Kız olsun çamurdan olsun!

ÇOk eksik hissettirdiler kendimi lohusa depresyonuna girdim galiba
Ay deli misin boşver canım ya! Sağlıklı olsungerüsi yalan ikisi de evlat. Ki çoğu evde koymetlisi erkek evlattır. Erkek geliyo diye gerine gerine taşıyo millet karnında. Bence cinsiyetin hiç bi önemi yok o ayrı da

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler
Ya okudum bir garip geldi. Ben Azerbaycanlıyım. Çok şaşırdım. Çocuk o ya , ayrımcılık nedir ki? Bizde ama aksine erkek çocuklarını el bebek gül bebek yaparlar daha çok. Üzülmeyin. Onlar boş boş. Çocuğunuz daha iki aylık. Allah bağışlasın. Allah hayırlısıyla kız evladı da bahş eder inşAllah

Çevremdeki kişilerin kız çocuk aşkından artık çok bunaldımm kimse kızmadan önyargılı olmadan okusun lütfen. 2 aylık bir oğlum var. Hamileliğimden beri hiçkimse sevinmedi erkek olduğu için ne eşimin tarafı ne de benim. O kadar çok istenmiş beklenmiş ve uğraşılmış bir bebek ki oysa. Sülalemizde neredeyse kız doğuran hiç yok bir iki tane sadece şaka gibi ama öyle. Üstelik damatların birbiri ile alakası bile yok her biri ayrı memleketten akraba evliliği sıfır hiç yok. Hamileyken herkes üzülme ikinciye kız olur, olsun ya yine yaparsınız, kız gibisi yok arkadaş olur derttaş olur dost olur herşey olur bilmem ne. mümkün olduğunca görmemeye çalışıyorum ama bayramlarda falan mecbur görüşüyoruz eşim gitmek istediği için. Kendi akrabalarıma gitmiyorum annemde denk geliyoruz. Neyse bayramda eşimin köyüne gittik 2 sene önce eşimin kuzeninin kızı oldu aile dostlarından biride kız bebeğe hamile el üstünde tutuldular resmen görmezden gelindim ayrı odalarda oturdular. Kuruntu mu yapıyorum dedim ama ne babanne ne dede sevmedi çocuğumu eline bile almadı üstüne babanne çocuğu görmeye bile gelmedi kız olsaydı bakardım dedi bize. Çok ağrıma gidiyor. Ne kadar ayıp ne kadar günah çok utanıyorum böyle bir ailelere sahip olduğumuz için. Sadece benim annem ve babam deli oluyor oğluma.benim için yeterli tabi ama yaralıyor bu durum beni. Bir insan kendi torunu için kız olsun çamurdan olsun der mi ya? Hala üzülüyorum ağlıyorum düşündükçe. Benim evladımın diğerlerinden ne eksiği var. Kız bebek bereket demekmiş üç kızı olan cennete gidermiş zart zurt neler neler
Tamam o zaman millet 3 kız çocuk doğursun çalsın çırpsın assın kessin kul hakkına girsin nasılsa cennet garanti kontenjan açılmış değil mi.? Aile saçmalamış. Olay trajikomik neden mi çünkü bizim insanımız genelde erkek bebege deli oluyor da 😂sıkmayın canınızı anne babanız sevse yeterli

Erkek bebek olan ev bereketsiz mi oluyor? Rabbim kıza ruhundan üflüyorda erkeğe üflemiyor mu onunki daha mı değersiz oluyor çok üzücü düşünceler. Erkek annesi olunca anneliği tadamıyorsun sanırım kız doğurmak lazm bide
Ne alaka seni tanıdığımdan değilde sadece kiz çocukları eskiden daha bir geride hatta yok sayilircasina katledilip öldürülüyorlarmis bilmem bilir misin peygamber efendimiz kız çocuklarının girdiği eve melekler ve bereket girer diye bir kelime kullanmış o zaman bu soruyu peygamberimize sor hiddetlenecegine. Ayrica erkek annesi olunca anne olunmuyor mu. Iki tane koç gibi sirtimi yaslayacağım evladim var.Esime bile artik benim iki kocam daha var sen olmasanda olur yanimda derim.Ben sadece kız çocukları ne olursa olsun daha bi aileci diyorum. Sen ailene düşkün degil misin ben sinirlenirim gorusmicem derim iki gün sonra dayanamam. Ama abim babam ölene kadar kapimizi bile açmadı ancak cikari olunca geldi.

