Kız kardeşimle başa çıkamıyoruz

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
20 yaşındaki kız kardesimle başa çıkamıyoruz. Evde hic kimseyle geçinemez. 28 yaşinda da bir sevgilisi var ve babam asla istemiyo. Okula gider dersleri zor gelir evi birbirine geçirir. İş zor gelir evde huzursuzluk çıkarır. Babam bana göstermediği anlayışı ona göstermiş defalarca konuşmuştur ama nafile.

Dün gece sahurdan sonra telefonda konustugunu duymus annem sonra anne gece calisan kiz hastalanmis ben sabah 5-7 arasi calisicam. Sonra eve gelirim öglen 1de de tekrar işe dönerim dedi. Annem bu saatte neden ariyolar neden açıyosun telefonu diye kizdi ki daha 15 gündür orada calisiyo.

Babam gitmiceksin göndermem cik o isten dedi. Kimseyi dinlemedi ve sokagin kösesine taksi geldi. Bizimkiler cama cikti hemen. Babam görmüş arabanin kapisi açılınca ışığı yanmis beyaz gomlekli biri yana dogru kaymis. Bende hemen watsaptan kardesimin sevgilisine baktim o saatte o da cevrimiciydi kardesim taksiye bindi adam bi daha watsapi açmadi.

Kötü düşünmek istemiyorum ama işe gitmis olsa neden sevgilisi hem watsapa girmesin hem de telefonunu kapatsin. Aradim kardeşimi telefon mesguldu. Bana geri döndü ben işe gidiyorum dedi erkek arkadasinin da ona kızdıgını tartistiklarini soyledi.

Saat 6 gibi yine aradim bana konum gonder dedim gercektende calistigi yerin konumunu gönderdi. Ama babam inanmiyo keske ölseydi de ben bu yüzden aglasaydim bu nasil insan gecenin bu saatinde gidiyo o adama dedi. Sabaha kadar uyumadi balkonda oturdu ve babam ben onu affetmem bana gitsin rapor alsin dedi.

Napıcağımı sasirdim. Kardesim konusulacak biri degil laf dinlemez annem onun yüzünden kac kez dayak yedi babamdan. Annem hep araya girdi babam ona kizarken. Cok üzülüyorum

bana kardeşinin bir sorunu ya da bir travması var gibi geldi.yardıma ihtiyacı var bence.
ve bu dayakla ya da tehditle çözülebilecek gibi birşey değil?üstüne fazla mı varıyosunuz acaba?
o saatte ne olduğunu en gerçekte kendisi biliyor ama bence siz bir abla olarak ona çok anlayışlı yaklaşmanız gerekiyor.
sizin ona davranışlarınız nasıl?
bir de babanızın "bana gitsin rapor alsın" lafı da çok ayıp bir baba kızına böyle bişey söylememeli çok terbiyesizce bence.

Gercekten defalarca konustuk. Ama hep kendi bildigini yapiyor. Misafir gelir burnumuzdan getirir hic düzen bilmez. Babam ona hep anlayıslı davrandi ama kabul edemeyecegi seyler vardi. Disari ciktiginda aradigimizda acmazdi. Gec saatlerde eve gelirdi bu yüzden de hep aralari acik babamla tabi bu ister istemez bütün eve yansiyo. Gece o saatte takside bi baskasini gördügü icin rapor istedigini düsünüyorum ben. Tabiki de hic hos bir sey degil

Ben olsam abla olarak çalıştığı yere gidip sorardım ya gerçekten gittiyse
Gitmediyse de ona göre davranırsin yalan söylediğini söylersin kardeşin biraz inat galiba dengede büyütmek lazım çocukları ama bu devirde çok zor maalesef

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aslında en iyisi en sağlıklısı bir aile terapistine gitmek iletişim sorunu da var sanırım.kardeşinizin hayat görüşüyle sizinkinin özellikle babanınkiler farklı.kardeşiniz size uymak istemiyor bir de 20 yasında demişsiniz çok da genç.kimse yapamıyorsa siz yapın lütfen bir abla olarak onun tarafındaymış gibi davranıp size açılmasını sağlamakla başlayabilirsiniz.

Allah herkeze hayırlı evlatlar versin. Zordur mutla evlatlarınızın sizin doğrularınızı görememesi ve sizin her zaman onun iyiliğini düşüneceğinizi anlamaması..Allah ıslah etsin diye bol bol dua edin sanrım zorlamakla falan çözülcek bir konu değil.

gerçekten kızkardeşinizin yaptığı normal değil br doktor desteği alın

Bana watsaptan konum gönderdi ben gerçekten işe gittiğine inanıyorum ama babam takside bir başka adam vardı diye savunuyor. Neye inanacağımı şaşırdım.

