Çok doğru. Konu sahibi siz kitap okuyor musunuz?anne baba kitap okumuyosa çocuk neden okusun? okumaz ki.
Benimde 9 yaşında kızım var sanki benim kızımdan bahsetmişsiniz. Benden bu konudan dertliyim RABBİM yardımcınız olsun.Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
Seçenek sunmalısınız gibi geldi . Bi de çok mu yanlız hissediyor acaba kendisini ? Dışarı çıkmak istiyorsa beraber çıkın mesela . İstediklerini yapın ama şartlarınız olsun . Bu saatte sadece babanla çıkabiliriz gibi . Kitap oluma hususunda ceza yöntemi doğru bir yöntem değil , kaldı ki annem böyle bir uygulama yapsa kitap başında otururum ama okumam . Hep beraber okuma saati yapmak em güzeli .Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
su alem ,
son mesajınızı okudum, ergenlikte ani öfke patlamaları olur ama son yazdıklarınızı da göz önünde bulundurarak iletişim probleminiz olduğunu yinelemek istiyorum, kızınızla doğru iletişimi yakalamalısınız, bunu nasıl yapacağınızı siz keşfetmelisiniz çünkü her aile yapısı, çocukların karakteri farklıdır, bir annenin metodu diğerine uymayabilir ama şunu yapabilirsiniz birgün alın karşınıza memnun olduğu ve olmadığı şeyleri anlatmasını isteyin, neler istiyor neler hayal ediyor, sizde memnun olduğunuz ve olmadığınız şeyleri anlatın, sorgulama gibi değil, sohbet tarzında yürümeli konuşma.
Birşeyi çok istediğinde imkanınız yoksa almayın, neden alamayacağınızı anlatın, oynamak istediğinde sizin uygun bulduğunuz saatlerde oynasın ama daha fazlasının olamayacağını bilmeli, kurallarınız olsun mutlaka ama kurallara tüm aile fertleri uymalı, kızınıza değilde evin genel kuralları şeklinde yaklaşımlarınız olsun, babayla kızınız hakkında tartışmaları onun yanında yapmayın ve ikinizde kızınıza aynı tavrı sergileyin, birinizin olur dediğine diğeri olmaz dememeli, yaşı karakterinin oturma yaşları eğer hemen müdahale etmezseniz ergenlik dönemi çok daha ağır geçer sonrasında bir takım sorunlar yaşarsınız.
Benim kızımda 11 yaşında. Arada ters düştüğümüz oluyor bunu da ergenligin yaklaşmasına bağlıyorum. Ancak ders çalışmak, kitap okumak vs gibi konularda tartışmayız. Hatta ben hiç uyarmam diyebilirim. Okul zamanında da yormaz beni.
İstediği şeyin neden olmayacağını anlatırım. Zarar göreceğine ya da gereksiz olduğuna sohbetle ikna ederim. Ama benim kızım bebekliginden beri sakin yapılıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?