kız tarafının maddi durumu

zambak82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
16
0
36
Ankara
Merhaba size sormak istediğim bir durum var. Benim bir erkek arkadaşım var durumları fena değil.
Ama benim ailemin durumu oldukça kötü, çok kötü bir mahalle ve evde yaşıyoruz.
bu durumdan ben çok utanıyorum. Henüz bu konulara girmediğimiz için de söylemedim durumumuz şu kadar kötü diye.
Benimle evlilik düşünmez mi diye korkuyorum açıkçası.
Sizce ne yapmalıyım?

canım benim iş anlaşması değil ki evlilik. ailenin maddi durumuna baksın.

sadece ailenin tavrına bakar. maddi durumlarımızı bazen biz belirleyemeyiz. bazen gerçekten bu şanstır.

sen çalışıyor musun?

Seven erkek kızı her haliyle sever ve vazgeçmez

evet canım çalışıyorum

ee canım daha ne...

elin kolun bağlı durmuyorsun. mücadele ediyorsun. eğer seni seviyorsa sadece seni sen olduğun için kabul edecektir.

hiç canını sıkma. ayrıca bu konuşulacak anlatılacak önemli bir konu değil ki...

söylesen ne,söylemesen ne yani...

aile durumunla ilgili birşey sorarsa biraz zor şartlarda geçiniyoruz der gerçersin. ama dert edilecek günden yaratacak birşey değil.

Evlenebilmeniz için çok güzel çok şık evde oturmanız güzel güzel kıyafetler giymeniz gerekmiyor ki ..
Sevgi ve saygı olsun başta,,, ne zenginlik para pul içinde yaşayıpta ciğeri 5 para etmez insanlar var ..
İnsanda ar duygusu olsun yeter ki, parasızlık durum olmaması falan kötü ve ayıp birşey değil ..
Utanıyorum demişsin
:20::20::20:

Aşk sevgi var mı?
Sen ona bak
:34:
Gerisi Allah Kerim
!

Son düzenleme:
Evlenebilmeniz için çok güzel çok şık evde oturmanız güzel güzel kıyafetler giymeniz gerekmiyor ki ..
Sevgi ve saygı olsun başta,,, ne zenginlik para pul içinde yaşayıpta ciğeri 5 para etmez insanlar var ..
İnsanda ar duygusu olsun yeter ki, parasızlık durum olmaması falan kötü ve ayıp birşey değil ..
Utanıyorum demişsin
:20::20::20:

Aşk sevgi var mı?
Sen ona bak
:34:
Gerisi Allah Kerim
!

Etrafımdaki insanlar sürekli paradan maldan mülkten bahseden insanlar. Fakir bir kızla evlenmeyiz
diyen insanlarla dolu etrafım. Erkek arkadaşımla o insanlarla arkadaş. Ne yapacam bilmiyorum. Ama
doğru söylüyorsunuz. Para için evlenecek erkek hiç evlenmesin daha iyi.

Merhaba size sormak istediğim bir durum var. Benim bir erkek arkadaşım var durumları fena değil.
Ama benim ailemin durumu oldukça kötü, çok kötü bir mahalle ve evde yaşıyoruz.
bu durumdan ben çok utanıyorum. Henüz bu konulara girmediğimiz için de söylemedim durumumuz şu kadar kötü diye.
Benimle evlilik düşünmez mi diye korkuyorum açıkçası.
Sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle ailenizden utanmayın kesinlikle!
Bu utanç sizi çok büyük yanlışlara sürükler ileride.
Evlilik ve maddi durum söz konusu olunca ben biraz kuralcıyım bu konuda.
Birebir eşitlik zor biliyorum ama en azından denklik olmalı diyorum.

Etrafımdaki insanlar sürekli paradan maldan mülkten bahseden insanlar. Fakir bir kızla evlenmeyiz
diyen insanlarla dolu etrafım. Erkek arkadaşımla o insanlarla arkadaş. Ne yapacam bilmiyorum. Ama
doğru söylüyorsunuz. Para için evlenecek erkek hiç evlenmesin daha iyi.

Boşver sen etrafını .. Olmasın zaten o bakış açısında olan insanlar etrafında.. SAçmalıklar, zırvalıklar ..
Senin arkadaşında o düşüncede bi insan mı ? Düşüncelerini biliyor musun hiç ?
Tabiki ya herşey para mı zaten çalışıyormuşsun da hiç utanma bence elin ayağı sağ kıymetini bil ..
Böyle şeylerden kasılma .. Onada ters ise evlenmesin madem seninle .. Sadık bi aşk hepsinden önemli..

