"Kız olmasaydın sessizce çekip giderdin..."

haa bakire olmadığını bile bile kabülümsün diyen de yok mu? var. işte bu da midenin genişliğini gösterir
bu nasıl bir laftır arkadaşım sen ne kadar büyük yargılayıcı konuşuyorsun kınıyorsun resmen küçük görme insanları bu kadar..

konu sahibi arkadaşa birşey sormak istiyorum hayatında biri var onunla sevgilisin bir diğer erkekler oturmuş durumunu konuşuyorsun bune rahatlık tır ben anlamadım evlenmeyi düşünüyon başka erkekle başka şeyler düşünüyon yani bu akraban la ilişkin varken başka biriyle nasıl bu konulara giriyorsun ben anlamadım dahada yorum yapmıycam zaten hayatını bu kadar karıştırma pişmanım diyorsun başkalarına özel durumunu anlatıyorsun hangisiyle evlenirsen evlen sorun yaşarsın..

Ne kadar meraklıyız cinsellikle, bekaretle, kızlık zarıyla milletin orasıyla burasıyla uğraşmaya ya. Başka konu olsa bu kadar yorum yapılmaz ne zaman böyle konular olsa hah diyorum günün sansasyonel konusu bulundu.

arkadaşım size katılıyorum modernlik buysa arkasında dursunlar yaptık desinler onuda yapamıyorlar şimdi ben ne yapacam çok pişmanım ailemin yüzüne bakamam ya ne yaptığının farkında ol yada yapma bu ne biçim iştir..

Konu tartışmaya dönmesin ,lütfen konuyla ilgili ve konu sahibine yardımcı olacak şekilde yorumlarımıza devam edelim.İkili tartışmalardan kaçınalım.

boyle genel bir kaniya varmayin bence cunku bu devirde sevdigi ve evlenecegi kizla yakinlasmayan erkek yok denecek kadar az.
insanlar yillarca birlikte yasiyorlar sonra evleniyorlar.
ya da yillar suren bir iliski yasiyorlar ama 5-6 yil sonra evleniyorlar.
simdi bu insanlar yakinlik yasamiyor mu?
yasiyor...
bana gore yakinlasma yasamak ve birlikte olmak arasindaki fark cok az...
afedersin ha yakinlasmissin ya yatmissin aradaki tek fark zarin hala yerinde durmasi...
bu zarla namuslu olunmuyor...
ve boyle insanlarin bakire olup olmamasi hic bir ayricalik ya da onem teskil etmiyor...
ama bizim erkeklerimiz salak oldugu icin her zara sahip kizi bir halt saniyor, ilki saniyor.
bir sey yapilacaksa tam yapilsin...
ya hic bir yakinlasma yasamazsin inancin ve Allah icin ya da yakinlasmalar yasayipta bir zara sahip oldugun icin ben bakireyim temizim naralari atmassin.
bana zamanimizdan sevgilisiyle evlenene kadar eli eline gozu gozune degmeyen bir kisi gosterin?
bunlar eskidendi...

bu arada atmasssin yapmazsin diye konusmam sahsiniza degil genelleme yaptim...yanlis anlamayin...

Son düzenleme:

sizde insanları oturduğunuz yerden ne kadar kolay yargılıyorsunuz...belli ki bunalmış kız ve o an da karşısına çıkan birine derdini açmış.bu kadar büyük ve yargılayıcı konuşmayın herkesin herşey başına gelebilir..insanlar bazen hayatta hiç yapmayacağı şeyleri bile yani hata olduğunu bile bile yapabiliyor..kaldı ki..o zaman bu sitenin ve burada yazılanların anlamı ne???burada o zaman yüzlerce insan var özeli açan konuşan aradaki tek fark sanal olması mı?ben arkadaşın yaptığını doğru bulduğumuda söylemiyorum...sadece yargılamak yerine,enpati kurup ve pozitif olup yardımcı olmamız gerektiği düşüncesindeyim.

