• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

Belki şaka yapmıştır
Oyun oynarken dokunmuştur.
Bakıcı öyle biri değildi anlattığınız kadarıyla
Ayrıca neden eve kamera taktırmadınız.
Bence çok düşünmeye gerek yok zaten kreş yaşı gelmiş o bakıcı ile de sorun yaşamıştınız
Eskisi gibi olmaz olmayacakta bence yollarınızı ayırın sizde düşünmekten kurtulun kızda kurtulsun.

Vurmuştur ya da vurmamıştır demem imkansız.
Evet çocuğunuz yalanın ne olduğunu ve sonuçlarını tabi ki bilmiyor fakat hayali şeyleri söylemesi olası.

Benim kızım da 3 yaşında "Bir kere bize karga gelmişti ve beni gıdıklamıştı." başlıklı inanılmaz dramatik bir anısı var mesela. Halbuki o anda rüyadan uyanmıştı ve yanındaydım. O karga anısını ağlayarak :( anneannesine anlattığında annem beni arayıp "Kızım çocuğa karga saldırmış haberimiz yok." demişti.:olamaz:

Tam hayal dünyası yaşı.
Benim oğlanın kreşi mi yanmadı, itfaiyeciler onu hortumla mı fırlatmadı, asansör düşüp içinde kafasını mı çarpmadı neler neler...
Ha gerçekten vurmamıştır diyemem ama belki şaka olarak ya da sevmek maksatlı bazen sert severiz ya, aileniz de belki benzer bir davranışı tekrarladı ve tetiklendi olabilir.

Çocukların hayal gücü geniş oluyor,rüya görmüş olabilir tvde telefonda bir yerde görmüş olabilir,beyinleri nasıl çalışıyor bilmiyoruz ama güvendiğiniz biriyse vuracağını sanmam.Acaba şaka yollu sevdi mi hani popoya yavasca vururuz ya sevgimizden.Onun gibi bacagını severken sıktı da canı mı yandı?

Ben yeğenime bakıyodum küçükken istediği bişeye izin vermedim. Babası gelince teyzem beni dövdü dedi ben şok tabi 😳 sonra babası doğru söyle teyzen yapmaz falan dedi hayır gerçekten dövdü neden dövdü diyo yemek istedim o da beni dövdü falan bayağı yalan attı sonra enişte bana göz kırptı dur o zaman ben de ona bi kızayım döveyim kızıma böyle yapmasın dedi bu seferde ağlamaya başladı babacım ben şaka yaptım nolur yapma babacım dövmedi teyzem beni diye. Çocuklar bazen böyle yalanlar söyleyebilir ama tabiki gerçeklik payı da olabilir. İyi irdeleyin derim. Yeğenim 2,5 3 yaş civarıydı bu olayda

Ablamın kizi benim ıcın demisti aynısını, bana vurdu diye.
Neysekı onu cok sevdıgımı ve bir cocuga asla vurmayacagımı bagırmayacagımı bilir ailem de ciddiye almamıslardı
Okuldaki arkadasları ıcınde ısım vererek o bana vurdu bu bana vurdu diyormus.

Bizim ki yalan soylemıstı. Sızınkını bilmiyorum, bakıcıyı sız tanıyorsunuz.

Bizim bir yakinin cocuguda kreste ogretmenine annem beni dovdu demis.Bizde tanıyoruz o kişiyi yani oyle birsey yapabilecek potansiyelde biri degil.Cocuklar bazen boyle yalanlar uydurabiliyorlar.En nihayetinde daha cocuk.Bence hemen kizin hakkinda kotu dusunmeyin.Oyle brisey yapsa bu zamna kadar farkederdiniz

Oglum 6 yaşını yeni bitirdi 2 yıl olmuştur sanirim eve gelince anneannem beni dövdü demişti vurmak falan da değil dövdü dedi. Bunu annem varken tekrar dile getirdi ağzımız acik kaldi bakici olsa acaba deriz demistik. Yalan onlar icin dikkat cekme aracı olabiliyor.

Ufaklık anneannesinin bakması için söylemiş olabilir. Ama böyle bişeyi kendi uydurmamıştır. Ya birinden görmüştür ya da duymuştur bence.

2 senedir bizimle,en ufak şüphe duyacağim bi durum yaaamadim,kizim o godince gitmesin diye aglardi dune kadar
Yani benim yeğenim abim bana vurdu diye kıyameti kopararak ağladı .
Teyzecim ben vardım ne zaman vurdu diye kızınca ben vurmadı ama vurabilirdi dedi........

Son zamanlarda tv de bakıcı olaylarını izlemiş olabilir
Bir filimde örneğini görmüş olabilir
Yanında konuşulan bir şeyi bir olayı taklit etmiş olabilir
Bilemeyiz
bakıcıdan eminim diyorsunuz
Bilemeyiz elbette takip etmek gerekli

yeğenim Banyo yapmayı çok sever yaz kış hergğn
Yazın iki üç defa duşa girer
Ve tek yıkanmak ister
Annesi de yazları Haftada üç beş gün duşu tek almasına izin verir
fakat bizimki babasına bunu farklı anlatıyor
Karşı taraf zaten bir hata beklediği için bunu fırsat biliyor “Tek yıkandığını Çocuğun Temizlik ve bakımıyla İlgilenmediğini” gösteren bir velayet davası açıyor
Ablsm kağıdı gördüğünde dizlerinin bağı çözüldü
Yeğenim ağlıyor bir yandan
Ben öyle demedim
Beni bırakma anne diye diye ikisi perişan olmuştu ikisi
Ya bazen çocuklar ne bileyim içinde kötülük olmadan,zarar geleceğini bilmeden nereye gideceğini bilmeden konuşabiliyorlar
çok titiz davranmak gerekiyor

3 yaşındaki çocuk vuran kıran birini gormediyse " vurdu " diye yalan atmaz.

Buradaki mesajlara çok şaşırdım , 3 yaşındaki çocuk vurmaktan ne anlasın gormediyse , konusulmadiysa yanında.

" Eve erkek aldı " diyen bir cocuktan da söz edilmis. Bugün bir amca geldi , amca gitti diye konusurda " eve erkek aldı " cumlesini kurması için duyması gerekiyor.

Demek o ki , eğer siz ona vurmadiysaniz , vurmakla tehdit etmesiyseniz saka bile olsa , doğru söylüyordur.

Şaka amacli vurmak diye bir şey yoktur. Bacağa şaka amaçlı vurulmaz , belki bir nevi anneler popoya vururlar sakasina v.s

Çocuklarını bir baskasina emanet eden annelerin neden eve kamera taktirmadiklarini çok merak ediyorum.

Bir ses kaydı için 70 TL. verilse yeter. En azından evdeki sesi duyar ebeveynler.

Çok pahalı değil mi kamera sistemleri.

Back
X