kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

ıyı de bunlar escınsellık belırtısı degıl kı. ergenlıgın tamamlanmamıs agresıflık donemı. ve tabıkı sorunları da olabılır ama escınsellık ıle bır alaka goremedım

bence de bunlarla eşcinsel olduğuna dair karar veremezsiniz. eşcinsel arkadaşları vs. olması da onun da eşcinsel olduğu anlamına gelmez ki.

En yakın arkadaşlarımdan biri gay ve psikolog ona eşcinselliğin 12 ayrı çeşidi olduğunu, bunlardan sadece 1inin gerçek eşcinsellik olduğunu söylemiş. Ben diğerlerini tedavi edilebilir buluyorum kimi hormonlardan, kimi özentilikten, kimi öyle sandığından... Eşcinsel olması onun diğer kısımlarının anormalleştirmesini gerektirmez ki. Vallaha bence sadece etrafa karşı bir öfke biriktiriyor, aynı emo ergenler gibi. Eşcinsellik bence sizin probleminizin sadece küçük bir kısmı. Siz diğer bölümleri iyileştirmeye bakın. Ben öyle eşcinseller biliyorum ki kimileri doktor, kimileri profesör, kimileri öğretmen. Ama mutlular, bizden bir farkları yok. İşleri, arabaları, hafta sonu gezmeleri, yıllık izinleri, akşamları balkonda oturup kahkahalar eşliğinde sohbet ettikleri arkadaşları var.

eşcinsellik hormonal bi hastalık değildir.
benim erkeklik hormonlarım böbreküstü bezi kökenli çok yüksek tüylenme gibi bi problemimde var ama kendimi oldukça dişi hissediyorum.
hatta çevrem vucut hatlarımın çok güzel olduğunu ve çok çekici bir kadın olduğumu söylerler.
ayrıca evliyimde ve benim gibi erkeklik hormonu yüksek çok bayan var burda endokrinoloji bölümünde sohbet ediyorum onlarla hiçbirinden böyle birşey duymadım.
eşcinsellik hastalık değil tamamıyle cinsel bi tercihtir.
bu psikolojik bi olgudur.
ben eminimki konu sahibinin kızına hormon tahlili yaptırsak erkeklik hormonu gereken seviyesede çıkar.
hormonlar cinsel tercihi belirlemez sadece istek doyum ve cinselliğe fazla yatkınlıkta rol oynar.

Kızınızın saçlarını kestirmesi veya eşcinsel arkadaşları olması,eşcinsel olduğunu göstermez.
Marjinal takılıyor olabilir,gittiği ortamda veya arkadaş çevresinde bu tarz kişiler olabilir.

4 yaşındayken elbise giymek istememiş.Olabilir.
20 yaşında giymeyen veya topuklu ayakkabı giymem diyenler var.
Bir arkadaşım asla etek giymem derdi,gayet de normal bir kızdı.Sonradan giydi tabii..

Ben aslında,kızınızın uyuşturucu kullanıyor olabileceğini düşündüm.Bu daha büyük bir tehlike...

Bir de kaç yaşında olursa olsun,kızınızı bu kadar boş bırakmamalıydınız bence.
Burada ne konular okuyoruz,kızlar kaç yaşına gelmişler,aileleri birşeye izin vermiyor.
O kadarı da fazla ama orta yolu bulmak lazım.
Ne çok serbest,ne çok baskıcı...İletişim,paylaşım ve güvene dayalı bir kollama olmalı.
Koskoca kıza "gitme-gidemezsin" diyemezsiniz ama "gitmeni doğru bulmuyorum-gitmesen daha iyi olur ama en azından şu saatte gelirsen içim rahat edecek" diyebilirsiniz.

