kız kardeşimin yaptıkları

lanadelmilav

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016
962
609
103
29
merhabalar.
Öncelikle herkese günaydın. Ben direk konuya geçmek istiyorum..
Benim sorunum kız kardeşimle. Kız kardeşimle aramızda 1 yaş var. Ama annem ona daha düşkündür. Bunu kendisi de belirtir. Benim annem ve babam ayrı ben ve kız kardeşim babamla iatanbulda kalıyoruz. Annem başka bir şehirde. Hafta sonu kardeşimle annemi ziyarete gittik. Ben annemin telefonuna bakarken kız kardeşimle whatsapptan konuştuklarını okudum. Kız kardeşim benim hakkımda anneme kötü şeyler söylediğini gördüm sadece benim değil babamın hakkında da aynı şekilde. Yani resmen köstebek, resmen ihanet..
yok ablam o.rspu gibi giyiniyor kızını adam et gece 12de geliyor.. daha neler neler.. ama yüzüme de gülüyor bunları arkamdan yazıyor...
diğer konu : eski sevgilim bana ulaşmak isteyip ulaşamamış kız kardeşime sosyal medyadan mesaj atmış. Kardeşimde ablamın sevgilisi var sen onu çok yanlış tanımışsın, olayı yanlış anlamışsın diyor ve beni oldukça küçük düşürüyor..
En son patlama anı: Dün erkek arkadaşımın ailesi annemin evine tanışmaya geldiler ben bu olanlardan sonra kız kardeşimle konuşmuyorum. Kendisi özür dileyeceği yerde yine olsa yine yaparım ben senin ne mal olduğunu biliyorum sen beni kıskanıyosun falan dedi. Gerçi dün için bende ona çok fevri davrandım ama benim ona davranışım tamamiyle yaptıkları yüzünden. Bir de dün utanmadan benim elbisemi giyip gelmiş olmasına dayanamadım bu ne yüzsüzlük dedim? sonra yok sen beni sevgilinden kıskanıyorsun ben biliyorumlar falan.. Burda annemin suçu çok fazla hiç beni korumaz hep onun tarafındadır ne olursa olsun.. İnşallah ömrün boyunca mutlu olmazsın dedi bana giderken.. Ve hiç konuşmuyoruz aramızda sadece 1 yaş var.
Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum..
Not: ben çok fevri davrandım özür dilerim ama sana kırgın olduğum için yazdım ona whatsapptan..
cevap vermedi
yolda karşılaştık s.ktir git diye küfür etti.

O yazışmalardan öncede aranızda bir şeyler olmuştur, güllük gülistanlık değildir ilişkiniz tahminimce.
Kardeşim bana öyle derse özür dileyene kadar konuşmam.
Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız tavrınız net olsun.
Yoksa bu ilişki böyle gider. Evden ırak yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklı olduğun halde özür dileyerek yeterince kız kardeşini üstün göstermişsin, senin de annenin yaptığından farkın kalmamış.
Sonra bu kız neden böyle ...

Kız kardeşinizin üstünde fazla duruluyor ve siz bundan rahatsız olup belli ediyorsanız, kız kardeşiniz böyle tavırlar sergilemeye devam edecektir. Abla, büyük olanın siz olduğunu hissettirin. Aranızda pek bir yaş farkı yok ama onun size davrandığına tepki olarak fevri hareket ederseniz abla olan kişinin siz olduğunuzu hissettiremezsiniz. Bende ablamla kedi köpek gibiydim. Hala da bazen çok büyük kavgalar ederiz ben ters bir insanımdır ablam da çok alıngandır. Ama bana abla olanın kendisi olduğunu hissettirdi. İstemesen de saygı çerçevesinde davranıyorsun bir zaman sonra. Arada fazla yaş farkı olmasa da

Madem annen onun tarafını tutuyor o halde anasında kalsin sen de babanda kal. ne hali varsa görsün. biz de kardesler tartışırız ama sonra birsey olmamis gibi gulerken buluruz kendimizi. evet anne tutumu kardesler arasında Cok önemli. annen seviyeyi koruyabilseydi siz birbirinize dusman olmazdiniz.

kesinlikle çok doğru konuştun..

Ne kadar fevri davranmış olursan ol kardesinin arkandan o.pu gibi laflar etmesi, eski sevgiline senin hakkında abuk subukl imalarda bulunması çok çirkin ve kabul edilemez. Sevgilinin ailesi tanismaya gelmis senin icin cok heyecanli ve onemli bir gun. Ben olsam ablam ne yaparsa yapsin alttan alirdim oyle bir gunde gerginligine telasa verirdim. Kardes gibi degilde dusman gibi. Bence özür dilemekle hata etmişsin .

