Konuşma Problemleri Kızım 4 yaşında ama akıcı konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Arkadaşlar 46 aylık kızım var neredeyse 4 yaşına girecek çok Nadır cümle kurar öğretmenim vermiyor anne baba nerde bebe bak anne geldi gibi gibi. .
Kelime haznesi geniş fakat cümle olarak pek yok hani akıcı değil çoğu kelime bi cümleyi karıştırarak söyler tüm alfabeyi soylettiriyorum pek çıkarmadığı harf de yok aslında hani ingilizceye yatkın bi çok kelimesi var renklerde dahil buna
Böyle durum yaşayıp kısa sürede akıci konuştumu merak ediyorum lütfen cevap yazmadan geçmeyin en azından çevrenizde var dır belki

Benim kizim yaklasik bes yasinda ama cok iyi cümle kuramiyor. Ama karakter olarak da sakin bir yapisi var konuskan degil.
O yüzden önemsemiyorum, her cocugun gelisimi farklidir. Buna oranla el becerisi cok yüksek, harfleri sayilari biliyor yaziyor, adini yaziyor.
Siz genel gelisimine bakin, orada sikinti varsa pedogogla görüsün derim.
Ama hersey yolunda ise cok kafayi takmayin dogasina birakin.
Kizim dört yasindayken de cok konusmazdi.

Benim kizim yaklasik bes yasinda ama cok iyi cümle kuramiyor. Ama karakter olarak da sakin bir yapisi var konuskan degil.
O yüzden önemsemiyorum, her cocugun gelisimi farklidir. Buna oranla el becerisi cok yüksek, harfleri sayilari biliyor yaziyor, adini yaziyor.
Siz genel gelisimine bakin, orada sikinti varsa pedogogla görüsün derim.
Ama hersey yolunda ise cok kafayi takmayin dogasina birakin.
Kizim dört yasindayken de cok konusmazdi.
1 yaşında ilk dişini çıkarmıştı açaba onla bi alakası olabilirmi bilmiyorum
Bu arada kreşe de gitti orda ilerleme katletti malesef almak zorunda kaldım maddi yönden 3 üncü çocuk yolda artı bi kardeşi var genel.gelişim olarak bu sene tuvalet alışkanlığı oturdu çizim yapması ni sever hayal gücü kendi kendine oyun kurma olarak da iyi komutlari sorunsuz yerine getirir şarkı söylemeye çalışır ama ortalarından 5 kelime ise son ucunü soyleyip yetişmeye çalışır kafaya takmak da istemiyorum ama işte insan ister istemez yaşıtların dan geri kalınca üzülüyor çöl konuşur kendi kendine oyun kurarken bana bazen bişey anlattiginda anlamsiz kelime anlatır geçen seneye göre bu sene çok çok ileri düzeyde gerçi oda var ama daha da iyi akıcı olarak olsa keşke allah evlatlarimizi bize bagislasin onlar benim dünyam

1 yaşında ilk dişini çıkarmıştı açaba onla bi alakası olabilirmi bilmiyorum
Bu arada kreşe de gitti orda ilerleme katletti malesef almak zorunda kaldım maddi yönden 3 üncü çocuk yolda artı bi kardeşi var genel.gelişim olarak bu sene tuvalet alışkanlığı oturdu çizim yapması ni sever hayal gücü kendi kendine oyun kurma olarak da iyi komutlari sorunsuz yerine getirir şarkı söylemeye çalışır ama ortalarından 5 kelime ise son ucunü soyleyip yetişmeye çalışır kafaya takmak da istemiyorum ama işte insan ister istemez yaşıtların dan geri kalınca üzülüyor çöl konuşur kendi kendine oyun kurarken bana bazen bişey anlattiginda anlamsiz kelime anlatır geçen seneye göre bu sene çok çok ileri düzeyde gerçi oda var ama daha da iyi akıcı olarak olsa keşke allah evlatlarimizi bize bagislasin onlar benim dünyam

Bilirkisi degilim ama bu anlattiklariniz gayet normal gelisiminde bi cocuk ciziyor gözümde.
Kafaya takmayin,Allah baska dert vermesin.

Back
X