• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Bazı üyeler gerçekten çok saçma yorumlar yapmış. Yargılamak, ahkam kesmek, suçlamak kolay geliyor çünkü. Siz buna aldırış etmeyin. Şuan kardeşinizin meselesini nasıl çözebilirsiniz onu düşünmek daha önemli. 16-17 yaşında psikolojik destek aldı diyorsunuz. Tekrar destek almaya ikna edilmesi lazım. Ne güzel terapinin parasını da ben öderim demişsiniz ama o daha önce reddetmiş ikna olur mu orası meçhul.

Evet hatta anneannem yarısını ben yarısını vericektik. Yok dedi. Terapiste gitmeye üşendi online yaparsın dedim konuşmaya bile üşeniyor ben istanbulda nasıl açlıktan ölmediğine de şaşırıyorum açıkçası evde hiçbir şey yapmadan yatardı

Evet hatta anneannem yarısını ben yarısını vericektik. Yok dedi. Terapiste gitmeye üşendi online yaparsın dedim konuşmaya bile üşeniyor ben istanbulda nasıl açlıktan ölmediğine de şaşırıyorum açıkçası evde hiçbir şey yapmadan yatardı
Acaba çevresindeki arkadaşlarının bunu duymasından mı endişe ediyor , psikiyatri ya da psikologa gittiğinde kendisine deli muamelesi yapılacağını mı düşünüyor? Ön yargısı olabilir mi ? Benim ailem psikolojik destek konusunda benim için bu kadar uğraşsa seve seve kabul ederdim. Ama kardeşiniz daha 20 yaşında, başına buyruk , özgür yaşamayı tercih ediyor.

iyi uzat o zaman, hadi bakalım:)
Genç bir kızın hayatı söz konusu siz bana hala uzat diyorsunuz.Düşüncelerime katılmak zorunda değilsiniz.Açın çocuk psikolojisi,insan psikolojisi üzerine iki kitap okuyun,kayda değer bir şey yazın siz de uzatın madem.Tabi adı uzatmaksa.

12-13 yaşından itibaren bir çocuğa zorla hiç bir şey yaptıramazsınız. Saçından tutup sürüklemekle, güç kullanmakla tehdit ederseniz kısa vadede başarırsınız ama uzun vadede ters teper. Büyük laf küçük laf bilmem, psikologların lafını bilirim. Kızım 18 yaşında ve bana söyleyemeyeceği hiç bir sorunu yok. Anlaşma yaptık, nereye ve kiminle gittiğini söylediği haber verdiği sürece istediği yere gidebilir. Arkadaşıyla okulu asarken bile söyler bana. Biz ona güvendikçe o da bize saygı duymayı öğrendi. Ben iki kızımda da ergenlik sorunları başlayınca yardım aldım. Kızlarıma yardım etmek, geçici sorunların kalıcı travma yaratmaması için uzmanına danıştım. Kız evden ayrılınca birden 6 erkekle ilişkiye giriyor. Psikolojik hastalıkları var deniyor, teşhis tedavi edilmiş mi? Anne şefkatle yaklaşmış mı, hastalıkları için uzman yardımı almış mı? Ergenliğinde şizofren birine ilgi duymuş, niyesi araştırılmış mı? Çocuk yaşta genç kıza tekmeyi basıp dışlamak yok saymak kolay, kazanmaya çalışmak zor. Konu sahibinin kötü abla olduğunu düşünmüyorum, anne babasının yanlış tutumlarının farkında değil. Onları tamamen haklı kardeşini de tamamen haksız görüyor.

Baban kardeşini sürüklesin eve getirsin yazılıyor. Hangi kanunda 20 yaşında birini zorla alıkoyabilirsin maddesi var? Okul parasını ödemeyin, harçlığını kesin vs bunlar çözüm mü? O yaşta kız çocuğu çok kolay kandırılır, yanlışa sürüklenir istismar edilir. Gelmiyorum der, sırtından para kzanacak çakalların eline düşer.Ben iki kız çocuğunun şekillenmesine genç kız olmasına birebir şahidim. Neyi yanlış yaparsm kötü olur, neyi doğru yaparsm iyi olur bunu uzmanlarından öğrendim. Anne olarak besleme büyütme giydirme yedirme içirme... bunların hepsi tamam ama ruhsal psikolojik gelişmelerini şekillendirebilme garantimiz yok.

