• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.500
11.353
498
Son üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.

Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var

Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.

Ama işin garip yanı;
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
Benim 3 bucuk yaşında yeğenim var bir dönem yatak odasında kırmızı montlu adam vardı geldi bana güldü diye söyledi durdu 2-3 gün devam etti bu böyle Çocuğunuz Rüya görmüş olabilir.

Neden yalan kavramını bilemesin ki? Yalan söylüyor olması yüksek ihtimal bence. Tamam ben yalan söyleyeyim diye ince hesap yapmamıştır ama kendince böyle söylersem bana anneannem bakar hep burda kalırız diye bile düşünüyor olabilir. 4 yaşındaki yeğenim kreşte öğretmenine babam beni dövüyor demiş öyle bir şey asla yok, öğretmen de kapı komşuları olduğundan çocuğun doğruyu söylemediğini anlamış ama böyle bir durum var diye bilgilendirmiş aileyi. Bence bakıcıyla yollarınızı ayırın söylediği doğru veya yanlışbilemem ama çocuğunuz istemiyor ve madem gideceksiniz ayrılmanız en doğrusu olur. Bence çocuğunuz gerçekten böyle bir şey yaşasa 1 ay sonra söylemezdi

Aslında dediğiniz gibi anneannesi baksın diye yapıyor olabilir.
Bunca zaman bir sıkıntı çıkmadıysa ve son 3 gündür bunu dile getiriyorsa ben bu ihtimali düşünürdüm
Benim kardeşim de annem için yapardı bunu. Annem istediği birşey yapmadıysan bu kadın bana yemek vermiyor, bana bunu bunu yapıyor falan derdi sağda solda. Halbuki yok öyle birşey yani.
Belki sizin kızınki de böyle birşeydir ama yüzde 1 ihtimal bile sizi huzursuz edecek muhtemelen.

Ya senin bakıcın iyi Bi kızdı. Zannetmem ben cocuk uyduruyor sanki. Ama olabilir de yani bilemedim.
Evet en ufak bi şüphemiz olmadı bugüne dek.
Ama israrla son 3 gundur soyluyor.Bir yanim çocuk yalan soylemez diyor diger yanim severkenmi incitti acaba diyor.
asla gelmesin,onu istemiyorum diyor.Eskiden tatillerde aramami isterdi özlerdi.Kafam epey karişik

Ben bakıcı le çalışmaya başlayınca evin en çok kullanılan odalarına kamera takmıştım, anlaştığım bakıcılara da söyledim, zaten görünüyordu. Bazı akşamlar hızlandırılmış şekilde ne yapmışlar diye bakıyordum. Gerçekten çok masraflı şeyler değil, bu gibi tereddütlere düşmemek için tek yolumuz sanırım.

Pat diye böyle bişey söylemesi de normal değil sanki korkmuş gibi kendi kendine sorun etmiş gelmesin gelmesin dediğine göre .. Günahını almak istemem ama sanki vurmuş gibi .. daha önce buna benzer kızınızın olmayan şeyleri söyleme huyu var mıydı ??

Benim yeğenim küçükken bir kere bana sen bana vurdun demişti ne zaman vurdum ben sana dedim geçen hafta demişti. Asla vurmadım da zaten iki üç gündür bizdelerdi ayrı şehirlerde yaşıyoruz hafta kavramını da bilmiyordu. Ama o an yanınızda başka biri olsaydı gerçekten geçen hafta öyle birşey yaptığımı sanardı çünkü çok gerçek gibi söylemişti. Böyle bir tecrübem olduğu için uydurmuş olabileceğini düşünüyorum.

Pat diye böyle bişey söylemesi de normal değil sanki korkmuş gibi kendi kendine sorun etmiş gelmesin gelmesin dediğine göre .. Günahını almak istemem ama sanki vurmuş gibi .. daha önce buna benzer kızınızın olmayan şeyleri söyleme huyu var mıydı ??
hayir hiç dikkatimi çeken birşey olmadı
Hayattan herşeyi bekliyorum malesef
Ama tıkandım kaldım

Neden vurmuş onu sordunuz mu ya da vurduktan sonra kızınız ne demiş ne yapmış, ya da bakıcı ne demiş. Kızmış mi ona, kizdiysa neden kızmış, vurduktan sonra bakıcı ne demiş ne yapmış.
Bu kadar soru ard arda sorulmaz çocuğa ama sakince olayı baştan sona tepki vermeden sorarak öğrenebilirsiniz. Çünkü çocuğunuz bu yaşta kendini ifade edebilir. Yalnız tepki göstermeden sakince konuşmalısınız. Ya da rol yaparak oyunla hadi ben sen olayım, sen bakıcı ol neler olduysa aynısını yapalım diyebilirsiniz.
Vurduguyla ilgili şüphe varsa bence yüzyüze bakıcı kızla konuşmalısınız.

