"Kız olmasaydın sessizce çekip giderdin..."

Yorumunun neresinde hakaret olduğunu öğrenebilir miyim? neden bu kadar üstünüze alıp kızıyorsunuz ki? Evet herkes kendi doğrusuna göre yaşar ben de onu diyorum, bekaretini kıymetli bir hazine gibi saklayanlar, bekareti kıymetli bir hazine gibi görenlerle evlensinler.
"Kendinize gelin" gibi kabadayıca ifadelerle olayı tartışmaya çeviren de sizsiniz, farkında mısınız?

bunlar kafa yorulacak seyler değil arkadaslar eğer bişeler yaşadıysanız pişman olmayın çünkü demekki yasadıysanız o an sizin için değerliydi siz ona deger gördüğünüz için yasadınız ve bitti.pişmanmıyım hayır.daha iyisi olabilirmiydi belki.şimdiki sevgilim beni böylede seviyormu evet haftaya annesiyle tanışmaya gidiyorum seneye evlilik düşünüyoruz ve mutluyuz seven erkek sizi her halinizle kabul edip seviyor bunu unutmayın.eskiside ben ondan önce birini öptüm die 4yıl evlilik düşünmemiş ayrıldık 2 ay sonra annemle tanıstırcam evlencez dedi bi tarafımla güldüm eee hani sevgi hani aşk? demem o ki yasanılacagı varmıs yasanmış o an herseye deger gördüğünüz için yasadınız zaten .mutlu olun ve dogru insanı bulun hiç umudum yokken geldi bnmki ve anladımki hersey yasamaya degerdi:)

Bilip bilmeden?
Evet erkek olunca illaki o işi yapmış olması gerekiyor..
siz bilmiyormuydunuz?
Malesef öyle

hayır değil , cok yanılıyorsunuz ..
Allah'tan gerçek manada korkan erkekler o iş diye tabir edilen zinayı yapmıyorlar , sakınıyorlar ..
Sayıları çok mu hayır değil , ama böyle temiz erkekler var ..
---

ayrıca hiç unutmam cok yakın oldugum bır arkadaşım aynen şu cümleyi kurmuştu :
hiçbir erkek evleneceği kızı evlenmeden yatagına almaz ..
ne kadar doğru tartışılır , ama gerçek şu ki ( saçma bir gerçek bence )
Türk erkekleri kendi tabirleriyle temiz sayfa acıyorlar akıılları sıra evlenırekn geçmişlerini arkada bırakıyorlar , o yuzden olmazsa olmazlarıdır bakire kız ..
sankı yaptıkları zinayı o bakıre kızla temızlıyceklerını sanıyorlar akılsız herıfler ..

Siz bekarete önem verenlere orta çağ zihniyeti olarak nitelendirirek yeterince hakaret ettiniz zaten.Siz gidin istediğiniz gibi yaşayın.Size karışan yok.Evet bana göre bekaret bir hazine var mı ötesi..

Ben evlilik öncesi ilişki yaşayanları kınamıyor aşağılamıyorsam sizde bekarete önem verenlere orta çağ zihniyetli diyemezsiniz

Benimki almıştı valla, hatta üniversitede 4 yıl birlikte yaşadıktan sonra evlendik, herkes o kadar önem vermiyor emin olun, yerine çevresine göre çok değişiyor.

Tebrik ederim cok MODERNSINIZ. Kizimin basina boyle birsey gelse mi ne yaparim? Ilk olarak Allah korusun. Cocugumu bu zihniyette yetistirmiyacam tabiki. Bu cagda ailelerin en buyuk yanlisi cocuklarini cok fazla ozgur brakmasidir. 18 yasindasin resitsin, ben kizima guveniyorum falan... kizina guvenebilirsin ama etraftakilere asla. Ailem beni nasil yetistirdiyse bende cocuklarimi o sekilde yetistirecem. Okadar ozgur brakiyorki cocuklar artik o cocuklar annesini babasini hic takmaz kendi kafasina gore davranir. Her hatayi da yapar. Tabiki herseye ragmen, nasil yetirdiysemde benim cocugumda hataya dusebilir bunun garantisi yok... Benim derdim burda bu konunun cok normal karsilanmasi....

