İthamlarınız çok ağır kimse sizin nasıl yaşayacağınızı yargılayamıyorsa sizde kimin bakiire isteyip istemediğini sorgulayamaz.Daha ileri giderek bekarete önem verenlere hakaret edemezsiniz.Kendinize gelin
Herkes kendi doğrusuna göre yaşar.Bu konuyu bekaret tartışmasına çevirmeyin
Bilip bilmeden?
Evet erkek olunca illaki o işi yapmış olması gerekiyor..
siz bilmiyormuydunuz?
Malesef öyle
Siz bekarete önem verenlere orta çağ zihniyeti olarak nitelendirirek yeterince hakaret ettiniz zaten.Siz gidin istediğiniz gibi yaşayın.Size karışan yok.Evet bana göre bekaret bir hazine var mı ötesi..Yorumunun neresinde hakaret olduğunu öğrenebilir miyim? neden bu kadar üstünüze alıp kızıyorsunuz ki? Evet herkes kendi doğrusuna göre yaşar ben de onu diyorum, bekaretini kıymetli bir hazine gibi saklayanlar, bekareti kıymetli bir hazine gibi görenlerle evlensinler.
"Kendinize gelin" gibi kabadayıca ifadelerle olayı tartışmaya çeviren de sizsiniz, farkında mısınız?
hayır değil , cok yanılıyorsunuz ..
Allah'tan gerçek manada korkan erkekler o iş diye tabir edilen zinayı yapmıyorlar , sakınıyorlar ..
Sayıları çok mu hayır değil , ama böyle temiz erkekler var ..
---
ayrıca hiç unutmam cok yakın oldugum bır arkadaşım aynen şu cümleyi kurmuştu :
hiçbir erkek evleneceği kızı evlenmeden yatagına almaz ..
ne kadar doğru tartışılır , ama gerçek şu ki ( saçma bir gerçek bence )
Türk erkekleri kendi tabirleriyle temiz sayfa acıyorlar akıılları sıra evlenırekn geçmişlerini arkada bırakıyorlar , o yuzden olmazsa olmazlarıdır bakire kız ..
sankı yaptıkları zinayı o bakıre kızla temızlıyceklerını sanıyorlar akılsız herıfler ..
Olaya tamamen farklı açılardan bakıyoruz, "başına gelse" den kastettiğiniz nedir? bir kadının cinsel özgürlüğünü yaşaması "başına gelmiş" bir şey değil bir tercihtir. Tabi ki yeterli fiziksel ve psikolojik olgunluğa eriştiğinde kiminle birlikte olacağına ne yaşayacağına kendisi karar verir, kızıma, oğluma ya da kardeşime biriyle ilişkiye girdikleri için kızacak ya da ödüllendirecek değilim, 18ini geçmişse kendi doğruları doğrultusunda yaşar, bana da her normal ebeveyn gibi çocuğumun hayatına saygı duymak düşer.
Daha önce hiç bir cinsel yakınlık kurmadığı biriyle evlenip tensel uyumsuzluk yaşamasından, cinsel beklentileri uyuşmadığı için eşiyle prooblem yaşamasındansa evlenmeden önce yakınlaşmasını tercih ederim hatta...
Merak ettim siz ne yaparsınız?
Tebrik ederim cok MODERNSINIZ. Kizimin basina boyle birsey gelse mi ne yaparim? Ilk olarak Allah korusun. Cocugumu bu zihniyette yetistirmiyacam tabiki. Bu cagda ailelerin en buyuk yanlisi cocuklarini cok fazla ozgur brakmasidir. 18 yasindasin resitsin, ben kizima guveniyorum falan... kizina guvenebilirsin ama etraftakilere asla. Ailem beni nasil yetistirdiyse bende cocuklarimi o sekilde yetistirecem. Okadar ozgur brakiyorki cocuklar artik o cocuklar annesini babasini hic takmaz kendi kafasina gore davranir. Her hatayi da yapar. Tabiki herseye ragmen, nasil yetirdiysemde benim cocugumda hataya dusebilir bunun garantisi yok... Benim derdim burda bu konunun cok normal karsilanmasi....
Siz bekarete önem verenlere orta çağ zihniyeti olarak nitelendirirek yeterince hakaret ettiniz zaten.Siz gidin istediğiniz gibi yaşayın.Size karışan yok.Evet bana göre bekaret bir hazine var mı ötesi..
Ben evlilik öncesi ilişki yaşayanları kınamıyor aşağılamıyorsam sizde bekarete önem verenlere orta çağ zihniyetli diyemezsiniz
Orta çağda bekaret kemerleri vardı bilir misiniz? yine piyasaya sürülsün bence, hatta şifreli kasa yaptırılsın da kıymetli hazinelerinize kimse ulaşamasın
Umarım kıymetli hazinenize hakettiği değeri verecek bir koca bulursunuz ne diyim, daha yorum yapmiyim her dediğimi hakaret olarak algılıyorsunuz çünkü...
Ben size cevap verdim, siz de versenize, kızınız gelip anne ben biriyle yattım dese ne yaparsınız? ya da bir şekilde bekaretini kaybetse, klişe ifadeyle "kirlenen namusunu" nasıl temizlersiniz?
Ama anladığım kadarıyla sizin bu bekaret olayı ile ilgili ciddi bir sıkıntınız var çünkü farkındaysanız her cevabınızda saldırgansınız.
Size evlenmeden birliktelik yaşayan kadın pis demedim.Niye evlenmeden birliktelik yaşadıınız demedim.Niye din kurallarını ihlal ettiniz demedim.Hiç yargılamadım evlilik öncesi ilişkiyi .Siz neden bekareti bu kadar yargılıyorsunuz onu anlamıyorum.Evet ciddi bir sıkıntım var, 5 yıl önce bekaretimi kaybettim, bulamıyorum
Şükürler olsun ki en kıymetli hazinem bekaretim deği, zekam, kültürüm, görgümdü, yoksa ne yapardım şimdi en değerli hazinesini kaybetmiş kirli bir kadın olarak???
Ha ama pardon ben imzayı atıp da yaptım ya, temizim o yüzden, imzadan bir gün önce yapsam kirli olacaktım, ey imza sen nelere kadirsin :)))
Evet ciddi bir sıkıntım var, 5 yıl önce bekaretimi kaybettim, bulamıyorum
Şükürler olsun ki en kıymetli hazinem bekaretim deği, zekam, kültürüm, görgümdü, yoksa ne yapardım şimdi en değerli hazinesini kaybetmiş kirli bir kadın olarak???
Ha ama pardon ben imzayı atıp da yaptım ya, temizim o yüzden, imzadan bir gün önce yapsam kirli olacaktım, ey imza sen nelere kadirsin :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?