Kizacaksiniz ama

Çok eskidir bizim arkadaşlığımız onun için birbirimize hep ahretlik deriz.

Ahretliğim inan ki üzülüyorum bu yaşananlara,bir büyük olarak doğru yolu yolu gösterme çabasındayım sadece.
Bizler hayat tecrübesi dediğimiz olaylara istinaden anlaşlılır şekilde yaklaşmaya çalışıyoruz.
Ne kadar nasihat versekte almak yada almamak onun tercihi bu durumda.
Genç kızlara ben de üzülüyorum ahretlik, hele de yaşı küçük toy olanlara daha bir hassas yaklaşmaya çalışıyorum, yaş itibariyle sen de ben de anneleri yaşındayız bu kızların ama bazısı nasihat almamak da direniyor, belli ki yaşamadan anlamayacak.

Ben günlerce öğüt verirdim bu kıza ama diğer konusunu okuyunca, mune yok anam bu kıza 7/24 öğüt versen almaz dedim.

Yazık, sonunda ne olur biliyor musun? Sosyal medyadan arkadaşını, yakınlarını eklerken adamın ailesi, eşi öğrenir bu kızı linç ederler, sosyal medyadan rezil ederler.

Bir de neye üzülüyorum, geçen kardeşimle de konuştuk hatta, bizlerin zamanında sosyal medya yok, internet yok, tv tek kanal, onda da ancak Dallas izliyorduk:)) aileler daha bir kapalıydı çocuklarıyla konuşmaya, ayıp geliyordu regli bile konuşmak ama niye bilmiyorum sanki biz daha uyanıktık, kolay kolay kanmıyorduk.

Genç kızlara ben de üzülüyorum ahretlik, hele de yaşı küçük toy olanlara daha bir hassas yaklaşmaya çalışıyorum, yaş itibariyle sen de ben de anneleri yaşındayız bu kızların ama bazısı nasihat almamak da direniyor, belli ki yaşamadan anlamayacak.

Ben günlerce öğüt verirdim bu kıza ama diğer konusunu okuyunca, mune yok anam bu kıza 7/24 öğüt versen almaz dedim.

Yazık, sonunda ne olur biliyor musun? Sosyal medyadan arkadaşını, yakınlarını eklerken adamın ailesi, eşi öğrenir bu kızı linç ederler, sosyal medyadan rezil ederler.

Bir de neye üzülüyorum, geçen kardeşimle de konuştuk hatta, bizlerin zamanında sosyal medya yok, internet yok, tv tek kanal, onda da ancak Dallas izliyorduk:)) aileler daha bir kapalıydı çocuklarıyla konuşmaya, ayıp geliyordu regli bile konuşmak ama niye bilmiyorum sanki biz daha uyanıktık, kolay kolay kanmıyorduk.
can dıger konu hangısı bunun ben onu kacırmısım

Ben şuraya birebir yakın şahidi olduğum ibretlik hikayeyi yazayım da, evli adama aşık olan başka kızlar belki ders çıkarır, konu sahibesinden ümidim yok çünkü.

Çocukluk arkadaşım birini sevdi, sevdiğinde adam bekardı, gel zaman git zaman adam başkasıyla evlendi, arkadaşıma da zorla evlendim dedi, arkadaşım bu söze inandı, ne yaptıysam adama inanmaktan vazgeçiremedim, görüşmeye devam ettiler.

Ben yapma adam evli artık dedikçe beni seviyor karısını sevmiyor, birlikte uyumuyorlarmış bile dedi, ya bende çok erişkin değildim, 17-18 yaşındaydım ama arkadaşım kadar da saf değildim, inanmadım adamın yalanlarına, yapma dedim aynı evde evlenmiş bir erkekle kadın ayrı uyuyacak bunu aklın kesiyor mu?
Sen inanma, uyumuyorlar dedi, çok vakit geçmedi arkadaşım ağlıyor, ne oldu dedim? Karısı hamileymiş dedi.

