin kendi evinize, ne işiniz var orada, ziyaretlerinizi seyrekleştirin, gündüz vakti eşiniz olmadan gidin. Derdi boyunu aşmış kadına bakıp bakıp bilenmezsiniz böylece. Ha hiç sevgi görmedim, kardeşim de annem de beni hep aşağıladı zaten beni düşman biliyorlar, şimdi de mutluluğuma tahammül edemiyor evliliğimi bozacak diyorsan da kes bağını, sen sağ onlar selamet. Ne biçim şeyler bunlar ya, kardeşine destek ayağına gidiyorsan kocansız git, çok mu zor

"Eğilmek" ten ne ara konu "domalma" ya geldi ? 😡😠

Allah herkese sağlıklı fikirler nasip etsin.

İlk başta Ben yazmadım önceki mesajlarda başka bir üye yazmış konu sahibi de onaylamış.

Ay bir de yani ilk kez duyuyormuş gibi tavırlarınız yok mu öldürüyor resmen yaaa. 😒Merak etmeyin buradaki domalmak kelimesi size zarar vermez. Sadece siz değil bu arada domalmak kelimesine şaşıran herkes aynı tepkiyi veriyor.
Daha çok söylenecek şey var da ban yemek istemiyorum. 😏

Sizi terrrrtemiz miss gibi sağlıklı fikirlerinizle baş başa bırakıyorum🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

Resmen kızkardeşiniz boşanmadan önce sorun yokmuş boşandıktan sonra gözünüze batmış.
Eğer eniştesine iş atacak bir kız olsaydı inanın kızkardeşinin evli olmasıda durumu değiştirmezdi. Çoktan olurdu. Ayrıca söyleyeyim etrafınız çok fesat
Çok rahatsızsan gitme kardeşine rahat bırak
Aileye bak dört göz açmış boşanmış kadının her hareketini inceliyorlar hemde en fesatça yorumlarıyla

Ay ne zamandır yazmamıştım bu konuya ama yazacağım tekrar.

Öncelikle esra erol müge anlı dediklerinize çıkanlar son derece uç olaylar her binada ya da her sülalede 3 5 çiftin yaşadığı şeylermiş gibi basite indirgemek çok akıl dışı.

Boşanan kadınlar genellikle yaşadıkları sebebiyle erkeklerden tiksinmiş olduğundan mahkeme salonundan gözleri ferfecir okuyarak çıkmıyor. Aksine bizim ülkemizde bolca bulunan şerefsizler her boşanmış kadını abaza zannedip peşine düşmekten taciz etmekten çekinmiyor. Kardeşiniz de keyfi boşanmamıştır her halde, mutlaka üzüntüleri vardır, hemen yeni koca arayacak kafada olduğuna ihtimal vermek zor. Bu paragrafı daha da uzatırım ama gidip kocanızı falan bıçaklarsınız o yüzden gerek yok.

Kardeşinizin davranışları bu kadar gözünüze batıyorsa gidin kendi evinize, ne işiniz var orada, ziyaretlerinizi seyrekleştirin, gündüz vakti eşiniz olmadan gidin. Derdi boyunu aşmış kadına bakıp bakıp bilenmezsiniz böylece. Ha hiç sevgi görmedim, kardeşim de annem de beni hep aşağıladı zaten beni düşman biliyorlar, şimdi de mutluluğuma tahammül edemiyor evliliğimi bozacak diyorsan da kes bağını, sen sağ onlar selamet. Ne biçim şeyler bunlar ya, kardeşine destek ayağına gidiyorsan kocansız git, çok mu zor
çok zor değil zaten dediğinizi yapmak kapıdan bırakıp gidebilir. fakat bugün bayram ziyaretine gittik ve kardeşimle markete gittik ve reyonlari gezerken parfümlerin bulunduğu bölümde parfümleri bakarken kardeşim üzerime erkek parfümü sıkarak bana şu kelimeyi kullandı ( enistem şimdi sana kimin yanina gittin bu koku ne diye sorarsa napcan )dedi .siz cevap verin sizce ne söylemek istedi veya ne yapmak istedi ben bisey düşünmedim aklımdanda kötü bisey geçirmedim. ona cevap bile vermedim .sizce neden böyle bisey yaparak bu cümleyi kurdu lütfen cevap verirmisiniz.cunku bn düşünemiyorum