İkisi de benden doğmuş, aynı evde aynı ailede eşit ilgi sevgi bakımla büyümüş iki kız çocuğu bile karakter olarak asla aynı değiller. Ergenlik sorunları bile farklı oldu. Ben büyük olanda az bişey öğrendim, küçük sorun yaşarsa ona nasıl davranmam gerek biliyorum dedim ama başka dertler çıktı. Çocuğumuz ergenliğini sağlıklı geçirirse, ailesiyle güvene bağlı ilişkisi olursa daha az ve daha zararsız hatalar yapar. İsteyen istediği kadar zor ve şiddet dahi uygulayabileceği yolları denesin. Çocuğu ergeni genci kazanabiliyor mu denesin.

Ee benim de annemle sizin kızınız gibi ilişkim var ben de çok afedersiniz tuvalete gittiğimi bile söylerdim anneme. Annem şu anki nişanlımla aynı evde yaşadığımı öğrenince bile bir gün olur da hamile kalırsan ilk bana söyle ben senin yanında olurum yeter ki bileyim dedi. Nişanlandım en ufak kavgamızda anneme anlatırım istersen nişanı at sakın elalem ne der diye düşünme evliysen boşan sana kapımız hep açık der sürekli. Bana dünyalar iyisi de kardeşime kül kedisi gibi eziyet mi ediyor sanki?

Kızlarınızdan biriyle ilişkiniz iyi olunca diğeriyle de otomatik iyi olmuyor hala büyük büyük konuşuyorsunuz. Herkesin sizin de farkında olduğunuz gibi karakteri farklı benim de kardeşim böyle biri üşengeç tembel ve mağdur pozisyonunda olmaktan zevk alan birisi. Ha bu değil ki annem babam mükemmel ebeveynler ama 20 yaşına gelen birisi doğruyla yanlışı ayırt edebilecek olgunlukta ve kardeşim yanlışı seçmekte ısrarcıysa kusura bakmasın ben onu haksız bulurum.

Acaba çevresindeki arkadaşlarının bunu duymasından mı endişe ediyor , psikiyatri ya da psikologa gittiğinde kendisine deli muamelesi yapılacağını mı düşünüyor? Ön yargısı olabilir mi ? Benim ailem psikolojik destek konusunda benim için bu kadar uğraşsa seve seve kabul ederdim. Ama kardeşiniz daha 20 yaşında, başına buyruk , özgür yaşamayı tercih ediyor.

Sanmıyorum çünkü o şizofren çocukla ilgili olaylarda bana şey demişti “o kötü birisi değil, mental hastalıklar insanı canavar yapmaz” yani yeni jenerasyon zaten bu psikolojik tedavi konusunda çok daha bilinçli kucaklayıcı .

Özgürlük konusunda da, üniversiteye ilk başladığı gün close friends’e bi hikaye atmıştı instagramda artık özgür bir or…uyum diye. Siz gerisini düşünün

Sanmıyorum çünkü o şizofren çocukla ilgili olaylarda bana şey demişti “o kötü birisi değil, mental hastalıklar insanı canavar yapmaz” yani yeni jenerasyon zaten bu psikolojik tedavi konusunda çok daha bilinçli kucaklayıcı .

Özgürlük konusunda da, üniversiteye ilk başladığı gün close friends’e bi hikaye atmıştı instagramda artık özgür bir or…uyum diye. Siz gerisini düşünün
Özgür bir or..... muyum içim bir tuhaf oldu

Genç bir kızın hayatı söz konusu siz bana hala uzat diyorsunuz.Düşüncelerime katılmak zorunda değilsiniz.Açın çocuk psikolojisi,insan psikolojisi üzerine iki kitap okuyun,kayda değer bir şey yazın siz de uzatın madem.Tabi adı uzatmaksa.
Okudugum bölümde psikoloji dersi de aldım, sana kaynak da önerebilirim istersen. Zaten burada genç bir kızın hayatıyla ilgili, ablasıyla fikir alışverişinde bulunuyorduk. Sen o ablaya kafayı taktın ve neredeyse hakarete varacak sözler sarfederek onu tahrik etmeye çalıştın. Seni uyardım ama görüyorum ki şimdi de bana sarmaya başlayacaksın. O yüzden iyi akşamlar dileyerek seni kendinle başbaşa bırakıyorum:)

Aile modern olmayınca aileden uzağa gidince farklı arayışlar içerisine giren genç kızlar var ama modern ailede olmasına rağmen yine bu şekilde davranan genç kızlar da var maalesef. Hep kendilerine yapıyorlar. Aile üzülür perişan olur ama kendi hayatlarını mahvediyorlar. Nedendir anlamıyorum. Güzelce oku sevgilin de olsun tabi ama daha da farklı arayışlara girmek yani ne bileyim.

