kızım çok dikkat çekiyor :/

haklısınız valla. ne demek kucağıma gel bence de ne münasebet. bizim kızımıza da dokunanlar oluyor eşim de cok rahatsız. yanağını sıkmalar falan eli temiz mi pis mi???
insanın mahrem alanı vardır ve bence bebek de olsa sevimli de olsa mahrem alanına girilmemeli. biz de ailesi olarak savunmasız yavrularımızın mahrem alanlarını korumalıyız kanımca.

çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah

çok teşekkür ederim yorumunuz için çok haklısınız gerçekten ortalık pislik kaynıyor resmen kime nasıl güveneceğimizi şaşırdık

uzaktan sevip geçmek çok mu zor elin adamları şu busu gördükleri yerde öpüyolar dokunuyorlar hem sağlıksız hem de rahatsız edici bir durum. Uyarın bence ne gerek var elin sevmesne

Ben teşekkür ederim. Bu anlattıklarım istanbul da yaşananlar... Birilerine güvensek bile kızımı neden yabancı bir adamın kucağına göndereyim ki, kendini kötü hissetmesi bile yeterli bunu yapmamam için... Konuda da dendiği gibi elbette bebek çocuk sevilecek vs ama yetişkin gibi davranmalıyız onlara.. Laftan, sözden rahatsız olmak abartı belki ama tanımadığınız insanların ona temasını kontrol etmeli ve bunu da çocuğunuza öğretmelisiniz.

Ay saka mii bu yaa? 4 bucuk yasinda bebege herkes bakar. Hele guzel bi bebekse. Dikkat cekmek degil bu. Paranoya yapiyorsunuz.

cogu arkadasin dedigi gibi paranoya yapiyorsunuz..
tabiki dolusuyla sapik var ama seven herkese onyargili yaklasmayin
guzel bi bebekse bende direk yapisir minciririm mesela cok severim sisko bebek..:44:

eşimde o çocukları sevenlerden
aşırı ilgi duyar hemen tanımadıgı çocugu sevesi gelir
bebek arabasındaki bebegin ayaklarıyla oynayıverir

Yorumlara hayret ettim.
Meğer ne çok rahat insan varmis.
Benim 4 buçuk yasinda yeğenim var.
Biraz tombul da her gören sarilmak ister öpmek ister.
Bizde ağlar simdi o ablasi/abisi diye gecistiriyoruz.
Bizim kizimiz Allahtan çok uyanik.
Babasi opunce bile " opmeni istemiyorum baba " diye cigligi basar.
Kardeşi de 11 aylik onu da opturmez kimseye.
Ha birde buldumcuk falan yazan olmuş.
Her insana kendi çocuğu en güzelidir
Benim ggözümde de yeğenlerinden güzeli yok.
Tabii ki koruyacagim onlari.
Kotu niyetli bir adama karsi 4-5 yasinda bir bebe nasil korusun kendini ?
Şimdidenbu davranislari asilamak gerek.
Kiziniza nas felak okuyun bol bol.
Allah korusun kotu niyetlilerden bizi.

konuyu abarttığınızı düşünenler beni hayrete çevirdi..

başka tür konularda kocaları için ufak bir tartışmada
kesin 3. sayfa haberleri olur bu işin sonu, kaç kurtul diye tavsiye ederler.
insanı nikahlı eşinden korumaya çalışırlar..herkes cinayet haberlerinde ki katil kocalardan olma potensiyelindedir çünkü..

ama şimdi burada ufacık bir bedeni pazarda ki adamdan ,sokakta ki pis ellerden korudunuz diye
içiniz kötü , herkes mi fesat diye o insanlara hak verilip siz buldumcukla suçlandınız..
onlar kötü potansiyelde olamaz aaaaa... !!!

şaşkınım :) gerçekten insanlar ilginç..

Allah içinde sizin de yavrunuz olmak üzere tüm yavruları korusun kötü her felaketten..

çocuğunuz çok küçük ama ona yabancılardan uzak durması ve konuşmayıp kendine dokundurmaması gerektiğini öğretmelisiniz konuyu buraya açtığınıza internet kullaıcısınız ve internet üzerinden çocuğu bu konuda nasıl eğitmeniz konusunda yazılar bulabilirsiniz.