Kız kardeşin önceleri eşine karşı öyle diyilmiydi şimdi mi o tarz davranmaya başlamış? Ama hicbisey tek başına olmaz eşinden. Eminsen kız kardeşinden zarar bekleme. İnşallah yalnis dusunuyosundur kız kardeşinin niyeti kötü diyildir inseAllah

Kız kardeşin önceleri eşine karşı öyle diyilmiydi şimdi mi o tarz davranmaya başlamış? Ama hicbisey tek başına olmaz eşinden. Eminsen kız kardeşinden zarar bekleme. İnşallah yalnis dusunuyosundur kız kardeşinin niyeti kötü diyildir inseAllah
daha önceleri yoktu böyle davranış ve yaklaşımı ufak tefek oluyordu ama önemsiz şeyler tedirgin edecek kadar değildi.ama ben şuan görmezden ve duymazdan geliyorum öyle düşünmek istemiyorum sessiz kalıyorum bir nevi içime atıyorum inanmazsınız belki ama stres ve cok düşünmeye dayili yani bu tür düşüncelere magruz kaldığım icin vücudumun birçok yerinde egzama oluştu. inanın bana olmayan birsey için insan üzülür ve bu rahatsızlığı yasarmi strese magruz kalmak istermi.gercekten anlamıyorum inanın hasta oldum gerçekten artık ne yapmam gerek bilmiyorum .yoğun bir stres yaşıyorum sonuç olarak hastalığa yakalandim

çok zor değil zaten dediğinizi yapmak kapıdan bırakıp gidebilir. fakat bugün bayram ziyaretine gittik ve kardeşimle markete gittik ve reyonlari gezerken parfümlerin bulunduğu bölümde parfümleri bakarken kardeşim üzerime erkek parfümü sıkarak bana şu kelimeyi kullandı ( enistem şimdi sana kimin yanina gittin bu koku ne diye sorarsa napcan )dedi .siz cevap verin sizce ne söylemek istedi veya ne yapmak istedi ben bisey düşünmedim aklımdanda kötü bisey geçirmedim. ona cevap bile vermedim .sizce neden böyle bisey yaparak bu cümleyi kurdu lütfen cevap verirmisiniz.cunku bn düşünemiyorum
Cumle fazla sikintili

daha önceleri yoktu böyle davranış ve yaklaşımı ufak tefek oluyordu ama önemsiz şeyler tedirgin edecek kadar değildi.ama ben şuan görmezden ve duymazdan geliyorum öyle düşünmek istemiyorum sessiz kalıyorum bir nevi içime atıyorum inanmazsınız belki ama stres ve cok düşünmeye dayili yani bu tür düşüncelere magruz kaldığım icin vücudumun birçok yerinde egzama oluştu. inanın bana olmayan birsey için insan üzülür ve bu rahatsızlığı yasarmi strese magruz kalmak istermi.gercekten anlamıyorum inanın hasta oldum gerçekten artık ne yapmam gerek bilmiyorum .yoğun bir stres yaşıyorum sonuç olarak hastalığa yakalandim
Birşey soracağım. Diyelim ki haklısın kardeşinin eşinde gözü var. Ki sen neredeyse emin gibisin. Neden hala kardeşinle sıkı fıkısın, neden bugün birlikte alışverişe çıktın? Hadi yüzüne emin olamadan birşey diyemiyorsun, ama görüşme neden dibdibesiniz bu durumdayken?

Bence bı uyarın öyleyse kendini hasta ediyorsun o hiç fark etmediğini saniyosa sonra hiç iyi olmaz bı uyar bence neden öyle yapiyosun de yada deki önce öyle diyildim hemde bosaniyosun eşime karşı öyle davranma seni yalnız anlar falan de belki anlar 😐

Ya uzak tutun o zaman

Back
X