Tavuk Yemekleri Kızarmış yumurtalı ekmek

ay bende okumiyim okumiyim dedim ama sağ tarafta sürekli gözüme batıyor konu kızlar canım istedi ya

Süt çıtır yapıyor bende sütlü yaparım. Bide sarımsak eklerim azıcık.

ohhhh annem yapardi hep:) bayılıyorum:)
köy ekmekleriyle kızartnca ohh mis gibi....:)
çok özledim valla haftasonu gelsin eşimede yapayımm:)
sütle daha iyi oluyor diye biliyorum

Ellerine sağlık, teşekkür ederim

ben yapınca çok yağ çekiyor neden acaba...

o yüzden yapmıyorum .çok severim aslında.

herkesin mi çok yağ çekiyor...

Ay cidden mi ya, nasıl yaptın anlatsana biraz? :)

İlk sayfada Nil desperandum vermiş tarifi öyle yaptım. Ama ilk defa yaptığım için sütü az koydum. Nil 3 yumurtaya 2 çay bardağı süt demiş. Ben yarım çay bardağı sütle yaptım yinede güzel oldu. Ama bi dahaki sefere sütü arttırcam. Böyle yumuşacık bişey oldu. Sadece yumurtayla yapınca daha çok yağ çekiyodu bide.

O zamaan nil ablaya cook tesekkür edelim. :) ben de perşembe market alısverisine çıkıcam o zaman süt krema ne varsa alıcam bakalım. :)

Ben hiç süt koymam yumurtalı ekmek yaparken,2-3 tane yumurtayı çırpıp biraz tuz ekliyorum o kadar,bide tereyağını çok sevdiğim için sıvıyağ ile karıştırıp öyle kızartıyorum

Yok.gayet iyi oluyo yag da hic cekmiyo.ben hic sutle denemedim.

Yumurtalı ekmeği çoktan yemişsinizdir
Ama bende nasıl yaptığımı yazmak istiyorum
3-4 tane yumurtayı kırıyorum..Üzerine tuz,susam,çörek otu,pul biber ekleyip çırpıyorum..Daha sonra tavaya 1 yemek kaşığı yağ ekliyorum..Dilimlenmiş ekmekleri bu harca önlü arkalı batırıp tavaya dizip çift yönlü pişiriyorum..Çok lezzetli oluyor.Haftada en az 1 kez yapıyorum.Bayat ekmekler değerlendirilmiş oluyor..
Süt ekleyince çok yumuşak oluyor..Yumurta az olunca bazen ekliyorumAma süt olmadan daha iyi oluyor

Eveet yedik sağolsun burdaki herkes cok yardımci oldu. :) Aa susam ve çörekotu hic aklıma gelmezdi :) bidahaki sefere biraz sütle beraber deniycem, sütsüz de güzel oluyormus ama

Konu sahibesi ne kadar acımasız bir baslıktır bu.. Sabah saatlerini gectim benim su saatte bile canım yumurtalı ekmek cekti

Bayılırııımmm
Annem sabah odamin kapisini acip ozgeeee yumurtali ekmek yaptim kalkacakmisin dedgi an firlarim yataktan biz süt yoksa yogurt, yogurt yoksa suyla yapioruz.

Konu sahibesi ne kadar acımasız bir baslıktır bu.. Sabah saatlerini gectim benim su saatte bile canım yumurtalı ekmek cekti

Ayy ne bileyim, sınavı atlattım heyoo diye gaza gelip böyle biseye kalkısaym demistim. Neyse forumca yumurtali ekmek yiycez galiba

Bayılırııımmm
Annem sabah odamin kapisini acip ozgeeee yumurtali ekmek yaptim kalkacakmisin dedgi an firlarim yataktan biz süt yoksa yogurt, yogurt yoksa suyla yapioruz.

Ben de sütle deniycem bidahaki sefere :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…