Hani ayrı uyuyorlardı, hani zorla evlenmişti, ne oldu dedim? Karısı da öğrenmiş bu arada, arkadaşımı evinden arayıp açtı ağzını yumdu gözünü, adamın ailesi de sürekli arayıp ağzına geleni sayıyordu, düştüğü konum berbattı ve çoook uzun süre atlatamadı bu şoku, belki adama inanmak istedi, belki gerçekten inandı bilemem ama şunu bilir şunu söylerim, evli adamdan kimseye yar olmaz, hayır gelmez, aşığım seviyorum demeleri yalandan başka bir şey değil, hele zorla sevmeyerek evlendim demeleri koca bir yalan, eşleri duyunca etekleri tutuşuyor bunların.
Yahu bu kız da Türkiyede polislerin fake sosyal medya hesabı alamadıklarına inanıyor, ne dediysem boş. E napsın o da, adamın bu kızcağız için yaptığı tek şey fake hesap almak. 😁 İnanmak istiyor, tutunacak dalı bırak, bir çalı çırpı da kalsa tutunmaya çalışıyor. Ben çok saftirik kız gördüm, biri de bendim eskiden, bu saflık değil, bu başka bir şey.

Ahretlik bende her zaman yumuşak bir üslusla anlatırım genelde baktım olmuyor bu sefer terlik fırlatmaya kadar gidiyorum maalesef.
Üzülüyorum sonuçta karşımızda toy genç bir kızımız var,neler söylesekte bazen anlamıyor yada anlamamazlık gösteriyorlar.
Diğer konusundaki bahsettiğin olayı biliyorum içim acıdı okurken üzüldüm gençlük ne halde diye aşk sevgi bu değildir çünkü.

Bizim zamanımız çok daha güzeldi hiç değilse uyanıktık kanmıyorduk hiç,şimdi ne olurda bazı genç kızlarımız kanıyorlar anlamıyorum artık.

Ahretlik bende her zaman yumuşak bir üslusla anlatırım genelde baktım olmuyor bu sefer terlik fırlatmaya kadar gidiyorum maalesef.
Üzülüyorum sonuçta karşımızda toy genç bir kızımız var,neler söylesekte bazen anlamıyor yada anlamamazlık gösteriyorlar.
Diğer konusundaki bahsettiğin olayı biliyorum içim acıdı okurken üzüldüm gençlük ne halde diye aşk sevgi bu değildir çünkü.

Bizim zamanımız çok daha güzeldi hiç değilse uyanıktık kanmıyorduk hiç,şimdi ne olurda bazı genç kızlarımız kanıyorlar anlamıyorum artık.
Vallahi ben anlamıyorum yeni nesili, hepsi için demiyorum gerçekten çok aklı başında helal olsun dedirten gençler var ama kimi saflıkta zirveyi görüyor, hani biz saf olsaydık yemin ediyorum anlardım, zira dediğim gibi bizim zamanımızda tek kanal vardı, kadın programları, haklarımız nelerdir içerikli programlar yoktu, sosyal medya yoktu, bir olay olsa yakınlarda olacak ki duyacaksın, yahu ev telefonu bile yazılıyorsun sıra geliyordu da öyle bağlanıyordu, nerede öyle akıllı telefon falan, PC'yle 88-89 yıllarında tanıştık:)) o da oyun oynamaya yarardı, internet 97-98 yılları gibi başladı, ev telefonundan acayip uçuk fiyatlarla bağlanırdık😂

Bu çocuklar teknolojinin içine doğdu ama hala bu kadar gözü kapalılar ya ne desem bilemiyorum, bizde olacaktı bu imkanlar uzaya roket atardık yeminle🤣

Ahretlik ben sana daha ilk konuda sinir yapma, bizde kalp var tansiyon var, tansiyonun uzaya fırlayacak demedim mi🤣
Konu sahibesi kendisini unutturmamak için ne yapacağına dair konular açıp duruyor hala, sen çabalıyorsun.

Gel ben sana çay koyayım, 2 dedikodu yapalım sinirlerin gevşesin.
Abla doğruyu söyle sende bir sinirlendin dimi 😂😶

Vallahi ben anlamıyorum yeni nesili, hepsi için demiyorum gerçekten çok aklı başında helal olsun dedirten gençler var ama kimi saflıkta zirveyi görüyor, hani biz saf olsaydık yemin ediyorum anlardım, zira dediğim gibi bizim zamanımızda tek kanal vardı, kadın programları, haklarımız nelerdir içerikli programlar yoktu, sosyal medya yoktu, bir olay olsa yakınlarda olacak ki duyacaksın, yahu ev telefonu bile yazılıyorsun sıra geliyordu da öyle bağlanıyordu, nerede öyle akıllı telefon falan, PC'yle 88-89 yıllarında tanıştık:)) o da oyun oynamaya yarardı, internet 97-98 yılları gibi başladı, ev telefonundan acayip uçuk fiyatlarla bağlanırdık😂

