kızım eşcinsel ve ne yapacağımı bilmiyorum :(

çok doğru şeyler yazmışsınız

eşcinsellik bir hastalık değildir yıllar önce "hastalık" kelimesi çıkarıldı. eşcinsellik bir tür yönelimdir eğilimdir. dünya üzerinde insanlar da dahil pek çok canlıda da bu söz konusudur.
eşcinsel olma nedeni gibi bir tabiri kullanmak yanlış. hormon bozukluğu olabilir evet ama hormonları benim hormonlarımdan bile daha mükemmel salgılanan lezbiyen insanlar var. eşcinselliği freud gibi bilinçaltına da bağlayanlar var

anladığım kadarıyla konu sahibinin kızı bu yaşantıdan gayet memnun. toplumda insanları rahatsız eden sapıkça davranışları olmadığı müddetçe de onun lezbiyen olması kimseyi ilgilendirmez.
sırf eşcinsel olduğu için kolları bacakları kesilip ormana atılmış bir erkeğin haberini okumuştum. aynı şekilde gay bir üniversite öğrencisi de bıçaklanarak öldürülmüştü. bir çok eşcinsel kimlikleri anlaşıldığı andan itibaren toplumdan dışlanıyor. eğitimlerini yarıda bırakıyor
toplum olarak malesef insanları olduğu gibi kabul edemiyoruz yıllar önce bu forumda açılmış bir konu görmüştüm. "alt komşum erkek, tek yaşıyor evin perdeleri çiçekli ne yapmam gerek" gibisinden bir konuydu. sana ne yani adam isterse çiçekli ister böcekli perde asar.

eşcinselleri "namussuzlar, ahlaksızlar, yok olmalılar" gözüyle bakan insanlardan nefret ediyorum. onlar da eğilimleri hariç senin benim gibi birer insan. kendi "doğru"larımızla onların hayatına yön vermemiz son derece yanlış

not: bu yazdıklarıma eşcinsellikten ziyade işi sapıklığa döken, sokaklarda çıplak şekilde sarkan kız erkek demeden sokaktan geçen her insana laf atan sonra da karşısındaki insanlar tepki verincede yüzlerine jilet fırlatan travestileri dahil etmedim.

iyi akşamlar dilerim :)

Son düzenleme:
sadece kıyafetlerınden ve içki içmesinden dolayı mı bu kanıya vardınız??

bunlar eşcinsel olduğunu gösteren belirtiler değil ama annesisiniz heralde bahsetmediğiniz başka şeylerden anladınız durumunu.
çocukluktan beri bir tuhaflık vardı diyorsunuz keşke ilk fark ettiğinizde bir uzmandan yardım alsaydınız 21 yaşına gelmiş birşeyler değişmez artık cinsel kimliklerimiz çocuk yaşlarda şekilleniyor çünkü.eşcinsellikle ilgili üstüne gittiğiniz için sizden uzaklaşmıştır agresifleşmiştir ve alkole başlamıştır belki.eşcinsel eğilim çocuk yaşlarda ortaya çıkar ve genelde hormonal sebeplerden kaynaklanır ve ilk fark edildiğinde yardım alınırsa değiştirilebilir ama bu saatten sonra sanmıyorum.bunun bir hastalık olduğunu da düşünmüyorum. bir tercih olarak da düşünmüyorum yapısal bir durum bu.hoşunuza gitmiyor belli ama korkarım kabullenmek zorundasınız psikiyatristin eşcinselliğine müdahalesi olmayacaktır ama siz de çocuğunuz da psikolojik yardım alırsanız sizden uzaklaşması ve alkole yönelmesi agresifleşmesi düzeltilebilir ve sizin de kabullenmeniz daha kolay olur.
kimse istemez çocuğu eşcinsel olsun ama öyleyse de ve değişmiyorsa da kabullenmek zorundayız bizim de başımıza gelebilir evlat evlattır.

çok güzel açıklamışsınız.

uzun zamandır kızımdan dolayı eşcinsellik lezbiyenlik durumunu araştırıyorum bilimsel ve ruh halini her nekadar yaşamasamda anlamak için cabalıyorum eşcinsellik ne hormonel bir hastalık nede sapıklık insanlığın yaradılışı kadar eski genetiğe bağlı bir cinsel tercihtir sizleri tenzi ederek araştırmalarımda kesin bir sonuc alamadım kimi tedavi mümkün diyor kimi değil ben budurumuda aştım bildiğim kadarıyla eş cinsellik kendi cinsine ilgi duyan kişilerdir genelleme yapmadan kimseyi kırmadan kendimi ifade etmek istiyorum fakat heteroseksüelliğin hakim olduğu bir toplumda yaşıyoruz sayıca az olan eşcinsel topluluğunun hissettiklerine ve tercihlerine saygı duyuyorum sadece secmiş oldukları yaşam stantartlarını onaylamıyorum eşcinsellik demek sana sahip cıkmak isteyen sana saygı duyan aileni hice saymakmı alkol alıp barlarda taşkınlık yapmakmı madde kullanmakmı kendi hayatını önemsemeden zararvermekmi ben genel konuşmuyorum ama gözlemlerim kızımın 1 yıldır bulunduğu cevresi benim bu şekilde düşünmeme neden oluyor duyarlı olan bütünherkese çok teşekkür ediyorum yorumlarınızı takip ediyorum benim durumumda olan bir anne varmı bilmek istiyorum ve tanışıp fikir almak istiyorum

bence kızınızla konuşun,hisleri için değil ama alkol ve diğer yanlış davranışları için tedavi olmasını isteyin.onu olduğu gibi kabul edeceğinizi ancak davranışlarında değişmler olması gerektiğini vurgulayın.belli ki sizden çekiniyor,korkuyor çünkü teyzesine anlatmış.bize yazdığınız gibi ona da söyleyebilirsiniz.zor biliyorum ama kızınızın geleceği için yapmanız lazım.cinsel tercihi değil bu tercihi yaşadığı çevre kötü.

