Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Bunun bi ani olarak kalmasina yardim ediyorum ozellikle zaten kabul etmiyor bu ilk yasanmlisligim olmayi haketmiyor diye yok olmadi diyor surekli cocugun oyunlari daha uzmus sanirim kizimi niye kan yok diye bagirmis dusunun ya nasil olabilir kandirdim demis sonrada adetind gelmistir diye basimdan kaynar sular akiliyor cocukta kizimla yasit nasil akil edior boyle seyleri kizimi aldatmis bide

Neyseki annesine açılabilmiş
Bir süre kendini iyi hissetmeye bilir inşallah atlatır kısa sürede psikolojik destek de alırsa daha rahat toparlanır

Arkadaslar destek icin randevu aldik ta arastirmis hipnoz yontemiyle kotu anilarini hafifletmek istiyor baktim basarili olarak dr.lar farkli sehirde bu konuda bilgisi olan var mi

Farkında değil ki, kendini onun ile düzeleceğine şartlamış
O yüzden önce doktora giderse, onunla konuşunca ve ilaç tedavisine başlayınca vazgeçebilir bile
Ilac tedavisi almasj bence dogru deil terapi seklinde almali ilaclara alisir bu sefer hayati boyunca unutamaz yasadiklarini
Zamanla gecer siz anne olarak zaten yanindasjniz cabucak atlatabilir.
Oprsyon olmak istiyormus iyi bi doktor bulup olabilir..kimseden habersz
Bunu kiziniza yapan o zihniyeti de bence rahat birakmayin Allaha havale ediyorum pislik bide herkese anlatiyormus..
Kizinizi yalniz birakmayin rabbim kizlarimiz sana emanet

Kızınızın yaşadığı psikolojik baskıya gerçekten çok üzüldüm, özel olmazsa size birşey sorabilir miyim? Kızınızla daha önce hiç kadın erkek ilişkilerini, cinselliği konuşmuş muydunuz?

Eskiden biz yetişirken böyle konular tabuydu, anneler kızlarıyla regl olmalarını bile konuşmazdı, cinsellik hala bir tabu ama artık ailelerin çocuklarıyla konuşmaları gerekiyor çünkü aşk= cinsellik, sevginin ispatı demek cinsellik olarak görülüyor, genç kızlar sevdikleri erkeklere aşklarını ispat etmek için birliktelikler yaşıyor ve görüyorum ki kızlar erkek arkadaşlarıyla beraber olunca evleneceklerini sanıyorlar, özellikle ahlak değerlerini keskin hatlarla çizmiş aile ve çevreye sahip çocuklarda cinsellik sonrası yaşanan korku, panik, suçluluk duygusu ve kirlenmişlik hissi daha fazla, bu psikolojiyi kaldıramıyorlar.

Pek konusulmazdi yani tv gorurdu dizilerde bazen acilirdi ben boyle birsey yasamak istemem en dogru zaman evlilik ama herkese saygim var diyordu . Belki bu psikolojide olnasinin sebebi kendi kurdugu seylerin disina cikmis olmasi. Yasayana saygim var derdi ama suan kendine saygi duymuyor iste. Kendini evlendigi zaman olsun isterdi bazi erkek arkadaslari oldu boyle talepleri olmus ve ayrildim derdi buna nasil yenik dustugunu sorguluyor

Bu yikanma konusunu da tv den gordugune eminim onceden izledigimiz bi dizi vardi o hayat benim diye kiz boyle birsey yasiyor annesiyle paylasiyor kizini sicak suda yikiyordu temizlenmesi icin yoksa ben ona bu sekilde birsey ogretmedim

Çocuklarımız cinsellikle ilgili kızınızın kurduğu gibi cümleler kurarak aslında bizlerle konuşup konuyla ilgili düşüncelerimizi merak ettiklerinin sinyalini veriyorlar, kurdukları cümlelere verdiğimiz tepkileri ölçüyorlar.

Ayıp gibi algılanıyor, bir anne bunları evladıyla nasıl konuşur diye düşünülüp annenin ahlaki değerleri de yargılanıyor ama konuşmak gerekiyor çünkü siz de biliyorsunuz, bir evlat büyütüyor ve tecrübe ediyorsunuz, çocuklarımızı en fazla orta okul çağına kadar dizimizin dibinde tutabiliyoruz, sonrasında dış dünyayla tanışıyorlar, arkadaş çevreleri, bizim bilmediğimiz bir dünyaları oluyor, ailelerinden başka bir dünyanın içinde ne yapacağını bilmez bir hale gelmemeleri için herşeyi enine boyuna konuşmak gerekiyor.

Sitenin kadın sağlığı bölümüne bakın lütfen, bölüm lise çağında, üniversite çağında kızların hamilelik korkusuyla açtığı konularla dolu, hepsinden aldığım tek mesaj ailem duyarsa öldürür, ailem duyarsa mahvolurum ve hepsi ama kayıtsız şartsız hepsi cinselliğin ne demek olduğunu bilmiyor aslında, bir kadın nasıl hamile kalır bilmiyorlar, ilk aşık oldukları kişiyle aşklarını ispat ettiklerini düşünerek beraber oluyorlar, sonrasıysa hayal kırıklıkları.

