Kızım arkadaşı ve ailesi

elinsu77

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
185
59
13
32
Hanımlar bu akşam çok tuhaf birşey oldu . Kızım 9 yaşında ,okuldan bir kız arkadsi var ara ara telefonda bilgisayarda gorusurler . Bu akşam yine telefonu istedi verdim konuşmaya başladılar . Telefon hoperlorde idi arkadan babasının ve annesinin sesleri geliyodu . Babası şey demeye başladı . Sen bize gelirsin , tade ile ben sizi gezdiririm . Direk Ayşe'ye kaş göz yaptım hayir manasında , kulağım onlarda dinliyorum . Bizim kız saf çok iyi niyetli . Sonra tade Ayşe'ye senin baban ne iş yapıo diye sordu .Ayşe dedim sor bakalım senin babanı niye soruyo . Tade sen benim babamı niye sordun hayırdır dedi ? Boşver boşver cevabını aldık . Daha öncesinde onun babasının tesisatla bozuk yerlerle uğraştığını bizim evdede bozuk biyer olursa geleceğini söyledi . Ben telefonu elime aldım !!! Tade dedim , ben ve Ayşe'nin babası sizin ailenizi tanımadan görmeden tanışmadan ne ben Ayşe'yi size yollarım ?? Ne sen bize gelebilirsin !! Ayrıca kulağım sizde haberiniz olsun herşeyi dinliyoruz babasiyla dedim .

Aklıma bin türlü senaryo geldi . Eşim dedi ki hırsızlık amaçlı yer mekan soruyolar ben evden nezaman gidiyorum işin durumuna göre vs dedi . Bende çok farklı düşündüm . Sinirlerim havada . Yorumlarınızı bekliyorum ..

ortaokuldayken gece uyurken telefonum çalmış. Ben duymadim annemin bagirma sesine kalktim. Cocukluk arkadaşımın babası beni aramış gecenin bilmem kacinda. Numaram o pislikte yoktu, arkadasimin telefonundan aldi muhtemelen. Ki bizler ya sokakta oynardik ya arkadaslarimin babasi eve gelmeden evden cikardik. Yuzunu gordugum birisi bile degil.
Annem ertesi gun hincla cikti gitti onlarin kapisina. Bin turlu ozur diledi o pislik. Telefonu ben acsaydim sapiklik yapacakti demekki ondan ozur diliyor. Bide benle aynı yaşta kizi var, dusunebiliyor musunuz? O gunden beri erkek cinsinin sinegine bile guvenmem.

Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. Dinlemekle çok iyi yapmışsınız. Kızınıza tembih edin asla evde ki hiç bir bilgiyi başkasına anlatmasın. Ben çocuklarıma söylüyorum, beni soran olursa konu komşu kimseye işte olduğumu söylemeyin diyorum. İki ay önce binada ki bir daireye hırsız girip 200 binlik altın çalmışlar. Kimin ne olduğu belli değil.

Anne değilim o yüzden belki tam olarak anlayamıyorum ama bana acaba paronaya yapıyor olabilir misiniz gibi de geldi.

Yani o yaşlarda benim de ailem sorardı arkadaşlarıma ailen ne iş yapıyor vs diye tanımak için. Bize gelirsin gezdiririz konusunda haklısınız biraz boşboğaz bir adam olduğu belli. Sizin telefonda öyle konuşmanız iyi olmuş haddini bilirler en azından.

Kizlar şöyle oldu ben eşim ve oğlum yemek yiyorduk Ayşe telefonu aldı odasına geçti ama kapı yok rahat relaks bı çocuk zaten başladı konuşmaya . Bı ara hem annesinin hem babasının sesleri gelmeye başladı . Annesi arkadan gizli bir ses tonuyla bişeyler sordurdu kız da sordu Ayşe de cevapladı . Eşimle alakalı idi . Sonra babası konuşmaya başladı . Ben babasinda ayildim mevzuya . Öncesinde de biseyler söyledi ama annesi falanda vardı , aklıma bişey gelmedi . Cakamadim . Babasının o sorusunda gözlerim açıldı .