heliconia çok iyi yazmışsın... Hala hastalık olduğunu savunanların olması ne kötü... Biri yazmış olayı savunmuş ama özelliklede söylemiş "yazıyorum ama ben eşcinsel değilim haa!" Niçin utanıyoruz. Ben eşcinsel olsaydım bunu utanıp sıkılmadan "gururla" söylerdim. Dünya yalnızca o tanımladığımız üreme aracı olarak görülen "kadın ve erkek"lerden ibaret değildir! Neyse... Dediğim gibi daha çook yolumuz var.

Kızınız için elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla... Bu konuda da bilinçlisiniz. Ve endişeniz yine onun hayatı. Elalem ne der kaygısının olmaması güzel... Sizin yerinizde annem olsaydı ve ben eşcinsel olsaydım gözünde üvey evlat olurdum ya da gizlenmeye çalışılan bi utanç kaynağı... :) Küçük bi ihtimal belki de tam tersi... Lütfen kızınızın yanında olun...

Baya oluyor izleyeli bi video var. Ekleyeceğim. Videonun sonunda bu konu hakkında danışacağınız isimler göreceksiniz. Umarım yardımları dokunur.

Diğer üyelerde bi bakabilir mi?

Listag Film,Benim Çocuğum & My Child,Fragman & Trailer. TürkGayClub - YouTube

önce bir uzmana danışmanız bence çok iyi olur. kızınıza nasıl yaklaşmanız gerekiyor, nasıl iletişim kurmanız gerekiyor, doktora görünmesi (alkol gibi sorunlar nedeniyle) (ki, eşcinselliği ben de tedavi edilecek bir bozukluk-hastalık olarak görmüyorum) için ne yapılması gerekir bunları bir sorun. çünkü çevremizde pek tecrübe edilen bir sorun değil...

Son düzenleme:

Rica ederim. Sizi üzmek istemezdim. Önemli olan "önce insan olmaktır." elbette... Bunu anlayabilmeleri için eğitim şart diyeceğim ama Bakan dahi hastalık olduğunu iddia ediyor. Son mesajınız çok içten geldi. Bi an sizin yerinize koydum kendimi. Benim çocuğum, ablam veya kardeşim eşcinsel olsaydı? Benim yanımda her zaman yeri olurdu! Ama toplum? Sizin ya da kızınızın tedaviye falan ihtiyacı yok. Yalnızca toplumun bi elden geçmesi gerekiyor.

gecmıs olsun
kadınların lezbıyenlık olarak bılınen durumu tamamen ozentılıktır sadce ozentı kızınız buyuyunce gecer

hastalık oldugunu soyleyen kisilerin egitim alması neden sart ? ne alaka ya..
benim kızımın oglumunda basına gelebilir bana gelip anne ben kendi cinsime ilgi duyuyorum dedigi an aman canım olsun takıl senin hayatın demem cogu kiside demez cocugumu katiyen dıslamam ama bunun bir tedavisi mumkunmudur diyede arastırırm cunku bu konuyla ilgili cok fazla farklı dusunce bulunuyor illa cocugum ben boyle mutluyum dersede elden birsey gelmez ama bu durum eger bir tercih ise gene normal degil neden karsı cins yerine kendi cinsini tercih ediyor ama dedigim gibi herkesin kendi hayatı nasıl mutluysa oyle dersiniz

Son düzenleme:
herneyse
kızınızın tercıhı ne olursa olsun ( ben gecıcı oldguna kesınlıkle ınanıyorum) yeterkı ınsan olsun etrafta ınsan olamayan gereksız cok canlı var

Elinizi kolunuzu bağlayıp yerinizde sayın demedim ki... Konu hakkında bir şeyler araştırılmalı, yapılmalı, edilmeli... Konuyu açan üyenin mesajlarını okuyun... Çocuğunun geleceğini düşünüyor. Bunun için elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor.Olaya ılımlı yaklaşıyor. Onu taktir ediyorum bu konuda...

bir durumu yaşamadan ne olduğu hakkında fikir yürütmek cok doğru değil ama konuya dahil olmak için illa yaşamakmı gerekiyor anlama cabasıda cok önemli bu durum sigara içmek alkol almak kumar oynamak gibi toplumda kabahat olarak görülen bişey değil bir alışkanlık bir özenti ki özenti basit bir duygudur bedeninden feragat ettirecek kadar seni baskın bir duygu değildir ben bir anneyim elbetteki bir çözüm yolunu arıyacağım peşini bırakmıyacağım iterek kırarak savurarak değil anlayarak onunla beraber yaşayarak araştırarak allah kimsenin başına vermesin ama seni yaradan onuda yaraddı yaradıldığı özellikleri yaşıyor tamamen genetiğe bağlı bir durum insanın elinde olsa kimse ailesini ve kendisini bu denle yıpratmazdı sanırım

Kizinla konusman lazim. Ben bunun bir hastalik ya da ozenti oldugunu dusunmuyorum. Sen boyle dusunuyorken, onun icinde kimbilir ne firtinalar kopuyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…