- 24 Aralık 2014
- 5.292
- 7.080
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Öyle yapacagız esim vardiyali calisiyor diye yenge evinde baktiSizin evde bakma şansı yokmu
bence ordan alıp kreşe vermeyin. ciddi ayrılık kaygısı yaşayabilirKeske otursa düzen bakandan yana sikayetim yok benim kız cok zor ya
Bu da mantikli geliyor uzman desteği alacagız böyle kendiliginden gecmeyecek belli kiSanmıyorum 1 hafta öyle sürsün 10 gün sürsün kimse anne baba yerini alamaz heleki sorunsuz bir aile yapısında. Özgür bırakınca bence oda bu diretmesinden vazgeçer
Kızlar bu arada ben isteyken görüntülü konustugumuzda kızım annecigim diyip ekrana yaklasip öpücük atıyor seni cok merak ettim diyor az önce konustuk daha bu baglanmayla ilgili bir sorun mudur gercekten bana tepki midir ?
Evet yenge bakiyor ama ben ekim ayinda basladim 2 yasına kadar hep yanindaydimSiz işteyken kızınıza kim bakıyordu yenge mi?
Tepki mi bağlanma mı olduğuna uzman karar verebilir, bir uzmanla görüşmeden hamle yapmayın derim.
Mesele kreşe gidip gitmemesi değil, kreşe zaten gitmesi lazım da alıştırma sürecinin hatasız ilerlemesi gerekiyor ki bir daha terkedildim hissiyatı yaşamasın.
Kreşe verin2 buçuk yasindaki kızıma ekim ayından beri esimin yengesi bakiyor calısma saatlerim sabit sabah 8 bazen 9 6 arası.Esimin yengesi gercekten güzel bakiyor her anlamda ilgileniyor bazen ilgisi kadar maas veremediğimi dahi düsünüyorum kendi cocugu gibi bakiyor.Kızimi bebekliginden beri sık sık gördü kızım onu seviyor görüp de aman zamanla böyle olmaz alısır dedigim sey sorun yumagı haline geldi. Her aksam cocugu zorla aliyoruz is neredeyse yaka paça getirmek haline gelecek saatlerce aglıyor gidin bırakın beni diye bugün pazar haliyle evdeydik baktim evin kapısıni açıp kacacak oraya yakin da degil sokaga cikıp gidecekmis 5 dklik yola.Isten gelince isi gücü bırakıp onunla oynuyorum parksa park oyunsa oyun anne babasi olarak her şeyi yapıyoruz son zamanlarda iyice bizi istememeye basladı bizi camdan görmesiyle git diye bağırması bir oluyor iyice sinirlerim bozuldu artık sürekli orada olmak istiyor evde olan vaktinde de aglıyor oraya gidecegim diye.Alerjik cocuk diye krese vermeyeyim dedim ama böyle yapınca da sonuc bu oldu karakter olarak anneci babacı bir cocuk degil özgür ruhlu hic bir zaman aşırı bağımlı olmadı zaten onu biliyorum ama hepten de istememezlik etmezdi nasil çözebilirim bu durumu ?
Bu konuda memnunum zaten yengemiz sagolsun gözü gibi bakıyor.Tek üzüldüğüm bizi gördüğündeki surat ifadesi git istemiyorum sizi demesiYengeniz ne kadar güzel bakıyor ki çocuk gelmek istemiyor üzülmek yerine sevinmeniz lazım. Benim kilerde o yaşlarda öyleydi. Bakıcı giderken çılgın gibi ağlardı. Ne oldu şimdi 4.5 yaşında bakıcı devam etmesine rağmen isteyerek kreşe gidiyor. Ağlamalar bitti. Çocuklar çok zeki sizin bu duruma üzüldüğünüzü anında anlarlar. Çok ta güzel kullanırlar. Çalışmasanız ne yapacaksınız. Kocanız ölse yada ayrılsanız sap gibi ortada kalırsınız. Çocuk anne ile büyümeli diyenler aman işini neden bıraktın der. Çocuğunuz biraz büyüsün parklar yetmeyecek, dışarda yemek yiyelim, kahve içelim, sinemaya gidelim diyecek. Hepsi para bunların. Vicdan yapmayın geçici bir dönem hepsi geçecek. Tüm gün yanında durmakla iyi anne olunmuyor
Çok normal çünkü o evde ablalar var. O şekilde tepki verdiğinde sakin kalın üzüldüğünüzü belli etmeyin. Çalışmanız gerektiğini akşam eve gelmesi gerektiğini anlatın. Emin olun geçecek. 3 çocuğum var üçünde de aynı sorunu yaşadım. Hatta sonuncu da hala yaşıyorum. Ama geçeceğini biliyorum. İnanın büyüdüklerinde basit istekleri yapılamadığında çalışmayıp benimle olsaydın demiyorlar.Bu konuda memnunum zaten yengemiz sagolsun gözü gibi bakıyor.Tek üzüldüğüm bizi gördüğündeki surat ifadesi git istemiyorum sizi demesi
Kuzenimi babaannesi büyüttü.Bazen eve gelmek istemezdi.Kadinda ne yapsin kalsın derdi.Aslinda işine de geliyordu galiba.Kiz büyüdü aralarında asla gerçek anne evlat ilişkisi olmadı.Kiz eşinden ayrıldı annesine tamamen tahammülsüz hale geldi annesinin evinden çıkıp babaannesin de yaşamaya başladı.Bir kaç yıl olacak orada.Sicakligi,aileyi orada bulduğunu hissediyorKresle bakici arasinda cok gidip geldim alerjik bir cocuk diye kıyamadim
Bir çocuk psikologu veya pedagogdan yardım alın. Ona göre hareket edersiniz. Çok üzüldüğünüzün farkındayım. Bir an önce çözersiniz inşallah.Yani 2 yasına kadar baktim 6 7 ayda böyle oldu inanın üzülüyorum cocuk benden kacınca
Bu yoruma kalbimi birakmak istiyorum.Yengeniz ne kadar güzel bakıyor ki çocuk gelmek istemiyor üzülmek yerine sevinmeniz lazım. Benim kilerde o yaşlarda öyleydi. Bakıcı giderken çılgın gibi ağlardı. Ne oldu şimdi 4.5 yaşında bakıcı devam etmesine rağmen isteyerek kreşe gidiyor. Ağlamalar bitti. Çocuklar çok zeki sizin bu duruma üzüldüğünüzü anında anlarlar. Çok ta güzel kullanırlar. Çalışmasanız ne yapacaksınız. Kocanız ölse yada ayrılsanız sap gibi ortada kalırsınız. Çocuk anne ile büyümeli diyenler aman işini neden bıraktın der. Çocuğunuz biraz büyüsün parklar yetmeyecek, dışarda yemek yiyelim, kahve içelim, sinemaya gidelim diyecek. Hepsi para bunların. Vicdan yapmayın geçici bir dönem hepsi geçecek. Tüm gün yanında durmakla iyi anne olunmuyor
Bnde böyle düşünüyorum Bn ewimde baktirdimÇocuklar kreşe gidemiyorsa kendi evinde bakılmalı. Yengenin sizde bakma imkanı yoksa mutlaka kreşe verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?