38 yaşında bayan arkadaşım (kendisine bayan denmesini istemiyor gerçi ) var tek hayali ameliyatla erkek oup bir bayanla evlenmek.
gençliğini vs anlattığı kadarıyla kızınız cinsiyetini inkar ediyor ve o yaşta erkekler gibi davranmak istiyor. elbise giymemesi de kendini kadın olarak görmek istemediğinden. kıznız herhangi bir şekilde makyaj yapıyor mu? etek giyiyor mu? kullandığı çantalar ve ayakabılar kadınsı mı erkeksi mi? bunlar kesin olmasa da bir fikir verebilir.

eşcinsellik bir tür eğilimdir. Siz cinsiyetinizi seçmediniz. O da seçmedi. homonları o yönde. 50 sene önce tıp litarütüründen eşcinsellik "hastalık" olmaktan çıkarıldı. İnsanları oldugu gibi kabul edin. Hayata kendi değer yargılarınızla bakmayın. Hayatta her şey var. Kızınıza baskı uygularsanız sadece sizden değil toplumdan da korkacak uzaklaşacak. Farklı yollara sapacaktır. Bir sürü travesti, gay .ok farklı yollarda bizim ülkemizde. Malesef!! Çünkü eziliyorlar. İnsana insan olarak bakmak lazım. Lütfen. Siz kızınızın hep yanında olun onun eğilimlerine saygı duyun ki o da sağlıklı bir birey olsun. Ha diyorsanız ki eşcinsellik sağlıksız bir durum o zaman sizin bilgilenmeye ihtiyacınız var. Sevgiyle kalın.

hormonlarla alakalı diyorsunuz ya nasıl oluyor ?
başka bir konu daha okudum bu konuyla benzer
orada da denmiş hormonlarla alakalı olabilir diye?
nasıl yani hormonla alakalıdır derken?
kendini erkek gibi falan mı hissediyorlar ne oluyor?

kusura bakmayın ama çoğunluk bilimsel yaklaşmış ,birazda duygusal yaklaşmaya çalışsak ,konu sahibi yaşı kaç olursa olsun evladından bahsediyor ,yani 21 yaş olgun bir yaş diyorsunuzda anne gözünde hala bir çocuk o ,bende bir kız annesiyim ve geleceğinden endişe duyuyorum ,anne bu her halinden tavrından anlar ne yöne doğru gittiğini kızının ,ama ne güzel ki bir araştırmaya girmiş ,bilgisayarını ,yazışmalarını kontrol etmiş ,hiç umursamayan anneler var ,şu anda kızı yalnış arkadaş çevresi kurbanı gibi görünüyor ,eşcinsel olmayabilir ,hatta hiç cinsel deneyim yaşamamış olabilir ,sadece eğilimi vardır ve kendini bu çevreye kabullendirmeye çalışıyordur,asıl tehlike ilerleyen zamanlarda çıkabilir ortaya ,konu sahibi arkadaşım ,öncelikle kızınızla konuşun ,iki arkadaş gibi ,ona allahın bizi böyle yarattığını ,kadın olmanın avantajlarını ,anneliğin kutsallığını anlatın ,sonra belki biraz duygu sömürüsü bile işe yarayabilir..ne bileyim işte yavrunuzu siz tanıyorsunuz ,nelere tepki verir nelerden hoşlanır ,belki bir tatil ayarlayabilrisniz anne kız ,hoş olur ,bu süreçte bol bol konuşma şansınız olur ,allah yardımcınız olsun ..

Keşke çocukken doktora götürseydiniz ama geçen geçmiş şimdi çaresine bakmak lazım.
Belki çok bilimsel yaklaşmış olacağım ama yine de yazmak istiyorum düşüncelerimi belki bi faydası olur.
İnsan biyolojik bi varlık herşeyden önce.Vücudun sadece cinsellik kısmı değil neredeyse tüm sistemler hormonlarla çalışıyor.mesela doğumlarda duymuşsunuzdur suni sancı veriliyor denir.suni sancı diye verilen şey oksitosin hormonunun ta kendisidir.bu hormon doğumu başlatır rahim kaslarının düzenli kasılıp gevşemesini sağlar.

Bence bize kadın erkek eşcinsel olarak hissettiren şey hormonlarımızdır.Duygularımızı da hormonlar yönetir.Örnek:heyecan bir duygudur.İnsan heyecanlanınca adrenalin hormonu artar vücuttaki dengeleri koruyabilmek için.
Eşcinsellik hakkında hiç bilgim yok ama ben olaya bu açıdan baktım.Belki bir faydası olur.

