Tavuk Yemekleri Kızarmış yumurtalı ekmek

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.491
358
Merhaba hamarat hanımlar :) bu sabah uyandım, kızarmıs yumurtalı ekmek yapayım yahu dedim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Anneme de sormym dedim canı çeker belki, simdi evinde değil çünkü :)

Söyle bir sey var, evde SÜT YOOK. ille süt mü lazım? Su yoğurt falan onlarla da lezzetli olmaz mi?

Bir de ölçüyü de verebilirseniz cok sevinirim :)

Hadi bakalım yardımlarınızı bekliyorum, bir öğrenci evinde ağız tadıyla anne kahvaltısı yapabilelim. :)

Offf olsa da yesek valla. Söyle uzun uzun kahvaltı yaparak.

Ayagının birini sandalyenin üzerine kıracaksın, bi elinde cay bi elinde gazete

Aynen öyle, sınavım da bitti dün. En azından ağız tadıyla bir kahvaltı yapalim dedik ev arkadasımla. Amaa 2 acemi ev hanımı gibi ne yapıcagimizi bilemiyoruz

3-4 tane yumurtayı kır içine tuz,pul biber isteğe göre nane çırp bir güzel ekmeği batırıp kızart
Ben zaten süt fln koymam içine

Aa sadece yumurta mı? Süt su yoğurt falan bisey yok mu, ya da un?

süt yumurta azıck su,çırpcan bunları,bak şimdi benımde canım çekti,ben az sütlü yumurtası bol sevıyorum,hadi yap,çayı demlgeliyorum :)

Yumurtayı cırp az su koyuver. batırıp cıkart ekmekleri atı ver yaga. oh mis....baharatta ekle istersen

Süt olmadığı zaman yoğurt kullanıyorum ben. Ama ölçü istersen malesef göz kararı.

Sadece yumurtayla da yapılır, biraz daha sert olur yalnız, süt ya da yoğurt ekmeği yumuşatıyor.

Süt yok ki evde çıkıp almak da zor geliyor simdi giyin hazırlan çık falan :)
Baska bir formül varsa onu yapıym sen de yetis :)

Tembellik yapma, süt almışken 1 paket de krema al başka tarif vericem.

Bayat ekmekleri ve kurumuş peynirleri değerlendirmek için: 1 paket krema, peynir, pul biber, naneyi karıştır. Dilimlediğin bayat ekmeklerin üzerine sür. Fırında peynirler eriyene kadar pişir.

2 yumurta 2 kaşık kadar su ve istediğiniz baharatlarla çırpıp,tavada kızartmayacaksanız 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip,çırpıp ekmekleri bulayıp,fırına atın. Hafif kızarınca üzerine peynir çeşitleri koyup tekrar fırınlayabilirsiniz peynir eriyene kadar.
Ben genelde böyle yaparım.

Süt olmadığı zaman yoğurt kullanıyorum ben. Ama ölçü istersen malesef göz kararı.

Sadece yumurtayla da yapılır, biraz daha sert olur yalnız, süt ya da yoğurt ekmeği yumuşatıyor.

Ah bu göz kararı.. :) takribi ne kadardır mesela yoğurt üç aşağı bes yukarı? 1 yemek kaşığı mı yoksa 1 cay bardagina yakin mi

Süt yoksa yoğurtta olur. sulu yerinden koyup yapıyorum ben. sadece yumurta tavsiye etmem. değişik oluyo.
bol baharat bi de ohh mis..
canım çekti

Aa bu da cok güzel duruyor ya.. ama işte malesef fırınımız yok henüz :)

Süt konulduğunu ilk defa duyuyorum hiç yemedim. Biz sadece yumurtayı çok az tuzla çırpar öyle kızartırız. Sütün olayı ne ola ki tadı mı değişiyor daha mı güzel kızarıyor?

Ekmegi yumusatiyormus öyle diyollaar

Allahım ne tarifler geliyor ne tarifler
Fırın yok ama bu tarifleri not ediyorum yeni dönemde alicaz fırını inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…