• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızı olan anneler bakabilir mi?

İletişim kuramiyorsunuzdur.
Birçok sebep olabilir karı koca olarak önünde tartışıyor musunuz
Sizin hayır dediğiniz şeye baba izin verip evet diyor mu
Kızgın bı ses tonuyla oku hayır yap et mı diyorsunuz

Merhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
Büyük kızım 10 yaşında, ergenliğe girecekler yavaş yavaş. Allahtan herşeye itiraz eden bi çocuk değil ama eskisi gibi her sözü dinlemiyor, huyuna gitmeye çalışıyorum, orta yolu bulmaya çalışıyorum. BEnce daha bunlar iyi günlerimiz :(
AH ergenlik

Kiziniz ergenlige girmek uzere bu yuzden kizinizla inatlasmayin derim. Aranizdaki bagi ve iletisimi koparirsaniz ergenligi gercekten zor gecer ve olurda bir hata yaparsa sizden sonuna kadar saklar.

Ogrenim hayatinda ders calismamak, zayif not almak cocugun kendisine cezadir. Okumasini istediğiniz kitaplar cocugunuzun ilgisini cekmiyor olabilir. Kendisi begenip alirsa belki okumak icin daha hevesli olur.
Cocuklarla zaman gecirmek istiyorsa evinize davet edebilirsiniz ozellikle aksamlari.

Tek tarafli iliskiye noktayi koymayin bence, orta yolu bulmak laizm.

Bazen okudugumu anlamıyorum diyor ya kitaptan sıkılıyor ya da işine gelmiyor kendi istedi kitapları, inanın beraber de seçtiğimiz oldu hatta yalvardı illa alın diye o zamanlar durumumuz yoktu yine de aldım.Benim izlemim su sekilde bir şeyi elde etmek istiyor.Elde edince umursamıyor.

Büyük kızım 10 yaşında, ergenliğe girecekler yavaş yavaş. Allahtan herşeye itiraz eden bi çocuk değil ama eskisi gibi her sözü dinlemiyor, huyuna gitmeye çalışıyorum, orta yolu bulmaya çalışıyorum. BEnce daha bunlar iyi günlerimiz :KK43:
AH ergenlik

Sanırım ondan değil mi kendini kabullendirme aşamasında mı benim dediğim olşacakları çok fazla.Çok aşırı sıkmamaya çalışıyorum zaten ama babası biraz sıkıyor.

İletişim kuramiyorsunuzdur.
Birçok sebep olabilir karı koca olarak önünde tartışıyor musunuz
Sizin hayır dediğiniz şeye baba izin verip evet diyor mu
Kızgın bı ses tonuyla oku hayır yap et mı diyorsunuz

Bazen babasıyla ters düşüyoruz ne yalan söyleyim.Genelde kızımla ilgili tartışmalar oluyor

Bahçem yok müstakil ama altta dükkan var keşke olsa :KK43:Bildiğiniz mahalle sokagı hemen yanından ana yol geçiyor
eve çağırın o zaman. puzzle o onlarla beraber falan yapsın. Belki zamanla ilgisini çeker. dışarda gezen tozan arkadaşları varsa o çocuğu evde yok kitap okui yok test coz diye tutamazsiniz zaten.

Biraz da ayrangonullu heralde. O yaşlarda bu davranışları abes görmüyorum ben.

bazı pedagoglar ceza ve ödül olayına karşı. kural kuraldır diyorlar. sizde öyle yapın. tercihler sunun. ya sabah dışarı çıkarsın ya akşam. ya gezinti yaparız ya dışarı karar senin gibi. ve dışarı çıktığında gölge gibi olun ona. ben çocukların 18 ne kadar annesiz babasız çıkmasına karşıyım. siz ağlayacağınıza o ağlasın.
kitap okumayı sevmiyor olabilir. üstelemeyin farklı aktiviteler bulun. mesela yüzme, basketbol, bale falan gibi.