Bizde günde birmilyon kere tembihliyoruz ondan bir yaş büyük oğlum var 10 yaşında maşallah cin gibi ama bu çok temiz dusunuyo . Bu farklı . Arkadsi şeytan gibi okula gittiğimde goruyorum hep konuşuyoruz . Eşim su fikri yürüttü , belkide yanasmaya çalışıyorlardır vs ama öyle olsa annesi teli eline alır bı merhaba evet haklısınız ben gül menekşe sümbül der görüşelim tanışalım der . Bunlarda hicbisey yok . Ben konuşmaya başlayınca sus pus oldular sesler kesildi zaten .

kızımın arkadaşının hic tanimadigi babasinin kizimla ne işi olurda, gelirsiniz ben sizi gezdiririm falan ne alaka ya?
senimi görmeye geliyo seninlemi arkadaş da gezdiriyosun ne munasebet yani.
eşim birinin çocuguna şoyle bir sey soylese kendi eşimi bile lafla döverim yani saçma sapan insanlar.
yerinizde olsam arkadaşlıklarinı golözden gecirtir görüşmemelerini isterdim.
cocuk cocuklugunu yapti belki gayet masumane bir şekilde sordu ama, aile baştan fiyasko.

Bana muhabbet abes gelmedi ama tabi aile aileyle, cocuk cocukla konusur.
Yone de herkes bu kadar hassas degil, illa kotu niyetli diyemeyiz.

Ama kiziniza buyuk yuk yuklemissiniz.

Kendi basina odasina girip konusmamali demek ki, siz oradan kas goz isareti ile direktif veriyorsunuz falan. Ne bileyim direk yasak koyun, daha temiz ve daha iyi degil mi.

Benim oglum da 9 yasinda, bir con arkadasinin telefonu var. Bazen watsupdan ses kaydi gondermesine izin veriyorum o kadar. O da bulusma ayarlamak icin falan. Genelde olarak bazen bizde bazen arkadaslarinda bulusma ayarliyorlar. Oyle onlar anlasiyor, sonra anne babalar anlasiyor. O yuzden bana cok abes gelmedi yazdim ilk olarak.

Konu sahibine olumsuz yaklaşan üyeler ya ebeveyn değiller ya da çok nezih yerlerde ve ülkenin gündeminden bihaber yaşayan kimseler diye düşünüyorum.

Ben hep fanus denilen ortamda yetişmiş buna rağmen sapığıyla hırsızıyla eve kadar takip eden manyağıyla uğraşmış birisiyim.
Daha geçen gün eşşek kadar herifin 7 yaşındaki kuzuma ağzının suyu aka aka baktığını gördüm
Sert bir müdahale ile adamı uzaklaştırdım
Bu olay okul çıkışında oluyor
Sanıyor musunuz her veli okula eğitim için çocuğu gönderiyor ya da evlat aşkı için gelip çocuğu alıyor kapıdan?

Konu sahibine hak veriyorum, tepkisi yerinde ama lütfen kızınızın tlfn kullanımı için (sizin bile olsa) erken olduğunu belirtmek isterim.

Gözleriniz mi açıldı?

Ha siz ailenin kötü niyetli olduğundan eminsiniz yani.

Çocukları görüştürmeyin o zam

Güzel anlayışli yorumunuz için çok teşekkür ederim fakat bilmenizi isterim ki kullanılan tel benimki . Yani her çocuk alır , arkadaşını arar bu gayette tabi bir durum diye düşünüyorum . Diğerlerine gelince takmadım takmam .

Aslında onu belirtmek istedim
Sizin bile olsa bireysel görüşmeler yapmasın
Mazallah ya siz duymasaydınız?

Bu arada benim kızım da oldukça temiz saf bir çocuk sizin kız gibi.
bir komşum sürekli ben ve eşim hakkında özel sorular yöneltip evimizin içini öğrenmeye çalışıyordu. Tevafuk öğrendim, kızım öyle şu kişi şunu dedi bugün böyle oldu diye anlatmaz.
Ben korkuyorum açıkçası böyle şeylersen. Komşum görüştüğüm bir Kapı idi ona rağmen görüşmeyi kestim.
Ne münasebet benim özelimi sormak ve bunu gizli gizli küçük çocuktan öğrenmeye çalışmak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…