Neden psikoloğa onunla gitmek zorunda olasınız ki :26: Bence gidin bir psikoloğa danışın hem o size psikoloğa gitmeyi kabul etmesi için gereken yolu gösterir(ya da psikiyatriste) Ergenlik döneminden kaynaklı da olabilir eşcinsellikten de..Uzmana danışmanızda fayda var..

çaresiz oluşunuzu anlıyorum ama burada uygun yorum yapacaklarını sanmıyorum ,sadece canınızı acıtacaklar ve tuhaf sorular soracaklar ,meraktan, yani yaranızı deşecekler , bence bu konuyu kapatın,eğer kırılgansanız buradaki insanlar bu konuda uzman ki değil !

Kızınızın marjinal arkadaşlar edindiği ,marjinal bir çevreye girdiği ortada .Ama yine de eşcinsel olduğunu göstermez bunlar.Böyle anlatınca gelip geçici şeyler gibi geliyor bu yazdıklarınız.
Her insan aynı olmaz ki ,mesela ben de çok kadınsı şeyler yapmaktan giymekten hoşlanmam ama yanlış anlaşılmasın tabi makyaj yaparım, rimel ruj mutlaka sürerim ama öyle çok da kadınsı takılmam.Düğün bayram falan olmasa etek,elbise giymem hiç.Ama eşcinsellikle uzaktan yakından alakam yok .Çocukken de öyleydim yani öyle cicili bicili elbiseleri giymek istemezdim hiç.Annem de hep zorlardı:).Şimdi de öyle ,hanım hanımcık veya böyle iddialı seksi şeyler falan giymem, tarz meselesi.
Kısaca bu anlattıklarınızdan kızınızın eşcinsel olduğu anlamını çıkartamadım ben.

anlattığınız şeyler kızınızın eşcinsel olduğunu göstermiyor bence.kimlik arayışı olabilir, ya da arkadaş çevresinin etkisi. eşcinsel bile olsa evet bu sizin için çok zor kabullenemiyo olabilirsiniz annesiniz çok normal. kolay bir durum değil ama bana kalırsa dışardan bir göz olarak eş cinselse bu tedaviyle değişmez, zaten bir hastalık da değil, tercih de değil.yaratılış diyelim. uyuşturucu kullanıyosa korkun, bazı sapkınlıkları varsa korkun, aşırı asiliği vurdumduymazlığı varsa korkun ama eşcinsel diye korkmayın siz baskı kurarsanız sapkınlık başlar. iterseniz zaten çoğunluğun yadırgadığı bu durum onu daha da iter.sahip çıkın yanında olduğunuzu gösterin ki butür durumda olanların düştüğü yanlışlara düşmesin.insanlar hep kalıplara sokulmaya çalışılıyo o yüzden o kadar çok mutsuz insan varki.bırakın eşcinsel ama mutlu olsun.iyi bir insan olsun.

hormon tedavisi uygulandıgı zaten yazıyor ne kadar dogrudur bilemem psikoterapi yontemininde ise yaradıgı soyleniyor boylelikle escinsellikten vazgecenlerde olmus..bunun tercih olabilcegini dusunmuyorum biz neden tercihimizi karsı cinsden yana kullanıyoruz cunku kendi cinsimize ilgi duymuyoruz elimizde olan bir davranıs degil bu..ben bunu bu sekilde dusunuyorum neticede dogaya ayrkırı bir erkek ve diger bir erkek cogalamaz veya tam tersi iki kadın demekki normal degil kimsede tepki gostermesin ben hastalık deyipde kimseyi yadırgamam kimisi hastalık degil tercih der onların bilecegi is benim cocugumda bu durumda olsa bende tedavi yontemi varmıdır diye arastırırım ama eger cozum alamazsamda yapacak birsey yok o sekilde mutluysa yasar..

