- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
- 268
Yorumunuzun her harfine katılıyorum maalesef bu zaman da kendi halinde oyun oynayan kız/erkek çocuklar dislanirken tam tersi ojeli tırnak kırmızı rujlu dudak fönlü ve renk şeritli saçlı kızlar düşük pantolonlu ağzı iyi küfür yapan sigara içen çocuklar icsellestirildi. Ve şimdiki gençler bunun kötü olduğunu algilayamiyor herseyin bir zamanı var ve o zaman gelmeden acele ediyorlar. Konu sahibi canım kızınla konuşmayı denedin mi? Bebeğiyle oynarken ne hissediyorsun onu seviyor musun gibi sorular sorabilirsin. Ben mesela 17 yaşımda bile bebegimle oynardım çünkü küçük bebeklere çocuklara bayılırım o yüzden çevremde de bebek olmadığı için bebekleri sever oynardımOyyy kuzum yaa
Benim kızımda 12 yaşında heryer silme oyuncak dolu
Yakında oynamayı bırakır diye içim burkuluyor
Bırakın geç olgunlaşsın nolcak
14 yaşında full makyaj yapıp tırnak uzatan saçları boyalı kızlardan olacağına bebekle oynasın
Hala küçük sayılır
Aniden bırakacaktır tahminim
Canım için rahatlayacaksa götür ama ben lise sona kadar oynadım :) annemde çok endişeleniyordu, hatta lise mezuniyetinde bile hediye olarak barbie istemiştim, Yen'i çıkan modellerinden :)merhaba arkadaşlar. benim sorunum 14 yaşındaki kızım. kızım görme engelli. lise bire gidiyor ama oyuncak bebekle oynuyor. bebeklere ve küçük çocuklara karşı ilgili. ben ona yıllar önce bir oyuncak bebek almıştım. o zamandan beri o bebekle oynuyor. ona gerçek bebek gibi davranıyor. uyutuyor, besliyor, altını alıyor falan. birde ondan 2 yaş küçük kuzeni var. onunlada yine aynı şekilde bebeklerle oynuyorlar görüştükçe. gerçek bebek gibi gerçek günleri oynuyor. ne yapmalıyım? pedegoğa falan götüreyim mi?
Bebekle oynuyor neden oy uyor eline telefon alip cocuklarida geripsiyoruz peki normali ne zaten kozcagiz gormuyor baska napabilirki bu halde mantiken gozum gormese anca konusmali bu oyun yada. Baska bsy bulamiyorum onun halini kimse anlamaz ...merhaba arkadaşlar. benim sorunum 14 yaşındaki kızım. kızım görme engelli. lise bire gidiyor ama oyuncak bebekle oynuyor. bebeklere ve küçük çocuklara karşı ilgili. ben ona yıllar önce bir oyuncak bebek almıştım. o zamandan beri o bebekle oynuyor. ona gerçek bebek gibi davranıyor. uyutuyor, besliyor, altını alıyor falan. birde ondan 2 yaş küçük kuzeni var. onunlada yine aynı şekilde bebeklerle oynuyorlar görüştükçe. gerçek bebek gibi gerçek günleri oynuyor. ne yapmalıyım? pedegoğa falan götüreyim mi?
Yorumunuzun her harfine katılıyorum maalesef bu zaman da kendi halinde oyun oynayan kız/erkek çocuklar dislanirken tam tersi ojeli tırnak kırmızı rujlu dudak fönlü ve renk şeritli saçlı kızlar düşük pantolonlu ağzı iyi küfür yapan sigara içen çocuklar icsellestirildi. Ve şimdiki gençler bunun kötü olduğunu algilayamiyor herseyin bir zamanı var ve o zaman gelmeden acele ediyorlar. Konu sahibi canım kızınla konuşmayı denedin mi? Bebeğiyle oynarken ne hissediyorsun onu seviyor musun gibi sorular sorabilirsin. Ben mesela 17 yaşımda bile bebegimle oynardım çünkü küçük bebeklere çocuklara bayılırım o yüzden çevremde de bebek olmadığı için bebekleri sever oynardım
eskidende oynuyordu böyle. sanırım annelik pratiği yapıyor. mesela bebeği kundak yapacaksa bir kere yapıyor, güzel olmadıysa tekrar bozup gerçeğine en yakını yapmaya çalışıyor.Anne olma hevesiyle mi oynuyor yoksa kicuk kozlarin oynadigigibi mi oynuyor. Bu da onemli.