ARkadaşın dediği de bi nebze dogru denklik ..

Maddi farklılıklar, Yaşam biçimi , Kültür farklılıkları falan ...
Ama bunlar aşılamayacak şeyler değil bence .. 2 insan birbirini gerçekten seviyorsa düğün varsa da çözülür ..

Ama hiçbir şekilde utanmayın sıkılmayın neysen osun hesabı ..
Uyuşamazsanız da olmaz yani ..

Kendin olmaktan ne oldugundan özünden asla utanma !

bu konulara gırdıgınız zaman hiç cekınmene gerek yok sonucta ailenle değil senınle evlenecek.. sen nısandı dugundu bohcaydı ne bılım ceyızdı vs bunları ederını dusunuyorsun sanırım.. makul bi şekılde halletmeye calısırsınız bu durumları..mesela bohca olayına hiç girmezsınız..nısanı evde yaparsınız yada bı akrabanızın evınde filan belirli kısılerı cagırırsınız.. sende calısıyormussun bak.. ev esyası olarak 3+1 deilde belini doğrultana kadar 1+1de oturursunuz ona gore esya alırsınız eve..ceyızlık nevresım vs 3tane olsun 10 tane alcagına vs..
Allah yuvanızda agız tadı versın bunları yavas yavas yaparsınız illaki..

bu konulara gırdıgınız zaman hiç cekınmene gerek yok sonucta ailenle değil senınle evlenecek.. sen nısandı dugundu bohcaydı ne bılım ceyızdı vs bunları ederını dusunuyorsun sanırım.. makul bi şekılde halletmeye calısırsınız bu durumları..mesela bohca olayına hiç girmezsınız..nısanı evde yaparsınız yada bı akrabanızın evınde filan belirli kısılerı cagırırsınız.. sende calısıyormussun bak.. ev esyası olarak 3+1 deilde belini doğrultana kadar 1+1de oturursunuz ona gore esya alırsınız eve..ceyızlık nevresım vs 3tane olsun 10 tane alcagına vs..
Allah yuvanızda agız tadı versın bunları yavas yavas yaparsınız illaki..

Ki zaten çocugun durumu iyiyse evlenceklerken erkek elinden geleni yapar kızında yapacagı seylerde yardımcı olur ..
Düğünü kendi yapacak zaten ev durumları vs ilegilenecek ..
Ya ben diyorum ki gerçek aşk sevgi olsun herşey hallolur .. Ailelerde destek olcak tabi köstek değil ..
:42:

Ki zaten çocugun durumu iyiyse evlenceklerken erkek elinden geleni yapar kızında yapacagı seylerde yardımcı olur ..
Düğünü kendi yapacak zaten ev durumları vs ilegilenecek ..
Ya ben diyorum ki gerçek aşk sevgi olsun herşey hallolur .. Ailelerde destek olcak tabi köstek değil ..
:42:

Benim ailemin bana destek olabileceği hiç bir şeyi yok. Kendim yapacağım ne varsa işte bunlar beni
yedi bitirdi. Onu durumu iyi ama benimkileri de kaldırabilir mi bilmiyorum.

Benim ailemin bana destek olabileceği hiç bir şeyi yok. Kendim yapacağım ne varsa işte bunlar beni

Maddi destek olmasa bile manevi destek çok önemli .. Eğer onun aileside bu görüşte olursa çocukta seni böyle kabul ederse hersey güzel olabilir..

Bilmiyorum ben çok hayalperestim galiba..

Sende kendi yapacakları çok makul yaparsın ..Çalışarak olur yani olmaz diye birşey yok ..

Demin ki arkadaşın yazdıgı gibi ..Yeter ki arkadasınla aranda huzur olsun ..

hmm bu zamana kadar birikmiş paranda yok ozaman senin ,sanırım kazandıgın para öylece aile gecimine gidiyor.. sende artık kendi yuvanı kurmak istiyorsun haliyle bu hayattan bıkmış demiyeyımde sıkılmıs yada artık kendine vakit ayırmak istiyorsun desem daha doğru olacak..

canım bundan sonra senın yapacagın şey.. eger maas kartın varsa ve sendeyse aylık olarak bi kısmını bi bankaya hesap actır ve oraya yatır ,unutmadki damlaya damlaya göl olur canım.. maas kartın yoksada kazandıgın paranın atıyorum her ay 50 yada 100 tl kadarını yada daha fazlasını yine kendi adına actırdıgın o hesaba yatırıp böyle böyle bırıkım yapacaksın.faizi çok getiren bankalar var yok ben öyle seylerle aram yok diyorsan faizsiz bankalar vs.. ama paranı mutlaka bi hesaba yatır.. bu zamana kadar paranın tamamına ailene verıyorsan eger onunde bi zam olacaksa bari o zam kadar olan parayı bankaya yatır..böylece ailen anlamamıs olur hani kızarlarsa filan diye yazıyorum.

