- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.170
- 823
- 37
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
yumurta pişirmiyosunki un koyasın.Siz ölçüyü nasıl ayarlıyorsunuz? Kac kisiye kac yumurta mesela? Bir de hickimse un koymuyor mu yahu? Ben hep un da vardr diye hayal etmistim
süt yogurt konmaz. dışı cıtır içi puf olacak. yumrta bula kızart. yagı cok koyma. tulumba tatlısı gibi yagın içinde kızartma..Ben de bir kez yapmıştım, sadece yumurta tuz ve baharattan ama çok yağ çekmiştibi daha da cesaretim yok. Ama bildiğim kadarıyla annem de süt falan koymaz. Yada koyar da ben mi görmedim bunca senedir acaba? Puf :/
yumurta pişirmiyosunki un koyasın.
annelerimizin tabiriyle göz kararı
Şu an o kadar özendim kiBenim daha 2 finalim ve 1 dönem projem daha var, buzdolabım bomboş ve şöyle güzel, yayıla yayıla bi kahvaltı yapmayı özledim. Çay bile içemedim kaç zamandır.
Pijamalarımı çekeyim, sofrayı kurayım kendime, çay koyayım, arkadan tv açayım... Oofff offf
ko
süt yogurt konmaz. dışı cıtır içi puf olacak. yumrta bula kızart. yagı cok koyma. tulumba tatlısı gibi yagın içinde kızartma..
ekmege yetecek kadar yag koy.küçük parmagının yarısı kadar mesela tavaya yag koy önlü arkalı ekmegi kızart. sonra yag bitirese ekleyebilirsin. kızartıgınıda havlu kagıdının üzerine koy. fazlasını da kagıt ceksin işlem tamam
millet ben de yapacam bi de yanında domates salatalık doğrayacam da içine katılan bi ot vardı kimyon mu nane mi güzel bi tat veriyodu
domates + zeytinyağı++ o otun adı neydi ???
yeşil renkliydi çok guzel bi tat veriyodu sadece domates zeytinyağı ustune o otKekik? Sumak?
yeşil renkliydi çok guzel bi tat veriyodu sadece domates zeytinyağı ustune o ot
kekik mi nane mi unuttum
Sade de oluyor ya aslında annem yaptığı zaman hep sade yapar mesela ama ben yaparsam boğazıma çok düşkün olduğum için en sevdiğim şekilde yapıyorum hepAa sahanda yumurtaya bi kekik eklemeyi deneyin bakin. Enfes oluyor :)
Pekala o halde bu ölçüyü de not edeyim. Artık evdeyim nasıl olsa her gün birini denerim
Sahanda yumurtada kekik cok güzel oluyor da ordan aklıma geldi :) en son eklerim o halde bir iki tanesine. Ooh her cesit yumurtalk ekmek yapicam bi seferde
Yaa.. Özür dilerim, çalışanlarn canı cekmez dedim yağlı yağlı diye..
Haydii.. kimisi sade yumurta diyor kimisi süt yada yoğurt diyor
Yok yumurtayı çırpırken içine ekliyorum onu da, sonra ekmekleri batırıp kızartıyorum. Ölçü olarak çok fazla atılmayacak tabi mesela 2 yumurtaya yarım çay kaşığı kadar olsun diyeyim. Baharatlardan kekikte çok yakışıyor bu arada yumurtalı ekmeğeTarçın mı? Bu arada biraz kötü olmuyor mu tarcin? Pistikten sonra en son mu ekliyorsjnuz tarcini
Merhaba hamarat hanımlar :) bu sabah uyandım, kızarmıs yumurtalı ekmek yapayım yahu dedim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Anneme de sormym dedim canı çeker belki, simdi evinde değil çünkü :)
Söyle bir sey var, evde SÜT YOOK. ille süt mü lazım? Su yoğurt falan onlarla da lezzetli olmaz mi?
Bir de ölçüyü de verebilirseniz cok sevinirim :)
Hadi bakalım yardımlarınızı bekliyorum, bir öğrenci evinde ağız tadıyla anne kahvaltısı yapabilelim. :)
Yok yumurtayı çırpırken içine ekliyorum onu da, sonra ekmekleri batırıp kızartıyorum. Ölçü olarak çok fazla atılmayacak tabi mesela 2 yumurtaya yarım çay kaşığı kadar olsun diyeyim. Baharatlardan kekikte çok yakışıyor bu arada yumurtalı ekmeğe
Sütsüz bir şeye benzemez =)) tembellik etme gidip sütünü al =)))
ben hiç sütle yapmadım yahuu direkt yumurta baharat öyle yapıyorum
en kısa zamanda sütle deneyeyim bari
yapmayın etmeyin hamileler var yawf :) Çalışıyorum da şimdi olacak iş mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?