• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım çok aşık napıcam

O kadar bastan dedim boyle seyler olabilir bana anlat konusalim diye ama sakladi yok dedi sonra ben buldum mesajlari. Hani benimle paylasacaktin dedim. Sonrasinda da sakladi yalan soyledi. Hep affettim sans verdim ama hep ayni. ben sana herseyimi anlatip fikrini aliyorum sen niye yapmiyorsun dedim. Cok uzuldum hatta rahatsizlandim. Wats app saatini kapatti, online sifresini degistirdi hep gizledi iste ve yoruldum artik. az once birakiyorum artik ozgursun dedim. Bakalim nolucak.

O kadar bastan dedim boyle seyler olabilir bana anlat konusalim diye ama sakladi yok dedi sonra ben buldum mesajlari. Hani benimle paylasacaktin dedim. Sonrasinda da sakladi yalan soyledi. Hep affettim sans verdim ama hep ayni. ben sana herseyimi anlatip fikrini aliyorum sen niye yapmiyorsun dedim. Cok uzuldum hatta rahatsizlandim. Wats app saatini kapatti, online sifresini degistirdi hep gizledi iste ve yoruldum artik. az once birakiyorum artik ozgursun dedim. Bakalim nolucak.

Ama mesajlar onun ozel hayati, sevgilisinden gelen mesajlari niye baska birine gostersin ? Hele d anneye gosterirken utanir insan. Ozel hayatina bu kadar karismamalisiniz.

Son düzenleme:

Çocuklarımız dizimizin dibindeyken ne kadar kolaydı herşey değil mi? İlkokul, ortaokul çağları nispeten çalkantısız geçiyor ama lise döneminde başlıyor aşklar, popüler olma isteği.
Kızınızın üstüne gitmeyin, siz sürekli onunla konuşan, arkadaşça yaklaşan bir anne olsanızda sonuçta annesisiniz, o yüzden hoşlandığı, aşık olduğu kişiden bahsetmesi zordur, nitekim saklamış.

Bırakın aşkını yaşasın ama siz bu arada çaktırmadan kontrol altında tutmaya devam edin, yine anne kız konuşmalarınızı esirgemeyin kızınızdan, aşık olabileceğini, sevdiği biri olmasının doğal olduğunu ama bu arada eğitimini asla aksatmaması gerektiğini, flört ettiği delikanlıyla arkadaşlığını belli kalıplarda tutmasının yarın öbürgün keşke dememesi için önemli olduğunu anlatmayı bırakmayın, bu konuşmaları öyle karşınıza alıp nasihat veriyormuş gibi değilde, laf lafı açarak yapın, mesela kızınız sizle bir arkadaşıyla ilgili dertleşirken ya da siz bir tanıdığınızla ilgili aklınıza takılanı kızınıza danışıyormuşsunuz gibi sohbetler arasına sıkıştırın tavsiyelerinizi.

Size yavaş yavaş sevgilisinden bahsedecek kıvama gelince delikanlıyla tanışma talebinde bulunun, bakayım kimmiş bu şanslı delikanlı kızımın gönlünü kazanmış deyin çocukla tanışın, tanışmak çocuğun karakterini öğrenmek size büyük fayda sağlar, hem içiniz rahat eder, görüştüğü kişiyi bilirsiniz hemde kızınızı önerilerinizi dinlemeye teşvik eder, size danışmaya başlar;)

Msjlarini okuyarak cok ayip etmissiniz eminim birdaha size hicbir seyini anlatmaz bende olsam anlatmazdim. Annem bir kez bile benim su yasima kadar ne telefonumu eline aldi nede baska birsey yapti gunluklerimi ortaya atardim okumazdi. Lisede kac kisi oldu hayatimda tek kelime karismadi bu yuzdende herseyimi ilk ona anlatirim cunku guveniyorum bana destek olacagini biliyorum yanlis bile yapsam yanimda olacagini biliyorum. Anneme anlattiklarimi arkadaslarima bile anlatmam ama siz hatayi bastan yapmissiniz kiziniz bakis acinizi biliyor neden size bir seyler anlatsinki ? Yanlis yaptiginda kizacaginizi biliyor cunku guven vermemissiniz.

Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.

