- 25 Nisan 2018
- 114
- 34
- 13
- 53
- Konu Sahibi Prensesannesiidlr
-
Bunun bi ani olarak kalmasina yardim ediyorum ozellikle zaten kabul etmiyor bu ilk yasanmlisligim olmayi haketmiyor diye yok olmadi diyor surekli cocugun oyunlari daha uzmus sanirim kizimi niye kan yok diye bagirmis dusunun ya nasil olabilir kandirdim demis sonrada adetind gelmistir diye basimdan kaynar sular akiliyor cocukta kizimla yasit nasil akil edior boyle seyleri kizimi aldatmis bideSen kizin sonucta o cocugun icabina bakmak hakkin yani, söylemene gerek yok. Ama tabi benim düsüncem bu. Giden baya bir hirpalardim esegi. Ay duramiyorum yerimde. Yenim kiyamadigima, geceler boyu uyumadigima, cani yansa agladigim evladima böyle yapacak biri ha. Ah ben onu ne yaparim.
Kizinin asil derdi kandirilmis olmasi mi, yoksa giden zar mi.
Zar ise cözümü var, hatta önemi yok.
Ama öteki yikim cok daha beter. Kendini pis hissetmesi falan cok aci.
Gececek bu dönem ama asla yalniz birakmayin, kisa tatil ypain. Hatta mümkünse bu konuda rahat filmler diziler izleyin.
Bakis acisi degissin. Yani bu sekil yetismis biri oldugu icin kendini degersiz hissediyor. Önemi olmadigini ima edecek bircok yapim vardir, acip izleyin. Hep yaninda olun, kiyamam yaa.
Ilac tedavisi almasj bence dogru deil terapi seklinde almali ilaclara alisir bu sefer hayati boyunca unutamaz yasadiklariniFarkında değil ki, kendini onun ile düzeleceğine şartlamış
O yüzden önce doktora giderse, onunla konuşunca ve ilaç tedavisine başlayınca vazgeçebilir bile
Ben bu konuda kizima hicbir zaman baski olusturmadim bana senin guvenini kirdim degil mi dedigin de bile hayir kirilmadi ben dikkat et derken bundan bahsetmiyordum dedim onu rahatlatiyorum inanin baski olusturmuyorum ama yasadigimiz cevre de iyi gorulmuyor bu konular kendini o konuda baski altinda hissediyor
Kızınızın yaşadığı psikolojik baskıya gerçekten çok üzüldüm, özel olmazsa size birşey sorabilir miyim? Kızınızla daha önce hiç kadın erkek ilişkilerini, cinselliği konuşmuş muydunuz?
Eskiden biz yetişirken böyle konular tabuydu, anneler kızlarıyla regl olmalarını bile konuşmazdı, cinsellik hala bir tabu ama artık ailelerin çocuklarıyla konuşmaları gerekiyor çünkü aşk= cinsellik, sevginin ispatı demek cinsellik olarak görülüyor, genç kızlar sevdikleri erkeklere aşklarını ispat etmek için birliktelikler yaşıyor ve görüyorum ki kızlar erkek arkadaşlarıyla beraber olunca evleneceklerini sanıyorlar, özellikle ahlak değerlerini keskin hatlarla çizmiş aile ve çevreye sahip çocuklarda cinsellik sonrası yaşanan korku, panik, suçluluk duygusu ve kirlenmişlik hissi daha fazla, bu psikolojiyi kaldıramıyorlar.
Pek konusulmazdi yani tv gorurdu dizilerde bazen acilirdi ben boyle birsey yasamak istemem en dogru zaman evlilik ama herkese saygim var diyordu . Belki bu psikolojide olnasinin sebebi kendi kurdugu seylerin disina cikmis olmasi. Yasayana saygim var derdi ama suan kendine saygi duymuyor iste. Kendini evlendigi zaman olsun isterdi bazi erkek arkadaslari oldu boyle talepleri olmus ve ayrildim derdi buna nasil yenik dustugunu sorguluyor
Baskı kurmamışsınızdır belki ama şu an onun yaşadığı suçluluk duygusu ailesine karşı hissettiği bir suçluluk duygusu, sakın yargıladığımı düşünmeyin, ben de sizin gibi kız evlat annesiyim, yarın benim aynı konuyla siteye gelmeyeceğimin garantisi yok, hayatta bazı şeyler vardır ki asla asla dememek lazım, çocuk yetiştirmek de bunlardan biri, biz ne yaparsak yapalım bazı şeyler yaşanacaksa yaşanıyor önüne geçemiyoruz, önemli olan bundan sonrası, bundan sonra yapılması gerekenler.Surekli gecmisine ozlem icersinde aldigi bir esyasi oluyor mesela getirip keske bunu aldigim zamana donsem ozaman boyle degildi der , kucukluk halini gormeye dayanamaz . Ne kadar konussam destek olsak sonuc bu hep iliskilendiriyor bazi seyleri hayir o degil en guzel zamani cagi bunu dusunerek mafediyor ustelik ' ben hakettim , dusuncesiyle . Ona boyle hic baski kurmadim ama iste
Evet alti ustu 18 ama kendini kotu hissettigi icin o sekil de konusuyor belki yasinin kucuk oldugunu bildigin icin oyle bi cunle kurmusturAlti ustu 18 yasinda "yillarca kendimi korudum" tribine giriyor. Daha kac yasinda iliskiye girecekti acaba.
Kiziniz tek basina hatta sizin desteginizle bile toparlayacak kafada durmuyor. Uzman destek şart.
Belki de sadece manipulasyon yapiyordur ama tabi intihar vs soylemlerini yinede hafife almamak lazim. Bir doktora goturun. Var mi bir intihar egilimi vs baksin once.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?