kızım çok dikkat çekiyor :/

ben kısmen haklı haklı buldum evet devir kötü kimin ne zihniyette yaklaştığını bilemeyiz ama herkezmi kötü hayır hangimiz şirin bi çocuk görünce sevmek istemiyoruzki dün yaşadım mesala küçük sevimli bi kız çocğu markette açıkta kiraz vardı satılık orda gitti aldı kirazı ağzına attı o kadar şirindiki güldüm başını sevdim hafifçe insan sevgisini sanırım dokunarak gösteriyo bizim toplumumuzda yada öyle alıştık erkeklerdede bu tür sevgiyle sevmek isteyen var bence

Son düzenleme:
benimde 20 aylık bir kızım var ....aynı sorunu bende yaşıyorum....kişiliği oluşsun vücudunun kendine ait olduğunu anlasın diye babası ve ben öperken izin alıyoruz .seni öpebilirmiyim yada beni öpmek istermisin diyoruz ...herhangi bi yerde konu sahibinin belirttiği şeyler yaşanıyor geçen gün kadının biri tanıyoruz aslında komşu. kolundan çekti gel seveyim diye eşimde oldukça sert çocuğu korkutuyosun bir daha asla yapma bunu gibi bişiy söyledi herkes öpmek istiyor.izin vermesen buldumcuk olmuş deniyor.versem çocuğu yalıyorlar resmen heryerinde kabarcık çıkıyor(öpmektenmi bilmiyorum)herkesi terslemekte olmuyor utanıyorsun bende çok şaşkınım çözümü olan varsa takip edeceğim

ben kimseye tecavüzcü demedim karşımdaki insanı tanımıyorum iyimi kötümü bilmiyorum

ama her zaman yanında olamıyoruz bi arkadaş yorumda demişki annesi beraber çocuguyla kuafördeyken saçlarını kestirirken başka biri kızını perdenin arkasında kucağına oturtmuş sevmek için değil başka amaçla ve bu çocuklar okula başlıycaklar yine yanında olamıycaz

ben kimseye sapık vb. demiyorum ama tanımıyorum o yüzden tanımadıklarımdan sakınıyorum iyimi kötümü bilemeyizki

benimde 20 aylık bir kızım var ....aynı sorunu bende yaşıyorum....kişiliği oluşsun vücudunun kendine ait olduğunu anlasın diye babası ve ben öperken izin alıyoruz .seni öpebilirmiyim yada beni öpmek istermisin diyoruz ...herhangi bi yerde konu sahibinin belirttiği şeyler yaşanıyor geçen gün kadının biri tanıyoruz aslında komşu. kolundan çekti gel seveyim diye eşimde oldukça sert çocuğu korkutuyosun bir daha asla yapma bunu gibi bişiy söyledi herkes öpmek istiyor.izin vermesen buldumcuk olmuş deniyor.versem çocuğu yalıyorlar resmen heryerinde kabarcık çıkıyor(öpmektenmi bilmiyorum)herkesi terslemekte olmuyor utanıyorsun bende çok şaşkınım çözümü olan varsa takip edeceğim

öpmeyle geçen bir hastalıkta öpücük hastalığı.

Çocuklarda öpücük hastalığına dikkat!

Çocuğunuzdaki halsizlik, boğaz ağrısı, bademcik büyümesi ve ateşin nedeni kimi zaman yetişkinler tarafından sık sık öpülmesinden kaynaklanıyor olabilir.
Çocukları günlerce yatağa düşürebilen bu rahatsızlık bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak pek çok ciddi hastalığa da davetiye çıkarabilir. Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Özlen Kaya Çardak, öpücük hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Halk arasında öpücük hastalığı olarak bilinen enfeksiyon EBV (Epstein-Barr virus) adlı virüse bağlı olarak gelişmektedir. İnsandan insana tükürük yolu ile bulaşma olduğu için öpücük hastalığı olarak bilinmektedir. Tıbbi adı "İnfeksiyöz mononükleoz" dur. Öpücük hastalığının kuluçka dönemi yaklaşık 40 gündür ama küçük çocuklarda bu süre 15-20 güne kadar kısalabilmektedir. Bu virüs bulaşan kişilerde hastalık tablosunun oluşması o kişinin bağışıklık sistemi ile ilgilidir. Bazı kişilerde virüs bulaşmış olsa bile bağışıklık sistemi iyi çalışıyorsa hastalığın klinik bulguları gözlenmemektedir. Hastalık küçük çocuklarda (2 yaş altında) hiç belirti vermeden de geçirilebilmektedir.
SIRADAN BİR ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU İLE KARIŞABİLİR

