• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

Şöyle ki biz buradan bakıcı gelmeyince annanenin bakmak zorunda kalacağını tahmin ettik çocuk hepten anlamıştır. 😉

Bakıcı vursa da vurmasa da önerilerim aynı olacak:
1) Eve mutlaka kamera takdırın, gerçekten eziyet eden biri türlü yalanlarla çocuğu susturabilir. Birşey olursa bana anlatır diye güvenmeyin.
2) Mevcut bakıcı olmadan idare ediverin bir süre, zaten tayin isteyeceksiniz.
3) Bakıcı ile profesyonel şekilde ayrılın, bu tip durumlarda bakıcıya anne-baba gibi davranılmasını doğru bulmuyorum, iyi niyet hüsranla sonuçlanabiliyor.

Rüya görmüş olabilir. Oğlum da o yaşlardayken bir sabah kalktığın da amcasının kendine kızdığını ve vurduğunu söyledi. Ama bizim haricimiz de baş başa hiç kalmadılar ki amcası asla vuracak biri değil. Olayı anlattığın da Şurda oldu diye riya olduğunu anladık. Bir kaç gün amcasına tavır yaptı. Gerçek sanıp. Amcası hediye aldı açıkladıancak öyle barıştı

Bir komşunun 3-4 yaşlarında kızına ve yaşını doldurmamış bebeğine birisi bakıyordu. Kadın kızının laflarıyla bakıcıyı gönderdi. Bakacak kimsesi olmayınca annem bakıcı bulana kadar getir bana dedi. Sadece 1 günün sonunda annem kadına, sen o bakıcıyı geri çağır senin kızın yalan konuşuyor dedi. Ama neler neler duysanız şaşırırsınız. Annesi işe gitmesin diye uyduruyormuş meğer. Sizin kızınız da anneannesinden ayrılmak istemediği için böyle bir yalan uydurmuş olabilir.

Çocuklar olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıyor ya
Bir gün akşam eşim eve geldi Kızım (2 yaşında ) biri geldi biri geldi deyip duruyor babasına
O gün de eve kimse gelmedi
Babası kim.geldi dedi Dede geldi dedi
Halbuki alakasi yok
Bir de kendi düşse bile , anneannesi kızım seni kim düşürdü diye sorar, aklına kim gelirse söyler Anne düşürdü baba düşürdü vs..

Bende üniversiteden geldiğim dönem iş bulamamıştım. Arkadaşım vesilesi ile çocuk bakmaya başladım. 3 yaşlarında erkek çocuktu.hafta sonları bile beni annesine aratır '' bana o çorbadan yapar mısın? '' diyerek ki yemek yemeği hiç sevmezdi sırf yanına geliyim diye sürekli bir bahane bulur arar çağırır ya da o bana gelirdi annesi ile. Hiç tatilim yoktu neredeyse hoş bende iş gibi görmüyordum ona bakmayı. Yine bir akşam annesi ve babası ile birlikte Bana geldiler. Otururken ''Anne poga bana vuruyor''dedi.ben şok tabi'' sorar mısın neresine vurmuşum' 'dedim. Annesi sorunca kızdı bana demeye başladı.Eğer ben ona gerçekten vurmuş olsaydım nereye vurduğumuda bilir öyle konuşurdu. Bacağıma vurdu demesi çok açık ve net bir cümle. Yinede haksız yere kimseyi suçlamak istemeyiz ama yerinizde olsam dikkate alırdım. Nedenini de sorun ona. Bunun içinde bir açıklama yapabiliyor ise dikkate alın söylediklerini.

Şimdi ben şöyle düşündüm.
Kızınızın nenesi ve dedesinde kalmak için yalan söylediğini varsayarsak ; böyle bir olumsuz durumun bu sonuca varabileceğini akıl edebilecek yaşta değil.
Ya sürekli bakıcı abla ile ilgili olumsuz durum varlığını/yokluğunu öğrenebilmek adına çocuğa baskı yapıp soru soruyorsunuz ya da gerçekten böyle birşey oldu

Evet en ufak bi şüphemiz olmadı bugüne dek.
Ama israrla son 3 gundur soyluyor.Bir yanim çocuk yalan soylemez diyor diger yanim severkenmi incitti acaba diyor.
asla gelmesin,onu istemiyorum diyor.Eskiden tatillerde aramami isterdi özlerdi.Kafam epey karişik

tatlim benimki 3.5yas civari once babam bana vurdu dedi. eşim asla vurabilecek bir karakter degil. sonra ben bir gun hadi "cikart artik su ayakkabilerini" diye kizinca aglamaya basladi. ne oldu kizim dedim. sen bana vurdun dedi. sonra bunu arkadasima anlatirken dedik ki ben cocuga vurmasam da ona kendine vurulmuş gibi hissettirdim o sozum ile o yuzden o kendini vurulmuş hissetti.

arkadasimin cocugunun babasi cocuklarina vurmuş. yas yine 3. anne baba ayri. cocuk geceleri huzursuz uyumaya, dalamamaya, sık sık uyanmaya baslamis. arkadasim sora sora ogrenmis cocuktan baba vurdu diye. adam daha once vurduğunu, o gun vurmadigini soylemis ama ne kadar dogru bu soylem bilemiyorum.

sizin bidik ananesiyle kalmak icin bir hikaye anlatiyor olabilir. anlatmiyor da olabilir. konu ile ilgili degisik sorular sorarak teyid edin iaterseniz. bakici abla ile de konusurum ben olsam. anlatirim cocuk boyle boyle diyor ne diyorsun diye sorarim.

