Kızım bizi gördü

Çocuğunuzu sadece gördüğü şeyden ötürü uzmana götürme fikrini bir kenara bırakın lütfen. Şu an burada kadınların gak guk her şeye "uzmana götür, uzmana git, uzmandan yardım al" tavsiyeleri faydadan çok zarar getirir. Kişiler kendilerinde gelip geçici sorunlar sebebiyle kendi kendilerini etiketlemiş olurlar. Hele ki bu durum, çocuklar için daha da tehlikeli. Kızınız anne ve babasının özel bir anına şahit olmuş. Elbette hiçbirimiz bunu istemeyiz ama olan olmuş. Bence hiçbir şey yok gibi davranın. Kızınız, sanmıyorum ama konusunu açarsa düzgün bir dille konuşursunuz. Ebeveynler farketmese de pek çok çocuk buna şahit olur. Görmese de dinler. Söylemese de fark eder.

Lütfen saygısız insanların lafları da sizi üzmesin. Forumda sürekli görüyorum; onların karakteri, ahlakı ve üslubu bu kadar. Onlar mükemmeldir. Onlar kusursuzdur. Onlar harikadır. Ama gelin görün ki çok basit şeyleri bile beceremeyen insanlardır.

Uzmandan yardim almak illaki kendini cocugunu etiketlemek degil bence. Yani görüs alsin. Hangi cümleyi kuarayim nasil anlatayim diye. Yoksa hemen cocugun psikolojisi bozuldu dokzorlara kos demedik

Kızı goturmeyecek kendi gidip konuşup ona göre yöntem belirleyecek. Kiziyla ne konusmasi nasil konusmasi gerektigini.
Kızı annesiyle babasını gördü diye çocuk psikoloğuna götürmek çok daha tuhaf olur bence de.

ay bu ne yargılama merakı ya
toplum nereye gidiyor böyle
kadın eşiyle sevişmiş ya kime ne neyin nasıl olduğundan...nerdeyse taşlanacak
konu sahibi; bence bu konuyu geçiştirmeyin, yani kızınızı mutlaka psikoloğa götürün, özellikle kız çocuğu olduğu için ileride evlendiğinde kendi cinsel yaşamında sorun yaşatabilir bu durum. bilinçaltına atmasın o görüntüyü.
kötü birşey olduğunu düşünüyordur kesinlikle.hatta sizin acı çektiğinizi, babasının size kötü bşy yaptığını...
zaten cinsel eğitim almak için de uygun yaşta bence. psikoloğa götürürseniz bunun doğal, biyolojik bir olay olduğunu aanlatır ona.

ben aslında konuyu anlamadım. şöyle ki, 2,5 yaşında oğlum var. biz onun yanında bol bol sarılırız. birbirimize sevgi sözcüğü söylriz. hatta oğlum bazen aşkımm diye çağırır bizi
birbiirmizi de öperiz koklarız. oğlum babasını örnek alsın isterim. eşini, sevdiğini sarıp sarmalasın. bunda bişey yok.
ama seviştiyseniz ki hayır diyorsunuz , bu konuda kapı kiltli olmalı.
filmin sesinden çocuğu fark etmediyseniz de sesten bile etkilenmiş olabilir çocuk.
dediğim gibi olayı tam anlayamadım. sizi rahatsız eden sarmaş dolaş olmanızsa bunu göstermekte geç bile kalmışsınız.

Sizin konunuz çocuk psikolojisiyle ilgili olduğu için son derece hassas
İnternette konuyla ilgili birçok uzman görüşleri var, az önce inceledim
Onları okuyup uygulamanızı tavsiye ederim

Açıkçası konuşmak fayda mı verir yoksa zarar mı bilmiyorum. Bazı şeyler bilinir ama insanlar bunun üzerinde asla konuşmazlar. Bu konu hakkında çocukla konuşulması ters etki de yapabilir. Ama benim şahsi fikrim çocuk bir şey söyleyene ya da davranışlarında farklılık görene kadar konuşulmamasının daha doğru olacağı.

