- 8 Eylül 2013
- 2.322
- 3.501
- 133
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Offf olsa da yesek valla. Söyle uzun uzun kahvaltı yaparak.
Ayagının birini sandalyenin üzerine kıracaksın, bi elinde cay bi elinde gazete
Aaa o da var di mi.. cidden patlar yahu?Su koyunca kızgın yağ patlamaz mı?
Süt yoksa yoğurtta olur. sulu yerinden koyup yapıyorum ben. sadece yumurta tavsiye etmem. değişik oluyo.
bol baharat bi de ohh mis..
canım çekti
Tembellik yapma, süt almışken 1 paket de krema al başka tarif vericem.
Bayat ekmekleri ve kurumuş peynirleri değerlendirmek için: 1 paket krema, peynir, pul biber, naneyi karıştır. Dilimlediğin bayat ekmeklerin üzerine sür. Fırında peynirler eriyene kadar pişir.
Süte gerek yok, arkadaş yukarda yazmış: çırp yumurtayı, kat tuzu, bandır dilimi: Kızgın yağda çevir.Süt yok ki evdeçıkıp almak da zor geliyor simdi giyin hazırlan çık falan :)
Baska bir formül varsa onu yapıym sen de yetis :)
ahh ne iyi olurdu
hiç çalışasım yok bugün zaten.. kuru çay içip duruyorum
arkadaşım ben yoğurt yada süt kullanmam direk yumurtaya dilim ekmeği arkalı önlü batırıp kızartırım.
Tavada da olur ama çok az yağ ile iki tarafını yapışmaz tavada hafiften pişirip,altını en kısığa getirip,üzerine peyniri koyup,kapağını kapatın,peynir eriyince tamamdırAa bu da cok güzel duruyor ya.. ama işte malesef fırınımız yok henüz :)
Ekmegi yumusatiyormus öyle diyollaar
Allahım ne tarifler geliyor ne tarifler
Fırın yok ama bu tarifleri not ediyorum yeni dönemde alicaz fırını inşallah :)
Sert oluyor diyorlar, çıtır çıtır mi oluyor oyle?
Siz de en azından bir simit peynir söyleyin ağzınızn tadı gelsin :)
bende göz kararı yapanlardanım :))Aaa o da var di mi.. cidden patlar yahu?
Nasıl ölçüsü peki aşağı yukarı? Bir de baharat derken neler var? Pulbiber toz kırmızı biber kekik nane... baska?
yumurtayı cırp ( yumurta sayısı vermiim ekmegin coksa kasenin içine bittiktece içine kırp cırp ) tuz karabiber kırmızı pul biber. at. ekmegi bula. tavada yagda ( abartılı bir yag koymadan) kızart.Merhaba hamarat hanımlar :) bu sabah uyandım, kızarmıs yumurtalı ekmek yapayım yahu dedim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Anneme de sormym dedim canı çeker belki, simdi evinde değil çünkü :)
Söyle bir sey var, evde SÜT YOOK. ille süt mü lazım? Su yoğurt falan onlarla da lezzetli olmaz mi?
Bir de ölçüyü de verebilirseniz cok sevinirim :)
Hadi bakalım yardımlarınızı bekliyorum, bir öğrenci evinde ağız tadıyla anne kahvaltısı yapabilelim. :)
Tavada da olur ama çok az yağ ile iki tarafını yapışmaz tavada hafiften pişirip,altını en kısığa getirip,üzerine peyniri koyup,kapağını kapatın,peynir eriyince tamamdır
yoo yumuşacık oluyor ilk kez duydum sütü yogurdu.
yıllardır böyle yaparım ben valla ayy canım çekti yaa
Ikiside güzel olur,karıştırıp koyabilirsin. Ben genelde peynire biraz toz biber,kekikte ekleyebiliyorum,güzel oluyorDeniyim bikac ekmegin üstünde bu peynir isini. Beyaz peynir mi kaşar mi daha iyi gdiyor peki?
Sakin olun sakin, kendinize güzel bi kahvaltı söylehin en iyisi ufak çaplı. Aklından çıkmaz insanın çünkü :)
bende göz kararı yapanlardanım :))
Ama sanırım 1 yumurtaya yarım çay bardağı yoğurt ya da süt gibi düşünülebilir.
Baharat olarak tuz karabiber pulbiber ve nane koyarım. Kekik konulduğunu hiç duymamıştım
yumurtayı cırp ( yumurta sayısı vermiim ekmegin coksa kasenin içine bittiktece içine kırp cırp ) tuz karabiber kırmızı pul biber. at. ekmegi bula. tavada yagda ( abartılı bir yag koymadan) kızart.
kızardından sonra üzerine de peynir rendele.
kekik konmaz !! istersen kızarttıktan sonra dök ama kızartırken cok agır kokar kekik tad bozar.
süt yogurt gibi şeylerde konmaz. maksat dışının cıtır içinin pamuk gibi olması.
Ama ama ama burda da evinde olmayan canı çekebilecek yumurtalı ekmeği de çok seven insanlar var
Ben de süt veya yoksa yoğurtla yapıyorum ekmek daha yumuşak ve güzel oluyor. Ya da su da olur. Bir de nacizane tavsiyem baharat eklerseniz birazcıkta tarçın ekleyin çok güzel oluyor
KK bugün yumurtalı ekmek yiyecek anlaşıldı
Biz hep sütsüz yaparız. Sadece yumurta tuz isteğe bağı karabiber falan olabilirSüt yok ki evdeçıkıp almak da zor geliyor simdi giyin hazırlan çık falan :)
Baska bir formül varsa onu yapıym sen de yetis :)
Ben de süt veya yoksa yoğurtla yapıyorum ekmek daha yumuşak ve güzel oluyor. Ya da su da olur. Bir de nacizane tavsiyem baharat eklerseniz birazcıkta tarçın ekleyin çok güzel oluyor
KK bugün yumurtalı ekmek yiyecek anlaşıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?