şimdi yazacaklarımı okurmusun okumazmısın bilemem ama en azından şu kınyan arkadaşlar okur diye tahmin ediyorum.önce sana gelelim...sanırım yaşında küçük olduğu için önce ben demeyi bilmiyorsun..
zamanla öğrenirsin.evet eskiden bakirelik denen önemli bir kavram vardı.vardı çünkü o zamanlar ilişki diye bişeyde yoktu..öyle öpüşüp sevişmeyi,dışarıda cafelerde,barlarda gezmekte yoktu çünkü.bırak bu saydıklarımı insanlar sevdiğinin elini bile tutamıyordu..nişanlılık,sözlülük durumu var ise ailelerin gözetiminde görüşme oluyordu...yoksa da uzaktan bakışmalar,mektuplaşmalarla iletişim kuruluyordu..ama şimdi öyle mi?herkes her naneyi yiyor ne demek istediğimi sanırım herkes anlıyor...
bir tek kızlık zarını koruyor.noldu şimdi bu namus mu oldu?o da neden biliyor musun?yada kimler?işte böyle aile baskısı olanlar,taşrada yaşayanlar gibi..bu arada altını da çizerek eklemek istiyorum ki...muhakkak kendi inançları,hayata bakış açıları(saygı yada ahlak,namus demiyorum çünkü ahlak namus kızlık zarında değildir beyindedir)doğrultusunda bakireliğini koruyan birçok genç kızımızda vardır.ama bugün biraz araştırma yaparsan kızlık zarı diktirme operasyonlarının yüzdesi seni bile şaşırtacak kadar artık çoktur.fakat işte onlar senin gibi deşifre etmeyip işlerini bir güzel hallediyorlardır.gelelim sana.benden sana bir abla tavsiyesi,o kardeşimize hiçbişey asla anlatma zaten anlatsanda o mantalitedeki bir adam bunu asla ne kabul eder nede anlar.ve de bir bakarsın korktuğun başına gelmiş herkes duymuş ve sonrası tabi facia olabilir.şuan psikolojinin normal olmaması sebebiyle sana yakınlık gösteren birine inanman yada ona kanman çok normal ve kaçınılmaz bir durum.ama sakın yağmurdan kaçarken doluya yakalanma..kendini toparlayana kadar asla ne evlilik,nede bir flört düşün.ailene ve çevrene tek söyleyeceğin şey şudur...ben çok düşündüm ve henüz evliliğe kendimi hazır hissetmediğimi anladım ve eğer bu konuda ısrar ederseniz yanlış bir evlilik yapabilir ve ayrıkla sonuçlandırabilirim de..ve de burada sadece aklın karışır.acilen bir profesyonel yardım al lütfen.dr.una danış bu konuyu ve emin ol bu yanlış düşüncelerden uzaklaşıp hayatına yön vereceksin.

şimdi ben 2 yönlü cevap vercem ve bu absürt tartışma bitecek o kadarrrrrrrr
1- evlenmeden nasıl bekaretini verirsin aaa çok ayıp diyenler ilki size ;
o kadar olayla karşılaşıyoruzki (kusura bakmayın biraz açık yazacağım burada) hatun kişi bir ton erkekle ilişkiye giriyor tabiri caizse her naneyi yiyor yok ters yok yüzeysel yok bilmem ne ama bakire (meaşşallah) orası özel kocasına ait. mazlum kızımız ilk gecede tam bir cahili oynuyor. koca efendide kasım kasım kasılıyor "niahahahaa ilk benim oldu" diye. çok namuslu (!) kızımızda mazbut tabii yüzü yerde (yersen) ilk defa şey oldu yaa... vah vahhhh...

2- evlenmeden olmuş ne yapsın yağğğnii diyenler şimdide size;
arkadaşlar cinsellik mahrem ve büyülü bir şeydir. aşk'la 2 bedenin buluşması ibadet gibidir. ama her aşık olduğunu sandığınız, gözlerine bittiğiniz dişlerine bayıldığınız hoşlandığınızı zannettiğiniz adamın yatağına girerseniz olay ibadetten çıkar çirkin bir insanlık ayıbına döner kendi kişiliğinizi karakterinizi kendi adınızı babanızın ismini pas pas edersiniz.
ha yaşanmış bir şeyler. tamam olabilir. herşey insanlar için. ama bu sende kalsın. seni tanıyan insanların bilmesine gerek yok.hele hele erkeklerin bilmesine hiçç gerek yok.anlatma.
ve bir daha asla bunu kocandan başkası ile yaşamaki biz bunun gerçekten aşk sonucu olmuş bir elektriklenme olduğunu görelim.
yok kapı açıldı diye her geleni buyur edersen sonrada ahlanıp vahlanırsan olmaaaaaaazzzz...
kimse sana inanmmaaaaaaaaaaaaaazzz... sende aynaya bakarken gördüğün insana saygı duyamazzzsıııınnn...

