Film izliyorsak filmi durdurduk öyle seviştik :)
Çocuğunuzu sadece gördüğü şeyden ötürü uzmana götürme fikrini bir kenara bırakın lütfen. Şu an burada kadınların gak guk her şeye "uzmana götür, uzmana git, uzmandan yardım al" tavsiyeleri faydadan çok zarar getirir. Kişiler kendilerinde gelip geçici sorunlar sebebiyle kendi kendilerini etiketlemiş olurlar. Hele ki bu durum, çocuklar için daha da tehlikeli. Kızınız anne ve babasının özel bir anına şahit olmuş. Elbette hiçbirimiz bunu istemeyiz ama olan olmuş. Bence hiçbir şey yok gibi davranın. Kızınız, sanmıyorum ama konusunu açarsa düzgün bir dille konuşursunuz. Ebeveynler farketmese de pek çok çocuk buna şahit olur. Görmese de dinler. Söylemese de fark eder.
Lütfen saygısız insanların lafları da sizi üzmesin. Forumda sürekli görüyorum; onların karakteri, ahlakı ve üslubu bu kadar. Onlar mükemmeldir. Onlar kusursuzdur. Onlar harikadır. Ama gelin görün ki çok basit şeyleri bile beceremeyen insanlardır.
Bilemicem...Hahaha :)) sonrasinda kaldığınız yerden devam etmek için mi?
Çocuğunuzu sadece gördüğü şeyden ötürü uzmana götürme fikrini bir kenara bırakın lütfen. Şu an burada kadınların gak guk her şeye "uzmana götür, uzmana git, uzmandan yardım al" tavsiyeleri faydadan çok zarar getirir. Kişiler kendilerinde gelip geçici sorunlar sebebiyle kendi kendilerini etiketlemiş olurlar. Hele ki bu durum, çocuklar için daha da tehlikeli. Kızınız anne ve babasının özel bir anına şahit olmuş. Elbette hiçbirimiz bunu istemeyiz ama olan olmuş. Bence hiçbir şey yok gibi davranın. Kızınız, sanmıyorum ama konusunu açarsa düzgün bir dille konuşursunuz. Ebeveynler farketmese de pek çok çocuk buna şahit olur. Görmese de dinler. Söylemese de fark eder.
Lütfen saygısız insanların lafları da sizi üzmesin. Forumda sürekli görüyorum; onların karakteri, ahlakı ve üslubu bu kadar. Onlar mükemmeldir. Onlar kusursuzdur. Onlar harikadır. Ama gelin görün ki çok basit şeyleri bile beceremeyen insanlardır.
Açıkçası konuşmak fayda mı verir yoksa zarar mı bilmiyorum. Bazı şeyler bilinir ama insanlar bunun üzerinde asla konuşmazlar. Bu konu hakkında çocukla konuşulması ters etki de yapabilir. Ama benim şahsi fikrim çocuk bir şey söyleyene ya da davranışlarında farklılık görene kadar konuşulmamasının daha doğru olacağı.Kızı goturmeyecek kendi gidip konuşup ona göre yöntem belirleyecek. Kiziyla ne konusmasi nasil konusmasi gerektigini.
Kızı annesiyle babasını gördü diye çocuk psikoloğuna götürmek çok daha tuhaf olur bence de.
Açıkçası konuşmak fayda mı verir yoksa zarar mı bilmiyorum. Bazı şeyler bilinir ama insanlar bunun üzerinde asla konuşmazlar. Bu konu hakkında çocukla konuşulması ters etki de yapabilir. Ama benim şahsi fikrim çocuk bir şey söyleyene ya da davranışlarında farklılık görene kadar konuşulmamasının daha doğru olacağı.
İnsanlar ne kadar hadsiz olmuş ya. Şu olayla hemen insanların anneliğini babalığını yargılıyorsunuz ya. Birbirine küfürlerle konuşan her gün kavga eden ailelerin çocukları olmaktan iyidir. Yok tesadüfen çocuk yapıyorlarmış, herkes çocuk yapmasınmış. Abartıyorsunuz kadını yerin dibine gömdünüz. Yalnız böyle sert eleştiri yapanlar bir gün ben asla bu hatayı yapmam dedikleriyle kalırlar aynı utancı yaşarlar.
Konu sahibi, evet yaşanan olay maalesef hoş olmamış. Daha dikkatli olabilirdiniz ama şuan zamanı geri alamayacağınıza göre kendinizi harap etmeyin. Kızınızı gözlemleyin bu konudan etkilenmiş gibi görünmeye devam ediyorsa davranışları size karşı değişirse uzmanla görüşün. Ama bence bir kaç güne unutacaktır.
Ben de konu sahibinin kızının yaşındayken annemle babamı bu şekilde gördüm. Kapıları kilitli değildi eski bir ev olduğu için kapıyı ittirsek de yontsak da kilit yeri geçmiyordu. Annemle babam iğrenç anne babalar oldukları için, beni rastgele doğurup ortaya saldıkları için değil, birbirlerini sevdikleri için yan yanalardı. Birbirlerini dövüp sövmelerinden iyidir. Evet ben de görünce tam olarak anlam veremedim aslında anlamıştım ama yaş itibariyle çok da anlamlandıramadım. Yatağa döndüm ve ağladım. Annem geldi uyur taklidi yaptım. Bir kaç gün sonra da unuttum. Ama o süreçte annemle babamın beni gözlemlediğini hissettim. Ne psikologluk oldum ne de cinsel tercihlerim değişti. Gayet normal bir insanım şuanda. Şu konuyu okumasam aklıma bile gelmedi yıllarca.
Diyeceğim o ki burada sizin anneliğinizi sorgulamaya kalkanlara bakmayın. Talihsiz bir olay ama bundan sonra önlemlerinizi alırsınız.
Cinsel eğitimi bazı yönlerden ben de gerekli görüyorum. En başta çocuğun istismar edilmemesi için. Ama açıkçası iyi düşünülüp, araştırılarak yapılması gereken bir şey, hele ki çocuklar için. Eğer aldığı eğitim onun merakını teşvik edecek hatta körükleyecekse tehlikeli olabilir. Dediğim gibi çok titiz çalışılması gereken bir durum.Cocuklar kendilerince yprum yapiyor. Cinseö egitim vermek zaten gerekli. Ama ben bazi seylerin bilinip konusulmamasini büyük hata olarak görürüm.
oooooooooooooyyyyyy şu filme takılanlardan gına geldi.kardeşim size neeee? kadın başka birşey diyor. olan olmuş çocuk görmüş sapıtmış ağlıyor. kadın panik olmuş bu mudur yani yapabileceğiniz iyilik?Pamuk prenses filmi falan ne alaka? Çocuk filmi eşliğinde seks mi yapıyorsunuz, bunun buradan nasıl gözüktüğünü tahmin ediyorsunuzdur umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?