Yaşadıkları hayal kırıklığına kadar da hiçbirşeyin farkına varmıyorlar, ortada bir kandırılmışlık yok aslında, cinselliği tabu olduğu, yasak olduğu fikriyle yetiştikleri ve konuşulmadığı için merak ediyorlar, evlenmeden önce birlikte olmayan ama cinselliği konuşmanın ayıp olduğu söylendiğinden konuşamayan evli kadınlarda vajinusmus topiklerinde, açın okuyun rica ediyorum, biz kız çocuklarına yanlış sinyaller veriyoruz, evlenmek üzere olan genç kızların da evli hemcinslerine ilk soruları eşini mutlu etmenin yolları üzerine, kadın erkeği mutlu etmekle mükelleftir, bu uğurda herşeyi yapmalıdır fikrini sözlerimizle, hareketlerimizle gösterdiğimiz sürece, bu çocuklar kendi istedikleri, bilinçli bir birliktelik yaşayarak değil, sırf karşı cinsi mutlu etmek için beraber olacak ve sonrasında hayatları boyunca pişmanlıkları, suçluluk duyguları ve aile korkularıyla yaşamak zorunda kalacak.

Son düzenleme:
Surekli gecmisine ozlem icersinde aldigi bir esyasi oluyor mesela getirip keske bunu aldigim zamana donsem ozaman boyle degildi der , kucukluk halini gormeye dayanamaz . Ne kadar konussam destek olsak sonuc bu hep iliskilendiriyor bazi seyleri hayir o degil en guzel zamani cagi bunu dusunerek mafediyor ustelik ' ben hakettim , dusuncesiyle . Ona boyle hic baski kurmadim ama iste

Baskı kurmamışsınızdır belki ama şu an onun yaşadığı suçluluk duygusu ailesine karşı hissettiği bir suçluluk duygusu, sakın yargıladığımı düşünmeyin, ben de sizin gibi kız evlat annesiyim, yarın benim aynı konuyla siteye gelmeyeceğimin garantisi yok, hayatta bazı şeyler vardır ki asla asla dememek lazım, çocuk yetiştirmek de bunlardan biri, biz ne yaparsak yapalım bazı şeyler yaşanacaksa yaşanıyor önüne geçemiyoruz, önemli olan bundan sonrası, bundan sonra yapılması gerekenler.
Çocuğu bu psikolojiden çıkartmak birinci adım olacak, size karşı duyduğu suçluluk duygusunu yenmesi, bedenine karşı kaybettiği saygıyı yeniden kazanması gerekiyor.
Ahlak ve namus kavramlarını yeniden şekillendirmesi gerekiyor, uzun ve meşakkatli bir süreç olacak ama sevgi, şefkat ve ilginizle bu günlerde geçecektir.

Alti ustu 18 yasinda "yillarca kendimi korudum" tribine giriyor. Daha kac yasinda iliskiye girecekti acaba.
Kiziniz tek basina hatta sizin desteginizle bile toparlayacak kafada durmuyor. Uzman destek şart.
Belki de sadece manipulasyon yapiyordur ama tabi intihar vs soylemlerini yinede hafife almamak lazim. Bir doktora goturun. Var mi bir intihar egilimi vs baksin once.

Yarin ravdevu aldik psikolog icin suan bende onunla disari cikacagim zaten hava almaya birsey fark ettim minik minik unutma problemlerimiz baslamis sanirim boyle degildi onceden mesela odaya geliyor elinde biseyle neden gelmistim konusuyoruz ne demistim ki boyle cevap verdin gibilerden bunu da yarin gittigimizde bildiricem doktora

Evet alti ustu 18 ama kendini kotu hissettigi icin o sekil de konusuyor belki yasinin kucuk oldugunu bildigin icin oyle bi cunle kurmustur

Kızınız elinizden kayıp gitmemeli bahsettiğimiz daha 18 yaşında genç bir kız.

Buna psikolojik destek alarak engel olabilirsiniz.

Birliktelik yaşamasının dünyanın sonu olmadığını hayallerine hala kavuşabileceğini onun kötü veya pis olmadığını açıklayın sizin ona destek olduğunuzu görsün hissetsin arkamda annem var diyebilsin.

Tabi en önemlisi iyi bir destek şart. Eminim düzelecektir.

Açıkçası ilk okuduğumda tecavüze uğradığını düşündüm, bir zorlama olduğunu. Ama kendi isteğiyle olmuş diyorsunuz, bu kadar kendini mahvedecek, intiharı düşünecek ne var, namus dediğin iki bacak arasında olmaz, aklı , kalbi bakire olsun yeter. Önünde çok uzun ve çok güzel yıllar olacak inşallah. İnsanlıktan nasibini almamış uçkur düşkünü bir sapığa kandığı için bütün bu güzellikleri yok sayamaz ya.

Mutlaka bir uzman ile görüştürün. Ben size anlatmadığı şeyler olduğunu düşünüyorum. Allah korusun videoya alma, resim çekme, şantaj falan olabilir neler duyuyoruz.

Uzmandan destek alin ve kizinizi yaninda oldugunuzu soyleyin. Eger istegi disinda olmussa sikayetci olun birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…