bunu buradaki konu için yazmadım. ama tartışmaları okurken dehşete düştüm.
o ne yahu. modernlik falan. yok öle bişi. sex'le modernlik olmaz..
hatun bekaretini kaybetti diede namuzsuz olmaz.

niyet önemli niyet hatunlar. silkelenip kendinize gelin.
kimseyi kınamayın eleştirmeyin.

ahir zaman yaklaştı neler konuşuluyor oldu..imanla inançla bütünleşmiş biri böyle şeylere fırsat verir mi..

ağzına yüreğine sağlık arkadaşım..aynı şeyleri anlaymaya çalıştım bende...sonuda kadar sana katılıyorum..ve benim konuşmadığım kadarda açık ve net konuştuğun için tebrik ediyorum.helal olsun.

teşekkür ederim
ama durumu şartları bilmeden kınayan insanı ben kınarım arkadaş. bu konu için demiyorum sadece.
serde delililk var benim biraz. ve tüm arkadaşlarımda hemen hemen erkek.
onların görüşleride hemen hemen aynı.
din olayına gelince zina kadınada erkeğede haram kılınmıştır. ne 1 eksik ne 1 fazla.

Nur Sûresinin 3. âyeti meâlen şöyledir: “Zina eden erkek, zina eden veya müşrik bir kadından başkasıyla evlenemez. Zina eden kadını da, zina eden veya müşrik bir erkekten başkası nikâh altına alamaz. Böyle bir evlilik mü’minlere haram kılınmıştır.”

dikkat edin cinsiyet ayrımı yoktur.olayı dinen ele alacaksak ben bunada varım. ahir zaman diyen arkadaşlar.
erkek yapınca elinin kiri olmuyor maalesef dinen.onada haram kılınmıştır...

Hatun bekaretini kaybetti diye namusuz olmaz :) ancak her bakire de illa namusuz olmaz.Her yerde okuyorum:Bakireler neler yapıyor.Az kaldı taşlanacaklar:) namusuz bakireler demeye geliyor iş.Bakire olmayan namuslu olanlar namusuz.Öylemi gerçekden?

Son düzenleme:
tabiki buna bende katılıyorum. ünv. bir kız 50. oldu 50. oldu kantinde sevinçle kızarkadaşlarına söylüyor. muhtamelen 50. erkek arkadaşı diye sanılırken, ögreniliyor ki çok afedersiniz 50 farklı insanlarla 50. ters ilişkisiymiş. rezil. bekareti bozulmasın diyede bu yolu tercih ediyormuş.

Son düzenleme:

arkadaşım sen bu kadar yazdığım şeyden bunumu anladın gerçekten?
bu satırı okuyan gözlerin 1 üstteki satırları görmedi sanırım?
ben 26 yaşındayım ve sadece 1 kişi ile çocukken çıktım ve bakireyim.
evlenmeden öncede düşünmüyorum bu tarz bir birliktelik.
ama her bakire namuslu değildir. bunun aksini iddia edenide sadece gazete okumaya davet ediyorum.
atıyorum hatun tecavüze uğradı.zorla.zorlamayla.ona sen namuzsuz diyemezsin.
namus bekaret demek değildir. yine diyorum NİYETTİR ÖNEMLİ OLAN.