Böyle annelere kızıyorum malesef.
Bir kızını kendisine çekip, muhbir kullanıyor anneniz başka birşey değil.
Kardeşinizde aldığı yüzden fırsat bulup, yaşının gereği cahilce davranıyor.
Fakat burada önlem alınamayacak noktalara gelebilecek abla - kardeş kinciliği giriyor araya.

Benim annanem de zamanında kızlarını idare edememiş bir insan.
Birini yüceltip diğerini alçaltmış, bir diğerini de umursamamış bir insan.
Netice, görüşmeyen kardeşler.
Yazık oluyor çok yazık.
Halbu ki aile birliğinden daha önemli ne olabilir ki hayatta?

Uzak durmanızda fayda var.
Yapılan bir yorum var, madem anneniz onu kayırıyor kız kardeşiniz onda kalsın, evet buna katılıyorum, bence de. Otursunlar ana kız.
Bu kadar hakareti kimse hak etmiyor, ayrıca annenizin bir yetişkin ve ebeveyn olarak buna çanak tutması da ayrı bir durum.

annem gayet doğru buluyor söylemesini ben istiyorum diyor

Bu kardeşinin değil annenin hatası
Benim annemde böyle yapardı biz gençken
İki küçük kız kardeşim annem için sürekli ablamı ve beni takip ederlerdi
Büyük kavgalar yaşanırdı, ortanca kardeşimi hastanelik ettim bu hafiyelikler yüzünden, aynı evin içinde yıllarca konuşmadık
Tekrarlıyorum hata annenin, annemize çok düşkün çocuklar olmamıza rağmen biz dengeyi ancak o öldükten sonra kurduk, aramızda arkadan iş çevirmeler bitince huzur geldi. Bu yazdıklarımı annene okut senden çok kardeşine kötülük yapıyor, çünkü kardeşin bu kalleşliği ömrü boyunca tüm insanlara yapmayı alışkanlık haline getirecek. Bizimkiler doğruyu buldu ama 30 yaşlarını geçince, çok şey yaşadık, ben kaba kuvvet kullanabildiğim için ablamdan daha az hasar aldım ama ablam çok çekti bu işlerden. Annem ölünce de bizim küçükler sıpa gibi ortada kaldılar, ablaların kıymeti o zaman anlaşıldı. Olaylar karşısında sakin kal, ikisiyle de birebir konuşmalar yapma, aynı ortamda yüzlerine çarp ve mesafeyi aç, uzaklık başlayınca düzelme de başlar

Kardesler arasinda tartisiriz ama hic oyle cirkinlesme olmaz acikcasi o gibi kelimeler degil agza akla dusmez kimse kimseden ozurde dilemez anne baba karismaz ortalik durulunca kaldigi yerden konusur herkes
Genelde boyledir kardeslikte bir hir bir gu r gider
Ama siz sikintili buyumussunuz anladigim yerinizde olsam onun olgunlasmayi ogrenecegi zamana kadar biraz mesafeli olurdum fazla paylasimda bulunmazdim (arkadaslarim,sevgilim ,okulum notlarim gibi bu surede soyledigi hircin kelime konusmalari takmaz kavga cikartmaz dim kardesce ama ayri yasamlarda devam ederdim )Kardeslerin yapisik ikiz gibi hayatlar yasamasi ayni kisilerle arkadaslik kurmasi sosyal olarak ayni seyleri yapmasida sikinti cikartiyor

Anneme de hesap sorardim hic yalan yok kucuk kizin bana o gibi bir yakistirma yaparken sen nasil annesin de o nasil kelime diyemedin uyarmadin diye.
Madem arayi bulamayacaksin taraf tutup bir tarafi ezeceksin aramizdada durma der kapiyi carpar bir muddette arayip sormazdim hatasini anlamasini beklerdim hatali cunku
Birde kimsenin ustune dusmeyin hakliyken haksiz olur kendinizi ezdirirsiniz dahada cok simartirsiniz kendi haline birakin donup dolasip yine size gelecek emin olun.anlattiginiz kadariyla Fazla simarmis fazla hirsli biraz sert durmakta fayda var 20 yas kucuk bir yas degil

haklı olduğumu düşünüyorum, teşekkür ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…