Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük kızım 10 yaşında, ergenliğe girecekler yavaş yavaş. Allahtan herşeye itiraz eden bi çocuk değil ama eskisi gibi her sözü dinlemiyor, huyuna gitmeye çalışıyorum, orta yolu bulmaya çalışıyorum. BEnce daha bunlar iyi günlerimizMerhabalar benim kızım 11 yaşında sürekli benimle bağırarak konuşuyor,mesela kitap oku dediğimde inatla okumuyor kızım okumazsan ceza vermek zorunda kalacagım diyorum bak sadece 10 sayfa, yok inatla başka seyler peşinde.Asıl sorunum şu şimdi sıcak diyelim dışarı çıkacam diyor zaralı oldugunu söylüyorum veya akşam 9 olmuş çıkacam diyor etrafta kötü insanların olduğunu anlatıyorum ama nafile ısrar ediyor defalarca ağlıyor, sızlıyor belki 20 defa belki 50 hiç vazgeçmiyor.Sabrım kalmıyor haliyle.Nasıl bir yol izleme lazım ne yapmalıyım psikolojik destek almalı mıyım?
Kiziniz ergenlige girmek uzere bu yuzden kizinizla inatlasmayin derim. Aranizdaki bagi ve iletisimi koparirsaniz ergenligi gercekten zor gecer ve olurda bir hata yaparsa sizden sonuna kadar saklar.
Ogrenim hayatinda ders calismamak, zayif not almak cocugun kendisine cezadir. Okumasini istediğiniz kitaplar cocugunuzun ilgisini cekmiyor olabilir. Kendisi begenip alirsa belki okumak icin daha hevesli olur.
Cocuklarla zaman gecirmek istiyorsa evinize davet edebilirsiniz ozellikle aksamlari.
Tek tarafli iliskiye noktayi koymayin bence, orta yolu bulmak laizm.
Büyük kızım 10 yaşında, ergenliğe girecekler yavaş yavaş. Allahtan herşeye itiraz eden bi çocuk değil ama eskisi gibi her sözü dinlemiyor, huyuna gitmeye çalışıyorum, orta yolu bulmaya çalışıyorum. BEnce daha bunlar iyi günlerimiz
AH ergenlik
İletişim kuramiyorsunuzdur.
Birçok sebep olabilir karı koca olarak önünde tartışıyor musunuz
Sizin hayır dediğiniz şeye baba izin verip evet diyor mu
Kızgın bı ses tonuyla oku hayır yap et mı diyorsunuz
eve çağırın o zaman. puzzle o onlarla beraber falan yapsın. Belki zamanla ilgisini çeker. dışarda gezen tozan arkadaşları varsa o çocuğu evde yok kitap okui yok test coz diye tutamazsiniz zaten.Bahçem yok müstakil ama altta dükkan var keşke olsaBildiğiniz mahalle sokagı hemen yanından ana yol geçiyor
Bazen okudugumu anlamıyorum diyor ya kitaptan sıkılıyor ya da işine gelmiyor kendi istedi kitapları, inanın beraber de seçtiğimiz oldu hatta yalvardı illa alın diye o zamanlar durumumuz yoktu yine de aldım.Benim izlemim su sekilde bir şeyi elde etmek istiyor.Elde edince umursamıyor.
Kitap okumak cezamıdır?!!!!! Baskıcı ve fazla kontrolcu ailelerde büyüyen çocuklar ya özgüvenini kaybeder sessiz, kendini ifade edemeyen biri olur. Yada savunma mekanizması devreye girer ailesiyle zıtlaşır. Sizin tutumunuz hatalı geldi bana. Çocuğa yaşına uygun, eğlenceli, maceralı kitaplar alın zaten merak edip okumak isteyecektir. Kızınıza okusun diye verdiğiniz kitaplarıda merak ettim doğrusu!
Evet canım bence ondan. Şimdi etraftan uyaran da çok fazla. Bizim zamanımız gibi değil hiçbirşey. Erken büyüyorlar, çok sıkmayıp anlayışla doğruyu yanlışı anlatmak lazım. İletişim halinde olmak lazım, sürekli kızıp kısıtlarsak da yapar da söylemez bu sefer. Dengeyi sağlayabiliriz inşallahSanırım ondan değil mi kendini kabullendirme aşamasında mı benim dediğim olşacakları çok fazla.Çok aşırı sıkmamaya çalışıyorum zaten ama babası biraz sıkıyor.
Kitap okumayı sevmiyor demek ki. Çocukken nasıl severdim okumayı. Ama annem ve babam kızardı kitap okumama. Babam anarşist olacaksın derdiBen vermedim kendisi istedi okuldan yaz için verilen kitaplar adınıu da yazım hatta. Yanlız Efe,Dede korkut hikayeleri,Keloglan masalları ve Küçük Prens daha eğlenceli dergiler de vardı trt cocuk dergileri Daha önce de levent türkiyeyi geziyor diye kitapları vardı.Aslında ceza değilde türkçesi gelişsin diye kitap okumasını istedik.
Kızkardeşime benzettim. Çok zor bir çocuktu. Annem ekmek alması için bakkala gönderdi o kendisi ile aynı kafadaki komşu kızıyla kola alıp deniz kenarına inmişler. Akşam saatinde. Aramadığımız yer kalmadı. Gece 11 de geldiler. Ya başınza bir şey gelseydi diye azarlananlara kardeşim cebinden bir falçata çıkarıp, bununla korurduk kendimizi dedi saf çocuk!Babası zaten dün akşam karışmıyorum kızım kitap oku da demiyecegim karar senin dedi.Bakalım nasıl davranacak.Aktiviteler yapıyoruz pazar günü denize gittik voleybola yazıldı ayrıca kendisi kuran kursuna gidiyor sabahları.Bir de şu şekilde söyleyeyim hiçbir şey tatmin etmiyor izin veriyorum 2 saat sonra gel diyorum gündüzleri ama oluyor 5 saat gelmiyor söz veriyor bir daha yapmayacagım diye yine aynı
benim de 11 yaşında kızım var Allah hepsini bağışlasınŞundan dolayı defalarca söylememe ragmen ders çalıştırmama ragmen ben biliyorum diyerek dersine çalışmadı eşim de zayıf alırsan yazın kitap okumak zorunda kalırsın demişti.Ceza da kitap okumassa mesela matematikten problem çözecek o şekilde