kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

nasıl yani eşcinsel olsa bi yere kadar anlarım dmek ne demek.Giyimini değiştirmesi içki içmesi daha anormal ama eşcinsel olması dha mı normal ilginçsiniz doğrusu

kızınız çok şanslı sizin gibi bilinçli ve anayışlı bir annesi var. ona yardımcı olmaya çalışıyorsunuz bu çok iyi, benim merak etiğim eğitimi ne durumda okulu hala sürüyor mu ? ekonomik özgürlüğünü nasıl sağlıyor.çünki bu durumdaa normalinden daha fazla ayaklarının üzerinde durması lazım biraz daha sakin bir hayat yaşayabilse meselaa gece dışarı çıkmalarını haftada bire veyaa ikiye indirebilseniz yada sadece hafta sonlarında filan alkol kulansaa.....

kızınızla bu durumu konuştunuz mu
sizin için çok zordur tahmin edebiliyorum ama
kızınız çocuk değil 21 yaşında
farklı tercihleri olması onu kötü bi insan yapmaz
kendinizi üzmeyin onu anlamaya çalışın

Zaten endişesi kızının toplumdaki yeri ve geleceği... Yani anladığım kadarıyla öyle...

şuan çok tanındık bi oyuncuya bakıyodum tam üstüne geldi bu konu. herkesin bildiği biri ama gay ve 8 yıldır bi adamla evli. şaşırmıştım ve insanlar tarafından çok sevilen hatta benim bağımlısı olduğum how ı met your mother dizisinin en sevilen oyuncusu. insanlar onu hiç cinsel tercihine bakmadan en yüksek yerlere getiriyolar. ama bizim buralarda insanların cinsel yönelimine göre değer veriliyo.

eşcinsel diye onu düzeltmeniz gerekiyomu ki yani psikolojik sorunlarından dolayı böle eğilimi olduysa evet götürün doktora ama ya hormonların dengesiz salgılanmasından dolayı eşcinselse yani erkeklik hormonları daha ağır basıyosa? doktorlar kızınıza östrojen salgılatamaz heralde bilmiyorum tam olarak ama ne yaparsanız yapın bu kızınızın kararı siz yasaklasanız sanki gizlice yapmıcakmı? bide yasakladığınız zaman daha çok baskın gelicek daha çok eğilimi olucak yasaklar herzaman daha çekici geliyo insanlara.

bence bukadar endişelenmeyin tabi bizim toplumumuz hoş karşılamıyo ama sırf toplum için de kızınızı olmadığı bi insana çeviremezsiniz. bence konuşun kızınızla herşeyi size paylaşacağı kadar samimiyet kurun. ozaman herşeyi anlatınca siz de isteğinizi söleyin ama baskı yaparak değil.

zorla bişiler yaparsanız o yine bildiğini okuyacaktır bu daha mı iyi? kızınızı olduğu gibi görün görmek isteğinize çevirmeye çalışmayın

eşcinsellik bazı kişilerde sonradan
bazı kişilerde doğuştan vardır..
sonradan olanları ben çok ta masum olarak görmüyorum...
bi nevi zevk için başlnmış tadına varıp bırakamamış bir eroin bağımlısı gibi...
anladığım kadarıyla kızınız hep aynıydı...
bunun köklü bir tedavisi varmı bilmiyorum ama
belki azaltılabilir..... uzman yardımıyla
en azından eşccinselim diye asi olmanın alkol almanın anlamsızlığını anlar...
ama siz ne kadar anne olsanızda bu konularda konuşmayın onunla..
bize çok soğuk diyorsunuz
insan samimi olduğuna anlatırken tereddüt eder bazen özelini
soğuk olduğu bi kişiye nasıl anlatsın o kişi anne olsada...
hem o zaten içinde neler yaşıyordur
bir şuçluluk pskolejisi vardır içinde..
siz sordukça deşilir o yara
çünki bilirki sizzde en az onun kadar yangınsınız
diliniz arkandayım desede....gözleriniz demez yüreğiniz diyemez
o bunu çok iyi anlar ve anlamışta..
o yüzden sevdiği daha doğrusu yakın bulduğu bir kişi konuşsun ve yöneltsin uzmana.....
herşeyi bir kenara bırakın
aranızdaki güven ilişkisi oluşmazsa
ve anne kzı köprüleri kurulmazsa
asıl ozamn korkun gelecekten.....
bence sizde bir uzman desteği alın..
kızınızın eşcinsellik sorunundan
önce kızınız olmasını sağlayın....
siz ne zaman anne kzı oldunuz
sorunun en büyük kısmı çözülür inşaallah..
bunu ne bize sorarak
ne de evladı eşcinsel olan bir anneye sorarak başarabilirsiniz
bir gün buraya
kzımla artık arkadaş gibiyim yazacağınız bir mesaj görmek dileğiyle
rabbim yardımcınız olsun
...........amin............