Son düzenleme:
Neden vurmuş onu sordunuz mu ya da vurduktan sonra kızınız ne demiş ne yapmış, ya da bakıcı ne demiş. Kızmış mi ona, kizdiysa neden kızmış, vurduktan sonra bakıcı ne demiş ne yapmış.
Bu kadar soru ard arda sorulmaz çocuğa ama sakince olayı baştan sona tepki vermeden sorarak öğrenebilirsiniz. Çünkü çocuğunuz bu yaşta kendini ifade edebilir. Yalnız tepki göstermeden sakince konuşmalısınız.
Vurduguyla ilgili şüphe varsa bence yüzyüze bakıcı kızla konuşmalısınız.
Soruyorum,böyle vurdu diyor,vuruş şeklini gösteriyor
Gerçek yaptı şaka yapmadı diyor

Nedenini veya sonrasını sorunca susuyor

hayir hiç dikkatimi çeken birşey olmadı
Hayattan herşeyi bekliyorum malesef
Ama tıkandım kaldım
Bir de tuhafıma giden ,yalan söylese vurdu der geçer o yalanı tasvir edemez.Ama kızınız bacağıma böyle vurdu diyerek anlatıyor kendini ifade ediyor.Bence vursa da vurmasa da siz onunla çalışmayı bırakın.Şimdi eğer vurmadıysa ve siz tepki verirseniz kız çok üzülebilir ,boş yere de günahını almış olursunuz. Birşey demeden bitirin Olayı ..Umarım vurmamıştır 💜

Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.

Ama işin garip yanı;
Bilerek yalan soylemiyordur kızınız elbet ama 3-5 yas arasindaki cocuklar ihtiyaca yonelik yalanlar söyleyebilirler. Duygu sömürüsü yapmalari da yalanla bagdastirilir. Hayal gücü ya da bir yerden duyumuyla yalani gercek olarak bagdastiriyo olabilir. Şimdi 1 aydir farkli yerde olmanız cocugunuzun oraya alismis olmasi oradan kopamamasina sebep olmuştur. Çünkü ananeler babaneler dedeler torunlari icin oyle guzel seyler yapiyorlar ki cocugun surekli orada kalmak istemesi de cocugu çözüm arayisini yonlendirebiliyor. Siz uzerine gitmeden arada bir bakicisinin onu ozlemis oldugunu ona selam gonderdigini falan söyleyin. Agzini arayin ananesinin ona bakamayacagini baska bakici bulmaniz gerektiginden bahsedin. Elbet gerceklik payi da olabilir temkinli olmakta yarar var.

Soruyorum,böyle vurdu diyor,vuruş şeklini gösteriyor
Gerçek yaptı şaka yapmadı diyor

Nedenini veya sonrasını sorunca susuyor
Bu bence yalanı devam ettiremeyecek kadar ufak olduğu için tıkandığını gösteriyor. Sebebini unutması imkansız şiddet gördüyse sebebi onun için önemli olacaktı. Ama olay gerçekse bir anlık gafletle vurdu da sonra tehtid mi etti acaba ? arayıp sorun valla bununla yaşanmaz. ben deli olurdum yalnız bıraktığım onlarca günü hesaplardım.

Benim kızım da 3 yaşa doğru okulda dayak yediğini iddia etti.
Ortalığı birbirine kattık.
Kameralara baktık, bir şey çıkmadı. Öğretmeni falan da iyi kızdı ama insan şüpheye düşüyor.
Sonradan sonraya derdi belli oldu. Öğretmenini çağırdığı anda bakmamış, o da ona kızdığı için öyle söylemiş.

3 yaş civarı gerçekten korkunç yalan söylüyorlar. Kızım daha geçen gün babam anneme tekme attı, annem de babamı balkondan attı falan diyordu babaanneme. Kadıncağız hala kendine gelemedi.

Back
X