benım esım tarafında da kız kıymetlı hepsı erkek cunku her evde en az 3 tane erkek var tek kız cocuk olan ev bızız bana da kutsal ruh muamelesı yapmıslardı degısık dusunceler

kızım oldugu ıcın kız cocugunu bılırım ben erkegı bılmem evet daha ılımlı daha yapıcı bırlestırıcı ozellıklerı var ama hepsının yerı ayrı allah hepımızın evlatlarını korusun onemlı olan saglıklı olması ısteyen herkese gonlundekı nasıp olsun

Son düzenleme:
Aha deli bi

aile daha😂😂
Benim annemin 2 oğlu olmuş, kazayla gebe kalmış bana 40 ında yanlışlıkla olmuşum, kız geliyo demiş doktor sevinçten ölmüş kadın 😂😂

Benim kaynanamın 2 oğlu olmuş, 3. De oğlan olur diye korkup yapmamış

Ve eşimin babası da 2 erkek

Onun babasının babası da

.. düzen böyle gidiyor

Kaynanam oyuncaklarını saklamış koz torunum olursa diye..
ve benim oğlan oldu, neyse ki ilk torundu hasarsız atlattı, bizim gelin de oğlan doğurdu ama o çok kıskançbi hatun , ilk ben doğurdum diye haset yapıp ikinciye hızla gebe kaldı.. annemin dediği lafı bi duydum inanın sopudum annemden,

Ay inşallah kız olur dedi ..
aklımdan vurulmuşa döndüm.

Ben ikinciyi de oğlan istiyorum kısmetse olursa..
oğlan olsun ki 3. Ye cesaretim oldun diye..

Oğlan çocuk bakmak kız çocuga göre çok daha zor bunu fark ederek yaşadım, ne günahın var ki iki oğlun olsun diyen kız anası da çok gördüm...

Ama ben 4 oğlan anası bi kadın gördüğümde ellerinden öpesim geliyor, bence çok tapılası bişi..

Günün birinde bi kızım olsun ben de isterim ama öncelikle sağlıklı olsun ..
eskiden ne salakmışım diyorum bazen, 3 çocuk olup ortanca ilkiyle aynı cinsiyettense aha bunu kimse istememiştir sevmemiştir diyordum içimden.. tam salakmışım.. insan anne olunca anlıyor. 10 erkek doğursam, bu da mı erkek diye yüz buruşturmam yani. Ama 11. Belki kız olur diye isterim bitane daha. Ama 2. Koz olsa 3. Ye bile soru işaretiyle bakarım yani , bu dakötü bi gerçek..

Ama şuan bitane oğlan
Ve sizin aileniz kafayı kızla bozmuş çok komık 😂
Boşverin geçin
3-4 erkek cocugu olanlar nıye tapılası anlamadım anne annedır cocuk cocuk, kız veya erkek olunca daha cok anne veya daha az anne olmuyorsunuz kı tapılma katsayısı degıssın ? erkek zorda kız cok mu kolay sadece bebeklıkle bıtmıyor aksıne bır kız bır kadın yetıstırmek daha zor ona bakarsak cunku buyuyecek oda anne olacak onun dogurdugu da anne olacak yanı bır kadın bır toplum doguracak

10 erkek dogursam 11 de budamı erkek dıye yuz burusturmam ama 2. kız olsa 3. de soru ısaretı yasarım bu kotu gercek demıssınız bırde ustune

sızın adınıza sadece uzulebıldım.

3-4 erkek cocugu olanlar nıye tapılası anlamadım anne annedır cocuk cocuk, kız veya erkek olunca daha cok anne veya daha az anne olmuyorsunuz kı tapılma katsayısı degıssın ? erkek zorda kız cok mu kolay sadece bebeklıkle bıtmıyor aksıne bır kız bır kadın yetıstırmek daha zor ona bakarsak cunku buyuyecek oda anne olacak onun dogurdugu da anne olacak yanı bır kadın bır toplum doguracak

10 erkek dogursam 11 de budamı erkek dıye yuz burusturmam ama 2. kız olsa 3. de soru ısaretı yasarım bu kotu gercek demıssınız bırde ustune

sızın adınıza sadece uzulebıldım.
Sizbaya baya beni yanlış anlamışsınız.

Öncelikle kaç çocugunuz var? Kaçı erkek kaçı kız?