Bu çocuklar teknolojinin içine doğdu ama hala bu kadar gözü kapalılar ya ne desem bilemiyorum, bizde olacaktı bu imkanlar uzaya roket atardık yeminle🤣
Kesinlikle çok aklı başında olan gençlerimizde var,hayatlarına hedef koyup o hedef üzerinde ilerliyorlar.
Bu hem eğitim hem ilerisi için hayatlarına katacakları değerler üzerine oluyor.
Bizim zamanda ancak dallas vardı oda tilkilik üzerineydi nerdeyse,ev telefonumuz bile yoktu yazıldıysan 10 sene sonrasına gelirdi eve.
Şimdi öyle değil ki,yazılıyorsun ertesi gün eve geliyorlar bağlamak için.

Biz çok erken doğmuşuz herhalde dediğin gibi o rokete atlar dünyanın merkezine iner kk'ya oradan bağlanırdık ahretlik:))

Aynen, adam versene demiş sonra işte bu da vermicem demiş. Sonra işte O da vermezsen verme ben zaten evliyim demiş. Sonra işte kız da engellemiş. Demek ki seviyor?
Hayir bildigimde adam dedi mutsuzum ayriyiz die felan geldiginde biticek die annesi 15 gunde cocuk icin bakiyor annesindeymis 1 tane oglu var bilmiyordum bende onu da , annesine de demis yurtdisindakinkizla kacacam die annesi de gelinm gelinim die ovuyomus dedi bana ? Bos bosuna mi der bir erkek bunu ya bende ilk basta inanmadim ama onca yaptigi seyden sonra .. ve ayrica hesaba twkmissiniz siz beni anlamiyorsunuz kizlar hadi diyelim ben engellemedim hesap kaldi anlarim. Ama ben engelledim bitirmis gbi oldum o bana telefonunyuzume kapayinca son anda . Ozaman neden ondan sonra kapandi da bundan once kapanmadi ? Size diyorum ki gordu orda beni hesap acildi ben gittim hesap kapandi. Bende billiyorum birtwne heswp acilmaz die ama empati yapiyorum siz herseye dalgaya vuruyorsunuz dalgaya vurup isin ciddisini anlayamazsiniz ki bu hikayenin. Sonrasinda da iste en yakin arkadasi her zmn yenge diyen bana orda felan onunka gezen ekledi ve yenge napiyon dedi yenge yi gec hic bir zaman eklemeyn eklemeden konusan yakin arkadasi neden bir an ekledi de o sira ya ? Bide bunu aciklayin o zaman kizlar

Hayir bildigimde adam dedi mutsuzum ayriyiz die felan geldiginde biticek die annesi 15 gunde cocuk icin bakiyor annesindeymis 1 tane oglu var bilmiyordum bende onu da , annesine de demis yurtdisindakinkizla kacacam die annesi de gelinm gelinim die ovuyomus dedi bana ? Bos bosuna mi der bir erkek bunu ya bende ilk basta inanmadim ama onca yaptigi seyden sonra .. ve ayrica hesaba twkmissiniz siz beni anlamiyorsunuz kizlar hadi diyelim ben engellemedim hesap kaldi anlarim. Ama ben engelledim bitirmis gbi oldum o bana telefonunyuzume kapayinca son anda . Ozaman neden ondan sonra kapandi da bundan once kapanmadi ? Size diyorum ki gordu orda beni hesap acildi ben gittim hesap kapandi. Bende billiyorum birtwne heswp acilmaz die ama empati yapiyorum siz herseye dalgaya vuruyorsunuz dalgaya vurup isin ciddisini anlayamazsiniz ki bu hikayenin. Sonrasinda da iste en yakin arkadasi her zmn yenge diyen bana orda felan onunka gezen ekledi ve yenge napiyon dedi yenge yi gec hic bir zaman eklemeyn eklemeden konusan yakin arkadasi neden bir an ekledi de o sira ya ? Bide bunu aciklayin o zaman kizlar
sende hıkaye bitmiyor maşallah

baba gelıyorlar altan altan tansıyon aletımı getırın

bu yasta neler yasamiş nerelere gıdem kafanı hangı daşa vuram ahey ahey

Back
X