Kızım eve gelmek istemiyor

Sanmıyorum 1 hafta öyle sürsün 10 gün sürsün kimse anne baba yerini alamaz heleki sorunsuz bir aile yapısında. Özgür bırakınca bence oda bu diretmesinden vazgeçer
Bu da mantikli geliyor uzman desteği alacagız böyle kendiliginden gecmeyecek belli ki

Kızlar bu arada ben isteyken görüntülü konustugumuzda kızım annecigim diyip ekrana yaklasip öpücük atıyor seni cok merak ettim diyor az önce konustuk daha bu baglanmayla ilgili bir sorun mudur gercekten bana tepki midir ?

Siz işteyken kızınıza kim bakıyordu yenge mi?

Tepki mi bağlanma mı olduğuna uzman karar verebilir, bir uzmanla görüşmeden hamle yapmayın derim.

Mesele kreşe gidip gitmemesi değil, kreşe zaten gitmesi lazım da alıştırma sürecinin hatasız ilerlemesi gerekiyor ki bir daha terkedildim hissiyatı yaşamasın.

Evet yenge bakiyor ama ben ekim ayinda basladim 2 yasına kadar hep yanindaydim

Kreşe verin
Yengenin de hergun bagrıs cagrıs cocuk aglamasıyla bası agrımasın bence

Yengeniz ne kadar güzel bakıyor ki çocuk gelmek istemiyor üzülmek yerine sevinmeniz lazım. Benim kilerde o yaşlarda öyleydi. Bakıcı giderken çılgın gibi ağlardı. Ne oldu şimdi 4.5 yaşında bakıcı devam etmesine rağmen isteyerek kreşe gidiyor. Ağlamalar bitti. Çocuklar çok zeki sizin bu duruma üzüldüğünüzü anında anlarlar. Çok ta güzel kullanırlar. Çalışmasanız ne yapacaksınız. Kocanız ölse yada ayrılsanız sap gibi ortada kalırsınız. Çocuk anne ile büyümeli diyenler aman işini neden bıraktın der. Çocuğunuz biraz büyüsün parklar yetmeyecek, dışarda yemek yiyelim, kahve içelim, sinemaya gidelim diyecek. Hepsi para bunların. Vicdan yapmayın geçici bir dönem hepsi geçecek. Tüm gün yanında durmakla iyi anne olunmuyor

Bu konuda memnunum zaten yengemiz sagolsun gözü gibi bakıyor.Tek üzüldüğüm bizi gördüğündeki surat ifadesi git istemiyorum sizi demesi

Bu konuda memnunum zaten yengemiz sagolsun gözü gibi bakıyor.Tek üzüldüğüm bizi gördüğündeki surat ifadesi git istemiyorum sizi demesi
Çok normal çünkü o evde ablalar var. O şekilde tepki verdiğinde sakin kalın üzüldüğünüzü belli etmeyin. Çalışmanız gerektiğini akşam eve gelmesi gerektiğini anlatın. Emin olun geçecek. 3 çocuğum var üçünde de aynı sorunu yaşadım. Hatta sonuncu da hala yaşıyorum. Ama geçeceğini biliyorum. İnanın büyüdüklerinde basit istekleri yapılamadığında çalışmayıp benimle olsaydın demiyorlar.

Oğluma 2.5 yaşına gelene kadar anneannesi ve babaannesi dönüşümlü baktı. O hafta kim baktıysa ona alışır, gideceği zaman kıyameti koparırdi. Hiç arkamdan ağladığını bilmem mesela, benim işe gidiyor ya da evden bir yere gidiyor olmam umrund olmazdı. Yalnız onlar benim evimde baktılar oğluma. Onların evinde bakilsaydi eminim ki biz de benzer şeyler yaşardık. O yaşlarda oğlumda bazı davranış bozuklukları gözlemledim özellikle kayinvalidemin baktığı hafta çok sıkıntı yaşardık. Baktim böyle olmayacak kreşe verdim. Henüz bezliydi ama sınıfındaki diğer 3 çocuk da öyleydi. Yani 4 çocuğa 2 öğretmenin düştüğü güzel bir sistem vardı kresinde. Tabii kresin hayatımıza girmesiyle de hastalıklar başladı. Oğlumn alerjik bronşit oldu ama su an 4.5 yaşında ve cok şükür artık daha çabuk toparlıyor. Yengenin evinde bakilmasi hiç iyi olmamış bence. Keşke sizin evinizde bakabilse. Veya az mevcutlu bir kreşe de verebilirsiniz.

Kresle bakici arasinda cok gidip geldim alerjik bir cocuk diye kıyamadim
Kuzenimi babaannesi büyüttü.Bazen eve gelmek istemezdi.Kadinda ne yapsin kalsın derdi.Aslinda işine de geliyordu galiba.Kiz büyüdü aralarında asla gerçek anne evlat ilişkisi olmadı.Kiz eşinden ayrıldı annesine tamamen tahammülsüz hale geldi annesinin evinden çıkıp babaannesin de yaşamaya başladı.Bir kaç yıl olacak orada.Sicakligi,aileyi orada bulduğunu hissediyor Ben birazda ondan etkilendim sanırım çocuklarımi kimseye baktirmadim.İsi bıraktım yıllarca evde oturdum.Psikolojim çok bozuldu maddi anlamda eşime bağlı kaldım ama çocuklarımla sağlam temeller attık diye avundum.Kizlarimin okula gitmesiyle oğlumu da kendimle ise getirerek tekrar yola devam ettim.
Sen bilirsin ama birine baktırmak yerine gerekirse önlem alarak kreşe versen daha iyi olur.

Bu yoruma kalbimi birakmak istiyorum.
Konu sahibi siz de bu yorumu tekrar tekrar okuyun
Ben 4 aylikken calismaya basladim ,babaanne bakiyor, dediginiz sureci aynen yasadim. Cofuk resmen bende kalmak istemiyor, fakat yasi erdikce suan benim ki 6 ya girecek, kayinvalideme ben yazliga gelmeyecegim diyor, anne babayi ozlerim diyor.

Soyleyeceklerim bu kadar.

Lutfen krese verin sosyallesmesi adina cok onemli bir adim olacak

bizimkiler de yaptılar zamanında, kimi zaman ananemde kalıcam gelmek istemiyorum derdi, kimi zaman ananem çalışsın sen çalışma derdi, bakıldığı evde eğlence varsa çocuk orada kalmak istiyordur, üzülmeyin. yine de bir pedagogdan destek alabilirsiniz bu sizi çok üzüyorsa.

Bakan yengenin çocukları varsa oyuzdende gelmek istemiyordur.bnmde kızım var awmde bile çocukların peşine takılıyor.onlarla oynamak istiyor

Çocuk asla başka evde bakılmamalı. Eğer ille de kreş değil bakıcı diyorsanız sizin evde bakılsın. Baştan bunu yapmayarak hata yapmışsınız. Evi orası. Evden gidip gelen düzeni değişen yenge olmalı. Çocuk sabit evinin neresi olduğunu bilmeli. Bu çok büyük bir yanlış. Eğer sizin eve gelemiyorsa ya kreşe verin ya başkasını bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…