Çocuk sahibi değilim ama gerçekten ben de bunun için dua ediyorum

tehlikeli bir yaş 20

henüz ergenlik yeni bitmiş ancak olgunlaşmamış
oysa sevgilisi gayet olgun bnir yaşta
yani istediği gibi çekip çeviriyor belli

o değilde ailen nasıl engel olamıyor ki gitmesin e

aile anlamındada bir sorun var sanki
31 yaşında evli bir bayanım
ama babam gönlüm rahat değil gitme
dese
gitmem

kardeşinize yaptırım uıygulamanın vakti gelmiş bence
babanın küsüp oturması işe yaramıyor belliki
şiddetten bahsetmiyorum
ama otarite olmalı

son olarak
baban kızlık raporu mu istedi
kardeşinden onu anlayamadım

Kardeşiniz yirmi yaşında yani reşit olmuş. Çok fazla baskı uygularsanız rahatlıkla çekip gidebilir ve elinizden de hiçbir şey gelmez. Yani rapor isterim falan gibi çağ dışı ve hatta insanlık dışı talepler onu daha da uzaklaştırabilir hatta kaçırabilir. Ha bu demek değil ki tamamen serbest bırakın. Kardeşinizi en iyi tanıyan sizsinizdir eminim. Onun baskı altında hissetmeyeceği şekilde kontrol etmenin yolunu bulmalısınız. Gerçekten işe gitmiş de olabilir, taksideki bir iş arkadaşı da olabilir. Sevgilisi o saatte yalnız gitmesini istemediği için taksiyle gelip onu işe bırakmış olabilir... Ama işe gitmemiş de olabilir. Bu arada bu nasıl bir iş ki gece de çalışılıyor?

Gerçekten ben de dışarıdan okusam sizin düşündüğünüz gibi düşünürdüm. Bende 24 yaşımdaydım babam annem istemese onları üzecek bir şey yapmaya korkarım ama kardeşim öyle değil. Babam gece o saatte sevgilisinin yanında olduğunu sandı ve bu yüzden de kızlık raporu istedi. Tabiki de bu durumda babamı savunacak değilim ama o da o kadar çaresiz kalıyorki. Kaç kez konuşuldu ama kardeşim konuşmak yerine bağırıp kaçmayı seçti konuşmuyo artık sürekli tartışıyo. Babam ona kaç kez dışarı çıktığında beni ara, aradığımda aç yapma böyle diye konuştu ama o sanki tek başınaymış gibi yaşıyo.

Erkek arkadaşıyla bende tanıştım o da kardeşimin bazı davranışlarından şikayetçi. Babamın o çocuğu istememesinin tek nedeni yaşı. Çünkü aralarında 8 yaş var ve kardeşim zaten başına buyruk biri

Otelde çalışıyor. Ben taksidekinin sevgilisi olduğuna inanmıyorum babama da söyledim. Çünkü o da geç saatlere kadar çalışıyor ve bundan çok dertleniyordu uykusuz kalıyorum fırsat buldukça uyuyorum diye. Ama babam ben gördüm diye illa tutturdu.

neden gönderdiniz göndermeseydiniz zorlada çıkamaz heralde hem bu kadar sıkıntı ettiniz gidip iş yerine bakmadınız mı?

garip bir durum.
babanız kardeşinizin erkek arkadaşına bu kadar sert çıkmasın bence
8 yaş çok değil.
bi tanışsın çocukla.
belki kızını emanet edebileceği biridir.
böylece sürekli denetim altında tutmaya çalışmak zorunda kalmazsınız kardeşinizi, hani nerede ne yapıyo bilirsiniz.

neden gönderdiniz göndermeseydiniz zorlada çıkamaz heralde hem bu kadar sıkıntı ettiniz gidip iş yerine bakmadınız mı?

Gitme denildiğinde dinlemiyo bu zamana kadar da dinlemedi zaten. Aslında babam gitmeliydi hatta taksi yerine kendi bırakmalıydı. Kardeşimle konuştum evet başına buyruk ama ben yalan söylediğine de inanmıyorum onun. Babam da ona inanmak istemiyor

Babam sevgilisine karşı çok önyargılı. Kardeşimin bu davranışlarını o çocuğa bağlıyo. Tanışmak isteyeceğini hiç sanmıyorum. Ama ben tanıştım erkek arkadaşımda tanıştı ara ara beraber plan yapar görüşürüzde. Hiç kötü bişeyini görmedim tabi bunları söylüyorumda bizimkilere ama babam adını bile duymak istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…