- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
Siz bir bayan oldugunuz için fazla tepki gormeyebilirsiniz bence erkeklerin başkalarının çocuklarına heleki kiz cocuklarina karşı hassasiyet göstermesi lazım ortalik kotu ne diye hic tanimadigim bi insan benim kizima gel kucagima diyor tanımadığım için niyetini bilmiyorum o yüzden de izin vermiyorum
Sekersizcay merhaba,
Konuyu okuyunca yazmak zorunda hissettim kendimi.Bana göre çok haklısın endişelenmekte.Maalesef benim başıma da yaklaşık 4 ya da 5 yaşındayken hatırlamak bile istemediğim bir olay geldi hem de adam 70Lİ yaşlarında gayet tanıdığımız biriydi.Neyse ki bir terslik olduğunu anlayacak kadar bilinçliydim.Burada hepimize düşen şey sırf ayıp olur diye çocuklarımıza hayır demenin aslında yanlış bir şey olmadığını anlatmak.Maalesef bir takım çirkin gerçekler ortadayken açıkçası ben de ileride çocuğumu tanımadığım insanların ellemesine öpmesine izin vermem.Hatta tanıdıklarına bile dikkat edeceksin kimse kusura bakmasın.
Bence hassasiyetiniz çok normal. Şirinlerin köyünde yaşamıyoruz ne de olsa, bizim çocukluğumuzda koca bahçeli bir evde otururduk. Gariban bir bahçıvan vardı ve komşunun özürlü bir kızı... Özürlü kızı bahçede oynasın diye bize gelirdi. Bir gün bahçıvan o kıza tecavüz etti. Hatta bu haberlere bile çıktı.
Bu devirde kimseye güven yok. Illa tecavüz etmez ama sapkınlık yapabilir taciz edebilir, her şey olabilir... Çocuğumun hafızasına kalbine neden köyü bir olay eklenmesine izin vereyim ki...
Ben çocukken eteğinin altına tayt şort giyen kızlar ya da tatlı bikini giyen çocukların ailesi ne de yobaz derdim. Ama insanın kendi çocukları, yeğenleri olunca anlıyor... Kaydıraktan kayan sübyanın küloduna, açılan kenara gözü takılan insanlar var. Çocuk o bakışın normal olmadığını, orasının mahrem olduğunu bilmeli. Şimdi kendi kızım olursa, Ben de tayt vs giydireceğim elbiselerinin altına. Ki orası gözükmesin. Orası gözükürse günah olur diye değil... Elbetteki o daha melek.. Sadece o bölgesini ve kendisini pis bakışlardan ve tacizden korumak ve oranın özel olduğunu ona anlatabilmek için...
Hassasiyetleriniz çok doğru.. Aynı zamanda çocukken iyi bi muhitte yaşamamıza rağmen market sahibi bir öğretmenin kızının memelerini şaka yollu mıncıklarmış. Kız olayı anlamazmış bir gün annesine anlatınca gerçek açığa çıktı.
Bence pazarcıya doğru tepki vermişsiniz yarım öbür gün siz yanında değişken kızınızı sevmek isteyen biri olursa o da bu tepkiyi bilecek.
Bazen temiz giyimi, bakımlı çocuklar da dikkat çekiyor. Mesela bizim kıvanç tatlıtuğ gibi bir yeğenimiz var annesi hep özensiz giydirir, dışarıya çıkarıcaksa:))
Verdiğin tepkileri doğru buluyorum. Herkes sokakta çocuk gördü mü gülümser ne tatlı der, Allah bağışlasın der ama ev içi tanıdık olmadıkça kimse Kucağına çağırmaz.
çok geçmiş olsun Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah
çok teşekkür ederim yorumunuz için çok haklısınız gerçekten ortalık pislik kaynıyor resmen kime nasıl güveneceğimizi şaşırdık
Merhaba arkadaşlar
4,5 yaşında kizim var onunla sokaga vs. Ciktigimizda aşırı derecede dikkat çekiyor öyle aykırı bir giyimi yada davranışları yok ama yolda yürürken özellikle koca adamlar sürekli yanimizdan geçerken ya basini oksuyor yada yanagini sıkıyor kendilerince sevmeye calisiyolar.
Bu durumdan cok rahatsizim girdiği her ortamda dikkat çekiyor. Çok sıkılmaya başladım cunku korkuyorum artık ortalik cok pis kotu insanlarla dolu. Renkli gözlü falan değil . Ama nasil derler bi ışık var sanki herkesi çeken. Yolda yürüyoruz yanimizdan geçenler bi sey diyolar cok tatli vs gibi ardindan hemen düşüyor falan böyle oldugu icin de cok nazarda değiyor.
Esimde farketmis geçen pazar disari ciktigimizla bu ne ya yeter dedi sıkıldım artık bu ne her geçen cocuga dokunmaya çalışıyor diye sinirlendi . Biz cocugumuzu elimizden geldiğince eğitmeye calisiyoruz ama sokaktaki insanlara nasıl bir eğitim lazım bilmiyorum.
Dun bile pazarda bi tezgahta bisey bakiyorum pazarci kizima diyorki gelsene kucagima ne münasebet ya dedim aldim kizimi gittim cok sinir olmaya başladı. Varmi bu veya benzeri sıkıntısı olan yada fikri olan ne yapabiliriz.
Merhaba arkadaşlar
4,5 yaşında kizim var onunla sokaga vs. Ciktigimizda aşırı derecede dikkat çekiyor öyle aykırı bir giyimi yada davranışları yok ama yolda yürürken özellikle koca adamlar sürekli yanimizdan geçerken ya basini oksuyor yada yanagini sıkıyor kendilerince sevmeye calisiyolar.
Bu durumdan cok rahatsizim girdiği her ortamda dikkat çekiyor. Çok sıkılmaya başladım cunku korkuyorum artık ortalik cok pis kotu insanlarla dolu. Renkli gözlü falan değil . Ama nasil derler bi ışık var sanki herkesi çeken. Yolda yürüyoruz yanimizdan geçenler bi sey diyolar cok tatli vs gibi ardindan hemen düşüyor falan böyle oldugu icin de cok nazarda değiyor.
Esimde farketmis geçen pazar disari ciktigimizla bu ne ya yeter dedi sıkıldım artık bu ne her geçen cocuga dokunmaya çalışıyor diye sinirlendi . Biz cocugumuzu elimizden geldiğince eğitmeye calisiyoruz ama sokaktaki insanlara nasıl bir eğitim lazım bilmiyorum.
Dun bile pazarda bi tezgahta bisey bakiyorum pazarci kizima diyorki gelsene kucagima ne münasebet ya dedim aldim kizimi gittim cok sinir olmaya başladı. Varmi bu veya benzeri sıkıntısı olan yada fikri olan ne yapabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?