Öpücük hastalığı bulaşan kişilerin ağız ve boğaz salgılarında çoğalan virüs diğer insanlara öpüşme yoluyla geçmektedir. Kan ve kan ürünleri yoluyla da bulaşmalar olabilir. Nadiren hasta kişilerin tükürüğü ile bulaşmış bardak, çatal, kaşık gibi şeylerden de bulaşmalar olabilir. Virüs bulaşan kişilerin ilk 2 hafta şikayetleri olmaz. Bu virüs tükürük bezleri ve ağız içi lenf dokusunda çoğalır. Daha sonra kana karışan virüs ile birlikte şikayetler başlar.
İlk belirtiler sıradan bir üst solunum yolu enfeksiyonu gibidir. Halsizlik, boğaz ağrısı, ateş ve boyun lenf bezlerinde büyümeler gözlenir. Bademcikler büyür, boğaz kızarır. Hastaların %30'unda bademcik üzerinde yaygın beyaz renkte iltihap gözle görülebilir. %50 hastada dalak büyümesi, %20 hastada karaciğer büyümesi muayene ile saptanabilir. Yüz ve dudaklarda ödem görülebilir.
ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ İŞE YARAMIYOR

Bazı hastalarda tüm vücutta döküntü de gelişir. Ateş çok yüksek olur ve sıradan bir boğaz enfeksiyonuna göre uzun sürer. 7-8 gün yüksek ateş devam (39-39,5) edebilir. Hastalık etkeni bir virüs olduğu için antibiyotik tedavisi burada etkisizdir ve kişi antibiyotik kullansa bile ateşin düşmemesi ve boğaz bulguları öpücük hastalığını akla getirir.
Bu hastalığın klinik bulguları "Beta" mikrobuna bağlı boğaz enfeksiyonu ile karışabilir. Bu nedenle ayırt etmek için boğaz kültürü alınmalı beta enfeksiyonu bulunamazsa öpücük hastalığı incelemeleri yapılmalıdır. Nadir de olsa böbrek ve kalp yetmezliği, sarılık, artrit ( eklem iltihabı), kansızlık, hepatit, menenjit ve dalak yırtılması gibi çok ciddi klinik tablolar oluşabilmektedir. Hastalık ile ilişkili halsizlik durumu aylarca sürebilir.
VAKİT KAYBETMEDEN DOKTORA BAŞVURULMALI

Hastalığın tanısı tipik klinik bulgular ile konulur. Laboratuvar testlerinde lökosit artışı gözlenir. Bu lökositlerin bir kısmı öpücük hastalığına özgü özel lenfositlerdir (atipik lenfositler). Kesin tanı için kan tahlillerinde bu virüse karşı oluşan antikorlar ölçülebilir. Bu antikor testleri hastalığın daha önceden geçirilmiş olduğunu veya o anda geçirilmekte olduğunu kesin olarak saptayabilir.
Ateşli dönemde ateş düşürücü ilaçlar kullanılır. Yatak istirahati şarttır. Özellikle dalak büyümesi olan hastalarda dalağın yırtılma riski olması nedeniyle yatak istirahati çok önemlidir. Dalak hassasiyet kazandığı için spor faaliyetleri esnasında kolayca yırtılabilir. Anti viral ilaçların öpücük hastalığında etkinliği kesin olarak saptanamamıştır.
Öpücük hastalığı bulaşıcı bir hastalık olduğu için bu tanı konan çocuklar okuldan en az 15 gün uzak tutulmalıdır. Şüpheli vakalar bardak, çatal bıçak gibi yemek malzemelerini başkaları ile paylaşmamalıdır. Takibinde dalak büyümesi olanlar dalak küçülene kadar spor faaliyetlerinden uzak kalmalıdır.

Son düzenleme:
konu sahibine hak veriyorum

daha geçenlerde öldürülen üstelik öldüren yabancı bile degil akraba

6 yasındaki gizemi ne tez unuttuk

tecavüz bile etmiş çocuga önce etmedim demişti ama gerçek ortaya çıktı

Son düzenleme:
benim konuda anlatmak istediğim herkes sapıktır değil
sadece toplum bu konuda bilinçsiz ve can sıkıcı bir durum tv de ne kadar çok örneklerini görüyoruz kaç tane yavrunun başına neler geldi
korkuyorum ve derdimi paylaştım sadece olan bu