Benim iki abim var annemin ömrü onlardan çekmekle geçti, erkek çocuk çoğunlukla salgıladığı testesteron hormonundan sanırım çok daha zor oluyor, uyku uyumuyor, hep bi isyan hep bi atar hep bi kapris. Yani yoruyor..
4 oğlu olup kilolu olan bir bayan hiç görmedim ben mesela, çünkü ilginç bi ortam oluşuyor ve bi şekilde o anne totosunun üzerine oturamıyor. Kızlardan daha hareketliler demiyorum bakın konu o değil, anneyi daha hareketli kılıyorlar.
Ben 14 ay 3 saatten uzun uyku görmedim mesela, oğlum 2.5 yaşını geçti hala bana tek öğün yedirmez, her uyuzluğu yapar beni yemeğimden eder.

10 oğlum olsa 11. Kız olacaksa doğururum deme lafımı gercekten hiç anlamamışsınız.

Kastım da şuydu o konuda.
İlki şimdi erkek oldu ya, herkes en az bi oğlu bi kızı olsun ister kısmetse.. olmuyorsa olmuyordur tabii dünyanın sonu değil ama bi oğlan bi kız gelmişse 3. Yü belki düşünmem dememin sebeplerinden biri öncelikle buydu, diğeri de herkesten gelecek patavatsız soru :
Bi oğlun bi kızln varken üçüncü niye? Kaza kurşunu mu?

Yani eğer ilk çocuğum kız olsaydı ve 10 kızım oksaydı 11. Ciyi de erkek olur belki diye yine isterdim. O da kız olsa sağlık olsun der onu da severdim.
Eleştirmeye yer aramışsınız ama yazdığım herşey olumluydu oysa ki..
Şuanda tatildeyim yurtdışındayım bi çocuk tatil köyü burası, 4 kızı olan aileler de gördüm, o 4 kız çocuğu uslu uslu birlikte barbi bebekleriyle oynarken 2 veya 3 oğlu olan anneler erkek çocukların peşinden kafa göz topluyor 😂
Hala da anlatamadıysam ne kast ettiğimi artık okumayın gerisini..

Konu sahibi cansutemiz kardeşim;
Hepsi evlat hepsi özel hepsi güzel, kızmış erkekmiş boşver sen takma. Ne demiş barış abimiz;
Kızdır nazdır binaltın azdır
Oğlan oktur her evde yoktur

Gocmenlerde durum boyledir genelde, kiz evlat oz evlattir derler. Ama iyi insan olmazsa ne kizin ne erkegin yarari oluyor.. evlat evlattir. İyi olsun gerisi bos

Türkiyedeki bu muhabbet tutarlı bile değil. Çocuğun cinsiyeti neyse karşısını savunuyorlar inatla. Aa kız mı bi dahaki erkek olur işalla. Çevir cümleyi hımm erkek demek, kız çocuğu da bir başka bıcır bıcır.
Toplum olarak hep olmayanı istiyoruz, bizdeki hastalık bu. 2 çocuğu aynı cinsiyette olanlara her zaman alttan alta acınmıştır. 2.si başka cinsiyette olsaydı keşke denir. Olay kız varsa oğlu da olsun hep aynısı olmasın. Sanki gömlek rengi seçiyor andavallar.
Boşver sen ya canını sıktığına değmez. Düşünüyorsan diğer çocuğun kız olursa farkedeceksin özel muamele göreceğini sanmıyorum. Hatta çok az bir kısmı onda bile hevesini baltalayacak. Keşke bu da erkek olsaydı birlikte büyürlerdi şimdi kız erkek zor olur size bile diyebilirler.

Oğlumu dunyaya getırebıldıgım ıcın sukurler olsun. Tum anneler kutsaldır kız olsun erkek olsun nelerı goze alarak ne acılar cekerek dogurduk bız onları ne kadar umutla bekledık. Bır cıft ayaga ömrümüzü serdik kımseye yedırmeyız evlatlarımızı ve sende yedırmeyeceksın. Kımsenın gonlunu eylemek ıcın dogurmadık evlatlarımız bıze kıymetlı. O ahlaksızlar da umarım o evladın elıne kalırlar. Kocaları kızmıymıs ya kendı dogurup senınle evlendırdıgı o da mı kız? Zihniyetsizler hadsizler.. Cok sınırlendım. Hele kı senelerce evlat sahıbı olamayan kadınlar ıcın elı ayahı saglıklı olsunda varsın cınsıyetı onemlı degıl dıye yanıp tutusanların ahları onları bulur sen merak etme. Yavruna ıyı bak ve yuzunu de onlara asla gosterme

Allah sağlık sıhhat versin evlatlarımıza.. Benim de 2 yaşımda bir oğlum var.. Rahmetli babaannem, cinsiyetini ögrendiğinde 'üzülme' demişti.. Verdiği tepkiye şimdiye kadar güleriz.. Takılmayın...

Back
X