kız kardeşimin itirafı

İkiziz 24 yaşında
Öyleyse birşey diyemeyeceğim.. kendi kararı.. aşk bazen insanın gözlerini kör edebiliyor.. ve kör oluduğunuzda acaba karşıma çıkan insan doğru insan mı diye düşünemiyorsunuz.. yani aklınızda gidiyor bir nevi:) bence kardeşiniz mutlaka dersini almıştır.. ona gelecek için öğütler verseniz daha iyi olur diye düşünüyorum..

Bir anlık öfkemle söyledim çokta üzgünüm böyle konuştuğum için. Yarın konuşup özür dileyeceğim

Benim en yakin arkadaşımın kardeşi yaşamıştı bu durumu hatta ileri seviyeye getirip kaçtılar oyle birlikte oldular evlenmelerine ailesi izin versin diye 16 yaşındaydı kiz o zaman. Fakat ailesi ayırdı ve yanına alip evlendirmedi kabul edip okuyacaksın dediler . Okuma potansiyeli olan bir kiz da degil maddi durumları orta halli olmasına rağmen 2 sene üst üste dershaneye gönderdiler. Önce ebelik kazandi ilk senenin 2. Dönemi bıraktı. Geçen sene de laborantlık kazandı tekrar sınava girip . Şimdi yine okuyor , fakat arkadasim ve ailesi bile kabul ediyor ki kız çizgiyi bozdu. Oyle kabul edilmesinin rahatlığıyla internette birileri ile tanışıyor. Kapalıydı açıldı( kişisel tercihi tabiki,yargılamıyorum! ) . En önemlisi malesef bırakın düzgün konuşmayı bağırsalar da laftan sözden anlamaz hale geldi. Çok dikkatli davranın, hatta bir destek almanızı tavsiye ederim kardeşinizi götürmelisiniz bence..

Sakın ona arkanı dönme sakın, bu onu daha büyük hatalara iter...

Ona destek ol içinden gelmese bile bunu yap...

Evlilik öncesi cinselliğe kapalı bi insan değilim ama doğru insanla, her önüne gelene kendini açan bir evlat yada bir kardeş benimde canımı acıtırdı sana burada hak veriyorum...

Ama ona soğuk davranman onu daha da zedeler...

yargılamıyorum hala böyle birinden umut beklemesine kızıyorum
Kardeşinden böyle sert tepkiler aldığı için dışarıya yöneliyor olabilir mi? Kendiniz söylüyorsunuz hakaret etmişsiniz, ağır sözler söylemişsiniz, en yakınından bu tepkiye maruz kalan herkes ilgiyi sevgiyi elbette başkasında arar,çok da seçici olma şansı bırakmamışsınız. Belki oturup konuşmayı , endişelerinizi anlatmayı tercih etmelisiniz, saldırgan tavırlar yerine.

Öncelikle cinselliğe karşıyım evlenmeden önce
ama empati kırmak gerekirse bence ilk sefer diye çok büyük anlam yüklemişsiniz
E siz böyle anlamlar yüklerseniz erkkekler napsın sonra gelip gelip sorar kıskanırlar tabi ilkin kimdi nasıldı vs diye
Abartmayın bence

Gerekeni yapmıssınız bundan sonra yapacak bırsey yok bence

Kardeşinizin yanlış yolda olduğunu düşünüyorsanız yanında olun,desteksiz bırakıp daha da batmasına izin vermeyin

Kardesine iyi davran cunku kotu davranman bir ise yaramayacak. Bu konuyu da artik konusmayin bence. Yardimini istemeyen birine yardim edemezsin. En azindan seni iyi hatirlasin.

allahtan açık görüşlüymüşsün. bi de olmasan neler derdin acaba. sen ablalık yapma bence, beceremiyosun belli.

Tabi ki özgür iradesi ama keşke özgür iradesini kullanırken mantığını da kullanabilseydi

Belli ki kardeşin adama çarpılmış. Adam vınlamış gitmiş ama hala elinde telefon bekliyor diyorsun. Yakında kardeşin adamın gelmeyeceğini kabullenince çok acı çekecek , o zaman yanında ol.

Destek olacağınıza köstek olmuşsunuz. Şu an size ihtiyacı var belli ki, bunu anlatması bile yardım istediğinin bir işareti. Ama siz geri çevirmişsiniz. Üstelik insanın en yakını geri çevirirse, yargılarsa diğer insanlar ne yapmaz ki. Bu düşünce kardeşinizi değersizlik hissine itecektir. Olan olmuş artık. Kardeşinizi kendi değerlerinize göre yargılamayın. Kararı o vermiş. Şu an acı çekiyor, destek olmak istemiyorsanız dahi yaralayıcı sözler söylememeliydiniz.

Bırakın şu kullandırdı, adam istediğini aldı gibi sığ lafları. Kim kimi kullanıyor? Bu tarz cümlelerle kadınlığı aşağılıyorsunuz.
Bir kadın da şehvetine uyup bir erkekle olabilir.
Karşılıklı zevk var burada.
Kardeşiniz istemiş ve yaşamış.
adam ona aşık olmayabilir. Aşık rolü yapıp terk edip gidebilir de. Bunlar kardeşinizin deneyimi.
O başa çıkmalı. Kendini küçük görmesine, travma yaşamasına sebep olacak cümleler kurmayın.
Dram yaratmayın. Güçsüz, ezik, kendini basit hisseden kadınlar türüyor sonra.
Yaptıklarının sorumluluğunu alamayan bir nesil yetişiyor.
Güçlü durması gerekir. Abartmayın bu kadar.
Bir de kardeşiniz size dahi böyle şeyleri anlatmamayı öğrenir umarım.

Zaten kadınların bedenini önemli bulduğum için tepkiliyim. Hiç haketmeyen birine bu zevki tattırmak size açık görüşlülük gelebilir. Bana gelmiyor üzgünüm. Tabi herkesin mezhep anlayışı farklı.Bu arada konuyu yan komşu kızından bahsediyorum gibi lanse etmezseniz sevinirim. Teşekkürler yorum için.

Olan olmuş cnm. Keşkelerle anca kendinizi üzersiniz... Kardeşin daha
Kötü şeyler yaşayabilirdi. En azından kendi isteğiyle olmuş ne olduysa... Bundan sonra bir psikiyatr dan destek alabilir. Ona değer vermeyen erkeğin peşine düşmesin... Akışına bırakın... Sağlıkla ve Sevgiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…