Bir konunuzu okudum, kardesine bakamadigini dustugunu ve kizinizin cok icerleyip bir bebege bile bakamadim dedigini yazmissiniz.bu bebekle oynama olayi daha once de var miydi?
Kiziniz sanki bebek bakmayi pratik ediyor gibi.
Çok tatlı gerçekten ben bi anormallik görmedim. Bence ustelemeyin bu konuyu hiç açmayın illaki bigun ilgi alanı değişecek. Bigun oda benim gibi sadece üstünü başını düzeltmek için çıkarcak bebeğini :)canım kızımın bebeğinin ismide var. oda battaniyeye sarıp uyutur, mesela sabah kalkıp kahvaltı ettikten sonra okula gitmeden önce o arada vakti varsa bebeği ya sever, ya besler, altını alır bazende. birde sizin gibi kimseye vermek istemez. hatta bebeğinin bir doğumtarihi bile var :). kendisi bile kucağında düzgün tutar.
Haklısın canım hatta bir adam ankarada yaşıyor oyuncak araba koleksiyonu varmış 500 arabanın piyasa değeri 200.000 TL filanmış o yüzden içimizde ki çocuğu öldürmemek gerekiyorBi ebeveynler bazen çocuklarımızla fazla uğraşıyoruz
İyilik yaptığımızı sanarken onların gelişim aşamalarına darbe vuruyoruz
İç dünyalarını mahvediyoruz
Birçok kadın sevgilisinden nişanlısından oyuncak ayı alınca kimse bu ne yaa demiyo ayy çık tıtlı deyip geçiliyor
Kocaman genç kızların yatağının üstünde peluş hayvanlar var kimse bişey demiyo
Bir sürü yetişkinin oyuncak tutkusu hatta koleksiyonu var
Elimizi gözümüzü bi çocuklarımızın üstünden çekmemiz lazım
Bazen bende farklı şeylere müdahele ediyorum sen büyüdün diye çıkıveriyo ağzımdan ama sonra içim eziliyor
Büyüyen sadece bedeni aslında hala çok küçük
Muhtemelen gormedigi icin ileride anne oldugu zamanlari dusunuyordur. Gunluk hayatini etkilemiyorsa birakin kendi haline benceeskidende oynuyordu böyle. sanırım annelik pratiği yapıyor. mesela bebeği kundak yapacaksa bir kere yapıyor, güzel olmadıysa tekrar bozup gerçeğine en yakını yapmaya çalışıyor.
soyledigin birsey onu incitebilir hicbirsey yapmadan pedagoğa gitmen en iyisimerhaba arkadaşlar. benim sorunum 14 yaşındaki kızım. kızım görme engelli. lise bire gidiyor ama oyuncak bebekle oynuyor. bebeklere ve küçük çocuklara karşı ilgili. ben ona yıllar önce bir oyuncak bebek almıştım. o zamandan beri o bebekle oynuyor. ona gerçek bebek gibi davranıyor. uyutuyor, besliyor, altını alıyor falan. birde ondan 2 yaş küçük kuzeni var. onunlada yine aynı şekilde bebeklerle oynuyorlar görüştükçe. gerçek bebek gibi gerçek günleri oynuyor. ne yapmalıyım? pedegoğa falan götüreyim mi?
canım ona iş veriyorum. ara sıra bulaşık makinesini boşaltıyor, odasını topluyor, bazen çalışma masasının üzerini düzenliyor ama yinede sorumluluk konusuna dikkat edeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?