kızım 14 yaşında bebekle oynuyor.

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
148
merhaba arkadaşlar. benim sorunum 14 yaşındaki kızım. kızım görme engelli. lise bire gidiyor ama oyuncak bebekle oynuyor. bebeklere ve küçük çocuklara karşı ilgili. ben ona yıllar önce bir oyuncak bebek almıştım. o zamandan beri o bebekle oynuyor. ona gerçek bebek gibi davranıyor. uyutuyor, besliyor, altını alıyor falan. birde ondan 2 yaş küçük kuzeni var. onunlada yine aynı şekilde bebeklerle oynuyorlar görüştükçe. gerçek bebek gibi gerçek günleri oynuyor. ne yapmalıyım? pedegoğa falan götüreyim mi?

Canım oncelıkle gecmıs olsun . Gorme engellıymıs kendıne bır dunya yaratmıs bu fena bısey degıl kı , acıkcası bunu buyutmenı cok anlayamadım .Bırde gorme engellı derken hıc gormuyormu yoksa oranımı dusuk ? Bence buda durumu oldukca degıstırır
Bende orta sona kadar bebeklerle oynamıstım

Belki yalnız hissediyordur kendini. O yüzden böyle bağlanmıştır bebegine, demekki çok anaç duygular besliyor. Bırakın elinden almayın duygularını derim, ama içiniz rahat etmeyecekse götürün.

canım sadece ışık görüyor.

Benim kızım da 8 yasinda ve 6 yaşından sonra bebeklerle oynamaya başladı ve bana da bunun için şöyle açıklama getirdi; anne ben yapayalnizim, bana kardeş yapmadınız ben de bebeklerimle kardeş gibi oynuyorum... sizin de kızınız kendini yalnız hissediyor olabilir... bir pedagoga danışmanız yine de daha iyi olur çünkü kızınızı en iyi tanıyan sizsiniz

Ben 13 yasina dek oynadim bebeklerle. 14 yasindaki biri cocuktur ki. Yeni nesil cocukluktan ciktigi icin o yaslarda sizin tuhafiniza gidiyor. Yoksa benim donemimde cok normal bir durumdu. Ama 15 yasina girdiginde devam ederse o zaman iste tuhaf olur. Bana 14 cok fazla gelmedi. Ergenlige yeni giris yapacak cocukluktan yavas yavas cikacak. Yinede iciniz rahat etmezse bi uzmana danisin.

canım şubat ayında genel bir görüşme için bir psikoloğa götürdük ve bir sorunu yok dedi. bir çok konuda konuşmuşlar.

yalnızlıktan olduğunu pek sanmıyorum. hem ikiz kardeşi var. hemde kuzenleri varkende bazen ilgileniyor bebekle.

Valla bende 16 yaşıma kadar sokakta top koşturuyordum. Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın.
Benim yeğenim de 14 yaşında. Geçenlerde bir konuşmamız oldu. Aynen şöyle. Halacım biliyomusun ben çok üzülüyorum, neden kuzum diye sorduğumda; Ben bebeklerimle oynamak istiyorum, legolarımla oynamak istiyorum ama annem oynatmıyor sen artık büyüdün bebeklerle oyun yaşın geçti diyor, dedi. Ben kendimi o kadar kötü hissettim ki..
Bu nedir ya bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın. Yengem bunu bilinçli yapmadı ama çocuk da büyük bi etki oluşmuş. Neyse ki hallettik.

Sizde 14 yaşında ki çocuğunuzun çocuk olduğunun farkına varın. Ve bırakın dolu dolu yaşasın çocukluğunu.

ben bir sorun göremedim zaten özel bir çocukmuş....ben 15-16 yaşlarında dışarıda kendimden 2-3 yaş küçük çocuklarla top oynuyordum biraz geç olgunlaştım

Oyyy kuzum yaa
Benim kızımda 12 yaşında heryer silme oyuncak dolu
Yakında oynamayı bırakır diye içim burkuluyor
Bırakın geç olgunlaşsın nolcak
14 yaşında full makyaj yapıp tırnak uzatan saçları boyalı kızlardan olacağına bebekle oynasın
Hala küçük sayılır
Aniden bırakacaktır tahminim

lütfen müdahale etme ve yanlış bişey yaptığına dair mesaj verme. Nasıl mutlu oluyorsa bırak öyle yapsın. hiç bir engeli olmayan çocuğa göre tabi ki tercihleri farklılık gösterecektir. onun bir dünyası var, bozma .. elbette sürekli fikir alabileceğin bi uzman olsun elinin altında. ama kızımızda anormal bi durum yok bence

Kuzum kıyamam arkadaş olmuş kendine bebeği. Bırakın oynasın daha çocuk o. Pedagog için erken bence, 14 yaş ne ki ?

Kızınız özel bir çocuk.
Aynı yaşlarda benim de kızım var.Hala gece uyurken minik bir ayıcığı var onla uyur.
Nasıl mutluysa dünyasında bırakın devam etsin

Ben hiç bilmiyorum ama okuyunca aklıma şu ihtimal geldi, bir de o gözle değerlendirin diyorum;

14 yaşında biri artık ev işlerinde veya ailenin başka işi olur onda sorunluluk almaya başlar, hiç olmadı kendi yüm ihtiyacını kendi görür, masadan tabağını kaldırmak gibi veya odasını toplamak gibi. Acaba engeli sebebiyle siz ona sorumluluk vermiyor olabilir misiniz? O da oyuncak bebeği ile ilgilenmeyi kendisine görev edinmiş olabilir mi?

Ne var bunda 24 yaşındaym zenci et bebeğim var adı güneş normalde sakliorm bi kızım olursa ona vermek için ama arada sakladgm yerden cikarp temzlk yaparken seviyorum gerçekmiş gbi snr gerçek bebek gbi kucağıma alıyorum değer veriyorm şimdiye kadar hiçbir çocuğun eline vermeye kiyamadm. Sanki oynarlarken canı yanicak gbi geliyo. Evet ben oyun oynamiyorum onunla ama ortaya çıktığı zaman üstünü başını düzeltip saçlarını topluyorum. Bence kizinzda sorun yok.kendime benzettim brz:) onda sorun varsa bendede vardr :))

bende oynardım o yaşlardayken. yapısal olarak ufaktım.. ergenliğe geç girenlerde oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…