Ben size cevap verdim, siz de versenize, kızınız gelip anne ben biriyle yattım dese ne yaparsınız? ya da bir şekilde bekaretini kaybetse, klişe ifadeyle "kirlenen namusunu" nasıl temizlersiniz?

Orta çağda bekaret kemerleri vardı bilir misiniz? yine piyasaya sürülsün bence, hatta şifreli kasa yaptırılsın da kıymetli hazinelerinize kimse ulaşamasın
Umarım kıymetli hazinenize hakettiği değeri verecek bir koca bulursunuz ne diyim, daha yorum yapmiyim her dediğimi hakaret olarak algılıyorsunuz çünkü...

Bekaret kemerlerini bilmeyenler için açıklayayım ondan sonra cevap vereceğim.
Bekaret kemeri eski dönemlerde erkekler savaşa giderken kadınlarına taktığı bir kemerdir.Ama eşini aldatmak isteyen kadınlar eş savaşa gitmeden önce 5-6 kilo alır kemer takılıp eş gittikten sonra zayıflanıp ondan kurtulunurdu.Yani yapacak insanı kemer memer tutmaz.insanın kemeri kendi İRADESİdir

Benim eşimin benim kıymetimi bilip bilmemesi önemli değil.Çünkü ben bekaretimi ona namuslu olduğumu göstermek için saklamıyorum bu tamamen benim inancımla ilgili

Ama anladığım kadarıyla sizin bu bekaret olayı ile ilgili ciddi bir sıkıntınız var çünkü farkındaysanız her cevabınızda saldırgansınız.

arkadas bu konuyu ben böyle birsey yaptim, acaba sizce dogru mu yanlis mi yaptigim diye sormamis ki?
gelecegi icin karar vermek icin fikir danismis...
gecmisi kimseyi ilgilendirmez, günü geldiginde herkes Allaha verecek hesabini...
erkekler yapinca ERKEK, kadinlar yapinca namusuz oluyor, tabi cünkü kadinlarin duygulari, istekleri önemli degil...
yasamak isteyen yasar, onu yargilamak kimseye düsmez...
kadinlar bile hemcinslerine ahlaksiz gözüyle bakiyor, erkeklerde elimin kiri diyor iste...

Hepinizi tebrik ederim.
Gerçekten çok komiksiniz.. Zaten nezaman böyle bir konu açılsa herkes ayaklanıyor nedense.

Size ne? Kime ne? Kim ne isterse onu yapar onu yaşar..
Niye herkes kendi işine bakmıyo da böyle bi konu açıldığında yorum yapmak fikir vermek yerine hemen tartışmaya başlıyor?? allahım yaa hiç anlamıyorum.

Neyse konu sahibi arkadaşım..
''Kız olmasaydın sessizce çekip giderdin'' o zaman sende çek git.. yapcak bişey yok.
Seni her halinle kabul eden biri elbet çıkıcaktır.. bunları düşünme hayatına bak.
Bunlar zaten herşeyi yapar.. iş evlenmeye gelince ''kız'' olsun der.
Kafan çok karışmış, bence ne sevgilini nede yeni tanıştığın kişiyi düşün..
Lütfen ilk önce kendini düşün.
Birisi seni böyle kabul ettiği için değil o kişiyi gerçekten sevdiğin için birlikte ol.

Ben size cevap verdim, siz de versenize, kızınız gelip anne ben biriyle yattım dese ne yaparsınız? ya da bir şekilde bekaretini kaybetse, klişe ifadeyle "kirlenen namusunu" nasıl temizlersiniz?

Dedigim gibi kizimi okadar rahat yetistirmiyacam, egerki boyle bir olay olursa yapabilecek hicbirsey yok. Oldurecek yada sirtimi donecek degilim ama afferrim kizim senin ozel hayatina cok saygiliyim, sen ozgur bir kizsin istedigini yapablirsin, ailenide takma benim modern kizim diyecek degilim
Bizim yetistirilme seklimiz cok baska meserret arkadasim. Senin bu konudaki fikrini degistirmek gibi bi amacim yok. Bana yanlis gelen yorumlara karsilik bende yorum yaptim. Fikrimi soyledim.Eger benim dusuncem gerikafalilik ise modern olup basimi taslara vuracagima gerikafali olmayi tercih ederim. Ama ne yalan soyleyeyim bu yorumlariniza da cok uzuldum. Modern modern olacaz diye yirtiniyorsunuz. Her asik oldugu insanla birliktelik yasamak sadece namus meselesi degilki arkadasim. Bunun daha bulasici hastaliklari var, hamile kalmak var, sonra cocugu aldirip gunaha girmek var var da var..... Namusa takilip kalmayin, biraz daha genis dusunun.

