kızım 14 yaşında bebekle oynuyor.

Yorumunuzun her harfine katılıyorum maalesef bu zaman da kendi halinde oyun oynayan kız/erkek çocuklar dislanirken tam tersi ojeli tırnak kırmızı rujlu dudak fönlü ve renk şeritli saçlı kızlar düşük pantolonlu ağzı iyi küfür yapan sigara içen çocuklar icsellestirildi. Ve şimdiki gençler bunun kötü olduğunu algilayamiyor herseyin bir zamanı var ve o zaman gelmeden acele ediyorlar. Konu sahibi canım kızınla konuşmayı denedin mi? Bebeğiyle oynarken ne hissediyorsun onu seviyor musun gibi sorular sorabilirsin. Ben mesela 17 yaşımda bile bebegimle oynardım çünkü küçük bebeklere çocuklara bayılırım o yüzden çevremde de bebek olmadığı için bebekleri sever oynardım

Benim de çok gerçekçi çok isteyerek aldırdığım bir bebeğim vardı onunla oynardım liseye kadar. Sonra taşındığımız için unutmuştum diğer evimizde. Dediğiniz gibi oynuyor sadece eğer onun gerçek olduğu yanılgısına düşmüyorsa bir sorun göremedim. Ama her gün her saat o şekilde davranıyorsa bir problem teşkil edebilir tabii

Canım için rahatlayacaksa götür ama ben lise sona kadar oynadım :) annemde çok endişeleniyordu, hatta lise mezuniyetinde bile hediye olarak barbie istemiştim, Yen'i çıkan modellerinden :)

Ne oldu şimdi, kızımın oynayamayacağı kadar çok barbie si var(çünkü hala bayılıyorum :) ) , ve çocukları çok sevdiğim için 4 çocuğum var, herkes şaşırıyor - çalışıyorum da çünkü

Bebekle oynuyor neden oy uyor eline telefon alip cocuklarida geripsiyoruz peki normali ne zaten kozcagiz gormuyor baska napabilirki bu halde mantiken gozum gormese anca konusmali bu oyun yada. Baska bsy bulamiyorum onun halini kimse anlamaz ...

Ben de oynuyordum, pedagoga falan goturmediler. Evlensen cocugun olur hala bebekle oynuyorsun falan diyorlardi takmiyordum.

kardesim de kgit adamlarla oynardi.Kendi yapardi.Kizardi babam koca oglan diye.Annem dedi aynisini bende yapardim birak oynasin dedi .Baya bi de oynadi sonra birakti gayette saglikli bir birey

14 yaşında bebeklerde oynayabilecek kadar mutlu bir çocuk ta olabilir 14 yaşında yalnız bir cocuk da olabilir yalnızlık dediğim kalabalığın içinde ki yalnızlık
Benim 17 yaşına dek ara ara sohbet ettiğim bir bebegim vardı sakin elinden almayin çok ince bir çizgi hassas bi durum evt pedegog iyi olacaktır ama oraya gideeken bile bebeginle birlikte gidin lütfen

Ben sorun edecek birşey görmedim ama yine de bir bilir kişiye götürmekte fayda var. Hem içiniz rahat olur hem de çocuğun bir sıkıntısı mı var onu öğrenirsiniz.

Anne olma hevesiyle mi oynuyor yoksa kicuk kozlarin oynadigigibi mi oynuyor. Bu da onemli.
Bir konunuzu okudum, kardesine bakamadigini dustugunu ve kizinizin cok icerleyip bir bebege bile bakamadim dedigini yazmissiniz.bu bebekle oynama olayi daha once de var miydi?
Kiziniz sanki bebek bakmayi pratik ediyor gibi.

yeni nesil dış dünyaya çok açık olduğu için çocukluktan çabuk çıkıyorlar. görme duyusu çok etkili bunda. kızınız göremediği için hala kendi dünyasında yaşıyor demek ki. psikologda sorun yok demiş zaten. Hayat ona çok kolay olsun hiç zorluk sıkıntı yaşamasın kuzucuk

Bi ebeveynler bazen çocuklarımızla fazla uğraşıyoruz
İyilik yaptığımızı sanarken onların gelişim aşamalarına darbe vuruyoruz
İç dünyalarını mahvediyoruz

Birçok kadın sevgilisinden nişanlısından oyuncak ayı alınca kimse bu ne yaa demiyo ayy çık tıtlı deyip geçiliyor
Kocaman genç kızların yatağının üstünde peluş hayvanlar var kimse bişey demiyo
Bir sürü yetişkinin oyuncak tutkusu hatta koleksiyonu var
Elimizi gözümüzü bi çocuklarımızın üstünden çekmemiz lazım
Bazen bende farklı şeylere müdahele ediyorum sen büyüdün diye çıkıveriyo ağzımdan ama sonra içim eziliyor
Büyüyen sadece bedeni aslında hala çok küçük

eskidende oynuyordu böyle. sanırım annelik pratiği yapıyor. mesela bebeği kundak yapacaksa bir kere yapıyor, güzel olmadıysa tekrar bozup gerçeğine en yakını yapmaya çalışıyor.

Çok tatlı gerçekten ben bi anormallik görmedim. Bence ustelemeyin bu konuyu hiç açmayın illaki bigun ilgi alanı değişecek. Bigun oda benim gibi sadece üstünü başını düzeltmek için çıkarcak bebeğini :)

Bence üstelemeyin.Benim kardeşim de çok severdi bebekle oynamayı annem ona artık sen büyüdün hala ne diye bebekle oynuyorsun demiş şimdi 22 yaşında ve hala bunu söylüyor benim kendi özel dünyam vardı hiç sıkılmıyordum diye belki kızınız da öyledir zamanı gelince kendisi bırakır zaten.

Haklısın canım hatta bir adam ankarada yaşıyor oyuncak araba koleksiyonu varmış 500 arabanın piyasa değeri 200.000 TL filanmış o yüzden içimizde ki çocuğu öldürmemek gerekiyor

eskidende oynuyordu böyle. sanırım annelik pratiği yapıyor. mesela bebeği kundak yapacaksa bir kere yapıyor, güzel olmadıysa tekrar bozup gerçeğine en yakını yapmaya çalışıyor.
Muhtemelen gormedigi icin ileride anne oldugu zamanlari dusunuyordur. Gunluk hayatini etkilemiyorsa birakin kendi haline bence

soyledigin birsey onu incitebilir hicbirsey yapmadan pedagoğa gitmen en iyisi

canım ona iş veriyorum. ara sıra bulaşık makinesini boşaltıyor, odasını topluyor, bazen çalışma masasının üzerini düzenliyor ama yinede sorumluluk konusuna dikkat edeceğim.

Eviniz müsaitse kedi veya köpek gibi bir hayvan alabilirsiniz belki. Sahte bebekle hayal kurmak yerine gerçek bir canlının bakımını ustlenebilir. Hem onunla birşeyler paylaşır hem de sorumluluğu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…