Ben anne degilim ve belkide sizden yas yas kucugum size onun dunyasindan bakarak diyorum ki karismayin koruyu Nasihat edin ama ceza asla vermeyin hele lise 3 e giden
bir kizin teline el koymayin o kiz isterse gizli kullanir inanin ruhunuz bile duymaz , sunu unutmayin esleriniz olsun cocuklariniz olsun bir insanin yapacagi varsa her seyi yapar neleri engellerseniz engelleyinbi yolunu bulur yapar... Bunun yerine izin verin rahat karsilayin ki gelsin aanlatsin gizli yapmasindan iyidir genclik hersey olur diyoruz ya hani bakin burada bir cok konuda turlu hatalara dusup ama anne baba korkusuna soylemeyen daha da batan genclerimiz var bunlari ornek alin ki en azindan hata bile yapsa erkenden bilin bunu inanin dibe kadar battiktan sonra tesadufen ogrenmekten daha iyidir. Benim annemde boyleydi her sye kizardi ve ben 21 yasindayim annemle dertlesmeye hasretim cunku korkuyorum uni bitti is hayatina atildim aehir disinda cok calistim ama anneme bir derdim oldugunda soyleyemedim o korku bana kucukken isledi iliklerime kadar simdi her seyi anlayisla karsiliyor ama artik nafile korkuyorum bir kez... Babam da tam tersidir ilk sigara ictgmde ona soyledim butun sevgilerimi bilir nerye gitsem soylerim cunku kizmaz bilirim sadce nasihat eder ve ben hep babama anlattigim icin bunlari diger genclere oranla daha az hata yapim hic yapmadim diyemem cunku her insan yapar... Neden az yaptim biliyor musunuz babam biliyor diye basim sikistiginda tehdit edildigimde hep ona siginabildim aman soyleyemem demedim annem cok telefonuma el koydu ben gizli telefon aldim onu bile babam bildi annem bilmedi... Interneti kesti okula diye cikip nete gittim yine babam bildi annem bilmedi ve inanin o kadar isterdim ki dostum sirdasim bir annem olsun vallahi annem kizar diye babam anneme ders calismaya arkadasina goturcem der beni kiz arkdaslarimla sinemaya gonderirdi o guveni nasilsa soylemez sir saklar guvenini bana vermisti ya nereye hani cafe sokak a gitsem haber verirdim ona sizde boyle yapin bence emin olun daha iyi olur ve acin buradaki anne baba korkusuyla hata ustune hata yapanlari bir okuyun korku degil guven verin lutfen

Acaba sizin anneniz alıp mesajlarınızı okusa ne hissederdiniz? Söylemek istemeyebilir, karar verememiştir, sonra söyleyecektir vs çok hata yapmışsınız. Off ya kimse benim aşkımı anlamıyoğ o benim evlenceğim insan, moduna girmiştir çoktan sayenizde. Ama ona ilişkiler hakkında bilgi verseydiniz kendini koruyabilen, kimseye kendini ezdirmeyen bir çocuk olabilirdi. Korumak adı altında çocuklarımıza neler yapıyoruz böyle...

Size anlatamamasi cok normal. Anne kiz boyle seyleri bu yaslarda rahat konusamaz. Hele siz bu kadar baskiciyken. Mesajlari okuyarak babasina soyleyerek cok hata etmissiniz. Teyzesi halasi varsa onlar konusabilir belki. Ama siz caktirmadan kontrol edin artik.

Babasina sikayet ediyorsun kizi, cep telefonu elinden aliyorsun, sonrada yalan söylemesine sasiriyorsun.

Asil böyle davranarak kizin yalnis yapar. Bir cocuk, özelikle bir ergen, anne babaya güvenmeli, ve ayni sekilde anne babada evlatlarina güvenmeli. Verdigi egitime güvenmeli.

Önemli olan kizin kendi ayaklarin üzerinde durabilmesi. Bak seneye üni'ye basliyacak, sen her zaman bu kizin yaninda olmayacaksin. Kizina dostca yaklas. Her hangi bir sikintida dag gibi arkasinda duracagini bilsin, ki dertlerini senin ile paylassin, senin fikrini alsin.

Ne yazikki daha önceki davranislarin, kizinda sana karsi hisettigi güveni sarsmistir. Bu güveni tekrar tahamir etmek senin elinde..

Yasaklar cignemek icindir ..

Sizde yardimci.olmussunuz vazgecmemeeinde.
Usteledikce cocuga yakinlasir.

kendimden biliyorum ne kadar üzerine giderseniz o kadar bağlanır hiç uzatmayın rahat bırakın ama kontrolüde elinizden bırakmayın uzak uzağamı çaktırmadan mı nasıl bilemicem artık izleye devam edin. ama öncelikle arkadaş gibi yaklaşmayı deneyin derim nacizane fikim

Gercekten cook yalnis hareket ediyorsun. Psikologa gitmen sanirim pek birseye yaramamis..:KK14:

Ilk basta kizina karisik sinyaller veriyorsun. Hem kizina "bana anlat" diyorsun, hem kizinin özeline girip mesajlarini okuyup, babasina sikayet ediyorsun. Allasen kizin sana neyini anlatsin? Güven vermiyorsun ki kizina. Kizin sonucta aptal degil, bakis acini biliyor, baskici oldugunu biliyor. Bu yaptiginizi kizin asla unutmaz.
Yani ilerdede zor zamanlar yasadiginda,gerek okul hayatinda, gerek arkadas iliskilerinde asla sana birsey anlatmaz cünkü sen bunu ögretiyorsun kizina.