Son düzenleme:
biz sonuçta toplumun gerçeklerinden bahsediyoruz.isteyen istediği gibi algılayabilir arkadaşlar.
birde şunu eklemek istiyorum...bakın bakirelik dediğimiz konu cinsel organımızdaki bir zar dan ibarettir.o her türlü münasebeti yaşayıpta,bu zarı üzülerek saklayan kişilerle evlenecek olan adamlara çok acıyorum gerçekten.konunun kahramanı olan bu adama acıdığım gibi...nedeni ise;evlendikten sonra nasılsa o zarda gidecek yaa..ya sonra bu kadar entrikalarla değer yargılarını hiçe saymış bir kadın o kocayıda bir süre sonra yine aynı entrikalarla aldatacaktır..haaa...şimdi namusun o zarda değil beyinde olduğunu herkes anlamalı biz bundan bahsediyoruz...yani namuslu gibi görünen ama malesef bu mertebeyi taşıyamanlardan.ve bugün bakire olup,sadece duygusal anlamda flört yaşayan gençkızlarımızlada sonuna kadar gurur duyuyoruz.ne mutlu ki..beyni ile bedeni aynı noktada yaşıyor.

titanya' cım tabiki hayır.Sadece senden alıntı ile cevap verdim ama verdiğim cevap geneldi:Tabiki bakire olmayanlara namusuz demek istemedim..Tepkim senin nezninde bakireler neler yapıyor cümlesine idi bunu her yerde okuduğumu söyledim.Sende haklısın yanlış anlaşıldım.Arkadaşlar alınmayın lütfen kimseyi yargılamak haddim değil.

Son düzenleme:

benden alıntı oluduğu için öyle sert çıkıştım sende kusura bakma elif
bakirelerin hepside namussuzdur diye elbette birşey söz konusu olamaz. buda çok abzürt bir genelleme yahu

bu konu popomu acıttı yaaaa anneme hepimiz kadınız kız diye bişey yok dedim ve gerisinde anneye denmicek en hatalı cümlelerden birini bende kadınım dedim ve dememle falsolu geldi terlik hemde
benimde başıma gelmişti,8 yaşında ki ufak kuzenime ne kadar büyüdüğünü ,abla olduğunu artık uslu olmasını söylerken "sen kocaman kadın oldun artık"demiştim,hani kendisini büyümüş hissetsin gibilerinden annemin bir bakışı vardı üstünden neredeyse 5 sene geçti asla unutamam....
ama kızmıyorum programlanmışız anacığım biz...evlenene kadar cısssss....

konu sahibine;

kesinlikle ayrılmanı tavsiye edeceğim bende,ailene onunula evlenemeyeceğine ikna et,ailenin neden bu kadar istediğini anlamadım ama faktörleri sadece çevre ise gözünde büyütülecek bir durum yok,bende askerde bıraktım sevgilimi o çevre çevre diye kükreyen babam,"iyi oldu zaten burnu büyüktü ,çorba içerken kaşığa giriyordu"...dedi
inan bana şu an telaşından sağlıklı düşünemiyorsun,şu an kızlıkmış,bilmemneymiş düşünme,sadece nasıl ayrılacağını düşün...

-anene bu adamla asla evlenemeyeceğini,evlenirse hayatı boyunca eziyet çekeceğini söyle.Annen istemez heralde sebebini sorarsa,konuşmalarından ,isteklerinden,hayat tarzından bahsedersin...anneler yavrularına kıymaz...hiç bir anne istemediği birisiyle kızını evlendirmez canım...

-daha sonrasında hayatına kimseyi alma lütfen,yarın bir gün "eyvah hamileyim ne yapacağım" gibi bir konuyla görmeyelim seni...erkekleri bilmem ama kadınlar cinsel ilişki yaşamadan yıllarca yaşamlarını sürdürebilirler...hata üstüne hata yapma,bunu birilerine anlatmak yada anlatmamak zorunda değilsin...

ortaya;
değişik yorumlar yapılmış,konu üzerine veya değil kafam karıştı bu saatte,tartışılacak müsait bir konu ,tabiki farklı görüşler çıkacaktır herkese saygı sonsuz,site kurallarınıda biliriz az çok ama;

bazı faktörler var,mesela kızın durumu aşağıdakilerden olsaydı durum ne olurdu??
1.kız tecavüze uğramışsa?
2.kız her birlikte olduğu kişi ile (sadece)! imam nikahı yapmışsa ve her ay bir başkası ile boşanıp diğer bir başkasıyla imam nikahı olmuşsa?
3,kızlık zarı dediğimiz esnek zar cinsiyse(yakın akrabam 2 çocuk doğurdu sezeryan ile hala bakire) ( neticede gerdek gecesi kan gelmiyor bu sebepten çok töre cinayetleri işlenmiş)

bu durumda bu kız yine tüü kaka mı olacak?
buyrun işte kız ne güzel allah katında evlenmiş işte yada mağdur kendisi istememiş ki tecavüze uğramış,diğerine gelecek olursak tamamen fiziksel bir durum ,ahanda zar yok nolcak????