Ben mesela çok kısıtlayıcı bir ailede büyüdüğüm için üniversitede akşam saatlerine kadar kızlarla yürüyüş yapardık cafede birbirimizin doğum gününü kutlardık. Şuan yapmadığım bazı şeyleri üniversite zamanında yaptım. Bir gün yurda çok geç döndük ve yoldan geçen bir erkek kağıtta numarasını yazıp bizim geçtiğimiz yolda kaldırım köşesine koymuştu. Bu tarz maceralar heyecanlı geliyordu. 3 tane yeni konuştuğum erkek vardı sosyal medyadan ve yurttaki arkadaşlarımla konuşup "şimdi kavanozda isimlerini yazıp kura cekicem hangisinin ismi çıkarsa onunla sevgili olucam" dedim ve gerçekten de sevgili olduk, takıldık. Ama 6 farklı partnerle cinsellik yaşayacak kadar coşmadım. Kardeşiniz güzellikle konuşmaktan anlayacak gibi durmuyor. Siz en iyisi annenize durumu anlatın.

Özgür bir or..... muyum içim bir tuhaf oldu
Ben de çok rahatsız olmuştum ama ingilizce düşünerek mi yazdı acaba diye düşünmek istedim hani I’m a free bitch gibi.
Şu an buraya yazdıkça noktaları birleştiriyorum aslında ben de. Gerçekten ama gerçekten yolu yol değil. Ne yapacağımı bilmiyorum

Ben mesela çok kısıtlayıcı bir ailede büyüdüğüm için üniversitede akşam saatlerine kadar kızlarla yürüyüş yapardık cafede birbirimizin doğum gününü kutlardık. Şuan yapmadığım bazı şeyleri üniversite zamanında yaptım. Bir gün yurda çok geç döndük ve yoldan geçen bir erkek kağıtta numarasını yazıp bizim geçtiğimiz yolda kaldırım köşesine koymuştu. Bu tarz maceralar heyecanlı geliyordu. 3 tane yeni konuştuğum erkek vardı sosyal medyadan ve yurttaki arkadaşlarımla konuşup "şimdi kavanozda isimlerini yazıp kura cekicem hangisinin ismi çıkarsa onunla sevgili olucam" dedim ve gerçekten de sevgili olduk, takıldık. Ama 6 farklı partnerle cinsellik yaşayacak kadar coşmadım. Kardeşiniz güzellikle konuşmaktan anlayacak gibi durmuyor. Siz en iyisi annenize durumu anlatın.
Bu anlattıklarınız bence hiç sıkıntı değil hatta gayet tatlı anılar hepimiz yaptık yani gençken.

Annemi aradım fakat açmadı yarın kesinlikle anlatacağım

Bu anlattıklarınız bence hiç sıkıntı değil hatta gayet tatlı anılar hepimiz yaptık yani gençken.

Annemi aradım fakat açmadı yarın kesinlikle anlatacağım
Farklı ülkedeyim dediniz sanırım. Şuan saat geç oldu. Yarın gündüz , daha sakin kafayla konuşmak daha iyi olacaktır.

Şimdi biraz gözlemledim, öncelikle diğer konularınızı okumadım. Bu konuya göre hareket edip fikirlerimi paylaşacağım. Kardeşimizle aranızda kaç yaş var onu bilmiyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla anne ve babanız geç yaşta ebeveyn olmuşlar ( baba 60 kız 20 yaşlatında) bu nedenle de kardeşiniz büyüme döneminde ergenliğinde sizden çokça destek beklenmiş ( şuan kardeşinizle uğraşamamız onun sorunlarıyla boğulmanız bende bu fikri uyandırdı yanlışta olabilir.) bazı aileler büyük kardeşi küçüğü ebeveyni olarak görebiliyor. Bu durumda sizden fazla beklenti kardeş içinde korkutmayan ebeveyn algısı yaratmış olabilir bu durum. Kardeşimiz yüksek ihtimalle küçüklükten gelen bir ruhsal problemi vardı bazı aileler bunu göz ardı edebiliyorlar fark etmiyor da olabilirler. Malesef kardeşimizin problemleri çığ gibi büyüyerek bu günlere gelmiş. Size tavsiyem ben de bir abla olarak, bu durımu babanızla paylaşmanızı ve artık kardeşinizi gerçekten kendi ebeveynlerine bırakmanızdır. Siz düşünmeyin sadece ailenize gerekirse maddi gerekirse manevi olarak destek olun. En kısa zamanda tedavisini yaptırın