Bazen okudugumu anlamıyorum diyor ya kitaptan sıkılıyor ya da işine gelmiyor kendi istedi kitapları, inanın beraber de seçtiğimiz oldu hatta yalvardı illa alın diye o zamanlar durumumuz yoktu yine de aldım.Benim izlemim su sekilde bir şeyi elde etmek istiyor.Elde edince umursamıyor.

Benim jenerasyonum bir tik daha kizinizinkine yakın olduğu icin az cok taleplerini anlayabiliyorum.
Benim ailemde herkes kitap okurdu. Kitaplara insan kadar saygi duyulurdu. Kitapliklar ozenle silinirdi vs vs. İlkokul 2 de roman okumaya baslamistim sirf bu yuzden. Cok ozeniyordum aileme. Sinif ogretmenimiz bir seye kizdiginizda kitap okuyun derdi, gercekten ise yarardi ergenlik donemlerimde herseye sinir oluyordum cunku.
Anne baba cocuk seklinde okuma saatleri yapsaniz ozendirici olabilir. İse yarayacagini dusunuyorum.

Kitap okumak cezamıdır?!!!!! Baskıcı ve fazla kontrolcu ailelerde büyüyen çocuklar ya özgüvenini kaybeder sessiz, kendini ifade edemeyen biri olur. Yada savunma mekanizması devreye girer ailesiyle zıtlaşır. Sizin tutumunuz hatalı geldi bana. Çocuğa yaşına uygun, eğlenceli, maceralı kitaplar alın zaten merak edip okumak isteyecektir. Kızınıza okusun diye verdiğiniz kitaplarıda merak ettim doğrusu!

Ben vermedim kendisi istedi okuldan yaz için verilen kitaplar adınıu da yazım hatta. Yanlız Efe,Dede korkut hikayeleri,Keloglan masalları ve Küçük Prens daha eğlenceli dergiler de vardı trt cocuk dergileri Daha önce de levent türkiyeyi geziyor diye kitapları vardı.Aslında ceza değilde türkçesi gelişsin diye kitap okumasını istedik.

Sanırım ondan değil mi kendini kabullendirme aşamasında mı benim dediğim olşacakları çok fazla.Çok aşırı sıkmamaya çalışıyorum zaten ama babası biraz sıkıyor.
Evet canım bence ondan. Şimdi etraftan uyaran da çok fazla. Bizim zamanımız gibi değil hiçbirşey. Erken büyüyorlar, çok sıkmayıp anlayışla doğruyu yanlışı anlatmak lazım. İletişim halinde olmak lazım, sürekli kızıp kısıtlarsak da yapar da söylemez bu sefer. Dengeyi sağlayabiliriz inşallah

Benim buyuk kızimda 11 yaşinda malesef bu aralar hiç anlaşamıyoruz bizim oralardada bir kapı önü muhabbeti var cocuklar gece yarısına kadar sokakta bende istemiyorum benimde onun yaninda onu goruyor olamam lazim birde bebek var evde :(

Ben çok kitap okuyorum yaz basından beri bir suru bitirdim ama ona örnek olamıyorum bu konuda okuma istegi yok

Asi,hep ters konusuyor sakince yaklaşmaya calisiyorum hep istedigim olsun diyor bencil biri olmaya basladi bende caresizim malesef

Siz kitap okur musunuz?sizi okurken goruyor mu kiziniz?okuyorsaniz bile zorla ceza karsiligi okudunuz mu hic?disari cikma konusunda da istedigi zamanlarda bir yarim saat birlikte cikabilirsiniz.hem size de yuruyus olur.o an isiniz falan varsa kiziniza rica edin annecim su isim var bana yardim eder misin?daha cabuk bitiririz boylece daha erken cikabiliriz gibi

Babası zaten dün akşam karışmıyorum kızım kitap oku da demiyecegim karar senin dedi.Bakalım nasıl davranacak.Aktiviteler yapıyoruz pazar günü denize gittik voleybola yazıldı ayrıca kendisi kuran kursuna gidiyor sabahları.Bir de şu şekilde söyleyeyim hiçbir şey tatmin etmiyor izin veriyorum 2 saat sonra gel diyorum gündüzleri ama oluyor 5 saat gelmiyor söz veriyor bir daha yapmayacagım diye yine aynı