beni sorarsanız evet bende bakire olarak evlendim,aşık olduğum ,çok sevdiğim biri olsaydı olurmuydu?bilmiyorum çok korkuyordum ilişkiden,olmazdım gibi geliyor.benimde kızım var 1.5 yaşında ileride böle bişeyle karşılaşırmıyım?onuda Allah gösterir,büyük konuşamam ama eminim olgunlukla karşılayıp kızıma sarılırdım...burda erkeklerle yazışıyor olsaydım hiç çene yormazdım ama bayanlar bunu anlamalı,namusu bacak arasında ki bir damla kanla değil,insanlıkla ölçün...

nikahı basana kadar koru,sonra serbesttttt mi yani?aman kardeşime,oğluma alacağım kız bakire olsun...
ne biliyorsun bacım neee,bakireliği bozmadan birçok ilişki var yaşanılan ....

arkadaşlar konu gercekten cok ilginç bir yere gitmiş kızcagız da ortada yok zaten o bile kaçmış sanırım bu tartısmadan yada erkek ark na soyledi herseyi ve dusunmek bile istemedigim seyler oldu bilmiyorum... konunun tamamını da okuyamadım zaten biraz başından biraz sonunda okudum...
Yalnız su var ki bu bekaret konusu her bireyin kendi tercihidir... yani istediginiz kadar tartışın bir yere varamazsınız..
şunu da unutmamak gerekir bu ülkede bekaret konusundan ne cinayetler cıktı... kızlarımız kendi vucutları ile ilgili karar veremyor.. Ve töre cinayeti bile bundan cıkıyor... İşte asıl mesele bekare ya da bakire degil diye kınamak degil ... Garip olan kadının kadını hor görmesi yadırgaması aşağılaması... Erkek analarının gerdek gecesi yaptıkları çarşaf konturolu asıl ahlaksızlık... ya da hic bir sey yapmayan masum bakire kızların kan gelmedi diye ölüme kurban edilmesi katledilmesidir ahlaksızlık..
Şimdi soruyorum sizlere bu mu ahlak bu mu namus?
kendi vucudunu kocasına hediye olarak saklamadı diye kızlarının katili olan babalar mı namuslu?
yoksa kendi her bi haltı yapıp, karısı hediyelik paket gibi, 0 model araba gibi, gelmesini bekleyen kocalarınız mı masum?

konuyu açan arkadaşım NAMUS: DURUST OLMAMAK VE KENDİ CIKARI UGRUNA BASKASINA ZARAR VERMEMEKTİR.... anlıycagın ya herseyi anlatacaksın dürüst olacaksın onun hayata bakış acısı buysa ve vaz geciremiyecegini de biliyorsan kabul etmeyeceginden eminsen ayrılacaksın ya da asıl NAMUSSUZLUK olan seyi yapacaksın bakire olmadığını saklayacaksın, kandıracaksın, ALDATACAKSIN... Ama işte o zaman kendi cıkarın ugruna baska bir insanın hayatına zarar vermiş olacaksın... Aynaya bakmaya işte o zaman utanacaksın belki de bir kere baslayan yalanını yıllarca surdurmenın ezikliği ile binlerce yalan sıralayacagın evliligin ve seni sadece gercek bile olmayan bekaretin icin kabul etmiş adamla ömür tüketeceksin...

o seni kabul ederim bana gel diyen adamın da NAMUSU belli. Bu nedir ya nasıl nişanlı kıza gel bana ben seni böylede alırım diyebiliyor... Erkekler cok mu namuslu? bu mu namus ? sakin ona kanıpta hayatını zindana cevirme...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…