çocuğu sevmiyorsun sanırım ?
akşında sana herşeyinle gel diyen biri olduğuna göre
ayrıl bence madem sevmiyorsun vede zaten seni bu şekilde kabul etmeyecek ailenede anlaşamıyoruz falan dersin.. kimsenin baskısı altında kalma

pakize suda'nın bir sözü geldi aklıma...
"evlenmeden önce her kızı ellemek isteyen erkeklerin
evlenirken ellenmedik kız aramalarının mantığını hiç çözemedim ben" der..
ama ayrıl kesinlikle...
zarınıda diktirme. kendine karşı dürüstlüğünü kaybetme.
aşkla yapılan şey hata olmaz benim kitabımda.
ama gel görki bu alışkanlık halini alırsada masumiyetten eser kalmaz.

Ama anladığım kadarıyla sizin bu bekaret olayı ile ilgili ciddi bir sıkıntınız var çünkü farkındaysanız her cevabınızda saldırgansınız.

Evet ciddi bir sıkıntım var, 5 yıl önce bekaretimi kaybettim, bulamıyorum
Şükürler olsun ki en kıymetli hazinem bekaretim deği, zekam, kültürüm, görgümdü, yoksa ne yapardım şimdi en değerli hazinesini kaybetmiş kirli bir kadın olarak???

Ha ama pardon ben imzayı atıp da yaptım ya, temizim o yüzden, imzadan bir gün önce yapsam kirli olacaktım, ey imza sen nelere kadirsin :)))

Son düzenleme:
Size evlenmeden birliktelik yaşayan kadın pis demedim.Niye evlenmeden birliktelik yaşadıınız demedim.Niye din kurallarını ihlal ettiniz demedim.Hiç yargılamadım evlilik öncesi ilişkiyi .Siz neden bekareti bu kadar yargılıyorsunuz onu anlamıyorum.

Orta çağ zihniyeti sahip deyip bekareti aşağılayan siz,bekaret kemeri yaptırıp gezin diyen siz.
Bana cevap vermekten ziyade siz bekareti önemseyen insanlara sataşıyorsunuz

Evet önemsiyorum ama ne orta çağ zihniyetliyim ne de bekaret kemerine ihtiyacım var.Ben size saygı gösterip yargılamıyorsam sizde yargılayamazsınız.Yukarıda görgü ve kültürden bahsetmişsiniz bence gerçekten görgülü olsaydınız karşınızdaki insanların düşüncesine saygı duyardınız orta çağ zihniyetli demeden önce...

bekareti önemsemem önemi yok olmamalı da...
ilşki yaşayan ya da yaşamayan farketmez kimse yargılanamaz zaten :) ama evlenince bekaret aranması komiğime gidiyor

Son olarak konu farklı bir noktaya gittiği ve konu sahibi arkadaşın konusunu baltaladığımız için size cevap vermeyeceğim. (meserret)
Yalnızm Allah kolaylık versin ama herşey zamanla yoluna girer.Sizi seven bir erkekle yolunuza devam edersiniz.Kimse bulunmayacak hint kumaşı değil

Son düzenleme:

Ne güzel söylüyorsunuz,kendisi bakir mi ki bakire kız istiyor,bu zamanda bekaret mi kalmış vs...
Ne kadar ütopik düşünceler bunlar böyle
Türkiye'de yaşıyoruz,hani kızların sırf erkek arkadaşı var diye,aile kararıyla infaz edildiği ülke...
Bekaret hakkındaki düşüncelerinizi konu sahibinin ailesine,komşularına,çevresine anlatsanıza bakalım ne diyecekler.
Yok vazgeçtim,o kadar uzağa gitmeyin,kendi babanıza anlatın önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…