cocuk istismarı yapanlar kadına tacizde bulunanlar madde satanlar insan öldürenler teroristler gözlerini kapatıp bilinçsizce insanları aşağlayıp eleştirenler hayvan katliyamı yapanlar utanmıyorda sırf eşcinsel die kızımmı utansın ben zaten bu durumun farkındayım... lakin daha fazla bilinçlenmem gerekiyor 21 yaş düşünüldüğü gibi ergenlikten cıkmış artık normal kararlar alıp hayatını mantık cercevesinde yürütebilicek olgunluk ve bilince olacak bir yaş değil endişelenmek zorundayım sadece benim bu konu hakkında yardım almam bencillik olur belki benim gibi anneler vardır belki kızım gibi kişiler vardır buradaki konuyu okuyup bir çok örnek alabilir kendine .

eşcinsellik psikolojisel bir olaydır belki küçükken erkekler konusunda yaşadığı bir olay yada başka şeylerden dolayı kaynaklanabilir eğer sizin sözünüzü dinlemiyorsa babasına konuyu açıp onu psikoloğa görütmenizde yarar var aslında gözlemlerinize bakılarak bu banada biraz yanlış arkadaş seçimi gibi geliyor ama eğer eminseniz psokolok şart işanlah siz yanılmışsınızdır zor bir durum arkadaş seçiminde dikkatli olunmalı zaten bu tarz fikirleri hep arkadaşlar çocukların kafasına sokar ama birşey söylemek gerekirse bende eteği sevmem küçüklüğümden beri ama rahat edemiyorum diye yinede siz bilirsiniz...

eğer eşcinsellik hormonal bi rahatsızlıksa ben o zaman eşcinsel oluyorum çünkü erkeklik hormonlarım çok yüksek ama ben kadınlara ilgi duymuyorum o zaman bende problem var:))
eğer hormonal bi sorunsa o zaman kızınıza gidip östrojen yükletin kadın olduğunu hisseder bu kadar basite iner bu problem.
östrojen desteği alan erkekler yada testesteron desteği alan kadınlar demekki onlarda eşcinsel
doğuştan kaynaklanan hormonal problem ilerde eşcinsel değil çiftcinsiyetlik yapar.
benim ergenlikte çıktığı için bu sorun tüylenmeyle bende sorun yok heee doğuştan hormonal sorunla doğan herkeste çiftcinsiyet olacak diye birşeyde yok ama hormonlar bu yönde etkiler.
herşeyi hormonlar etkileyebilir ama birde his zevk vardır mesela sevdiğimiz yemeğide bize sevdiren hormonlar değildir.
tabi ben böyle düşünüyrum kendimden yola çıkarak ama mutlaka hem hormon hemde psikolojik tedavi birbirini destekleyerek sanırım kızınız bu durumu aşabilir.

bence kendi haline bırakın.
bırak içsin,gezsin,tozsun,geç gelsin.
eğer kızınız güçlü biriyse kendini korur,eğer bu bir arayış dönemi ya da yaşam tarzı ise zamanla herşey yoluna girer..

bence siz değilde bir uzman daha etkili olur sizin tepkiniz ters tepebilir . Ve son olarak da kızınıza başta bu anlayışı göstermemiş olsaydınız bu durumlarla karsılasmanız en aza indirgenebilirdi. Bu zamana kadar ne yaptınız annesiniz en ufak hareketinden anlıyorum dediniz de 21 yaşında bu kızımız yani ne bileyim önlem ve tedbiri almak için geç olsada kızınızın psikolojik sorununu bir uzman yardımı ile halletmenizi öneririm.[/center]

aynen öyle. yani inanamıyorum gerçekten bazı yorumları okuyunca. bir ara bu konu ilgimi çekmiş çok araştırma yapmıştım. çok şükür bir şeyler biliyorum bilmeyenlerde vardır bu forumda. konu sahibinin davranışları takdire değer.
eşcinsellik nasıl hastalık oluyor ya. literatürden bu yıllar önce kalktı. şimdi sapkın insanlar da var bu toplumda eşcinsel olup toplumun düzenini bozan insanlar var. ben de bunların hasta olduğunu düşünüyorum. bursa gibi bir şehirde bir travesti kendisine baktığım için bıçak çekmişti bana. bu tür şeyler yapan insanların psikolojik problemleri olduğunu ben de düşünüyorum. ama bir kişi gay yada lezbiyen olup da bu kimliğini öyle el alemin ayakları altına sermiyorsa bu insana kimse HASTA diyemez diye düşünüyorum

"küçük iskender" olarak anılan eşcinsel bir şairimiz var. istanbulda bir şiir atölyesi oluşturdu. içinde şiirseverler bir takım etkinlikler yapıyordu anladığım kadarıyla (içeriğini gerçekten bilmiyorum yanlış bilgi verdiysem özür dilerim). aylar önce haberlerde çıktı adamın şiir atölyesini taşlamışlar. adam orda fuhuş yapmıyor kumarhane işletmiyor. işini yapıyor işini! toplumda bu kadar dışlanmalarına rağmen şu an türkiyenin en iyi şairlerinden biri. adamın ne evini bilen vardır ne de sevgilisini bilen vardır.

