Evet yorumunuz için teşekkür ederim ben de ortayolu bulmaya çalıştığım için konuyu açtım.Bazen eşimle ters düşüyoruz bu konuda o biraz daha baskıcı olabiliyor.Çünkü çocuk konusu gerçekten hassas bir konu.
2. Donem ortası gibi bir velim uğradı öğle arasında. "Ben artık ders çalış, ödevini bitir demekten çok yoruldum. Ne yapacağımı bilmiyorum, nasıl bir yol izlesem?" Diye dertlendi. Bu ödevlerin öğrenciye verildiğini, kendisinin neden kaygıya kapildiğini sordum. Cevap yok :) eve gidince çocukla bir konuşma yapmış anne. "Bundan sonra seni ödev konusunda uyarmiycam. Öğretmenin bunların senin ödevin olduğunu ve sana bu konuda güvendiğini söyledi. Artık bu konuda ben sana birşey demiycem" demiş. Sonraki hafta yeniden uğradı anne. "Mucize gibi bisey oldu oldu, bu konuşmayı yaptım ve o günden beri hiç ödevini yap demedim." Dedi.
Acaba bizlerin kaygısı çocuklarda ters etki mi yapıyor?
Çocuk büyütmek zor zanaat, annelik zamanla öğrenilen birşey, her çocukla farklı bir boyut kazanıyor, yıllar içerisinde göreceksiniz her çocuğun başka bir birey olduğunu, kızınız için oğlunuz için ayrı ayrı anne metodları geliştirmeniz gerektiğini.Siz bir öğretmen olarak güzel bir yaklaşımda bulunmussunuz.Bunu da uyguladım karışmadım yok yapmadı.Ama bizim öğretmenler ilgisizsiniz gibi kelimeler kullanıyorlar.Çocuk ödevini yapmıyorsa sorumlusu sizsiniz diyorlar.İkilemdeyim sürekli nasıl davranacagımı bilemediğim için en güzeli psikolojik yardım almak.
Yo kesinlikle o anlamda demedim tabi ki bütün anneler bakabilir de hani 11 yaş kızı olanlar akran olanların fikrini almak istedim normal mi bu dönemde diye düşünerek
Bu kitaplar onbiryas için çok basit bence. Benim ki 3. Sınıf başında okudu bunları. Daha eglenceli, maceralı, karton kapak, serisi olan kitapları tercih edin. Piyasada çok var. Biz okuma saatleri yapmıştık çok işe yaradı. Şimdi kendisi gelip kitap talebinde bulunuyor. Dörde geçti ama şimdiden kitaplarını kitaplığına sigdiramiyorum. Akşam vakti dışarı çıkmasın istiyorsanız ona daha cazip şeyler sunmaniz lazım. Kutu oyunları mesela. Puzzle alıp önüne koyarsaniz yapmaz. Mısır patlatıp ortaya puzzle i serin heyecanla bulmaya çalışın merak edip hemen yanınıza gelir zaten.Ben vermedim kendisi istedi okuldan yaz için verilen kitaplar adınıu da yazım hatta. Yanlız Efe,Dede korkut hikayeleri,Keloglan masalları ve Küçük Prens daha eğlenceli dergiler de vardı trt cocuk dergileri Daha önce de levent türkiyeyi geziyor diye kitapları vardı.Aslında ceza değilde türkçesi gelişsin diye kitap okumasını istedik.
Bu kitaplar onbiryas için çok basit bence. Benim ki 3. Sınıf başında okudu bunları. Daha eglenceli, maceralı, karton kapak, serisi olan kitapları tercih edin. Piyasada çok var. Biz okuma saatleri yapmıştık çok işe yaradı. Şimdi kendisi gelip kitap talebinde bulunuyor. Dörde geçti ama şimdiden kitaplarını kitaplığına sigdiramiyorum. Akşam vakti dışarı çıkmasın istiyorsanız ona daha cazip şeyler sunmaniz lazım. Kutu oyunları mesela. Puzzle alıp önüne koyarsaniz yapmaz. Mısır patlatıp ortaya puzzle i serin heyecanla bulmaya çalışın merak edip hemen yanınıza gelir zaten.
Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?