Son düzenleme:
Ee benim de annemle sizin kızınız gibi ilişkim var ben de çok afedersiniz tuvalete gittiğimi bile söylerdim anneme. Annem şu anki nişanlımla aynı evde yaşadığımı öğrenince bile bir gün olur da hamile kalırsan ilk bana söyle ben senin yanında olurum yeter ki bileyim dedi. Nişanlandım en ufak kavgamızda anneme anlatırım istersen nişanı at sakın elalem ne der diye düşünme evliysen boşan sana kapımız hep açık der sürekli. Bana dünyalar iyisi de kardeşime kül kedisi gibi eziyet mi ediyor sanki?

Kızlarınızdan biriyle ilişkiniz iyi olunca diğeriyle de otomatik iyi olmuyor hala büyük büyük konuşuyorsunuz. Herkesin sizin de farkında olduğunuz gibi karakteri farklı benim de kardeşim böyle biri üşengeç tembel ve mağdur pozisyonunda olmaktan zevk alan birisi. Ha bu değil ki annem babam mükemmel ebeveynler ama 20 yaşına gelen birisi doğruyla yanlışı ayırt edebilecek olgunlukta ve kardeşim yanlışı seçmekte ısrarcıysa kusura bakmasın ben onu haksız bulurum.
Ben sizin anneniz yaşındayım, büyük konuşmamak için bilmediğim uzmanı olmadığım konularda yardım aldım. Profesyonel kişilerin gösterdiği yoldan yürüdüm. Kafama göre atıp tutmadım, cahil olduğum yerlerde iddialaşmadım. Her çocuk farklı karakterdedir. Biz 4 kardeşiz farklıyız, çocuklarım da farklı. Ben anne açısından bakıyorum siz kardeş açısından. Herkesin dilinde büyük konuşma lafı var. Ne mesela bu büyük konuşma? Çocuğum asla yanlış yapmaz mı yazıyorum, mutlaka yapacaktır, kendince doğru zannettiği bir şey yanlış çıkacaktır hata olacaktır. Buna garanti veremem, ama her şeyi bizimle paylaşabileceğine anlatabileceğine garanti verebilirim. Çünkü şimdiye kadar paylaştıklarında hiç güvenini sarsmadık, en kötüsü bile olsa anne babasıyla paylaşabileceğine dair sözümüzü tuttuk.

Üniversiteye giden kıza ne cinsel bilgisi verilsin bile yazılıyor. Cinselliğin ne olduğunu sadece ilişkiye girince öğreniyorlar mı sanılıyor? Hadi yurt dışında okulda bunun için ders var, gelip anlatıyorlar bilgilendiriyorlar ama artık internet erişimi olan ergen her şeyi biliyor öğreniyor. Uzun uzun sayfalarca roman yazar gibi anlatmaya, uzatmaya gerek yok. Kardeşiniz 20 yaşında ve ileride ağır bedel ödeyebileceği hatalar yapmaya başlamış. Siz her şeyde onu suçluyorsunuz, ben de size ailenizin tutumunda da yanlışlar var diyorum. Kardeşiniz öldü saymadığınız sürece size üzüntü dert yaratmaya devam edecek. Sizin aileniz sizin bileceğiniz iş. Dilerim en kısa sürede her şey düzelir ve ailece huzurlu günler yaşarsınız.

Herkes merhaba

Daha öncelerde burada kız kardeşimi özel üniye yolladığımızdan bahsetmiştim. Daha doğrusu annem ve babam bütün uyarılarıma rağmen 2 yıllık dandik bi bölüme istanbula yolladılar ve kendileri şu an memlekette zar zor geçiniyolar. Kardeşim gittiğinden beri çok tartışmalı bi hayat yaşıyor tam da ondan beklediğim gibi. Derslere gidiyor ödevlerini yapıyor şaşırtıcı bi şekilde (ya da bize yalan söylüyor) ama haftasonları yurttan çıkıp tinder gibi uygulamalardan tanıştığı farklı erkeklerin evinde kalıyor. Anneme evci çıktığında mesaj gidiyor annem başlarda bu durumu idare etti ve babamdan sakladı çünkü babam saçından tutarak eve getirtir parayı da yakar. Ama bu yurttan çıkmaların sayısı arttıkça numarayı babamın numarasına değiştirmesi gerektiğini evci çıktığıjda babama mesaj gitmesi gerektiğini artık onu idare etmeyeceğini söyledi. Annemi manipüle ediyordu oda arkadaşlarım bana kötü davranıyor beni dışlıyorlar psikolojim kötü burdan çıkmak istiyorum vs diye.