filme okadar takılmanıza bir anlam veremedim. Zannedersem filmi daha önce izlemeden yorum yapmıssınız. Filmi izlemis birisi olarak filmin hiçte çocuklara göre bir film olmadığını söyleyebilirim. Gayettte yetişkinlerin izleyeceği bir film. Izlerkende sevişirler, öpüşürler kime ne. Kadın kötü yakalanmış çocuğuna, sizlerden fikir istiyor. Konuyu sapıklığa getirmenize bir anlam veremiyorum :s

Cocuklar kendilerince yprum yapiyor. Cinseö egitim vermek zaten gerekli. Ama ben bazi seylerin bilinip konusulmamasini büyük hata olarak görürüm.

Tamamen katiliyorum. Ayrica simdi beni linc edecekler ama yakinlasirken ustunuzde ortu olmasi tavsiye edilir.

11 yaş küçük değil, neyin ne oldugunu biliyordur. Ben 11 yaşımda (annem çalıştıgı için) okuldan eve gelir yemeğimi ısıtır, yer sonra da temizlik yapardım.. Bir de platonik aşkım vardı :) Neyse bana göre hiç bişey yapmayın ki bu duurmun normal oldugunu anlasın çocugunuzda. Siz panikleyip bişeyleri anlatmaya çalışırsanız onda daha farklı bir algı yaratırsınız...

Ben küçükken görmedim annemle babamı ama seslerini duymuştum bende 11 yaş civarıydım ama anlamıştım ne olduğunu yani şoka filan girmedim bir süre sonra unuttum gitti ama anne babayı öyle bir durum da düşünmek tuhaf bir duygu yine de çok takılmamak gerek

Psikoloğa götürün yorumlarını anlamıyorum ben. Ben de gördüm annemi babamı uygunsuz, psikolojim mi bozuldu. Yetişkinlerin birbirlerine olan aşklarını böyle gösterdiğini, bunda yanlış/korkulacak bir şey olmadığını söyleyin. Gerçekten korkusu sizi endişelendiriyorsa o zaman bir uzman yardımı alabilirsiniz. Seks yani sonuçta öcü değil ki...

Hele ki sadece yakınlaşma varsa tamamen bir çıplaklık vs yoksa bence bu kadar büyütmeyin.

Cocuklar kendilerince yprum yapiyor. Cinseö egitim vermek zaten gerekli. Ama ben bazi seylerin bilinip konusulmamasini büyük hata olarak görürüm.
Cinsel eğitimi bazı yönlerden ben de gerekli görüyorum. En başta çocuğun istismar edilmemesi için. Ama açıkçası iyi düşünülüp, araştırılarak yapılması gereken bir şey, hele ki çocuklar için. Eğer aldığı eğitim onun merakını teşvik edecek hatta körükleyecekse tehlikeli olabilir. Dediğim gibi çok titiz çalışılması gereken bir durum.

Pamuk prenses filmi falan ne alaka? Çocuk filmi eşliğinde seks mi yapıyorsunuz, bunun buradan nasıl gözüktüğünü tahmin ediyorsunuzdur umarım.
oooooooooooooyyyyyy şu filme takılanlardan gına geldi.kardeşim size neeee? kadın başka birşey diyor. olan olmuş çocuk görmüş sapıtmış ağlıyor. kadın panik olmuş bu mudur yani yapabileceğiniz iyilik?
bence çocuğa 11 yaşına kadar bazı konularda cinsel eğitimini vermiş olmalıydınız fakat siz kocamı çocuğumun yanında öpmem bile diyorsunuz.yani sanki cinselliği çocuktan kaçırarak iyi bir şey yapmış olduğunuzu varsayıyorsunuz fakat yanlış. şmdi burda uzun uzadıya anlatamayacağım ama bu sizin için bi başlangıç olsun. google a çocuk ve cinsellik eğitimi yazıp araştırmaya başlayın. önceden çocuğunuzu kendi yaşına göre cinsellik konusunda bilgilendirseydiniz ne o ne de siz bu olay karşısında bu kadar panik yaşamazdınız. çocuğunuz adına bir araştırma yapıp onu bu durumdan kurtarmak size düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…