- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
valla bizim kulturlerde var.
ingilteredeyim, parkta birinin cocugu dustugunde kaldirmak icin bile dokunamiyoruz burada. kimse kimsenin cocuguna dokunmuyor. sevmek icin uzaktan helloooow diyip gulumsuyorlar sadece.
araplar hintliler turkler vs en ufak samimiyette opucuk manyagi yapiyolar cocugu
burada hala ben mıncırırım diyenler var ama. :)Öğretmenim. Hem ABD'de, hem İngiltere'de öğretmenlik yaptım. İki ülkede de öncelikle detaylı bir adli sicil taramasından geçtikten sonra, çocuklarla iletişim konusunda ciddi seminerler aldım. Bu seminerler sadece öğretmenlere değil, işi çocuklarla bir arada olan bütün çalışanlara veriliyor yurt dışında. Özellikle üstüne basa basa vurgulanan konu ise her ne sebeple olursa olsun, VELİ İZNİ VE BİLGİLENDİRMESİ OLMADAN, ACİL DURUMLAR HARİCİNDE çocuklara hiçbir şekilde DOKUNULAMAYACAĞI, ÖPÜLMEYECEĞİ, KUCAĞA ALIP SEVİLEMEYECEĞİ şeklindeydi. Bu durum zaten batı kültüründe yer etmiş bir durum. Herkes yabancı çocuklara karşı belli bir saygı ve koruma mesafesinde. Çocuklar en fazla sözlü biçimde seviliyor. O da aile tanıdık filansa. Sokakta her ne kadar güzel olursa olsun asla bir yabancının bebeği, çocuğu kucağa alınıp sevilmez. Abestir. Hatta her iki ülkede de sokakta vs çocuğa gereğinden fazla uzun süre bakarsanız aileler bir işkillenir, rahatsız olur.
Bu uygulama sayesinde bu ülkelerde çocuk kaçırma, taciz vs olayları iyiden iyiye azalmış durumda. Evet bizim kültürümüzde bu kadar katı değil ve bir çocuk yabancı dahi olsa sevilir. Ancak bu devirde iyi niyetliyle kötü niyetliyi ayırmak gerçekten hiç kolay değil. Ben kaygınızı anlıyor ve yaklaşımınızı sonuna kadar destekliyorum. Rahatsız olduğunuz bir durum olursa acaba insanlar ne der vs diye çekinmeden lütfen rahatsızlığınızı belli edin. Elbette bu demek değil ki herkes kötü niyetle yaklaşıyor. Ama bir anne olarak korumacı iç güdülerinizin olması gayet doğal. Sonradan üzüleceğiniz bir şey yaşamaktansa baştan tedbiri almanızda fayda var.
Merhaba arkadaşlar
4,5 yaşında kizim var onunla sokaga vs. Ciktigimizda aşırı derecede dikkat çekiyor öyle aykırı bir giyimi yada davranışları yok ama yolda yürürken özellikle koca adamlar sürekli yanimizdan geçerken ya basini oksuyor yada yanagini sıkıyor kendilerince sevmeye calisiyolar.
Bu durumdan cok rahatsizim girdiği her ortamda dikkat çekiyor. Çok sıkılmaya başladım cunku korkuyorum artık ortalik cok pis kotu insanlarla dolu. Renkli gözlü falan değil . Ama nasil derler bi ışık var sanki herkesi çeken. Yolda yürüyoruz yanimizdan geçenler bi sey diyolar cok tatli vs gibi ardindan hemen düşüyor falan böyle oldugu icin de cok nazarda değiyor.
Esimde farketmis geçen pazar disari ciktigimizla bu ne ya yeter dedi sıkıldım artık bu ne her geçen cocuga dokunmaya çalışıyor diye sinirlendi . Biz cocugumuzu elimizden geldiğince eğitmeye calisiyoruz ama sokaktaki insanlara nasıl bir eğitim lazım bilmiyorum.
Dun bile pazarda bi tezgahta bisey bakiyorum pazarci kizima diyorki gelsene kucagima ne münasebet ya dedim aldim kizimi gittim cok sinir olmaya başladı. Varmi bu veya benzeri sıkıntısı olan yada fikri olan ne yapabiliriz.
pazarcının gelsene kucağıma demesi tabii ki hiç hoş ve doğru değil. bazı insanlar gerçekten sapık oluyor çocuklarınızı korumanız anne baba üzerine vazife diye düşünüyorum. siz elinizden geleni yapın gerisini Allah'a bırakın. sonuçta o daha çocuk hatta bebek denecek kadar küçük bu süreci sizin kontrolünüzde atlatması lazım. kıyafetlerine de belki dikkat edebilirsiniz.
öpücük hastalığı diye bir şey var. ama sanırım bilmiyorlar.hastamı nedir bilinmiyor. eli kirli mi ,mikroplu mu.Peki bişey sorucam size o sevenlerin en son ne zaman elini yıkadığını biliyormusunuz?wc den çıkıp elini yıkamadan dolaşan insanlar var.dokunmasınlar krdesim.bende dokunmam onlarda dokunmasın.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
öpücük hastalığı diye bir şey var. ama sanırım bilmiyorlar.hastamı nedir bilinmiyor. eli kirlimi ,mikroplumu. bu düşüncelere gerçekten inamıyorım. birde pazrecıyı kırmışsınız diyorlar. şoka giriyorum.
benim de çocuğum var. tavırlarınız çok yersiz. merak etmeyin. kimse sizin yanınızda çocuğunuzu taciz etmeye kalkmaz. çocuklarınıza dikkat edin dendiyse bu kadar da değil..
Geçmiş zamanda dışardayken bir bayanın bebeği bebek arabasındaydı bana gülüyordu tatlı şey dedim uzaktan dokunmadım bile. Ne bakıyorsun be diyerek beni bir azarladı kadın odur budur çocuk mocuk sevmem dışarda. Kimsenin çocuğuna kötü bir niyetim olamaz herkes potansiyel manyakta değil. Çocuk sevgisi olmayanlar dönüp bakmaz bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?