Yapmayın.. Kızınız büyük olsa tamam da. Ben nişanlımla dışarıda tatlı bir çocuk görsek seviyoruz. Yerli yabancı hepsiyle iletişim kurmaya çalışıyoruz. Dün havuzda da küçük bir çocuk vardı ve onunla yüzdük. Çocuklara yönelik haberler sıklaştı haklısınız ama yanınızda bunu yapıyorlarsa siz onlara katılın " Annecim abla/abi seni mi seviyor hadi sende onlara merhaba de" şeklinde çocuğu soğuk biri yapmayın. İnsanlarla sizin kontrolünüzde doğru iletişime geçsin. Bende çok sevilen bir bebekmişim. Annem hep bununla gurur duymuş

Lutfen bu tedirginliginizi cocugunuzada yansitmayin.sokakta kizinizi seven bir adam sizin gozunuzun onunde ne turlu bir zarar verebilir ki ? Bence cok tedirgin ve kotu dusunyorsunuz sokakta tatli bir cocuk gorunce herkez bir sekilde tepki verir masallah der azicik buyukse sever adini sorar yada anne izin verirse kucagina alir bence bunlar olagan seyler.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öğretmenim. Hem ABD'de, hem İngiltere'de öğretmenlik yaptım. İki ülkede de öncelikle detaylı bir adli sicil taramasından geçtikten sonra, çocuklarla iletişim konusunda ciddi seminerler aldım. Bu seminerler sadece öğretmenlere değil, işi çocuklarla bir arada olan bütün çalışanlara veriliyor yurt dışında. Özellikle üstüne basa basa vurgulanan konu ise her ne sebeple olursa olsun, VELİ İZNİ VE BİLGİLENDİRMESİ OLMADAN, ACİL DURUMLAR HARİCİNDE çocuklara hiçbir şekilde DOKUNULAMAYACAĞI, ÖPÜLMEYECEĞİ, KUCAĞA ALIP SEVİLEMEYECEĞİ şeklindeydi. Bu durum zaten batı kültüründe yer etmiş bir durum. Herkes yabancı çocuklara karşı belli bir saygı ve koruma mesafesinde. Çocuklar en fazla sözlü biçimde seviliyor. O da aile tanıdık filansa. Sokakta her ne kadar güzel olursa olsun asla bir yabancının bebeği, çocuğu kucağa alınıp sevilmez. Abestir. Hatta her iki ülkede de sokakta vs çocuğa gereğinden fazla uzun süre bakarsanız aileler bir işkillenir, rahatsız olur.

Bu uygulama sayesinde bu ülkelerde çocuk kaçırma, taciz vs olayları iyiden iyiye azalmış durumda. Evet bizim kültürümüzde bu kadar katı değil ve bir çocuk yabancı dahi olsa sevilir. Ancak bu devirde iyi niyetliyle kötü niyetliyi ayırmak gerçekten hiç kolay değil. Ben kaygınızı anlıyor ve yaklaşımınızı sonuna kadar destekliyorum. Rahatsız olduğunuz bir durum olursa acaba insanlar ne der vs diye çekinmeden lütfen rahatsızlığınızı belli edin. Elbette bu demek değil ki herkes kötü niyetle yaklaşıyor. Ama bir anne olarak korumacı iç güdülerinizin olması gayet doğal. Sonradan üzüleceğiniz bir şey yaşamaktansa baştan tedbiri almanızda fayda var.

Abartiyorsun diyenler ancak anne olunca anlar. Yoldan yuruyen kafasina dokunuyor oglumun. Ben de severim cocuklari bebekleri ama gözümle. Annesinden izin almadan dokunmam asla. Benimkine de dokunmasin kimse.
Cok garip bir toplumdayiz, elimdeki copu atacak çöp aramam garip, yabancilarin dokunuslarindan cocugumu korumam garip. Hepsi abarti. Bence medeniyet eksikligi cocuklara ortalik mali muamelesi yapip hic dusunmeden el uzatmak.

Son düzenleme:
Bence konu sahibi arkadaş çok haklı günümüz de kimseye güven yok ne haberler okuyoruz arkadaşlar ki Türkiye'nin çok acı bir gerçeği de ensest ilişkilerdir neler var neler çocuklarımıza sahip çıkacağız hiç yalnız bırakmayacağız eş dost akraba kimseye güvenmeyeceğiz küçükken bana hep derlerdi sakın kimsenin kucağına oturma kimsenin seni sevmesine izin verme çok haklılıarmış

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben sizi anlıyorum bende yolda bebek ya da çocuk gördümu uzaktan gülerim pek dokunmam ama sizin dediğiniz erkek birinin kucağina çağırmasi belki kötü niyetli değildir ama bilemezsin birde çocuk bu durumda herkese gitme eğilimine girer

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

bence sonununa kadar haklısınız.heleki ortalıkta bu kadar olay olurken...pazarcıya yaptığınız aynısını bende yapardım..insanlar izin istemeli ..sevebilirmiyim diye...hem dokunmakta ne oluyor ,o çocukları yüzleri ne kadar narin ne kadar hassat şappp şappp öpüyorlar sinir oluyorum..ellerini tut,ellerini öp.ne diye yüzüne gözüne yapıyorsunuz...hele erkekler ..size tek tavsiyem...çocuğunuzu güzel giyindirmeyin öyle yerlere giderken..benim çoçuğum olsa kir pas içinde gezdirirdim bu devirde ..kim ne belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…