Yalan değil, gerçekle uydurmayı çok ayırt edemiyorlar.
Bir yerde görmüş olabilir, duymuş olabilir, aklına gelmiş olabilir, gerçek de olabilir.

Ay benim biricik yeğenim göz bebeğim de o yaştayken bi kere beni ablama 'Angelica bana vurdu diye' bir kere de ' Anne Angelica Barbienin poposunu elledi' diye şikayet etmişti😂😁

Külliyen iftira tabiki, kimseye vurmadığım gibi Barbielere de yan gözle bakmışlığım yok.😂

Aklınız kalacaksa değiştirin bakıcınızı ama anneannenin bu söylemlerde bir katkısı olabilir gibi geldi bana. Bir de yalansa zaten bir süre sonra başkası için de aynısını söyler o zaman içiniz rahatlar endişelenmeyin.

Cocugunuz gayet akilli, bakici giderse anneannem bakar diye dusunmus, kurmus kafasindan.

Benim oglum da gece babasi uyutsun istemediginde babam cami acik birakiyor gece sabaha kadar üşüyorum diyor mesela.

Ne cam acik, ne sabaha kadar usuyen var.
Yani kocam delirmediyse ocak subat ayinda camı açmıyordur :)

Zaten tayin isteyecekmissiniz.
Bence bunca zamanin emegini cocugun bir lafina bakip silmek fazla acimasizlik.
Çocuğunuza inanin ve guvenin ama körü körüne degil.

Benim kızım da 3 yaşa doğru okulda dayak yediğini iddia etti.
Ortalığı birbirine kattık.
Kameralara baktık, bir şey çıkmadı. Öğretmeni falan da iyi kızdı ama insan şüpheye düşüyor.
Sonradan sonraya derdi belli oldu. Öğretmenini çağırdığı anda bakmamış, o da ona kızdığı için öyle söylemiş.

3 yaş civarı gerçekten korkunç yalan söylüyorlar. Kızım daha geçen gün babam anneme tekme attı, annem de babamı balkondan attı falan diyordu babaanneme. Kadıncağız hala kendine gelemedi.
Ortalığı birbirine katmadan önce kameralara baksaydınız öğretmeni itham etmemiş olurdunuz

Benim yeğenim bana çok düşkündür sever ama geçenlerde gitmiş annesine teyzem bana vurdu beni dövüyor demiş bazen gıcık kapıyor çocuklar kendi kendilerine uyduruyorlar ( çikolata istediği için vermemiştim üst üste çok yedi zararlı diye ondan sinirlenmişti )

Yani vurmuşta olabilir bu da bi ihtimal ama dediğim gibi çocuklar bir şeye sinirlenince uyduruyorlar yeğenimde 3 yaşında

Benim oğlum 4 yaşındayken, eşim, ben ve oğlum gözlükcüye girdik, eşime gözlük almaya. Orda çalışan kadın bize biraz asık suratlı davrandı, o sırada oğlum kadına dedi ki, ben annemle buraya gelmeden önce, babamı hapishaneden aldık, kötü bir adamı babam dövdüğü için hapishanedeydi, dedi. 🤣. Biz hepimiz bir şaşırdık. Dışarı çıkınca sorduk, niye öyle birşey dedin diye, kadının yüzü aşıktı ve korktum bize kötü davranicak veya döver diye dedi. Onun için yalan söylemiş. Sade kadını korkutmak için.

Anneannesi ve dedesinden ayrılmak istemediği için büyük ihtimalle yalan söylüyor. Gerçek olsaydı, bakıcı vurduğu gün size söylerdi zaten.

Siz yinede emin olmak için, anneannen sana bakamaz ama madem bakıcı abladan memnun değilsin o zaman başka bir abla buluruz, deyin. Bakalım tepkisi ne olacak? Bakıcıyı değiştirmeyi kabul ederse demekki doğru söylüyor, yok değişmesin dersede yalan söylediğini anlarsınız.

Bariz çocuk annanesi baksın diye uydurmuş işte. Ama zaten başka yere taşınacakmışsınız, sebebi bu olur. Bence hiç bişey diyip kızın moralini bozmayın.
Benm kızım bakıcı dan şiddet gördü hemen ikinci gün anladım tavırlarından sürekli bana sarılıyor lavaboya bile benmlr geliyor gece çığlık atarak uyanıyor... Eğer bakıcınz vursaydı o gün anlardınz kıznzn tavırlarından uzun süre sonra söylemezdi.. O gün gitmek istemz ağlardı.. Ama yine de kıznz istemiyorsa yolunuzu ayırın

Back
X