- 2 Aralık 2010
- 218
- 329
- 103
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Ellerine sağlık, teşekkür ederimko
süt yogurt konmaz. dışı cıtır içi puf olacak. yumrta bula kızart. yagı cok koyma. tulumba tatlısı gibi yagın içinde kızartma..
ekmege yetecek kadar yag koy.küçük parmagının yarısı kadar mesela tavaya yag koy önlü arkalı ekmegi kızart. sonra yag bitirese ekleyebilirsin. kızartıgınıda havlu kagıdının üzerine koy. fazlasını da kagıt ceksin işlem tamam
Demin sütle yaptım gerçekten asıl yumurtalı ekmek buymuş :)
Fesleğen mi kimillet ben de yapacam bi de yanında domates salatalık doğrayacam da içine katılan bi ot vardı kimyon mu nane mi güzel bi tat veriyodu
domates + zeytinyağı++ o otun adı neydi ???
Ay cidden mi ya, nasıl yaptın anlatsana biraz? :)
İlk sayfadaNil desperandum vermiş tarifi öyle yaptım. Ama ilk defa yaptığım için sütü az koydum. Nil 3 yumurtaya 2 çay bardağı süt demiş. Ben yarım çay bardağı sütle yaptım yinede güzel oldu. Ama bi dahaki sefere sütü arttırcam. Böyle yumuşacık bişey oldu. Sadece yumurtayla yapınca daha çok yağ çekiyodu bide.
Yok.gayet iyi oluyo yag da hic cekmiyo.ben hic sutle denemedim.Aynen öyle, sınavım da bitti dün. En azından ağız tadıyla bir kahvaltı yapalim dedik ev arkadasımla. Amaa 2 acemi ev hanımı gibi ne yapıcagimizi bilemiyoruz
Aa sadece yumurta mı? Süt su yoğurt falan bisey yok mu, ya da un?
Yumurtalı ekmeği çoktan yemişsinizdir
Ama bende nasıl yaptığımı yazmak istiyorum
3-4 tane yumurtayı kırıyorum..Üzerine tuz,susam,çörek otu,pul biber ekleyip çırpıyorum..Daha sonra tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekliyorum..Dilimlenmiş ekmekleri bu harca önlü arkalı batırıp tavaya dizip çift yönlü pişiriyorum..Çok lezzetli oluyor.Haftada en az 1 kez yapıyorum.Bayat ekmekler değerlendirilmiş oluyor..
Süt ekleyince çok yumuşak oluyor..Yumurta az olunca bazen ekliyorumAma süt olmadan daha iyi oluyor
Afiyet bal şeker olsunEveet yediksağolsun burdaki herkes cok yardımci oldu. :) Aa susam ve çörekotu hic aklıma gelmezdi :) bidahaki sefere biraz sütle beraber deniycem, sütsüz de güzel oluyormus ama
Konu sahibesi ne kadar acımasız bir baslıktır bu..Sabah saatlerini gectim benim su saatte bile canım yumurtalı ekmek cekti
Bayılırııımmm
Annem sabah odamin kapisini acip ozgeeee yumurtali ekmek yaptim kalkacakmisin dedgi an firlarim yataktanbiz süt yoksa yogurt, yogurt yoksa suyla yapioruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?