kızım çok hareketli...

Tabi ki hiperktifligin hastalik oldugunu biliyorum demek istedigim o degildi ,yani bu durumun bir adi vardir ama bu yaramazlik degildir onu belirtmek istedim hareketli ise hareketli ,hiperkaktifse hiperaktif vs vs ben yaramazlik kelimesinin bu durumlar icin kullanilmasini kullandirilmasini dogru bulmuyorum ve yaninda surekli cok yaramaz bu cocuk dediklerinde o cocugun ruh hali ne olur
Buna tabii ki katılıyorum çocuğun yanında onun için negatif kelimeler kullanılmamalı.

Benim eşimde küçükken hiç durmazmış.Kaynanama neler çektirmiş.Bir kaç dakika oturması için rüşvetler teklif edermiş.Zamanla azalıyor diyor.Tabi çok az azalmış :KK70:
Eşim özel sektörde çalışıyor üniversitede okumuş neden memur olmak istemiyorsun diyorum benim koşuşturmam lazım koşuşturmazsam yoğun olmazsam işe gidesim gelmiyor diyor :) Ben de tam tersi miskin üşengeç
Valla aynen benim esimde oyle bi dk yerinde duramaz otur desem nerdeee:KK70:
Turkuazz senin kizin çok hareketli maşallah sanirim doğuştan böle galiba:) benim vefat ettiğim oğlum karnimda çok hareketliydi durmazdi babasina çekmiştir. dur oğlum derdim fakatttt:KK43:(( boşver hareket etsin birşeyler ogrensin:)

Benim oğlum böyle hatta belki daha fazla. Gece uyurken bile durmaz eli ayağı izleseniz inanmazsınız. Ben her gün dışarı çıkarıyorum bol bol koşuyor parka gidince zaten sadece koşuyor hiçbirşey oynamıyor. Hava serin olsa bile iyice giydirip illa ki bir saat için bile olsa çıkarıyorum. Enerjisini atsın diye. Gezmeye gitme konusu da bizde rafa kalktı. Çok mecburi olmadıkça kimseye gitmiyorum. Gerçi etrafımdaki kimse de neden gelmiyorsun demiyor:) çünkü oğlumu herkes biliyor. 3.5 yaşında şimdi kreşe gidiyor sabahtan öğlene kadar bide gelince dışarı çıkarıyorum parkta da koşuyor gece yatağa kadar da evde koltuklarda zipliyor siz düşünün artık. Allah kolaylik versin

Benim oğlum böyle hatta belki daha fazla. Gece uyurken bile durmaz eli ayağı izleseniz inanmazsınız. Ben her gün dışarı çıkarıyorum bol bol koşuyor parka gidince zaten sadece koşuyor hiçbirşey oynamıyor. Hava serin olsa bile iyice giydirip illa ki bir saat için bile olsa çıkarıyorum. Enerjisini atsın diye. Gezmeye gitme konusu da bizde rafa kalktı. Çok mecburi olmadıkça kimseye gitmiyorum. Gerçi etrafımdaki kimse de neden gelmiyorsun demiyor:) çünkü oğlumu herkes biliyor. 3.5 yaşında şimdi kreşe gidiyor sabahtan öğlene kadar bide gelince dışarı çıkarıyorum parkta da koşuyor gece yatağa kadar da evde koltuklarda zipliyor siz düşünün artık. Allah kolaylik versin
benim oglumda 2 yasinda okadar hareketliki gittigim heryerde bisey kirarmi dokermi diye aklim cikiyor.ne kucakta durur ne sabit durur.uzum sureli oyun oyandigini bilmem heralde ona birtek ben sabredebiliyorumsizinki hala oyle hareketlimi zamanla azaliuormu acaba.uykuda bile 100 kere doner yerinde

siz bir cocuktan degil bebekten bahsediyorsunuz...bebek daha...ev oturmasında yapılan yaramazlık sızı rezil etmez...bazı sosyalmedyada cokguzel bu ısın uzmanları var takıp edin...cocuk bu asıl sabıt otursa bir rahatsızlıgımı var diye dusunulur...bırakın hareketlı olsun...kesfetsin...varın oturmalara gitmeyın...cocugunuzdan onemlımı...benım oglum ıcın herkes yedıceddimizde boyle hareketlı cocuk gormedık derlerdi...şimdide 18 yasında yerınden kalkmaya usenıyor...durun sabır biraz...şimdi kıızm var cok konusuyor oyle boyle degil..bır arkadasım var onunkıde konusmuyor...ozel terapıler egiitmler...bazen bir araya geliyoruz ınsanız kızım bır sus diyorum ..arkadasım gecen ne garıp sen sus diyorsun ben konussun diye para dokup bınbır umut egiitmlere gidiyorum...bır harf cıkarsa mutlu oluyorum dedi...okadar uzuldumkı...aynı zamanda yurume problemıde var cocugun...ıste hayat boyle biz sus koşma otur derken yurusun konussun diye neler neler yapan var...hem maddı hem manevı cok zor...haftanın 7 gunu hastanelerde olmak kolay degil...parka gidiyoruz benımkı oynarken o kucgından ındiremıyor...ah ah...neyse cok uzattım.