bi yandan ilerde evlenince eviniz için beyaz esyalarda kucuk elekrıklı ev aletlerı vs sana hangisi uygunsa şimdiden bi fiyat listesi çıkart.. hani genelde sey olur yatak odası mutfak kız evine gerisi oğlan tarafına diye... sende sana dusen tarafı şimdiden halletmeye bak.. eger alıpta koyacak bi yerın varsa sana uygun geleni hemen alıp koy,yok yerın yoksa en azından fiyatlarını bilirsin... piyasayı takıple esyaları alana kadar..

dediğim gibi bohca işine hiç girmeyın , nişan için lokal tarzı kapalı bi mekandada yapabılırsınız.. yani herşeyi kesenize uygun bi şekılde yaparsanız bence kendını bukadar yıyıp bıtırecek bişide yani bu kadar kasmana gerek kalmaz...

işlerinizi yoluna koyana kadar min dusunup alacaksınız ,elınız bollasıncada yavastan esyaları değiştirmeye baslarsınız ;)

Aileni,yaşadığın yeri küçük görme asla... Sakın utanma ! Bence yanlış çok yanlış.. Eğerki seni seviyorsa onun maddi durumunuz umrunda olmayacaktır..

bence de utanmayın derim.
tabiki aradaki farklılık insanı yerebilir ama sizi siz olduğunuz için kabul etmeli.
herkes eşit şartlarda doğmuyor sonuçta.
insanın bunun bilinci,nde olması lazım.önemli olan insan olmasıdır.
bizimde vardı öyle bir tanıdığımız çok mutlular.aileler görüşmüyor o kadar.yani önemli olan ikinizin anlaşması.
yazık ailelerde isterler tabiki çocukları güzel yerlerde büyüsün ama bazen münkün olmuyor işte.
ahh keşke mümkün olsa.onlara da üzülüyorum düşününce.napsınlar.işte imtihan dünyası.yapacak bir şey yok.af edersiniz biryerlerimiz yırtsak gerçekleri değiştiremiyoruz.
bence bireysel değerlendirsin.bende yaşadım aynı sorunları.ama kimisi doktordu çıktığımın,kimisi öğretmen.ama onlar beni bu halimle sevdiler.ben çünkü kafa dengiydim onlarla.
uyum sağlıyodum.birde onlarında durumları öyle ahım şahım bir şey değildi zaten allahdan.belki diğer türlü feriha emir masalına dönebiliriz.allah korusun.ama siz konuyu açın bence bakalım ne diyecek.ufaktan çaktırmadan anlamaya çalışın.aileler görüşmez olur biter.aileler evlenmicek sonuçda ama yinede ailelerde önemli.ahhh gece gece sıkıntıya düştüm şimdi...:((

senı seven bırısı senı her şekilde kabul eder etmıyorsa da bu senın utanman gereken bırşey degıl bıraktaa karşındakı utansın konuyu ne kadar ilerı bır tarıhe atarsan o kadar zor duruma düşersin en yakın zamanda söyle

o evden onun karım diyebileceği bi kız çıkacak.. yadırganacak bir şey yok, hiçbir şey saklama yeter..
utanma ve kendini sakın ezdirme.. ailen yatırımını malına değil, evladına yapmış,utanılacak ne var ki!..
sıkma canını ..

yaşam koşılları her ne olursa olsun insan ailesinden utanmamalı...onlar da daha iyi koşullarda olamayı isterdi tabi..fakat bu her zaman mümkün olmayabiliyor işte...önemli olan burda sana desdek olurlar mı-manevi olarak-? anlayışlılar mı? erkek arkadaşının durumu iyi anladığım kadarıyla ama uçurumlar yok sanırım...merak etme,herkes hayanının belli zamanlarında darlık yaşamış,yokluk görmüştür bir şekilde..zaten insan karşısındakini maddi açılardan ele alıyorsa o vakit masaya yatırmak gerek o aşk nereye gider diye,bir otopsi şart o vakit:27: çalışıyormuşsun da..her şey en mükemmel olucak değil ya...bir eksik olsun ne olur..şimdi pek çok imkan var hem,anlaşıyorsanız bunları düşünüp kendini üzme bile:31:

Back
X