Bence bir anda tüm hayat tarzının değişmesi, bir çeşit arayış döneminde olduğunu ya da bir çeşit ilgi arayışında gösterir, zamanla kendini bulacaktır diye düşünüyorum. Benim tanıdığım bir kızda geçirdiği bunalım döneminden sonra bir anda lezbiyen olduğuna karar verdi arkadaş çevresini bir anda değiştirdi, hatta saçları erkek stili kestirip, traş olmaya başladı. Çevresinden tepki gördükçe daha radikal bir biçimde gözlerine sokmaya başladı yeni cinsel tercihini, sonra zamanla bıraktı cinsel kimliğini kendi kimliğinin üstünde tutmayı. Çünkü zannedildiğinin aksine tüm eşcinseller cinsellik odaklı yaşamıyor, her akşam biryerlerde içmiyor gayet mazbut, tekeşli yaşayan işinde gücünde olan gaylerde var. Eğer sizden, çevresinden bir çeşit ilgi görmeyi beklemese ya da kendine bir kimlik edinmeyi amaçlamıyorsa o da öyle bir yaşamı tercih edebilir.

Eğer kızınızın lezbiyen olmasından değil de çevresinin ona olan davranışlarının değişeceğini problem ediyorsanız, kimi sevdiğinin neler hissettiğinin sizce önemli olmadığını sizin onu hertürlü sevmeye ve desteklemeye devam edeceğinizi ama başkalarının onu yargılamasından, onu sadece bir lezbiyen olarak görüp nasıl bir insan olduğunu farkedemeyeceklerinden endişelendiğinizi, hayatını cinsel kimliğinden önce hayat görüşlerini, düşüncelerini, başarılarını önplana çıkaracak şekilde planlamasını umduğunuzu anlatabilirsiniz bana göre.

Son düzenleme:

canım tedaviyi onun istemesi önemli,bir komşum da senin durumunda,kız şuan 22 yaşında,ergenlikte farkettiler destek almaya başladılar,o zamanlar kız karşı da gelemiyordu ama psikoloğa ben halimden memnunum diyormuş,tedaviyi reddettiği için hiç düzelme olmadı,herşeyi denediler,tesadüf mü bilmiyorum 41 yasin okuttular kızın niyetine,kız sonra tedavilere cevap vermeye başladı,şimdi nişanlı bile

konu sahibi sizi yürekten tebrik ediyorum bakış açınızdan ve bazılarının cahilce yaptığı yorumlara bile üslubunuzu bozmadığınızdan dolayı..
yıl olmuş 2012 ne yorumlar yapmış bazıları hayretle okudum doğrusu..
acaba kızınızın kız arkadaşı yakın zamanda mı olmuş? teyzesine yakın zamanda mı anlatmış kendini?
şayet öyle ise kendisi de belki de çocukluktan beri hissettiği şeyleri ilk defa eyleme dökmenin werdiği tedirginliği we kabullenmeyi yaşıyordur, o yüzden olabilir bu hırçınlıklar. düşünün ki kendisini çocukluktan beri öyle hissediyordur ama ilk defa yönelimi ile ilgili bir uygulamaya geçeceğinde bu gerçekle tamamen yüzleşmiştir. kimbilir kafasında neler wardır şimdi, toplumun dayatmaları we eşcinsellere werdiği değer ortadayken belki sizin de böyle düşüneceğinizden korkuyordur. belki sizinle konuşacak da cesaretini toplamaya çalışıyordur. hırçınlıklarını mazur görün lütfen we ona biraz zaman werin.. we kesinlikle incitmeden sakin bir üslupla konuşun ama tedawi kelimesini bile kullanmayın ters tepecektir.
umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer.

Valla ben bitane arkadaş tanıyorum yanı duymuştum arkadaşımdı kız lısesinde okuyordu o zamanlar kız sevgılısı felan varmış vs. benzeri şeyler küçükkende hep top felan oynardı. erkek gibiydi zaten. sonra işte annesi bunu bizim liseye vermıştı duzelmıştı kız yanı erkek ark. bile oluyordu belkide sizin kızınızda olabılır o cevreden uzak tutmaya calısın bence

Zor bir durum... Öncelikle oturup adam akıllı konuşun ve yardım aldırın. Ama işe de yaramayabilir. Sonuçta eşcinsellik doğuştan gelen bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…