eşcinsellik bir rahatsızlık
cinsel tercih ya da yönelim değil
öyle olması doğaya aykırı
bu rahatsızlığın hem biyolojik hem kimysal hem de ruhi yönleri var
kişinin bunların hepsinde yaşadığı bozulmalar sonucu ortaya çıkan bir durum
sadece hormon tedavisi değil psikoterapi almalı
buna yönelme sebepleri araştırılmalı
bu onun tercihi demekle sorun çözülmez
zor bir süreç ALLAH kimsenin başına vermesin
inş. en yakın zamanda düzelir
çocuğunuzun peşini bırakmayın
tedavisi için elinizden ne geliyorsa yapın
yeni tedavi yöntemleri varsa araştırın
onu öyle kabul etmek ona fayda değil zarar getirir buna emin olun
çünkü kızınızın kabul edilecek bir durumu yok
kızınız bir hastalığın pençesinde öyle düşünün
ALLAH yardımcınız olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili kardeşim tabi araştırıyorum eşcinsel sitelerine giriyorum insanların yorumlarını okuyorum ve şöyle bir kanıya vardım ki forum sitelerinde bu tür insanların kendi yorumları şimdi 21 yaşında yanında bir cok arkadaşı ilişkileri olabilir ama zaman su gibi akıp gidiyor ve bir ailesi cocuğu hiç bir zaman olmıyacak ve 21 yaşındada kalmıyacak bizlerde bu dünyaya baki değiliz bu tür kişilerin sonu hep mutsuzluk ve yanlızlık oluyormuş ben hastalık olarak bakmıyorum fakat istedikten sonra aşılmayacak sorun yok 21 yaş ergenlik zamanı olmasada tecrübe yaşamamış hayata bakış acıları hep görmek istedikleri gibi oluyor oysa yaşannlar istnilenler hiç bir zaman olmaz ben kendim için değil kızım neden böyle oldu ben ne yaparımdan cok onun sonu ne olacak bu durum daha nekadar kötüye gider sonu yanlızmı olur hep korkularım var,bir kardeşimiz şöyle yazmış alkolü evde içsin arkadaşlarını tanıyın biz anne ve baba olarak dar bakışlı kişiler değiliz ailecekzaman zaman evimizde alkol alır eyleniriz fakat bunu hergüne taşımakta cok saçma değilmi sonucta ailenle yaşadığın bir ev bunun değerlerinide korumak gerekiyor değilmi ...

sen yazıların tamamını okumadın sanırım bir kaç değişime bakıp böyle bir kanıda bulunmadım bir kız sevgilisi var bir birlerine yazdıkları notlardan telefondaki msjlardan ve kız kardeşime anlattıklarından sonra emin oldum

o mesajını okumadım.

Eğer kızın eşcinsel ise tedaviyle düzeleceğini zannetmiyorum,ben zaten hastalık olarak görmüyorum.

Ancak tedaviyle kendini hasta kabul edecek ve içinde olduğu durumu,duygularını bastırıp iyileştiğini göstermek isteyecektir.

Ama tabi gelip geçici bir durum da olabilir bu,son zamanlarda yeni bir çevreye girdiyse belki onlar gibi davranmak istemiş ,kısaca özenmiş de olabilir.Belki bir süre sonra sıkılıp vazgeçebilir de.

Kızın için endişelerini anlayabiliyorum.Benim kızım eşcinsel olsaydı ben de endişelenirdim çünkü bu forumda bile görüyoruz insanların eşcinselliğe bakış açılarını.Maalesef böyle bir ülkeyiz.Kızım bu ülkede sayısız zorluklarla karşılaşacak diye endişelenirdim.

Bence sen şimdi çok fazla üstüne düşme,biraz izle bakalım ve ona nasıl olursa olsun hep yanında olacağın duygusunu ver.Sonuçta eşcinsel olmayanların da hepsi çoluk çocuk sahibi olup mutlu mesut yaşayamıyorlar ,belki de o öyle daha mutlu olacaktır.

bütün msjlarınızı okudum ve ne kadar emin olduğunuzu anladım doğrusu
herkes bi çok öneride bulunmuş ancak banada en mantıklısı psikolojik danışman gibi geldi
bi anne için ne kadar zordur yaşadıklarınız tahmin edebiliyorum
Allah yardımcınız oolsun demekten başka bişeyde gelmiyor malesef elimizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…