tamam haklı olabilirsiniz ama herkezede tacizci tecavüzcümü bakacağız anlamadımkonunuzu ve yorumları şaşkınlıkla okudum.ben de bir anneyim benimde bir kızım var tabi bende onu koruyorum ama siz baya abartmışsınız.iyi ve kötüyü evlatlarımıza anlatmamız lazım kız ya da erkek farketmez.
siz yannıda olduğunuz sürece birşey olmaz. insanların niyetini bilemezsiniz ama bende sokakta sevimli bir çocuk gördüm mü gidip yanağını sıkasım gelir..ama yapmam tabi hijyen sebebiyle.. ama sizin düşündüğünüz açıdan da düşünmedim hiç. o yüzden herkesin sapıkça düşündüğünü de sanmıyorum. o kadar derin düşünüp bunaltmayın kendinizi. sakınılan göze çöp batar diye de bir durum vardır ki çok başıma gelmiştir. siz önleminizi alın gözünüzün önünden ayırmayın birşeycik olmaz
benimde 20 aylık bir kızım var ....aynı sorunu bende yaşıyorum....kişiliği oluşsun vücudunun kendine ait olduğunu anlasın diye babası ve ben öperken izin alıyoruz .seni öpebilirmiyim yada beni öpmek istermisin diyoruz ...herhangi bi yerde konu sahibinin belirttiği şeyler yaşanıyor geçen gün kadının biri tanıyoruz aslında komşu. kolundan çekti gel seveyim diye eşimde oldukça sert çocuğu korkutuyosun bir daha asla yapma bunu gibi bişiy söyledi herkes öpmek istiyor.izin vermesen buldumcuk olmuş deniyor.versem çocuğu yalıyorlar resmen heryerinde kabarcık çıkıyor(öpmektenmi bilmiyorum)herkesi terslemekte olmuyor utanıyorsun bende çok şaşkınım çözümü olan varsa takip edeceğim
kimse herkes sapıktır demiyor zaten. ama önlemi alacaksın. 10 000 de 1 ihtimal de olsa. o, 1 le karşılaştıktan sonra olay o kişi için yüzde yüz oluyor zaten.benim konuda anlatmak istediğim herkes sapıktır değil
sadece toplum bu konuda bilinçsiz ve can sıkıcı bir durum tv de ne kadar çok örneklerini görüyoruz kaç tane yavrunun başına neler geldi
korkuyorum ve derdimi paylaştım sadece olan bu
Benim kardeşim de 4 yaşında falandı güya akrabamız sevdi onu ama kardeşim ağladı neyse hemen aldık içeri götürdüm ama korkudan aylarca gece uykudan ağlayarak uyandı hatta altını ıslattı. Ne zaman o akrabayı görse ağlıyordu. Onun bu psikolojisini çektiğimiz sıkıntıların vebali kime? Tedbirli olmak her zaman sonradan üzülmekten iyidir.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
kimse herkes sapıktır demiyor zaten. ama önlemi alacaksın. 10 000 de 1 ihtimal de olsa. o, 1 le karşılaştıktan sonra olay o kişi için yüzde yüz oluyor zaten.
Tabiki herkes sapık falan degil ama biz nerden blebiliriz k ben hanimefendiye hak veriyorum sokakta tatli bi cocuk goren herkes dokunup sevmeye falan calisiyor. Tamam kucuk olabilir ama oda bir birey isemiyor hoslanmiyor olabilir. Kucuk bir cocugu sevecegim diye bedenine dokunmak ( kafasini oksamak vb) size masum gelebilir ama bunun bir yetiskine izinsiz yapilmasi ile cocuk arasi da bir fark yok. Cocuklarimiza kendi bedenlerinin ozel oldugunu ve kendilerine dokunmak icin izin alinmasi gerektigini ancak istedikleri davranislara izin vermelerinini ogretmeye calisirken bu davranislar tabiki hos degil. Tavsiyem sizin sert durmaniz gerekirse terslemeniz ve cocugu sevdirmemeniz. Biraz agresif olmakta fayda var gibi...
anlıyorum sizi. ama ben doğruyu yaptığınızı düşünüyorum.tedbirişte bir örnek daha bide bana buldumcuk yazanlar oldu kim bilebilir böyle bişey yaşanacağını Allah korusun tüm çocukları inşallah atlatmıştır ve bir daha yaşanmaz
bana sanki herkese sapık diyormuşum gibi yorum yapanlar oldu onlar için bi açıklma yapmak zorunda kaldım
Ben de başlığı okuyunca ilkten şöyle 17-18 yasında genç kızınız var da o dikkat çekiyor sandım..
Bebek denilebilecek yaşta daha kızınız tabi ki insanların sevmesi doğal. Ben tepkinizi aşırı abartılı buldum. Ama koca koca adamlara da sevdirmemek istemeniz çok doğal, bunca sapık varken ülkemizde.. Ama kızınızı her sevene karşı bu kadar ön yargıyla yaklaşmayın, ben böyle insanları cok itici buluyorum. Tepkinizi aşırı bulmakla beraber haklı da buldum, bence insanlar kendilerine sınır koymalı ufacık çocuğa dokunmak yerine maşallah deyip geçebilirler. Bazen rahatsız edici boyutta olabiliyor çünkü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?