Az önce beni aradı eczaneden bir şey alsam kredi kartıyla babam içeriğini görür mü diye. Ben de ne alıcaksın diye zorladım hamilelik testi almış regl olmuş ama yine de içi rahat etmemiş. Ben de çıldırdım sen g.rizekalısın cinsel bilgin bile yok nasıl hamile kalınacağını bile bilmiyorsun senin neyine korunmasız seks yapmak dedim. Şu ana kadar 6 kişinin evinde kalmış. Dua et de hpv hiv kapmış olma aptalsın sen neden korunmasız yapıyorsun dedim bana cevabı “olur arada öyle ya”

Bu kızı bi kaşık suda boğmama o kadar az kaldı ki. Bakın ben cahil cühela evlilik dışı ilişkiyi tabu gören biri de değilim ama uygulamadan tanıştığın insanlarla yatmak nedir evlerinde uyumak nedir bu akılsızlığa tahammül edemiyorum. Bu kıza ne dicem napıcam annemi aradım sinirden söyleyecektim her şeyi uyumuş galiba açmadı
Aile onu okutmak için ne zorluklar çeksin, o da amacın dışına çıkarak onda bunda kalsın ve de hiç korkmadan...
Ben olsam aileme söylerdim çünkü yarın bir gün başına bir iş gelir, bu ülke ruh hastalarıyla dolu 😐

O yaşananlara bağlı bir şey.Bazen öyle bir ailede öyle değersizleştirilir ki bazı çocuklar ileride sağlıklı karar veremezler.Ellerinden tutacak kimse yoksa da harcanıp giderler.Bununla ilgili bir sürü hoş olmasa da deneyler yapılmış.Sevgi dolu bir ailede böyle şeyler olmaz.Şizofren bir hastaya ilgi duymaz sağlıklı psikolojideki bir genç kız.Hayat kimilerine kolay kimilerine zor geçer.Hepimizin hayatı zor her şey bizim elimizde gibi toz pembe değil dünya maalesef.
Ben şahsen kızında ağır bir psikolojik sorunu olduğu kanatindeyim

Her şey para vermekle olmuyor.Manevi olarak yanında duruyor musun sen kardeşinin?Yanında bile istemiyor onu fazlalık olarak görüyorsun.Üstelik bunun için konu bile açıyorsun.
Bence abartıyor. Net kardesını kıskanıyor o kadar emınım kı hahahhahaha kız okuyor gezıyor

Bence abartıyor. Net kardesını kıskanıyor o kadar emınım kı hahahhahaha kız okuyor gezıyor
Hahahha derken? Neye gülüyorsunuz anlamadım? Okuyor geziyor dediğiniz kız 6 kişiyle cinsel ilişkiye girmiş 2 ay içinde. Komik mi bu? Kıskanılacak bir şey mi? Akılsız mısınız siz yoksa aneksenamunun fake hesabı falan mısınız?

Kardeşinizi dert etmek zorunda değilsiniz; o kendini sizin kadar dert etmiyor. Düşüncem yanlış olabilir ama benim böyle bir kardeşim olsa, arka arkaya akıl almaz hatalar yapsa, burnunun dikine gitse, sonra da işler sarpa sarınca bana gelse, herhalde dalga geçer, gülerdim.
“Hamile olma ihtimalin mi var? Erkek olursa babamızın adını koyalım, zaten diğer dedenin kim olduğu da belli değil.” derdim. Annemle de alay eder, “Bebeği sen büyütürsün, kardeşim de okuluna devam eder.” derdim.

Ben bu kadar her şeye çanak tutan anne baba görmedim. Resmen kız kardeşinizle uğraşmamak için İstanbul’daki özel bir üniversiteye yollamışlar. Bırakın, hem anne babanız hem de kardeşiniz kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşasın. Siz yurt dışındasınız; azıcık meşgul görünmek zor olmasa gerek.

Mental sağlığı yerinde olmayan birinin önceliği iyileşmek olmalıydı; ardından çalışıp meslek edinmek gelmeliydi. Kız kardeşiniz bunu durumundan dolayı fark edememiş olabilir ama sonuçta sahipsiz değil. Anne babanız, onun tedavi olmasını sağlamak yerine dandik bir üniversiteye yollayıp “biz görevimizi yaptık” rahatlığına sığınmış. Bu noktada sizlik hiçbir şey yok.

Back
X