Konu 2015 de açılmış

Belki uslanmistir artik çocuk :))

Ah kavunum hiç bitmiyor inan ki o enerji. Sabah 9 akşam 4 okulda benim oğlan. Sonra gelir hava güzelse 1 1,5 saat parka gideriz eve gel banyo yap derken saat 8 olur hala o koltuktan öbürüne atlar. Nasıl bir enerji aklım almıyor yeminle :)
ayni benim oglumda oyle 2 yasinda bazen olecek gibi oluuorum ben ama onun enerjisi bitmiuor.herkes bu nasil cocuk diyor.zamanla azaliuormu.gercekten cok merak ediuorum

Benim gorumcenin de 2.5 yasinda bi oglu var aman Allahım olamaz oyle bisey gecen kalem bulmus benim eve gelmislerdi pudra rengi koltuklarimi kapkara yapmis ben mutfaktayken haliyada iki bardak cay doktu sildim ama cikmadı kustu. Gecen balkona cikmis az daha gormesek asagi ucuyordu o kadar yaramazki gelmesinler diye gozunun icine bakiyorum bide cok tatli ozluyorumda ama saniyede yaramazlik yapiyo cocuk o kadar hipersktif ki konusmuyo bile
yorumlarda benim gibi olan bebisleri cok merak ediuorum.duzeldimi gorumcenizin oglu yoksa hala cok mu hareketli

inanin benimde bunu duymaya ihtiyacim var korkuuorum boyle kalacak diye oglum
Benim buyuk olan cocugum simdi 11 yasinda
Kucukken inanin onu izlerken başım dönerdi bi cocuk surekli hareket edermi ? Edermiş..
Ama normal bi hareket degildi
Sizi korkutmak istemem ama :) 6 yasinda falan biraz biraz duzelmeye basladı

Simdi 10 aylık kızım var oda aynı abisi gibi sakin durup bişeyle oynadigini görmedim hep bi hareket halinde

Benim buyuk olan cocugum simdi 11 yasinda
Kucukken inanin onu izlerken başım dönerdi bi cocuk surekli hareket edermi ? Edermiş..
Ama normal bi hareket degildi
Sizi korkutmak istemem ama :) 6 yasinda falan biraz biraz duzelmeye basladı

Simdi 10 aylık kızım var oda aynı abisi gibi sakin durup bişeyle oynadigini görmedim hep bi hareket halinde
aman allahim.ne diyecegimi bilemedim insallah ben tirtlatmadan duzelir :))) 6 yasinda duzelmeye basladi suan nasil geciyormu tamamen ne olur soyleyin millet cocugi gorunce ne yapacagibi sasiriyor bir cocuk hic durmazmi diyorlar durmuyor napim cocuk :) atom karinca yutmus gibi.dikkat eksikligi varmiydi sizde harekettwn ote onu onemsiyorlar.onuda bu yasta anlamam zor sanirim.allah tum hareketli cocuk annelerine sahir versin.bide sanki biz terbiye vermiyormusz gibi konusmuyorlarmi deliriyormmm :s :(

aman allahim.ne diyecegimi bilemedim insallah ben tirtlatmadan duzelir6 yasinda duzelmeye basladi suan nasil geciyormu tamamen ne olur soyleyin millet cocugi gorunce ne yapacagibi sasiriyor bir cocuk hic durmazmi diyorlar durmuyor napim cocuk.atom karinca yutmus gibi.dikkat eksikligi varmiydi sizde harekettwn ote onu onemsiyorlar.onuda bu yasta anlamam zor sanirim.allah tum hareketli cocuk annelerine sahir versin.bide sanki biz terbiye vermiyormusz gibi konusmuyorlarmi deliriyormmm
bu arada yukaridaki yazimda gulme emojisi koymustum bircok yere hicbiri cikmamis cok ciddi konusmis gibi olmusum:))

