Tavuk Yemekleri Kızarmış yumurtalı ekmek

Offf olsa da yesek valla. Söyle uzun uzun kahvaltı yaparak.

Ayagının birini sandalyenin üzerine kıracaksın, bi elinde cay bi elinde gazete

ahh ne iyi olurdu
hiç çalışasım yok bugün zaten.. kuru çay içip duruyorum

arkadaşım ben yoğurt yada süt kullanmam direk yumurtaya dilim ekmeği arkalı önlü batırıp kızartırım.

Su koyunca kızgın yağ patlamaz mı?
Aaa o da var di mi.. cidden patlar yahu?

Süt yoksa yoğurtta olur. sulu yerinden koyup yapıyorum ben. sadece yumurta tavsiye etmem. değişik oluyo.
bol baharat bi de ohh mis..
canım çekti

Nasıl ölçüsü peki aşağı yukarı? Bir de baharat derken neler var? Pulbiber toz kırmızı biber kekik nane... baska?

Ben de vereyim bi tarif:) ekmekleri margarin yada tereyağı ile yağlıyoruz. Üzerine şu karışımı sürüyoruz: yoğurt,sucuk,rendelenmiş kaşar,pul biberi. Çoktandır yapmıyodum yumurta var mıydı içinde unuttum

ahh ne iyi olurdu
hiç çalışasım yok bugün zaten.. kuru çay içip duruyorum

arkadaşım ben yoğurt yada süt kullanmam direk yumurtaya dilim ekmeği arkalı önlü batırıp kızartırım.

Sert oluyor diyorlar, çıtır çıtır mi oluyor oyle?

Siz de en azından bir simit peynir söyleyin ağzınızn tadı gelsin :)

Tavada da olur ama çok az yağ ile iki tarafını yapışmaz tavada hafiften pişirip,altını en kısığa getirip,üzerine peyniri koyup,kapağını kapatın,peynir eriyince tamamdır

Sert oluyor diyorlar, çıtır çıtır mi oluyor oyle?

Siz de en azından bir simit peynir söyleyin ağzınızn tadı gelsin :)

yoo yumuşacık oluyor ilk kez duydum sütü yogurdu.
yıllardır böyle yaparım ben valla ayy canım çekti yaa

Aaa o da var di mi.. cidden patlar yahu?

Nasıl ölçüsü peki aşağı yukarı? Bir de baharat derken neler var? Pulbiber toz kırmızı biber kekik nane... baska?
bende göz kararı yapanlardanım :))
Ama sanırım 1 yumurtaya yarım çay bardağı yoğurt ya da süt gibi düşünülebilir.
Baharat olarak tuz karabiber pulbiber ve nane koyarım. Kekik konulduğunu hiç duymamıştım

yumurtayı cırp ( yumurta sayısı vermiim ekmegin coksa kasenin içine bittiktece içine kırp cırp ) tuz karabiber kırmızı pul biber. at. ekmegi bula. tavada yagda ( abartılı bir yag koymadan) kızart.
kızardından sonra üzerine de peynir rendele.
kekik konmaz !! istersen kızarttıktan sonra dök ama kızartırken cok agır kokar kekik tad bozar.
süt yogurt gibi şeylerde konmaz. maksat dışının cıtır içinin pamuk gibi olması.

Tavada da olur ama çok az yağ ile iki tarafını yapışmaz tavada hafiften pişirip,altını en kısığa getirip,üzerine peyniri koyup,kapağını kapatın,peynir eriyince tamamdır

Deniyim bikac ekmegin üstünde bu peynir isini. Beyaz peynir mi kaşar mi daha iyi gdiyor peki?

yoo yumuşacık oluyor ilk kez duydum sütü yogurdu.
yıllardır böyle yaparım ben valla ayy canım çekti yaa

Sakin olun sakin, kendinize güzel bi kahvaltı söylehin en iyisi ufak çaplı. Aklından çıkmaz insanın çünkü :)

Ben de süt veya yoksa yoğurtla yapıyorum ekmek daha yumuşak ve güzel oluyor. Ya da su da olur. Bir de nacizane tavsiyem baharat eklerseniz birazcıkta tarçın ekleyin çok güzel oluyor

Deniyim bikac ekmegin üstünde bu peynir isini. Beyaz peynir mi kaşar mi daha iyi gdiyor peki?

Sakin olun sakin, kendinize güzel bi kahvaltı söylehin en iyisi ufak çaplı. Aklından çıkmaz insanın çünkü :)
Ikiside güzel olur,karıştırıp koyabilirsin. Ben genelde peynire biraz toz biber,kekikte ekleyebiliyorum,güzel oluyor

Aa sahanda yumurtaya bi kekik eklemeyi deneyin bakin. Enfes oluyor :)
Pekala o halde bu ölçüyü de not edeyim. Artık evdeyim nasıl olsa her gün birini denerim

Sahanda yumurtada kekik cok güzel oluyor da ordan aklıma geldi :) en son eklerim o halde bir iki tanesine. Ooh her cesit yumurtalk ekmek yapicam bi seferde

Ama ama ama burda da evinde olmayan canı çekebilecek yumurtalı ekmeği de çok seven insanlar var

Yaa.. Özür dilerim, çalışanlarn canı cekmez dedim yağlı yağlı diye..

Ben de süt veya yoksa yoğurtla yapıyorum ekmek daha yumuşak ve güzel oluyor. Ya da su da olur. Bir de nacizane tavsiyem baharat eklerseniz birazcıkta tarçın ekleyin çok güzel oluyor

Haydii.. kimisi sade yumurta diyor kimisi süt yada yoğurt diyor

KK bugün yumurtalı ekmek yiyecek anlaşıldı

Ben de bir kez yapmıştım, sadece yumurta tuz ve baharattan ama çok yağ çekmişti bi daha da cesaretim yok. Ama bildiğim kadarıyla annem de süt falan koymaz. Yada koyar da ben mi görmedim bunca senedir acaba? Puf :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…