Emin olmadığınız insanlardan korumak için "sevdirmez kendini " falan diyip cocuğunuzu kenara cekebilirsiniz.
İnsanların tepkilerini de hoş karsılamak lazım nitekim herkesi aynı kefeye koyamayız. O yuzden insanların kalbini kırmamak da önemli öptürmez kendini sevdirmez falan diye geciştirilirek oradan uzaklasılabilir

Benim kardeşim de 4 yaşında falandı güya akrabamız sevdi onu ama kardeşim ağladı neyse hemen aldık içeri götürdüm ama korkudan aylarca gece uykudan ağlayarak uyandı hatta altını ıslattı. Ne zaman o akrabayı görse ağlıyordu. Onun bu psikolojisini çektiğimiz sıkıntıların vebali kime? Tedbirli olmak her zaman sonradan üzülmekten iyidir.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Kesinlikle çok iyi yapıyorsunuz. Kimseye aldırmayın çocuğunuz herkesten önemli. Buldumcuk diyenler kendi çocuklarını herkesin kucağına atsın madem. Boşverin aldırmayın. Doğan Cüceloğlu da bunu tavsiye ediyor.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

kimse herkes sapıktır demiyor zaten. ama önlemi alacaksın. 10 000 de 1 ihtimal de olsa. o, 1 le karşılaştıktan sonra olay o kişi için yüzde yüz oluyor zaten.

Tabiki herkes sapık falan degil ama biz nerden blebiliriz k ben hanimefendiye hak veriyorum sokakta tatli bi cocuk goren herkes dokunup sevmeye falan calisiyor. Tamam kucuk olabilir ama oda bir birey isemiyor hoslanmiyor olabilir. Kucuk bir cocugu sevecegim diye bedenine dokunmak ( kafasini oksamak vb) size masum gelebilir ama bunun bir yetiskine izinsiz yapilmasi ile cocuk arasi da bir fark yok. Cocuklarimiza kendi bedenlerinin ozel oldugunu ve kendilerine dokunmak icin izin alinmasi gerektigini ancak istedikleri davranislara izin vermelerinini ogretmeye calisirken bu davranislar tabiki hos degil. Tavsiyem sizin sert durmaniz gerekirse terslemeniz ve cocugu sevdirmemeniz. Biraz agresif olmakta fayda var gibi...

işte bir örnek daha bide bana buldumcuk yazanlar oldu kim bilebilir böyle bişey yaşanacağını Allah korusun tüm çocukları inşallah atlatmıştır ve bir daha yaşanmaz

kimse herkes sapıktır demiyor zaten. ama önlemi alacaksın. 10 000 de 1 ihtimal de olsa. o, 1 le karşılaştıktan sonra olay o kişi için yüzde yüz oluyor zaten.

bana sanki herkese sapık diyormuşum gibi yorum yapanlar oldu onlar için bi açıklma yapmak zorunda kaldım

çok güzel bir örnek verdiniz nasıl ki bir yetişkine bu hareketler yapılamıyorsa çocuklarada yapılmamalı size katılıyorum anlatmak istediğimi çok güzel özetlediniz çok teşekkürler

Ben de başlığı okuyunca ilkten şöyle 17-18 yasında genç kızınız var da o dikkat çekiyor sandım..
Bebek denilebilecek yaşta daha kızınız tabi ki insanların sevmesi doğal. Ben tepkinizi aşırı abartılı buldum. Ama koca koca adamlara da sevdirmemek istemeniz çok doğal, bunca sapık varken ülkemizde.. Ama kızınızı her sevene karşı bu kadar ön yargıyla yaklaşmayın, ben böyle insanları cok itici buluyorum. Tepkinizi aşırı bulmakla beraber haklı da buldum, bence insanlar kendilerine sınır koymalı ufacık çocuğa dokunmak yerine maşallah deyip geçebilirler. Bazen rahatsız edici boyutta olabiliyor çünkü..

anlıyorum sizi. ama ben doğruyu yaptığınızı düşünüyorum.tedbir
her işin başı tedbir.

o kadar haklısınız ki, kimseye aldırmayın, pazarcı adamın niyeti kötü değildir bunu sizde biliyorsunuz ama ne mğnasebet ya, kız çocuğu var karşında.