Ben vermedim kendisi istedi okuldan yaz için verilen kitaplar adınıu da yazım hatta. Yanlız Efe,Dede korkut hikayeleri,Keloglan masalları ve Küçük Prens daha eğlenceli dergiler de vardı trt cocuk dergileri Daha önce de levent türkiyeyi geziyor diye kitapları vardı.Aslında ceza değilde türkçesi gelişsin diye kitap okumasını istedik.
Kitap okumayı sevmiyor demek ki. Çocukken nasıl severdim okumayı. Ama annem ve babam kızardı kitap okumama. Babam anarşist olacaksın derdi :KK70:

öncelıkle yaklaşımınızı değiştirmenız lazım..
kıtap okumayı cok severım ama biri çıkıp dese 10 sayfa kıtap oku yoksa sana ceza verrıırm..okuyacagım varsada okumam..
dışarı cıkmak ıstemesı cok normal,hıcbır acıklama yapmadan hayırla karsılasan cocuk isyanda eder,bagırırda..hepımız o yaşlarda olduk ve ailelerımızın bıze nasıl davranmasını istiyosak o dönemlerde,şuanda bunu göz önünde bulundurup çocuklarımıza öyle davranmalıyız..
benım kızım 2,5 yasında yerli yersiz saatlerde parka gidelım diye tutturuyo bazen,ona açıklıyorum bu saatte değilde şu saatte gidebılrıız,istersen o saate kadar şunu yapalım,gel oyun oynayalım..
yada baska bir konuda tutturdugunda..
açıklama yapmaktan yorulmayın çocuklarınıza
onlara kulak verin dinleyin,anlamaya çalışın..
hayır,olmaz,yapma,öfff söz dinle vs vs. yaparak ınatlasan bir ikili olmaktan öteye gidemezsiniz

Konu kız ya da erkek değil konu evlat bence. Bir kere artık ergenlik başlıyor ona karşı daha dikkatli olmalısınız. Ayrıca o bir birey kitap okuyup okumayacağına kendi karar verebilir. Ödül ve ceza hiç olmamalı zaten.

Babası zaten dün akşam karışmıyorum kızım kitap oku da demiyecegim karar senin dedi.Bakalım nasıl davranacak.Aktiviteler yapıyoruz pazar günü denize gittik voleybola yazıldı ayrıca kendisi kuran kursuna gidiyor sabahları.Bir de şu şekilde söyleyeyim hiçbir şey tatmin etmiyor izin veriyorum 2 saat sonra gel diyorum gündüzleri ama oluyor 5 saat gelmiyor söz veriyor bir daha yapmayacagım diye yine aynı
Kızkardeşime benzettim. Çok zor bir çocuktu. Annem ekmek alması için bakkala gönderdi o kendisi ile aynı kafadaki komşu kızıyla kola alıp deniz kenarına inmişler. Akşam saatinde. Aramadığımız yer kalmadı. Gece 11 de geldiler. Ya başınza bir şey gelseydi diye azarlananlara kardeşim cebinden bir falçata çıkarıp, bununla korurduk kendimizi dedi saf çocuk!

Ailelerin en büyük sorunu çocuklarını birey olarak görmemesi :(

benim kizimda 10 yasinda git kitap oku demek var hadi gel kitap okuyalim demek var yaslari ilerliyor ve ergenlige dogru gidiyorlar haliyle biraz inatcilar ve asiiler onlarin dedigi olsun istiyorlar ama anneyi saymalari ve bisey denildiginde israr etmemesi gerektigini bilmelilerde

Şundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde
benim de 11 yaşında kızım var Allah hepsini bağışlasın:KK200:
peki ders çalışmadı zayıf mı aldı? atıyorum benim kızım da ders çalışmaz biliyoum der babası da bilg. yok der mesela
tamam dedi maşallah hiç düşük almadı

yani ders çalışmaya ihtiyacı olmayabilir onu demek istiyorum

bide yaz tatilinde ne problem çözmesi Allah aşkına? fazla mı sıkıyorsunuz

Back
X