Ha ayrica kizina "erkekler icin böyle seyler gecicidir, onlar tekrar asik olurlar, sen olamazsin" felan demissin. Bu nasil bir cinsel ayrimidir??!!! Elbette kizin kendisini degersiz hiseder, neticede kiz sonucta, erkek gibi üstün degil...:KK14: Oglun olsaydi "aslanim oglum" derdiniz heralde, sonucta o "yalnis" yaparsa yapsin, bisey olmaz ERKEKTIR sonucta :KK14:

Bide "artik karismiyorum, özgürsün" demek cok kötü birsey. Böylemi kizin arkasinda duracaksin? Böyle mi kiz "benim arkamda dag gibi duran annem babam var" bilecek?

Gercekten ergenlere, evlatlara karsi ne kadar yalnis varsa, hepsini yaptin. Psikolog sana ne anlatti? Bare ne bilim üstün dökmen kitaplarini okuyun.

Bak burdada bisürü tavsiye geliyor fakat "ben modern anne degilim" diyerek hicbirini uygulamak istemiyorsun. Bu konuyu neden actin o zaman anlamadim..:KK14:

AnLayışLı oLun ve çok baskı yapmayın çünkü o dönemde dik başLı oLuyorLar maLum ergenLik :) siz arkadaş gibi oLun ama çok boşta bırakmayın o denge çok önemLi yanLış şeyLer yapmaması için

Baski yapmayin o yaslarda normal. Siz sıktıkca elinizden kayar sabun misali. Hepimiz gectik o yollardan. Simdi o senelere donup bakinca guluyoruz sadece. Birakin okul askinida yasasin. Daha arkadasca yaklasin ki yanlis seylere yonelmesin yasarken.

Lise 3.sinifta kizim var. Okulundan bir cocuga cok fena aşık. Ne yaptiysam bu tutkulu sevgisinden vazgeciremiyorum. Defalarca cep tel alikoydum. Soz verdi inandim. Yine yazisti. Yeri geldi yalan soyledi. Psikologdan yardim aldim. Kustuk baristik olmadi. Ben basedemedim babasina soyledim tabi olay cikti evde. Sonuc yine yazisiyor ve vazgececek gibi degil. Genclik bu hersey olur diye korkuyorum. Oneri ve yasanmis tecrubelere ihtiyacim var.

Bende okul zamanlarımda böyle fena halde aşık olduğumu sanmıştım . hastanelik olmuşştum. Anneme anlattım. Baktı vazgeçiremiyecek tanışalım dedi. Tabi bu arada çocuk beni öldürse anneme bal kaymak anlatıyorum. bende annemin tanışalım deyince evleneceğimize izin vereceğini sanıyorum o vakitlr. velhasıl annem tanıştı ama taviz vermedi diktatör bir annedir ama sessizliğini korudu. benim ona derdimi açmamı bekledi. nasıl gidiyor falaan bana anlat gibisinden. zamanla anlatmaya başladım. annem ilişkide ki olumsuzlukları dolaylı olarak arkadaş gibi gösterdi.o olumsuzlukları iyi niyetli göstererk anlatınca Eee öylece ben soğumaya başladım.Ama ben annemin sadece gönülsüz olduğunu hissettim ayrılmamızı istediğini hissetmedim. ayrıldığımızda hastanelik oldum.Hatta annem bile benimle ağladı çocuklada konuşmuştu. Her ikimizin aileleride biliiyordu. Şimdi düşünüyorumda saçma sapan şeyler için naptık. Kızınıza sabırla yaklaşın. O siz naparsanız ona yaklaşacağından kendi tarafınıza almanız gerekecek. GErçekten Allah yardımcınz olsun.

bence karışma. telefonundaki yazıları da okumaya falan çalışma, sonra kötü yazılar görüp şok olursun. sevgilisiyle özeline dokunma kızın.

bırak bırak deme, üstüne de gitme, güzel güzel laf arasında sor, hesap sorar gibi sorma ya da üsteleme agzından laf almak için..... anlatır o zaten sana anlatmak istedigi kadarını.

Neden engelliyorsunuz 17-18 yaşında kız tabi aşık olacak yazışacak öpüşecek vs
onun yerine sevgilisiyle tanışın
Ona güvendiğinizi söyleyin
Size doğruyu söylediği takdirde buluşup görülebileceğini anlatın
ben eşimle 15 yaşında lisedeyken tanıştım
Üniversite bitince de evlendik ne okulum engellendi ne başka bişey.
Anlamadım ben tehlikeli biri değilse kızınızın görüşmesini neden engelliyosunuz
Benim ailem engelledi
Telimi de aldı
hakkımızı helal etmeyiz de dedi
Onlar böyle yaptıkça ben daha çok aşık oldum

Back
X