küçükkken bende öyleymişim hep en dikkat çekenmişim. şöyle diyim bir fotoğrafçı aylarca anneme fotoğraflarını çekeyim cama asayım diye ısrar etmiş de annem kabul etmemiş. ve bende öyle renki gözlü falan değilim. ama işte nazar haktır hep en şanssız en hastalıklı ben oldum. siz bol bol okuyun kızınızı kötü niyetle olmasa bile insanların nazarı değiyor. ben bembeyaz pamuk gibi derer ya öyleyim ama 4 yaşından sonra çil çıktı bende tüm yüzüm ve kollarımda var. ve geçmiyor bir türlü ama hala millet gelip gidip benim beyazlığımı konuşur.

başlığım yanlış farkttim ama geç oldu değiştiremiyorumda maalesef
ben ön yargılı yaklaşmıyorum ilk kez tepki verdiğim pazarcı oldu onda hiç kendimi suçlu hissetmiyorum bence herkes yerini bilecek bir arkadaşın dediği gibi nasıl ki bir yetişkin bir bayana o şekilde davranamıyorsa çocuklarda birer birey onlarada ölçülü davranmaları gerek

Bence haklısınız valla,ben olsam ben de sinir olurdum.
Dışarıdaki her insana söyleyemezsiniz mecbur çocuğunuzu bu konuda eğiteceksiniz.Vücuduna o istemeden kimsenin dokunamayacağını öğrenmesi gerek.:26:
Ay çok kötü ya .Zaman çok kötü çünkü,çocuğunuzu sakın alıştırmayın bence,adam tutar kolundan çeker alır götürür,Allah korusun.:26:

Sekersizcay merhaba,
Konuyu okuyunca yazmak zorunda hissettim kendimi.Bana göre çok haklısın endişelenmekte.Maalesef benim başıma da yaklaşık 4 ya da 5 yaşındayken hatırlamak bile istemediğim bir olay geldi hem de adam 70Lİ yaşlarında gayet tanıdığımız biriydi.Neyse ki bir terslik olduğunu anlayacak kadar bilinçliydim.Burada hepimize düşen şey sırf ayıp olur diye çocuklarımıza hayır demenin aslında yanlış bir şey olmadığını anlatmak.Maalesef bir takım çirkin gerçekler ortadayken açıkçası ben de ileride çocuğumu tanımadığım insanların ellemesine öpmesine izin vermem.Hatta tanıdıklarına bile dikkat edeceksin kimse kusura bakmasın.

Bence hassasiyetiniz çok normal. Şirinlerin köyünde yaşamıyoruz ne de olsa, bizim çocukluğumuzda koca bahçeli bir evde otururduk. Gariban bir bahçıvan vardı ve komşunun özürlü bir kızı... Özürlü kızı bahçede oynasın diye bize gelirdi. Bir gün bahçıvan o kıza tecavüz etti. Hatta bu haberlere bile çıktı.
Bu devirde kimseye güven yok. Illa tecavüz etmez ama sapkınlık yapabilir taciz edebilir, her şey olabilir... Çocuğumun hafızasına kalbine neden köyü bir olay eklenmesine izin vereyim ki...
Ben çocukken eteğinin altına tayt şort giyen kızlar ya da tatlı bikini giyen çocukların ailesi ne de yobaz derdim. Ama insanın kendi çocukları, yeğenleri olunca anlıyor... Kaydıraktan kayan sübyanın küloduna, açılan kenara gözü takılan insanlar var. Çocuk o bakışın normal olmadığını, orasının mahrem olduğunu bilmeli. Şimdi kendi kızım olursa, Ben de tayt vs giydireceğim elbiselerinin altına. Ki orası gözükmesin. Orası gözükürse günah olur diye değil... Elbetteki o daha melek.. Sadece o bölgesini ve kendisini pis bakışlardan ve tacizden korumak ve oranın özel olduğunu ona anlatabilmek için...
Hassasiyetleriniz çok doğru.. Aynı zamanda çocukken iyi bi muhitte yaşamamıza rağmen market sahibi bir öğretmenin kızının memelerini şaka yollu mıncıklarmış. Kız olayı anlamazmış bir gün annesine anlatınca gerçek açığa çıktı.
Bence pazarcıya doğru tepki vermişsiniz yarım öbür gün siz yanında değişken kızınızı sevmek isteyen biri olursa o da bu tepkiyi bilecek.
Bazen temiz giyimi, bakımlı çocuklar da dikkat çekiyor. Mesela bizim kıvanç tatlıtuğ gibi bir yeğenimiz var annesi hep özensiz giydirir, dışarıya çıkarıcaksa:))

Verdiğin tepkileri doğru buluyorum. Herkes sokakta çocuk gördü mü gülümser ne tatlı der, Allah bağışlasın der ama ev içi tanıdık olmadıkça kimse Kucağına çağırmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…