Kız kardeşimin sorumsuzluğu

Beni en iyi siz anlarsınız bu kız teşekkür de etmiyor bize ancak surat asıyor valla bunaldık artık ama suç kardeşim de valla

Eh kız odadan cikmiyormus zaten. Yok gibi düşünün :)
Hizmet derken ona özel birsey yapmıyorsunuz ki. Yani 4 kişilik aile için zaten tencere kaynıyor, bir gidim daha malzeme atınca o yemek zaten 5 kişilik oluyor.. evinizi zaten kendiniz supuruyorsunuz..
Aslında ev kendi düzeninde devam ediyor.elin kızına da hizmet etmiyorsunuz.
O sizi yok sayıyorsa siz de onunla ilgilenmeyin. Varlığına bilenmeye gerek yok ki,kız odasından çıkmıyor bile. Evde denk bile gelmiyorsunuzdur yüksek ihtimalle...
Kız da iyice yabaniymis,öyle olmasaymis iyiyimis.
Yine de sayılı gün çabuk geçer diyorum.
Umursamayin kızı, ekstra hizmet etmeyin...
Kardeşiniz de o evin bireyi. Onun da arkadaşlarını getirmeye hakkı var. Hatta ben evime tamamen yabancı ,Türkçe bilmeyen-internetten tanıştığım insanları getiriyorum kırk yılda bir, konaklasinlar da otele para vermesinler diye. Öyle bir site var,ben de yurtdışına gidince öyle sitedekilerin evinde kalıyorum. Ve düşün, aile evi.
Yakın arkadaşım,çok iyi bir kız diyorum alıyorum odama
Sonuçta benim de evim ...
Hem kız kardeşiniz onu bu kadar ısrarla çağırdıysa belki de kendini çok yalnız hissediyordur,kız ona iyi gelmiştir. Mezuniyetten sonraki o yapayalnız kaldığın zaman dilimi zor bir süreç. Hele de hemen güzel bir işe girip yeni bir çevre edinmediysen

Ay herhalde kardesimi cok fena terslerdim. Bu sorumsuzluktan ote bir sey. Herkesin rahatini 15 gun gibi uzun bir sure bozmaya ne hakki var sizinle konusma zahmetinde bile bulunmayan birisi için?

Valla kız kardeşim de sinir hastası oldu tahammül edemiyor artık

Ay herhalde kardesimi cok fena terslerdim. Bu sorumsuzluktan ote bir sey. Herkesin rahatini 15 gun gibi uzun bir sure bozmaya ne hakki var sizinle konusma zahmetinde bile bulunmayan birisi için?
Valla haklısınız söylüyorum hep bu kadar dik başlı olma diye dersini aldı artık ama hepimizin psikolojisi bozuldu sağolun desteğiniz için

Beni en iyi siz anlarsınız bu kız teşekkür de etmiyor bize ancak surat asıyor valla bunaldık artık ama suç kardeşim de valla

valla misafirliğin bi sınırı var
babamın evde kalan çocuk bi günden bi güne 2 ekmek 1 su alıp gelmemiş.
babam durumu kötü sanmış üzülmüş, sormuş ailesini falan.
tavuk çiftliğimiz var demiş bi de.
elektrik, su, internet hepsini kullandı yani 2 ay az mı? yurda para vermek istememiş.

sonra babam şehir değiştirdi, evi taşıdı. geçici olarak halamın evinde kalıyordu babam ve kardeşim. bu defa geçen ay çocuk gelmiş benim sınavım var 2 gün kalayım diye. hiiiiiç tanımadığı birinin "halamın" evinde kalmış 2 gün de.

gerçekten sinir bozucu bir durum. kızın gitmeye niyeti var mı?

Ben ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum bazen annem ablam ve çocukları geliyor biz bile can ciğer olduğumuz halde birbirimizden sıkılıyoruz ben yalnız kalmayı özlüyorum siz gerçekten iyi dayanmışsınız ama kardeşinizin olayı tamamen bu madem çağırdı o zaman siz hizmet etmeyin bence kızkardeşiniz herşeyiyşe ilgilensin ben öyle yapardım

Aynen insan birbirine dahil tahammül edemiyor belli süre sonunda vicdanımız el vermiyor mecburen iyi davranmak zorundayız sağolun desteğiniz için

Elinizle yaptığınız iyiliği dilinizle yok etmeyin ...
Sizde cookk haklısınız ama yaşayan bilir başka türlü rahatlayamıyor insan yoksa çok haklısınız günah yani iyilik çöpe gidiyor .Allah herkesin yardımcısı olsun sağolun fikriniz için

Yaptığınız güzel bir davranış ona kapınızı açmanız iyilikte bulunmanız ama onun yaptığı bence biraz iyi niyeti sömürmek bir kahvenin bile kırk yıl hatırı vardır en azından mahçup olur teşekkür ederek sizinde gönlünüzü yapmalıydı kaldı ki surat asıyormuş. Babasından gelecek yardımı istemiyormuş bu çok garip geldi bana.Sizin de bir özel hayatınız var biraz anlayış gösterip gitmeli bence ailedeki herkes rahatsız olmuşken kardeşinizin bu kadar rahat olması gerçekten sinir bozucu.

Aynen çok haklısınız ama vicdan bi türlü git dedirtmiyor oysa bi teşekkür etse elinize sağlık dese eminim bu şekilde sorun bile olmazdı ama yok zorla tutuyoruz hissi veriyor.çok teşekkür ederim desteğiniz için biraz olsun rahatladım

İnsan tanıdığı sevdiği biriyle herşeyini paylaşır, tanımıyorsa da sevecen tatlı dilli biriyle sofrasını da paylaşır. Siz misafiri doğru düzgün tanımıyorsunuz. Ne yapar ne eder gerçekten okulu mu uzadı bence onu bile bilmiyorsunuz. Vizelerden önce gelmiş zaten bence bu dönemi kapatır sizde. Babanız özellikle kızı rahatsız etmemek için kendini rahat hissetmiyordur anlıyorum. Çok haklısınız.
Ama suç kardeşinizde. Evde tüm işleri değil tabi ki ama belirli sorumlulukları kardeşiniz ve kıza verin. Süpürge tutmak, bulaşıkları kaldırmak, sofraya yardım etmek gibi. Kardeşinize hadi bir kek kurabiye vs yapsana arkadaşınla vakit geçirin diyin. Odalarını zaten kendileri toplasınlar. Sabah akşam ders çalıştığını sanmıyorum kızın. En azından iş yükünüz azalsın.

Allah razı olsun güldürdünüz :) Allah iyi düşünceli insanlarla karşılaştırsın yoksa zor. Özgürlüğe kavuşmayı dört gözle bekliyoruz valla
Allahım hep güldürsün yüzünüzü :) amiiin tahminen daha ne kadar kalmayı planlıyor.. insan kendi evinde rahat edemiyor.. keşke sınavdan sınava gelseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…