kızım birden..

Aynı şeyi 3 yasinda yegenim yaşadı kreş olarak cocukları sinemaya götürdüklerinde ortamın karanlık olmasından çok korkmus ve ertesi günde Kekemelik başladı özellikle ilk harfi sesli harfler olan kelimelerde daha çok kekeliyordu bu durum 1 hafta 10 gün kadar sürdü size tavsiyem olayın üzerinde cocugun yanindayken durmayın büyük ihtimalle geçici bir durum o en çok ne yapmaktan hoşlanıyorsa onları yapın bu aşamada hem eşinize hem çocuğunuza karşı sakinliginizi koruyun içinizi ferah tutun allahın izniyle geçecek

benimki de 2.5 yaşında
Komşumuzun oğlu 6 yaşında filandı tahminen annesigille komşu kavga ederken öyle olmuştu.ama büyük bişeydi onunki çok korkmuştu.yıllarca özel eğitime gitti.sonra düzeldi.ama eşiniz nasıl çocuğu kekeme etcek kadar bağırdı onu anlamadım.inşallah düzelir kendiliğinden.

devamlı kekelemiyor oranlarsak yüzde otuz belki. sessiz harflerle başlayan kelimeleri cümlenin başındayda kekeliyor. 2.5 yaşında kızım
Şöyle söyleyim kızım 2,2.5 yaş civarında durduk yere kekelemeye başlamıştı. Sessiz kelimelerde takılıyordu çok. Özellikle k,h ve T harflerinde. Sonra kendi kendine geçti neden başladı Nasıl bitti anlamadım ama 2 ay sürdü

babası ve senle üçünz birlikte top fln oynayın. babasıyla wakit geçirsin. kekelemese bile böyle bi duruma çok üzüldüm. kıyamıyorum hiç :KK43:

sakın çocuğun karşısında aşırı ağlayıp üstüne düşmüş gibi durmayın
siz üstüne düştükçe kekemeliği artar ,daimi üstünde kalır
hemen doktora danışın pzt günü ama çocuğa paniğinizi belli etmeyin lütfen...

çocuğun karşısında kekeliyo bu ühühühühü diye ağlamayın da iyice etkilenmesin.
zaten kekemelik hakkında okuduğum tüm yazılarda verilen aşırı tepkiler sebebiyle çocukların kekemeliği istemsizce sürdürdüğü yazıyor
böyle bir durumda yapılan en yanlış hareket aaaa sana noldu kızım diye çocuğun karşında feryat figan olmak:KK43:

Son düzenleme:
Umarim gecicidir cunku arkadasimin kaliciydi.Ama onun yasadigi kucuk yasina gore buyuk bir travmaydi.

gecici canim.bunlar. Korkma ara ara olur cocuklarda. Benim kizimdada oldu bikackez. Gecenlerdede kabus gormus aglayarak uyandi sonra kekelemeye basladi bes yasinda. Ama iki uc hafta sonra gecti kendiliginden. Kizma kekeleme diye. O kekeledikce napiyoduk kizim kekelemiyoduk dimi diye tekrarlat herseferinde cumleyi. Oda alisiyor dikkat ediyor kekelememe ye.

Kardeşime de olmuştu küçükken r gün sonra falan geçti..
Babası ilgilensin sizde ağlamayın dua edin .. Biz olsun diye uğraşırız olan da çocuğun ödünü kopartır bağırmaktan.Allahım nasıl bir dünyada yaşıyoruz..

Yorumlarin hepsini okumadim ama.Kac yasinda cocugunuz? Kizim 26 aylik gecen cuma gunu o da birden bire kekelemeye basladi. Gece uykusundacok aglamisti muhtemelen kabus gordu. Veye emzik ve emzirmeyi yeni birakmistim onun etkisi.
Pazartesi pedagoga goturdum. Kizimin ki kekemelik degilmis 3 bucuk yaslarinda baslarmis kekemelik genelde.
Konusmalarini duzeltmeye calismayin. Hersey normalmisgibi davranin..ahlanip vahlanmayin dedi.

Kiziniz buyukse konusma terapisi uyguluyorlarmis. Mutlaka gidin icinizrahat etsin..

devamlı kekelemiyor oranlarsak yüzde otuz belki. sessiz harflerle başlayan kelimeleri cümlenin başındayda kekeliyor. 2.5 yaşında kızım
Ayni durum iste. Kizimda ilk basta sadece k p ç t ile baslayanlari kekeliyordu. Suan tum harflarde yapiyor. Ama sadece cumlenin basinda ki kelimede yapiyor. Bu kekeleme degilmis pedagogun bana soyledigine gore. En fazla 2 ay surer merak etmeyin dedi. Sakin konusmasina mudahale etmeyin. Duzeltmeye calismayin. Cikaramadigi kelimelere yardim etmeyin. Her sey normalmis gibi davranin. 3 bucuk yasindan once kekemelik olmazmis zaten.
Pedagog bize bunlari soyledi. Daha pazartesi gunu gorustum. ama siz yinede gidin iciniz rahat etsin..

Yorumlarin hepsini okumadim ama.Kac yasinda cocugunuz? Kizim 26 aylik gecen cuma gunu o da birden bire kekelemeye basladi. Gece uykusundacok aglamisti muhtemelen kabus gordu. Veye emzik ve emzirmeyi yeni birakmistim onun etkisi.
Pazartesi pedagoga goturdum. Kizimin ki kekemelik degilmis 3 bucuk yaslarinda baslarmis kekemelik genelde.
Konusmalarini duzeltmeye calismayin. Hersey normalmisgibi davranin..ahlanip vahlanmayin dedi.

Kiziniz buyukse konusma terapisi uyguluyorlarmis. Mutlaka gidin icinizrahat etsin..
33 aylık kızım yaklaşık 2,5 yaşında

Ayni durum iste. Kizimda ilk basta sadece k p ç t ile baslayanlari kekeliyordu. Suan tum harflarde yapiyor. Ama sadece cumlenin basinda ki kelimede yapiyor. Bu kekeleme degilmis pedagogun bana soyledigine gore. En fazla 2 ay surer merak etmeyin dedi. Sakin konusmasina mudahale etmeyin. Duzeltmeye calismayin. Cikaramadigi kelimelere yardim etmeyin. Her sey normalmis gibi davranin. 3 bucuk yasindan once kekemelik olmazmis zaten.
Pedagog bize bunlari soyledi. Daha pazartesi gunu gorustum. ama siz yinede gidin iciniz rahat etsin..
içimi rahatlattınız Allah razı olsun sizden

Babası çocuğunun bu durumunu biliyor mu ? Onun da öfke kontrolü ile ilgili bir doktora danışmasını sağlayın.

Back
X