aman allahim.ne diyecegimi bilemedim insallah ben tirtlatmadan duzelir6 yasinda duzelmeye basladi suan nasil geciyormu tamamen ne olur soyleyin millet cocugi gorunce ne yapacagibi sasiriyor bir cocuk hic durmazmi diyorlar durmuyor napim cocuk.atom karinca yutmus gibi.dikkat eksikligi varmiydi sizde harekettwn ote onu onemsiyorlar.onuda bu yasta anlamam zor sanirim.allah tum hareketli cocuk annelerine sahir versin.bide sanki biz terbiye vermiyormusz gibi konusmuyorlarmi deliriyormmm
Tabi dikkat eksikligi oldu cunku surekli hareket halinde odaklanamiyo ki biseye cocuk
Mesela hic resim yapip boya yapmayi sevmez cunku ayni seyi hareketsiz kalip yapamaz
Ama derslerinde başarili masaAllah
Zamanla düzeliyor :)
Herkes beni de cok elestirdi böyle alistirmişsin çok şımarık terbiye vermemişsin.....vs
Simdi ki bebegimde böyle ve ben ayni elestirileri alıyorum yine :)
Ne yapabilirim kucucuk bebek nasil davraniyim kizayimmi.anlamıyorlar işte
Onlarında başına gelsin anlarlar :)))

Yaa gerçekten zor bı durum. Arkadasımın cocugu var bıze her gelmesınde bı zarar veriyor bıse dıyemıyosunda cocuk.. Tv cızmedn oyuncakları soba delıgıne atmaya kadar aklınıza ne gelirse.. Ama napalım benım kızımda 1 yasında bomba gbı geliyor cok fena... 1 haftadır annemde yım zarar aldı basını gıttı.. Bızı kabul edenlere gıdecez mecbur yada eve kapanmak lazım.. :)

Yaa gerçekten zor bı durum. Arkadasımın cocugu var bıze her gelmesınde bı zarar veriyor bıse dıyemıyosunda cocuk.. Tv cızmedn oyuncakları soba delıgıne atmaya kadar aklınıza ne gelirse.. Ama napalım benım kızımda 1 yasında bomba gbı geliyor cok fena... 1 haftadır annemde yım zarar aldı basını gıttı.. Bızı kabul edenlere gıdecez mecbur yada eve kapanmak lazım.. :)
Pek kabul eden de olmuyor :)))

Pek kabul eden de olmuyor :)))
Valla benım de edesim gelmıyor ama tek basına da hayat gecmıyor :) mesela gecen cocugun oyuncaklarını soba delıgı vardı alcak baya ordan attı.. Kapıcı dedı alamazsın oralar kapalı :) kapak bulamamıştım aradım buldum kapattım.. Anneler zor durumda kalıyor hep

Valla benım de edesim gelmıyor ama tek basına da hayat gecmıyor :) mesela gecen cocugun oyuncaklarını soba delıgı vardı alcak baya ordan attı.. Kapıcı dedı alamazsın oralar kapalı :) kapak bulamamıştım aradım buldum kapattım.. Anneler zor durumda kalıyor hep
Aynen evde vakit gecmiyor

Ama bi yere gidince gittigime pisman olmuş yorulmuş terlemiş olarak geri eve dönüyorum :)))

Aynen evde vakit gecmiyor

Ama bi yere gidince gittigime pisman olmuş yorulmuş terlemiş olarak geri eve dönüyorum :)))
Tabi dikkat eksikligi oldu cunku surekli hareket halinde odaklanamiyo ki biseye cocuk
Mesela hic resim yapip boya yapmayi sevmez cunku ayni seyi hareketsiz kalip yapamaz
Ama derslerinde başarili masaAllah
Zamanla düzeliyor :)
Herkes beni de cok elestirdi böyle alistirmişsin çok şımarık terbiye vermemişsin.....vs
Simdi ki bebegimde böyle ve ben ayni elestirileri alıyorum yine :)
Ne yapabilirim kucucuk bebek nasil davraniyim kizayimmi.anlamıyorlar işte
Onlarında başına gelsin anlarlar :)))
olsun basarili olsunda allah daim etsin insallah.bazen belki akil fazla geliyo bunlara diyip kendimi avutuyirum :)) ben cok kuralci bir anneyim ama yok kural vs dinlemiyor bu is cocugun icinden geliyor durduramiyoruz :)) isimiz cok zor.insallah birgun ovunc kaynaklarimiz olurlarda bizde bugunleri gulerek hatirlariz❤

Back
X